Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)


  • @MySea 3 Kasim gecesi Biden Pennsylvania ve Florida'da onde gotururse bir sorun kalmaz ortada, fakat bu iki eyalet Trump'ta gozukurse isler karisir.


  • @MySea Gayet güzel açıklamışsınız. İşte sorunlar da seçim sonrası başlayacak gibi görünüyor. 😯


  • @Ryback Florida, Georgia, Ohio, N. Carolina, Iowa, Nebraska ve Maine eyaletleri her an iki taraftan birisine donebilir. Bu eyaletlerde anketlere gore hersey su anda ortada gidiyor. Ve sadece bu eyaletlerin 93 electoral oylari var.

    Bunlarin yaninda, Texas, Nevada, Arizona, Minesota, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania ve New Hampshire eylaletlerindede durum henuz iki tarafdan birisine dogru tam donmus degil. Bunlar da su an icin ortada. Ve bu eyaletlerin toplam electoral oylari ise 105.

    Iste tum bu yukaridaki eyaletlerde durum her an degisebilir. Iki tarafda kesin bu eyaletler bende diyemiyorlar. Mektupla cok fazla oy kullanilacak olmasi ise isi daha da bilinmez ve karmasik bir hale getiriyor.


  • @MySea Umudum o gece herseyin tamamlanmasi. Yeterince kaos oldu bu sene.


  • Bu sene Temmuz ayinda giris yaptim. Hem Stimulus hem de Sba'e basvurdum ancak alamadim. Bu donem girip alabilenler var. Sizce sebebi ne olabilir?


  • Arkadaslar bende de aylardir “payment status not available” diyordu, bu basliga da yazmistim. 2-3 hafta kadar once duzeldi ve cekim ulasti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CanerM, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Bu sene Temmuz ayinda giris yaptim. Hem Stimulus hem de Sba'e basvurdum ancak alamadim. Bu donem girip alabilenler var. Sizce sebebi ne olabilir?

    SBA basvurusunu pandemiden dolayi isi etkilenen kisilere veriyorlar. Eger bu sene derken 2020'yi kastediyorsaniz, sizin isleriniz zaten tanimsal olarak pandemiden dolayi bozulmus olmuyor.

    Ayrica basvuru icin 31 Ocak 2020'den once ABD'de is yapiyor olmak gibi bir sart hatirliyorum, bilginize.


  • @crazycells Arkadaşlar aylar önce Non-filers üzerinden başvuru yapmıştım fakat hala yardım parası gelmedi. Başvuru yaptığım siteden IRS başruvunuzu kabul etti gibi bir e-mail de almıştım. Sorguda Not Available görünüyor hala. Sorgulama ekranında 21 Kasım son gün görünüyor. Ödemeyi teyit edebileceğim bir yer var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilsam, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells Arkadaşlar aylar önce Non-filers üzerinden başvuru yapmıştım fakat hala yardım parası gelmedi. Başvuru yaptığım siteden IRS başruvunuzu kabul etti gibi bir e-mail de almıştım. Sorguda Not Available görünüyor hala. Sorgulama ekranında 21 Kasım son gün görünüyor. Ödemeyi teyit edebileceğim bir yer var mıdır?

    IRS'e telefon ve email ile ulasip tum bilgileri teyit edin isterseniz, maalesef ben de kolay bir yolunu bilmiyorum.


  • @crazycells tesekkur ederim. Ancak Sba'i soylediginiz kriterlere uymadan alan arkadaslarimiz var. Benim icin kotu tarafi gelki de bana para yatirilmaya calisildi ancak -sonradan ogrendigim- banka hesabimda problem oldugu icin para provizyonda kaldi ve uzun sureden beridir problem devam ettigi icin provizyondan dustu. IRS'e gidip danismayi dusunuyorum. Acaba randevu vs gerekiyor mu veya pandemi nedeni ile ofisleri kapali mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CanerM, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells tesekkur ederim. Ancak Sba'i soylediginiz kriterlere uymadan alan arkadaslarimiz var. Benim icin kotu tarafi gelki de bana para yatirilmaya calisildi ancak -sonradan ogrendigim- banka hesabimda problem oldugu icin para provizyonda kaldi ve uzun sureden beridir problem devam ettigi icin provizyondan dustu. IRS'e gidip danismayi dusunuyorum. Acaba randevu vs gerekiyor mu veya pandemi nedeni ile ofisleri kapali mi?

    bilemiyorum maalesef; ama sanirim sorununuzu email veya telefonla cozmeniz lazim. Ofislerden cozebileceginizden supheliyim.

  • ⭐⭐

    @CanerM, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells tesekkur ederim. Ancak Sba'i soylediginiz kriterlere uymadan alan arkadaslarimiz var. Benim icin kotu tarafi gelki de bana para yatirilmaya calisildi ancak -sonradan ogrendigim- banka hesabimda problem oldugu icin para provizyonda kaldi ve uzun sureden beridir problem devam ettigi icin provizyondan dustu. IRS'e gidip danismayi dusunuyorum. Acaba randevu vs gerekiyor mu veya pandemi nedeni ile ofisleri kapali mi?

    Sba icin onlarin kendi hatlarini aramaniz gerekiyor. Irs ile cozemezsiniz. Customer service lerini arayip sizin kredi ile ugrasan officer a ulasmayi deneyin. Size bir email adresi verecekler oraya derdinizi tum ayrintilariyla yazin eksik bir sey kalmasin. Geri donmeleri ve islem yapmalari cok uzun suruyor. Guvercinle daha hizli haberlesirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    Yaklaşık 1 trilyon dolarlık yeni bir Covid 19 Relief Bill için anlaşma sağlanmış. Ancak bu sefer kişi başı $600 stimulus check ödemesi ile birlikte.


  • @crazycells merhab. Bu bahsedilen yardımdan benim gibi ilk girişini haziranda da yapıp henüz paycheck almayıp, vergi bildiriminde bulunmayanlarda faydalanabilir mi? Bundan faydalanmak ilerde başımızı ağrıtır mı ?teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilhanucarus, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells merhab. Bu bahsedilen yardımdan benim gibi ilk girişini haziranda da yapıp henüz paycheck almayıp, vergi bildiriminde bulunmayanlarda faydalanabilir mi? Bundan faydalanmak ilerde başımızı ağrıtır mı ?teşekkürler.

    @ilhanucarus ilkinden yaralanma şansınız yok çünkü vergi beyanı 2019 yapmadığınız için 2. Ödeme olursa faydalanma şansınız olabilir. Odemeler gelecek yıla kaldı. O da eğer gerçekleşirse . Faydalanma şansınız 2020 yili için 2021 yılında beyanda bulunacaksınız. Sitimulus size herhangi bir zararı yok. Aksine bayağı faydasi var. Sonuçta zor bir dönemde gelen sıcak bir para


  • @redsat2000 teşekkürler vatandaşlık sürecini olumsuz yönde etkiler mi diye endişe etmiştim


  • @ilhanucarus zaten bir öncekinde biz talep etmedik otomatik geldi. Vatandaslik için hic bir sorun yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilhanucarus vatandaşlık ile ilgili bir sıkıntısı yok

  • ⭐⭐

    Biz ilkinde yararlanamadik ,bundan yararlanabilirmiyiz ?


  • Henuz daha tam kapsami ve gonderilme takvimi paylasilmadi. Ilk bilgiler, kisi basi $600, cocuk basina da $600. Detaylar baskan imzalayinca ortaya cikar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum