Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Belki haberlerde gormusunuzdur. Minnesota’da bir polis memuru etkisiz hale getirdiği siyahi adamın boynuna uyguladığı baskıyla boğularak olmesine sebep olmuş. Adam bir kaç kez nefes alamadığını söylemesine rağmen, çevredekilerin adamın üzerinden inmesini ısrarla istemesine rağmen polis memuru pozisyonunu bozmayıp, biber gazını çıkartarak kalabalığa doğrultmuş.

    Polisin siddet ve silah kullanma özgürlüğünün ABD’deki suc oranı ve potansiyeli üzerindeki olumlu(?) etkisini hepimiz biliyoruz. Ama bu gücü suistimal edebilecek bu gibi polis memurları varken sizce bu sistem doğru mu?

    Videoyu asagiya ekliyorum.

    Video rahatsız edici olabilir!


  • bir benzerini 2014 de izlemiştik zaten , 6 sene sonra yine aynı görüntü ... Ben açmadım , 2014 dekinede açtığıma pişmanım.. açmayın , adamın son nefesine tanık olmayın...

  • ⭐⭐⭐

    Daha bugün sabah annemle konuşuyorduk ırkçılık olursa siyahilere çok kötü davranmıyorlar mı polis terörü yokmu falan dedi bende polis ciddi bir şey olmazsa öyle sert müdahele etmezler demiştim.. Bu akşam haberlerinde görünce içime öküz oturdu 😭


  • 1991'de polislerce darp edilen Rodney King'i ve sonrasinda gelisen, 63 kisinin yasamini yitirdigi ve binlerce kisinin yaralandigi sokak olaylarini animsayanlar olacaktir. Askeri birliklerin yardimiyla 6 gun sonra olaylar zar zor kontrol altina alinabilmisti ama olaylarin merkezi L.A. darmadagin olmustu. Olaylar bircok eyalete ve sehire ve hatta Toronto'ya bile sicramisti. Simdi Haberler basliginda bir uyenin paylastigi George Floyd ile ilgili trajik goruntuler bana 30 sene onceki Rodney King olayini hatirlatti. Degisen birsey yok.


  • Bu olaydan bağımsız. İzlemedim büyük ihtimal izlemem de lakin Bir grup insan için polise devamlı bir karşı koyma agresif olma potansiyeli hep var ama. Ne zaman görsem bu tür insanları hemen kayıt alma onlara küfür etme gibi durumlar başlıyor. San Francisco da çok görüyordum. Kuzey California polisi için genel olarak bu görüntülerin olacağını çok düşünmüyorum. Genelde hep sakinler hatta ben buradaki polisleri seviyorum. Başka eyaletleri bilemiyorum tabi. Bu iki yıl içinde polisi sevim bir o kadarda bazı siyahi ve hispanik insanlara da iftir olduğum gerçeği de var. California da olsa bu olay kesin polise direnmiştir derdim. Tekrar söylüyorum bu olayda. Bağımsız bir yorum benimkisi izlemedim çünkü.


  • amerikada dehşet bir ırkcılık var!!!


  • Evet Amerika'da büyük bir kesimde siyah ve beyazlar arasında ırkçılık mevcut. Görüntüleri ilk izlediğimde gerçekten içim acıdı. Bence polis tamamen ırkçı davranarak bu müdahaleyi yapıyor. Nefes alamıyorum diyen birisinin bogazına bastırmanın başka bir açıklaması olamaz.


  • @gkhanfeez izlemeden böyle bir yorum yaptığınıza pişman mısınız merak ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahmet_, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam

    @gkhanfeez izlemeden böyle bir yorum yaptığınıza pişman mısınız merak ettim.

    neden pişman olmalı ki ? ilk cümlesinde bu olaydan bağımsız diye belirtmiş. ve yazdıklarında haklıda olayların devamında olanlarda bunun kanıtı haklıyken haksız duruma kadar düşebilecek konumdalar şuan.


  • alt metni

    Son yillarda polis tarafindan oldurulen siyahi insanlarin listesi. Hepsi oldurulduklerinde silahsizmis...


  • Çok üzülüyorum ne yaptı bu siyahiler size?
    Adamlar yıllarca işkence görmüş ezilmiş hala sıkıntı çekiyorlar.
    Nefes alamıyorum diye sana yalvaran senin merhametine sığınmış bir insanı neden öldürüsün ki?


  • @Rhonster bireysel şiddet olayları ve toplumsal isyan farklı olgular. Yağma ve mala zarar verme otoritenin sevdiği şeylerdir. Toplumsal olayları bastırmak için kullanmayı sevdiği suçlardır. Ülkemizde de bu tür yağma ve yakma olaylarını mit vb. yapılar provakasyonu körükleyip demokratik, akademik ve ekonomik hak taleplerini arka planda tutup salt siddet eylemi olarak lanse eder. Kaldı ki bir kaç market yağmalanması çok büyütülecek şey değil. Yıllardan beri yüzlerce afro-amerikan bu şekilde katlediliyor. Olaylara sonuç itibari ile yaktılar, çaldılar veya haklı iken haksız duruma düştüler demek gibi olayın temelinde yatan ırkçılığı görmezden gelmek sakat bir bakış açısı.


  • @Rhonster, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam

    @ahmet_, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam

    @gkhanfeez izlemeden böyle bir yorum yaptığınıza pişman mısınız merak ettim.

    neden pişman olmalı ki ? ilk cümlesinde bu olaydan bağımsız diye belirtmiş. ve yazdıklarında haklıda olayların devamında olanlarda bunun kanıtı haklıyken haksız duruma kadar düşebilecek konumdalar şuan.

    Bir şeyden pişman olmam için öle durum olması gerek. Beni Amerika da bulunduğum süre İçinde rahatsız eden grup genel olarak siyahi grup kavga çıkacak seviyede geri adım atmasam karakolda bitecek durumlar arada bir kaç hispanik var ama %90 siyahi ben bu durumun resmini anlattım. Bu olaylar için anlatılanlar genel insanlık suçu ki bu olaylar Türkiye’de de oluyor ve genel olarak Atatürkçü ve sol görüşlü insanlara yapılıyor, insanlık suçu oluyor polis tarafından. Irkçılık diye de çok nitelendirmiyorum bunu polis kimle çok sorun yaşıyorsa ona daha çok işkence eder tarzı davranıyor. Üç kere polis çevirdi beni üçüde saygılıydı bana. Mutlak gücün getirdiği baskı ırkçılık değil polis-devlet terörü diye tanımlıyorum.


  • @gkhanfeez gokhan abi solcular mevzusunda tam tersi 😃

  • ⭐⭐⭐

    Konu ile alakalı son yıllara ait şöyle bir istatistik var;

    2017-2020 yılları arasında polis tarafından vurularak öldürülen vatandaşların ırklara göre ayrımı

    <a href="https://www.statista.com/statistics/585152/people-shot-to-death-by-us-police-by-race/" rel="nofollow"><img src="https://www.statista.com/graphic/1/585152/people-shot-to-death-by-us-police-by-race.jpg" alt="Statistic: Number of people shot to death by the police in the United States from 2017 to 2020, by race | Statista" style="width: 100%; height: auto !important; max-width:1000px;-ms-interpolation-mode: bicubic;"/></a><br /></a>

    Fakat ırkların nüfusa göre oranına bakılırsa, elbette bu sayılar üzerinden yorum yapmak çok doğruyu ifade etmeyebilir. Bu nedenle, aşağıda ırkların ve öldürülen vatandaşların nüfusa göre oranını 2013-2019 arası gösteren detaylı tabloya bakmak gerekir;

    Stats.pdf

  • ⭐⭐

    Yapilan muameleyi hicbir canli hak etmiyor. Bende inanilmaz polis fobisi olustu . Sanki her an bana bir zarar vericekler gibi hissediyorum. Neden boyle hissediyorum, bilmiyorum .


  • @gkhanfeez Bu olaydan bağımsız olarak söylediklerinize harfiyen katıldığımı söylemek isterim. adamın bu şekilde bir muameleye maruz kalması çok üzücü maalesef ve çok yanlış. Ama her şey birbirini tetikliyor. Minneapolisteki görüntüler bu sosyolojinin iyi bir fotoğrafı. Haklı oldukları bir meseleyi ne hale getirdiklerini ibretle izledik. Siyahilerin biraz da iğneyi kendilerine batırması lazım.


  • @hamza-can, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam

    @gkhanfeez gokhan abi solcular mevzusunda tam tersi 😃

    polis tarafindan oldurulen kesim turkiye de son zamanlarda kendilerini sol egilimli kisiler olarak tanimlayan kisiler.akilma ilk gelenler ali ismail, ethem gibi polis siddeti zaten genel olarak kendini cok milliyetciyim diyen ve egitimi az olan polis memurlari tarafindan yapiliyor benim gorusum. derin devletinde en cok oldurdugu kesin sol ve ataturkcu kisiler ve bunlari yapanlara baktigimizda abdullah catli, yesil , agar gibi isimlerin temaslarina bakin bagnaz bir milliyetci zihniyeti kesin gorursun

  • ⭐⭐⭐⭐

    yazıma cevap vermişsiniz ama engellisiniz o yüzden görmüyorum @maestro sizde beni engellerseniz sevinirim nasıl ben sizin saçma yazılarınızı görmüyorsam sizde benimkileri görmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster, içinde söyledi: ABD polisinin sert müdahalesi sonucu olen siyahi adam

    yazıma cevap vermişsiniz ama engellisiniz o yüzden görmüyorum @maestro sizde beni engellerseniz sevinirim nasıl ben sizin saçma yazılarınızı görmüyorsam sizde benimkileri görmeyin.

    Foruma karsilikli engel ozelligini yukledik birkac hafta once, fakat daha once engellenmis kisilerde bazen %100 calismiyor, eger once engeli kaldirip sonra bir daha engellerseniz forum onu yeni ozelligiyle kaydedecektir, bu sekilde karsilikli yazismalar artik gorunmuyor olacak, bilginize...

    Maalesef oncesi icin %100 garanti vermek mumkun degil, ama bu saatten sonra engellenen herkes karsilikli olarak iletilerin gorunmesini onlemis oluyor. Dolayisiyla emin olmak adina engeli acip tekrar kapayabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum