@yalta hayırdır üstad... tüm iletileri değiştirmişsin???
-
@senamd atlanta grubu var mı telegram da?
-
@toronaga biraz konuyu hortlatmış gibi olacağım ama en mantıklı durum bu gibi duruyor. Üzerinden yıllar geçmiş olsada bilgilendirme için teşekkürler.
-
USA Learns Homepage Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
-
USA Learns Homepage Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
-
@warmgrey dilinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş umarım DV2025 kazandıktan sonra tüm bu yazıyı unutmamak göz önüne almak için ss aldım ve dv süreciyle ilgili önemli ss, pdf vb dosyaları tuttuğum klasöre ekledim bile. Teşekkürler
-
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Merhabalar,
Bugün 22 günlük ABD tatilimin son akşamında suan Miami de bir barda otururken yazıyorum.
8000km road trip 5 eyalet 10 dan fazla şehir görmek nasip oldu. Döndüğüm de müsait olduğumda uzun uzun detaylarini aktaracagim.Ama daha şimdiden @denizci10 Orcun abime teşekkürlerimi iletmek isterim.
Misafirperverliği, insanlığı, dostluğu ve yardımları her şeyiyle mükemmel bir insan olduğunun canlı şahidi oldum. Banka hesabım ve on ödemesiz direkt kredi kartım oldu sayesinde. Onun için de ayrıca teşekkür ederim.Orçun Reis, seviliyorsun. 😂
Kalbiniz hangi eyalette kaldı.Yaşamak isteğiniz
-
-
@FreeWoRLD Bu iletinizi yazalı neredeyse 5 yıl olacak. Hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
-
@Hamuchera Hic duymamistim. Yeni birsey ogrenmis oldum sayenizde 🙂
-
@seray Asagidaki link de aciklamalar ve bilgiler mevcut:
Facts About SNAP | Food and Nutrition Service
-
@Senay-Sirin Bilgileriniz ve cömert teklifiniz için teşekkür ederim Senay hanım
-
@Ashtrem Kuzenim xs giyiyor Türkiye’de, burda da xs oldu bazen xxs. Ama small büyük geldi.
-
@Laçin-Boz slm NJ de dusunebilirsiniz ancak NY ve NJ eyaletlerinde ev kiralari cok pahali. Bunlara MA ve CT da dahil edilebilir. Nereyi sececeginiz tamamiyla maddi durumunuza bagli. Mesleginiz gecerli bir meslek. Ingilizceniz iyi ise ve networking ya da software de tecrubeniz varsa, ABD nin her yerinde is bulmaniz olasi.
-
@Jiyan-Zoroğlan Ben de merak ettim doğrusu 🙂 nextdoor.com bildiğim tek uygulamaydı.
-
herkese selamlar türkiyede mali müşavirim abd cpa gibi abd ye geldiğimde işimi yapma şansım yok süreç uzun o yüzden muhasebe yardımcılığı kursuna gitmek istiyorum süreç ile ilgili bilgisi olan varmı yada başka ne iş önerirsiniz green kartlı geleceğim
-
-
@debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
-
ABD'de pek cok yerde Ingilizce, bazi bolgelerde de Ispanyolca size yetecek 🙂 ama Turkce tek basina kesinlikle yeterli degil.
Su bolumdeki basliklari incelemenizi ve ingilizcenizi gelistirmenizi tavsiye ederim, merak etmeyin 1 yilda oldukca iyi seviyede ingilizce ogrenirsiniz, hickimse anasinin karnindan ingilizce bilerek dogmuyor 🙂 -
Isikta bekliyordum. Sola donen arabaya karsidan karsiya gecen bisiklet sol arka camurluktan vurdu bisikletteki adam tam yanima dustu kufur ede ede kalkti. Tamamen kendi hatasiydi, avantaj elde etmek icin polisi aradigini dusunuyorum. Evimin yakininda oldugundan eve dondukten hemen sonra polis sirenlerini duymustum

türkiyede yaşayan çocuk abd vatandaşı çocuk yardım parası alabilir mi
-
10 aylık oğlum var abd vatandaşı.ben ve babası türk vatandaşıyız .oğlumuz ikamet izniyle türkiyede bizimle yaşıyor . abd hükümetinin çocuklar için ödediği yardımı oğlum için alabilirmiyiz. konsolosluğa mail attım ancak cevap vermediler.bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa bizimle çok sevinirim. herkese sağlıklı günler
-
@sibel-ışık, içinde söyledi: türkiyede yaşayan çocuk abd vatandaşı çocuk yardım parası alabilir mi
10 aylık oğlum var abd vatandaşı.ben ve babası türk vatandaşıyız .oğlumuz ikamet izniyle türkiyede bizimle yaşıyor . abd hükümetinin çocuklar için ödediği yardımı oğlum için alabilirmiyiz. konsolosluğa mail attım ancak cevap vermediler.bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa bizimle çok sevinirim. herkese sağlıklı günler
hangi yardim parasindan bahsediyorsunuz acaba?
-
çocuklar için verilen çocuk parasını kast etmiştim.
-
@sibel-ışık, içinde söyledi: türkiyede yaşayan çocuk abd vatandaşı çocuk yardım parası alabilir mi
çocuklar için bir yardım parası yok ki sadece vergi bildirimi yapmış kişilerin belli bir gelire kadar kişi başı 1200 dolar ve çocuk başınada ek 500 dolar desteği var .
-
ABD de vergi beyani yapmadiginiz icin Covid-19 Stimulus yardim odemesi alamazsiniz. Sizin vatandasliginiz veya greencardiniz olmadigi icin, oglunuz 18 yasina gelip de ABD de vergi beyani yani tax return yapincaya kadar bu tur odemelerden faydalanamaz.
-
Bu, tek basina aciklayici bir cumle degil maalesef. ABD'deki devlet yapilanmasi Turkiye'deki kadar basit degil. Eyalet ve federal duzeyde ayri ayri devletler ve kurumlar var. Net bilgi icin hangi kurumun, hangi amacla ve kimlere yardim ettigini soylemeniz lazim.
"Cocuk parasi" deyince, sadece federal hukumetin vergi oderken cocuklar icin sagladigi "tax credit" aklima geliyor, ama sizin bundan bahsettiginizi sanmiyorum.
-
değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim ama benim sormak istediğim sorumun cevabı değil.ben covid 19 yardımından bahsetmiyorum.abd de doğan çocuklar için ödenen aylık yardım parasından bahsediyorum.adını tam bilmediğim için anlatamıyorum kusura bakmayın.
-
değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim ama benim sormak istediğim sorumun cevabı değil.ben covid 19 yardımından bahsetmiyorum.abd de doğan çocuklar için ödenen aylık yardım parasından bahsediyorum.adını tam bilmediğim için anlatamıyorum kusura bakmayın.
sadece ABD'de dogdugu icin kimseye yardim yapilmiyor, eger yardim edilseydi duyardik diye dusunuyorum.
ama dedigim gibi eyalet ve federal yardimlar mevcut, yasadiginiz eyalet hukumetinin sitesinden ne tur yardimlarin mevcut oldugunu inceleyebilirsiniz, cogunlukla yardima ihtiyaci olan kisiler icin childcare'i karsilamak amaciyla para yardimi olabiliyor.
ayrica federal hukumet de cocuklariniz icin "tax credit" veriyor, bunu direkt odeyeceginiz vergiden dusebiliyorsunuz, eger tax creditlerin toplam miktari odeyeceginiz vergiden yuksekse aradaki farki nakit olarak alabiliyorsunuz.
-
Snap yardımından bahsediyor olabilir. Texas'ta gelir durumuna göre 1 çocuğa 50-200, 2 çocuğa 100-350 arası snap ödemesi yapılıyor. Bu yardım düşük gelirli ailelere yapılıyor ancak anne veya baba ayrı veya birlikte burada resmi olarak yaşamalı. Sanırım diğer eyaletlerde de buna benzer çocuk parası var.
-
...........
-
@crazycells merhaba bahsettiğiniz yardım aşağıdaki linkte haberi verilen yardım mı?
https://www.nerdwallet.com/article/taxes/qualify-child-child-care-tax-credit -
@Muhtaradana, içinde söyledi: türkiyede yaşayan çocuk abd vatandaşı çocuk yardım parası alabilir mi
@crazycells merhaba bahsettiğiniz yardım aşağıdaki linkte haberi verilen yardım mı?
https://www.nerdwallet.com/article/taxes/qualify-child-child-care-tax-creditEvet, benim bahsettigim bu... vergiden kesebileceginiz miktar... Normalde 16 yasindan kucuk cocuklar icin cocuk basina 2000 dolar vergi kredisi oluyordu, American Rescue Plan ile 2021 yili icin yaslari 6-17 arasi cocuklar icin cocuk basina 3000 dolar vergi kredisi, yasi 6'dan kucuk cocuklar icin ise cocuk basina 3600 dolar vergi kredisi alinabilecek.
-
@sChAdOw bu yasallık f1 vizesi ile yaşayan ebeveyn için geçerli mi acaba yoksa sadece vatandaş ve yasal olarak oturum ve calışma izinliler mi
-
@seray Asagidaki link de aciklamalar ve bilgiler mevcut:

Benzer Başlıklar
71
36.8k
Users
5.5k
Topics
399.3k