@utopia tamamdir içimi rahatlattiniz çok teşekkürler
-
@Aslı-Log PTT ile Amerika değil ama başka ülkelere gönderdim. Koli hacmi yada kg hs.na göre ücret belirleniyor, kolinizi hazırlayıp PTT den fiyat alabilirsiniz. UPS, DHL, Fedex den çok daha ucuza gelecektir. Kargo Amerika'ya ulaşınca hizmet resmi posta şirketi USPS tarafından veriliyor ,rahatlıkla kargoyu her aşamada takip ediyorsunuz .Türkiye tarafında PTT den , Amerika da USPS den.
-
-
@joker00 greencard sahipleri gecerli greencard ve kendi ulkelerine ait gecerli bir pasaportla giris yapabilirler Kanadaya.
Entry requirements by country or territory
-
Herkese merhaba. Bu başlığı okumaktan çok keyif alıyordum, sonunda ben de yazıyorum.
17 eylül günü istanbul-atlanta uçuşu için 3 saat önce havalimanına geldik. Ailelerimizle vedalaştık ağlamalı ve hüzünlü bi andı. Eşimle beraber 2 kişiyiz Thy kişi başı 2x23 kg hak veriyor. Biz evde tartıp geldik 24er kilo civarı yaptık bi şey demezler diye. Kabin bagajlarımız da 8er kiloydu. Birer tane de sırt çantası aldık onları sormadılar sorsalardı kişisel eşyalarımız kırılacak şeyler vs diyecektik. Bir de küçük bi üçkağıtçılık yaptık kabin bagajımız tartılmadan önce birkaç parçayı çıkarıp ailemize vermiştik. Tartıldıktan sonra onları da geri koyduk. Epey bi ekstra yaratmış olduk anlayacağınız.
Uçağa kadar 3 kez aramadan geçtik bi sorun olmadı. Gözen güvenlikteki kadın çok şanslısınız tebrikler dedi. Uçuş rahat geçti yemekler güzeldi.
Atlanta havaalanına indik çok fazla siyahi vardı bütün çalışanlar black. Abd vatandaşları ve permanent residentlar aynı sıraya giriyordu. Kendimi özel hissettiğim ilk andı. Sıra bize geldiğinde memura sarı dosyayı verdik. Bizi alıp bi odaya götürdüler biraz bekledik. Sonrasında ismimizi anons ettiler memurun yanına gittik pasaportlarımızı verdi gidebilirsiniz dedi hiçbir şey sormadı. Valla biz de heyecandan her şeyi unuttuk gidebilirsiniz deyince gittik. Ama adres değişikliği yapacaktık. Hemen geri döndük biz adres değiştirecektik dedik sağ olsun yardımcı oldu. Valizlerimizi aldık çıkışa gittik. Valizlerde çay kahve ceviz peynir kuruyemiş tarhana vs epey bi şey vardı kimse durdurmadı bi şey sormadı. Yanımızda 10k'dan fazla dolar vardı kimse sormayınca onu beyan etmeyi de unuttuk. Durdursalar epey bi sorun yaşardık muhtemelen. Biz biraz allaha emanet girdik sizin anlayacağınız. Siz bunlara dikkat edin her zaman böyle şanslı olunamayabilir.
Şu ana kadar abd'de 1 hafta geçti her şey güzel gidiyor. İsteyen herkesin bu duyguyu yaşaması dileğiyle, iyi günler.
-
Konu açıkken THY wifi konusunda da bilgi vereyim 🙂
Gidiş uçağımızda wifi sorunsuz çalışıyordu ama çok yavaştı. Web sayfaları ve sosyal medyayı hiç açamıyordu.
Sadece whats app açılıyordu ve resimleri bile bir kaç denemede zor gönderip alıyordu. Ama yazışmaları sorunsuz yapabildik.
Ailemiz ile ve ben işyerim ile sürekli iletişim halinde kalabildim.Dönüş uçağımızda ise wifi bağlanıyordu ama internet yoktu.
Herhalde çok soran oldu ki kalkıştan 20-25 dk sonra wifi sistemi arızalı diye anons ettiler. -
Güncel bilgi olarak paylaşıyorum; 15 Ağustos gidiş, 5 Eylül dönüş Frankfurt aktarmalı New York'a gidip geldim, giderken aktarma süresi 1 saatti ve biraz tedirgindim ama hiç sorun olmadı, terminalden hiç çıkmadan direk diğer uçağa geçip yola devam ettik, check-in her iki uçuş içinde İstanbul'da yapıldı, yani Frankfurt-New York uçuşu biniş kartım İstanbul'da verildi, Frankfurt'ta check-in falan hiçbişeyle uğraşmadan biniş kartında yazan kapıya gidip uçağa bindik. Aynı havayolu şirketi olması ve bileti ayrı ayrı değil tek seferde almak bu rahatlığı sağladı diye düşünüyorum, herkese iyi yolculuklar dilerim.
-
@Neslihan-Yaşar Delta airlines a bakmanızı öneririm, amsterdam aktarmalı geldim, 11 saat amsterdam havalimanında bekledim, gayet rahat bir havalimanı uzanmalı koltuklar var kestirmek için. Vizeniz varsa çıkıp şehri de turlayabilirsiniz tabi. ABD aktarma için bir kaç avrupa ülkesi dışında vize isteyen yok ve gidiş kısmını Delta adına KLM yapıyor gayet konforlu bir havayolu. Sınırsız Heineken var abd ye kadar 🙂 thy nin yarı fiyatına denk geldi gidiş geliş bilet.
-
@crazycells ben de istiyorum @crazycells 😹
-
@gufan @crazycells ben yeni Amerikan vatandasi oldum ve ilk kez gecen hafta 2 pasaport ile seyahat ettim, Amerika’dan Turkiye’ye geldim. Amerika’dan cikarken bilet gisesinde US passport uzattim, fakat Amerika’ya donus biletim 3 aydan uzun bir zamani kapsadigi icin Turk pasaportumla islem yapmayi uygun gorduler, aksi taktirde vize gerekiyormus. Turkiye’ye indigimde de polise sordum, cifte vatandas olarak hangi taraftan ne sekilde cikis yapmam uygun olur diye, TC vatandaslari kismindan TC pasaportumla cikmami onerdi ve ben de o sekilde ciktim. Onemli olan Amerika’ya donerken mutlaka US passport kullanmam gerektigini soyledi. Fakat simdi de aklima su takildi; Amerika’ya donerken acaba Amerikan polisi neden US passportumla ulkeden cikmadigimi sorgulayip sorun cikarir mi?🙄 sonucta suan US passportumda herhangi bir islem gorunmuyor ulkeyi terkettigime dair.
-
@Serapp teşekkürler 🙏
-
Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi.
73bf643a-cdd5-4d57-ae29-c1214974c4b2-zen_route-1536x1079.jpg
-
Yurtdisindan ABD deki uretim yapan firmalara pazarlama amacli hayvansal urun numunesi gelirken yanimda getirmek istiyorum. Gumruk bildiriminde kurallara uygun bir sekilde bunun bildirimini yapacagim. Ne gibi sorumluluklarim olur? gumrukte bana soracaklari sorular neler olur? Bu konuda deneyimi olan arkadaslar deneyimlerini paylasirlarsa sevinirim. Tesekkurler.
-
-
-
@speedystop Merhaba, bulamadiginiz ifade etmissiniz yonlendiriyorum sisi ilgili basliga: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?).
-
@wanti sakın ne kadar eşyan varsa sat yeter ki Türkiye de ki poliçeyi devam ettirmelisin. Çünkü ömür boyu yenileme hakkı sakın kaybolmasın. Benim bahsettiğim tek başına Türkiyede ki poliçen amerikayı karşılamazdı
-
@wanti, içinde söyledi: Muvafakatname
Normalde bildigim kadariyla cocuklarla beraber tek ebeveyn yurtdisina cikacak ise digerinden muvafakatname gerekiyor.
ABD den TR ye tek ebeveynle yolculukta herhangi birsey istemezler diye dusunuyorum deneyen var mi?
Ayrica yurtdisi oturumu olanlarda da TR den cikista muvafakatname istenmiyor diye duydum. Tecrube eden varmi acaba ?
Eger cocugunuzla ayni soyisme sahipseniz genelde sorun olmuyor ve sorulmuyor; fakat yine de hazir etmenizi tavsiye ederim.
-
@senamd Yilda 1 veya 2 defa yapilacak ucak yolculugu icin degmez gibi geliyor bana. Ama yine de size bagli tabii ki.
Ben is nedeniyle yilda birkac defa ucuyorum, o yuzden kolaylik sagliyor. Bu arada, TSA precheck icin ben ucret odemiyorum, isyeri karsiliyor.
-

Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)
-
merhaba birkaç gün sonra luftansa ile aktarmalı floridaya geleceği. 24 saat öncesine ait test ,aşı ,2 aşı kartı mı lazım ? doldurulması gereken herhangi bir forum evrak var mı?
-
daha önce yayınladığım bir haberin içeriğinde yazıyordu 5G dolayı amerika da uçuşlar askıya alınacak diye işte bu gün bitti ve beklenen oldu ilk şirket emirates havayolları askıya aldı. Bu yüzden firmaları aramadan sakın uçağa binmeyin.
-
@crazycells evet gelirken ucaga binmeden once bir proof istediler. asi kartini gostererek check in yaptim. Ancak cdc nin sitesinde sadece asi karti yeterli degil. pcr alabilirsem izmirden alicam. yaptiracak yer bulamazsam, Munich havaalanindan alirim.
-
-
Merhaba las vegasa los angeles aktarma ucusum var turkiyeden. Booster asim var. sanirim zorunluluk kalti PCR testi vermem gerekmiyor.
Ayrica miamide ucretsiz pcr testi yaptirabilecegim yer biliyor musunuz ?
-
Merhabalar son dönemde turist olarak jfk ye iniş yapan ve aşı kartı hakkında deneyimi olan var mı? İnince pasaport gişesinde hala aşı kartına bakıyorlar mı?
Ben geçen sene amerıka ziyaretim sırasında 2 adet biontech oldum ve amerıkadan aşı kartı aldım.
Şimdi tekrar amerıkaya gıdıcem ama aşı kartımı türkiye sistemine işletmedim. Bu bi sorun teşkil eder mi? Elimde kartım var ama o kartı amerıkadan almıştım.
Üzerinde isim soyisim dogum tarıhı mevcut. Ve 2 adet pfizer biontech aşısı oldugum tarihler yazıyor. -
Selam arkadaşlar Kasim ayinda inşallah Amerika ya geliyorum ama aşı olmadim ne yapmam lazim
-
@alnals aşı olman şart En az iki aşıyı tamamlamış olman lazım
-
Eh benim için tatil zamanı geldi çattı
Bu sene Türkiye ye British Airways ile uçmayı planlıyorum. İngiltere de aktaracağım. covid ile ilgili herhangi bir restriction var mı?
-
Merhaba ben Azerbaycana gitmek istyorum turistik amacli, ama prooflu COVID 19 vaccination kagidi istiyor.Ben daha once CVC pharmacyden yaptigim kucuk bir belge var.Hangi asilari yaptigima dair.Yeterli mi bu belge anlayamadim.
-
Merhaba,
Amerika vizem var ve amerikaya gelmek istiyorum.Fakat aşı olmadım ve aşı kartım yok. Ülkeye girişte aşı kartı soruluyor mu? Bilgisi olan var ise yardımcı olabilir ise sevinirim.teşekkürler
-
@Dilaraciftci aşı zorunluluğu var fakat ne kadar sıkı bir deneyim olduğu şüpheli ama riske atılacak bir masraf değil günümüz şartlarınıda düşününce. Yerinizde olsam aşı şartının kalkmasını beklerim
-
@Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim. Peki aşı kartının kalkacağını dair herhangi bir bilginiz var mıdır? Çoğu yerde bununla ilgili bir bilgi bulamadım.
-
@Dilaraciftci öyle bir bilgi görmedim hiç ama bu tarz şeyler bir anda karar verilip uygulanabiliyor onun için bir şey demek mümkün değil şu an için bence
-
@Dilaraciftci ben gectigimiz Kasim ayinda New York’a Londra aktarmali (British Airways ile) gittim. Asi sertifikam yanimdaydi ama ne Londra’da ne New York’ta ne de ucaga binerken Istanbul’da kimse asi sertifikasini sormadi. E-nabiz’dan asiyi pasaportuma tanimlamistim. Acaba pasaport bilgilerinde ekranda mi gorunuyor, onu bilemiyorum. Belki o nedenle sorulmuyordur.
-
@Dilaraciftci Ben Mart’ta Los Angeles üzerinden Amerika’ya giriş yaptım. Ne İatanbul’da ne de Los Angeles’tan ülkeye girişte kimse aşı sormadı. Artık uygulanmıyor olabilir ama bir araştırın isterseniz.
-
-
@datanist çok teşekkür ederim . Günün haberi oldu bu tam sorumun üstüne. Umarım hiç bir kararsızlık olmadan kalkar aşı sıkıntısı.
-
@datanist Beklediğim haber sonunda geldi. Eşim açısından büyük engel kalktı
-
@Dilaraciftci Yakin zamanda , 1 kisi green cardli, 2 kisi turist vizesi, 2 kisi J1 vizesi ve 10 dan fazla H vize turu yani calisma vizesinde giris yapan arkadaslarim var. Hicbirinden asi ile ilgili bir soru ile karsilasmadilar. Bilginiz olsun
Benzer Başlıklar
48
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k