Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bir soru sormak istiyorum. İki senedir greencard cekilisine basvuruyorum. Cikmadigi taktirde kendim amerikaya turist vizesi icin muracaat edebilirmiyim. Greencarda muracatimin turist vizesinin verilmesinde etkisi varmidir

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bilalcobanoglu, içinde söyledi: Turist vizesi ve greencard çekilişi

    erilmesinde

    Forumda detaylı tartışmaları yapıldı. Etki etmediği hakkında görüş hakim. Arama çubuğuna sorunuzu yazarsanız tüm tartışıldığı konulara ulaşırsınız.


  • Teşekkür ediyorum.


  • @bilalcobanoglu Etkisi yok. En azından ben yasamadim. B1/B2 basvurusu yaptim aldim. Ama girişte olurmu onu bilemem, pandemi durumları düzelince gideceğiz ve göreceğiz.


  • @bilalcobanoglu bir etkisi yok. Ailece birkaç senedir GC başvurusu yapıyoruz. B1/B2 vizesini yine ailece şubat ayında aldık...


  • Geçen sene mayısta loto açıklandı. Temmuzda b2 red aldım. Vizeli bir ülkeye giriş yapmadigim için sanırım. Başka bir sebeb aklıma gelmedi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hakangokhan, içinde söyledi: Turist vizesi ve greencard çekilişi

    Geçen sene mayısta loto açıklandı. Temmuzda b2 red aldım. Vizeli bir ülkeye giriş yapmadigim için sanırım. Başka bir sebeb aklıma gelmedi

    turist olduğunuza inanmamış olabilirler hem gc hem turist vizesine başvuranlar genelde türkiye'ye geri döneceklerini ispatlamaya çalışıyorlar. bu ispatlar eşiniz türkiyede kalışı işinizden ayrılmamış olmanız vs vs artarak gidiyor.


  • Merhabalar biz de ailecek GC başvurusu yaptık. Eşimin yakın akrabası 30 yıldır Amerika da yaşıyor. Aile ziyareti için başvuru yapmayı düşünüyoruz.. ama akabinde maddi manevi tedirginlik var tabi. İkimiz de çalışıyoruz ve iş yerlerinden çalışıyorlar, dönmeleri gerek tarzı belge de almayı düşünüyoruz.. umarım başarılı oluruz 🙄


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özkan-Yelseli, içinde söyledi: Turist vizesi ve greencard çekilişi

    Merhabalar biz de ailecek GC başvurusu yaptık. Eşimin yakın akrabası 30 yıldır Amerika da yaşıyor. Aile ziyareti için başvuru yapmayı düşünüyoruz.. ama akabinde maddi manevi tedirginlik var tabi. İkimiz de çalışıyoruz ve iş yerlerinden çalışıyorlar, dönmeleri gerek tarzı belge de almayı düşünüyoruz.. umarım başarılı oluruz 🙄

    Bol sanslar. Eger GC basvurusu derken cekilisten bahsediyorsaniz, GC cekilise katilmanin direkt bir eleme sebebi olmadigini biliyoruz. O nedenle bundan bagimsiz olarak neden Turkiye'ye geri doneceginizi gostermelisiniz. Dediginiz gibi is yerinizden alacaginiz boyle bir mektup isinize yarayacaktir.


  • @vivaldi merhaba peki en önemli dikkat edilen hususlar nelerdir yani Türkiye ye geri dönme ispatı haricinde.. sizce ne gibi hatalar yaparsak red alırız! bilgi verme şansınız var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @özkan-yelseli yurt dışı geçmişiniz yoksa özellikle de schengen vizesi büyük ihtimalle red yersiniz. Ayrıca iş yerinizde uzun zamandır çalışmıyorsanız, yeni mezun birisiyseniz, genç ve bakarsanız, üzerinize kayıtlı tapu veya araç yoksa büyük ihtimalle red yersiniz gibime geliyor. Bunlara sahip olup red yiyenler de var ama sahip olmadan onay alan ben çok çok az kişi gördüm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özkan-yelseli, içinde söyledi: Turist vizesi ve greencard çekilişi

    @vivaldi merhaba peki en önemli dikkat edilen hususlar nelerdir yani Türkiye ye geri dönme ispatı haricinde.. sizce ne gibi hatalar yaparsak red alırız! bilgi verme şansınız var mı?

    su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/


  • Merhabalar,
    2023 Green Card talihlisiyim. Turist vizesi için başvuru yapabilir miyim? Yaparsam turist vizesi alma olasılığım nedir? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Turist vizesi ve greencard çekilişi

    @özkan-yelseli yurt dışı geçmişiniz yoksa özellikle de schengen vizesi büyük ihtimalle red yersiniz. Ayrıca iş yerinizde uzun zamandır çalışmıyorsanız, yeni mezun birisiyseniz, genç ve bakarsanız, üzerinize kayıtlı tapu veya araç yoksa büyük ihtimalle red yersiniz gibime geliyor. Bunlara sahip olup red yiyenler de var ama sahip olmadan onay alan ben çok çok az kişi gördüm.

    İlk defa yurtdışına gitmek için deneyenlere de çıkıyor tamamen konsolos görevlisini ikna etmeye dayalı bi durum bu. Arkadaşım wat için başvuru yapmıştı,15 ülke gören cocuga direk red verdiler. Tamamen ikna kabiliyetine bağlı bi durum diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @waterman sanmam. Doldurduğunuz form ile mülakatta söyledikleriniz arasında bağlantı yoksa direkt red veriyorlar. Benim de bir arkadaşıma red verdiler büyük ihtimalle o da aynı şeyi yaptı. Form ile mülakatta söylenenler birbiri ile uyumlu olmalı ayrıca planınız da mantıklı olmalı. Yoksa red
    alma ihtimaliniz yüksek.


  • selamlar, ben dv2021 kazananıyım. davamız hala devam ediyor (goodluck). fakat eşimle turist vizesine başvurmayı düşünüyoruz. davamız olduğu için red alma şansımız artar mı sizce? bir de ayrı ayrı mı turist vizesine başvurmalıyız yoksa ikimiz için tek seferde başvuru yapılma gibi bir seçenek var mıdır?

  • ⭐⭐

    @Berk-Şendil ikiniz tek seferde başvurabiliyorsunuz.Ds160 doldururken her iki birey içinde doldurulması gerekiyor.Ais den grup oluşturup beraber randevu alıyorsunuz. Red kısmı için bir şey diyemeyeceğim @gucarslan beyin bir yorumu olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil ben de eşim de mali yıl sonrası tursit vizesi aldık, hiçbir sorun olmadı.
    "daha önce göçmenlik başvurusu yaptınız mı?" sorusuna YES demeli ve çıkan kutucuğa, "DV2021 çekilişini kazanadım ama COVID döneminde konsolosluklar kapalı olduğu için mali yılın bitmesi sebebiyle vizemi alamadım" yazabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum