Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Muhammed-Eyüp-Yavuz, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Merhaba Arkadaşlar, geçen haftaki tahliye uçuşlarında seyahat eden oldu mu hiç?

    Evet oldu arkadaşlarımız sorunsuz giriş yaptı.
    Hatta bir arkadaşımız tahliye uçuşu ile giriş yapıp ertesi günkü tahliye uçuşuna katılarak geri dönüş bile sağladı.


  • Bize uçuştan önceki gece mail geldi ve bir haber gelmeden de bir şey yapamadık maalesef:( Umarım Haziran ayında tekrar yaparlar...

  • ⭐⭐⭐

    @Muhammed-Eyüp-Yavuz, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Bize uçuştan önceki gece mail geldi ve bir haber gelmeden de bir şey yapamadık maalesef:( Umarım Haziran ayında tekrar yaparlar...

    Önümüzde ki ay planlanacaktır muhtemelen hala çok fazla vatandaş bulunuyor. Gerçi o tarihe kadar uçuşların açılmasıda bekleniyor yurt dışına. Alternatif rotada bulabilirsiniz ama en sağlıklısı tahliye uçuşu ile uçmak şahsi fikrim.
    Siz yinede her ihtimale karşı Twitter üzerinden Ankara Amerikan Konsolosluğunu takip edip, tweet bildirimlerini açmanızı tavsiye ederim.
    Bol Şans


  • @bolatmali Merhaba, acaba arkadasiniz bir gun once gocmen vizeyle girdigi ABD'den tahliye ucusuna nasil katilarak tekrar Turkiye'ye geri dondu?
    Ayni islemi ben de yapmak istedim ancak vizem gocmen statusunde oldugu icin Amerika'dan Turkiye'ye gelen THY ucagina binemeyecegim soylendi ve THY bilet satisi yapmadi.
    Haziran ayinda tekrar ayni firsat olursa diye surec konusunda yardimci olabilirseniz cok sevinirim cunku is nedeniyle bu yil ilk girisi yaptiktan sonra uzun sureli kalmamam gerekmekte.


  • @selink tahliye uçuşu için konsolosluğunun [twitter](U.S. Embassy Turkey #EvdeKal #StayHome (@USEmbassyTurkey) adlı kişiye göz at: https://twitter.com/USEmbassyTurkey?s=09) adresini takip edin lütfen, ayrıca yeşilkarforumda bu konuda devamlı bilgilendirme paylaşılıyor

    Tahliye uçuşuna katılan arkadaşlarımız konsolosluğun yayınlafığı formu doldurup,ardındanda thy dan gidiş uçuş biletlerini aldılar, dönüş uçuşu içinse gideceği eyaletteki thy temsilciliği ve T.C konsoloslukları iletişime geçip biletlerini aldılar

    Tahliye uçuşuna katılan bir arkadaşımızın anlattığına göre Türkiye'den çıkışlar

    " Havaalanında hersey normal seyrindeydi standart bir yurtdışı çıkışı işlemleri yapıldı... ordaki security girişte problem olur mu diye sorduk

    Sarı zarfı ve pasaportunuzu istiyorlar zaten.. meğer pasaporttaki vizeyi anlık Abd'ye yollayıp onay gelince boarding cardınızı veriyolarmış zaten "

  • ⭐⭐⭐

    @selink, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    @bolatmali Merhaba, acaba arkadasiniz bir gun once gocmen vizeyle girdigi ABD'den tahliye ucusuna nasil katilarak tekrar Turkiye'ye geri dondu?
    Ayni islemi ben de yapmak istedim ancak vizem gocmen statusunde oldugu icin Amerika'dan Turkiye'ye gelen THY ucagina binemeyecegim soylendi ve THY bilet satisi yapmadi.
    Haziran ayinda tekrar ayni firsat olursa diye surec konusunda yardimci olabilirseniz cok sevinirim cunku is nedeniyle bu yil ilk girisi yaptiktan sonra uzun sureli kalmamam gerekmekte.

    Geçen sefer ki tahliye uçuşuna bizde katıldık. Ssn ve greencarda hala sahip olamadığımız için mağdur olduğumuzu ve herhangi bir işlem yapamayıp başkasının yanında kalmak zorunda kaldığımızı belirttik ev kiralayamadığımız için.
    Tahliye uçuşu açıklanmadan haftada bir, açıklandıktan sonrada gün aşırı iletişime geçmek lazım konsoloslukla. Diğer türlü katılım sağlamanız oldukça zor.
    Evet öncelik geçici vize türü sahiplerinin fakat tahliye uçuşunda öğrenci olan %30 diyebilirim. Geri kalanlar genellikle aile ve ya orta yaşdalardı.


  • Arkadaşlar önceki tahliye uçuşları ile Türkiye dönenlerin yaptığı gibi Kyk daki karantina sürecini diğer yurtta kalan kişilerle dayanışma içinde geçirmek ve etkinliller yapmak için Sivas kyk da bulunan arkadaşlar bir telegram grubu kurdu

    Sivas kyk da karantina sürecini geçiren arkadaşlarımız ve isterlerse diğer şehirlerdeki kyk yurtlarında bulunan arkadaşlarımız gruba dahil olabilirler
    Bu şekilde bu süreci belki daha iyi geçirebilirler


  • @Muhtaradana @bolatmali Cok tesekkur ederim, umarim bir kac haftaya tekrar ucus olur.


  • 17 mayıs tahliye uçuşu ile İlk girişini Miami den yapıp dönüş uçağı ile tekrar Türkiye'ye dönen DV2020 talihli arkadaşımız, süreçteki deneyimini foruma aktarmış, okumak isteyenler için⬇

    Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris https://yesilkartforum.com/forum/post/135903

  • ⭐⭐⭐

    @selink
    Haziranın ortası gibi planlanacaktır muhtemelen


  • Kyk yurtlarına yerleştirilen arkadaşlarla ilgili güzel haberler var, şöyleki
    Artık planlı uçuşlarla yurtdışından getirilen vatandaşlarımız Covid-19 (pcr) test sonucuna göre 14 günlük karantinayı yurtlarda değil evlerinde geçirebilecek
    Mevcut yurtlara yerleştirilmiş vatandaşlarımızın, test yapıldıktan sonra 23 Mayıs tarihine kadar evlerine gönderilmesi planlanıyor

    20200520_083856.jpg

    20200520_083918.jpg

    20200520_083945.jpg


  • Sivas kyk da Covid-19 testi yapılmaya başlanmış, cuma günü çıkış yapılacakmış


  • Arkadaşlar merhaba bugün bir sitede amerika direkt uçuşlarının 1 eylülde açılacağını okudum. Konsolosluk sitesinde yazan aktarmalı uçuşları kullanmayı düşünen var mı acaba?


  • @Ilgaz-Arslan O açıklamaya ben de denk geldim ama herhangi bir kaynağı yok. Sahte olabilir. İlker Aycı, Cüneyd Özdemir'in programında New York haricinde geri kalan destinasyonların açılabileceğini söylemişti.

    konsolosluk sitesindeki yazan uçuşların linkini atabilir misin hocam?


  • Merhaba biz Frankfurt aktarmalı olarak gitmeye çalışacağız. Transit vize alınması gerekiyor mu.


  • Selamlar, Ben Ocak ayında Amerıka'ya yerleştim ve normal şartlarda (korona öncesi) ailemin gelişini Haziran sonu planlıyorduk.
    Eşimin çalıştığı şirketteki seyahat ajansı aşağıdaki linkteki bilgiyi paylaşmış. Şu an kara kara nasıl gelişlerini ayarlayacağımızı düşünüyoruz.

    Eğer aktarmalı uçuşlar konusunda tavsiye edebileceğiniz bir yol varsa paylaşmanızı rica ederim


  • @verdal Almanya, aktarmalı uçuşlarda bekleme süresi 8 saati aşmadığı sürece transit vize istemiyor.

  • ⭐⭐

    @cem-dinçel thy yurtdışı uçuşları açacak belki amerika da olur içinde


  • @haymatlos_ Amerika uçuşları için 1 Eylül'ü gösteriyor seyahat acentaları. İnşallah Haziran sonu veya Temmuz da başlarlar

  • ⭐⭐

    Umarım bu bilgi doğru değildir.) Zira kaynak belli değil. THY nin böyle bir açıklaması yok. Farzedelim ki liste doğru, o zaman nisan ve mayıs aylarında yapıldığı gibi THY nin ara ara uçuşları oluyor. Onlara bakmak lazım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum