Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar. bizde amerikaya ilk ocak 2020 de giris yaptik esimle ve yukaridaki adres ile 1200 dolarlik yardimlari aldik. sayin @crazycells bir sikinti olurmu acaba ileride? eger olursa ne yapmak lazim? son olarak ileride gelicek olan 2. yardimi alamiycakmiyiz?


  • @supermario, içinde söyledi: Covid-19 Yardımı için başvuru

    merhabalar. bizde amerikaya ilk ocak 2020 de giris yaptik esimle ve yukaridaki adres ile 1200 dolarlik yardimlari aldik. sayin @crazycells bir sikinti olurmu acaba ileride? eger olursa ne yapmak lazim? son olarak ileride gelicek olan 2. yardimi alamiycakmiyiz?

    Merhaba, ödeme için banka hesap numarası mı vermiştiniz, çek olarak mı aldınız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supermario, içinde söyledi: Covid-19 Yardımı için başvuru

    merhabalar. bizde amerikaya ilk ocak 2020 de giris yaptik esimle ve yukaridaki adres ile 1200 dolarlik yardimlari aldik. sayin @crazycells bir sikinti olurmu acaba ileride? eger olursa ne yapmak lazim? son olarak ileride gelicek olan 2. yardimi alamiycakmiyiz?

    sayin @supermario , ben de emin degilim maalesef. Normalde bunu herkesin almasi lazim; ama siz de biliyorsunuz Kongre bu isi vergi bildirimleri uzerinden, onceki yilin vergi bildirimlerine dayanarak yapmayi kararlastirdigi icin ben de yeni gocmenlerin durumunu net olarak bilemiyorum. IRS, ilk basvuru zamaninda bu soruyu sordugu icin sanki bu kisilere verilmemesi planlaniyor gibi bir algi olusmustu.

    Eger bir problem olursa ve almamaniz gerekiyorsa en fazla basiniza gelecek sey, 2020 vergi bildirimlerini yaparken bu parayi sizden tekrar istemeleri olur diye dusunuyorum. Bunun disinda bir zarari olacagini sanmiyorum.

    Ikinci yardim konusu henuz net degil, cok fazla tasari var konusulan... hangisinin ne zaman kabul edilecegini bilemiyoruz...


  • @lilsam banka numarasi


  • @crazycells tesekkur ederim


  • Herkese merhaba. Bu grubun vergi ve stimulus çeklerle ilgili olan tecrübesine dayanarak bir soru yöneltmek istiyorum. Aralık ayında 2003 de ABD de doğup Amerikan vatandaşı olan bir kızım var. Anne ve baba olarak biz Amerikan vatandaşı değiliz. Kızım Türkiye de yaşıyor. 18 yaşını Aralık ayında dolduracak. Geliri yok. Daha önce tax return doldurmadı. Bu yıl için tax return doldurabilir mi? Doldurabilirse 1. ve 2. stimulus çekten faydalanabilir mi? Biz vatandaş olmadığımız için doldurup onu "dependent" olarak gösteremiyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nejla, içinde söyledi: Covid-19 Yardımı için başvuru

    Herkese merhaba. Bu grubun vergi ve stimulus çeklerle ilgili olan tecrübesine dayanarak bir soru yöneltmek istiyorum. Aralık ayında 2003 de ABD de doğup Amerikan vatandaşı olan bir kızım var. Anne ve baba olarak biz Amerikan vatandaşı değiliz. Kızım Türkiye de yaşıyor. 18 yaşını Aralık ayında dolduracak. Geliri yok. Daha önce tax return doldurmadı. Bu yıl için tax return doldurabilir mi? Doldurabilirse 1. ve 2. stimulus çekten faydalanabilir mi? Biz vatandaş olmadığımız için doldurup onu "dependent" olarak gösteremiyoruz.

    Tam emin degilim ama vergi mukellefi olmadigi icin (hem yas hem de geliri itibariyle) saniyorum ki bu cekleri almaniz mumkun olmayacak. Isterseniz ABD'de bir tax advisor'ina sormaya calisin... Belki baska bir yolu vardir...


  • @nejla Kizinizin herhangi bir geliri olmadigi icin tax return (vergi beyani) yapamaz. Bunu yapabilmesi icin gelirinin olmasi lazim. Gelir ise is/calisma karsiligi ucret/maas, yatirim getirisi, kira getirisi veya faiz getirisi olabilir.

    Tax return yapmadan da stimulus yardimlari alamaz.

    Bu arada, ilerisi icin yillik belli oranlarin uzerinde geliri olursa (2020 yilinda bekarlar icin $12,400), tax return yapmak zorunda. Bu tercihe bagli degil. Bu oran her yil icin degisebilir. IRS den her yil kontrol etmesi lazim. Bu oranin altinda yillik geliri olursa, o zaman tax return yapma durumu istege bagli.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum