Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)


  • @roccorocco, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Arkadaslar Abd ye 2019 da giris yapmis bir iste calismis ve vergi bildiriminde bulunmus olup, su an Abd disinda bulunanlara tek seferlik yardim yapiliyor mu? Bildigim kadariyla Abd disinda bulunanlar issizlik maasindan yararlanamiyor. Ayni durum bu cek yardimi icin gecerlimi?

    Bu konuda bir sorun olacagini sanmam. ABD disinda is vb degisik nedenlerle yasayan bircok Amerikali var. Yurtdisinda gorevli ABD askerleri, konsolosluklarda veya yurtdisindaki degisik Amerikan firmalarinda calisan binlerce Amerikali var. 2019 veya 2018 tax return yaptiysaniz, para hesabiniza gonderilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu yazdiklarim yanlis anlasilmis olabilir, uc ornekler vermistim herhalde ondan kafa karistirdi.

    Benim yapmak istedigim vurgu IRS icin onemli olan 2018 veya 2019'da sizin sartlari sagliyor olmaniz. 2018 ve 2019'da cok yuksek gelir elde ettiyseniz, ama 2020'de geliriniz dusukse de check'i alamiyorsunuz.

    @crazycells, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @MySea, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @knnrn Bu iyi bir haber! Bu durumda, 2020 de yeni giris yapmis olanlar. eger paycheckli bir iste calismislarsa, stimulus odemesi alabilirler.

    Benim okuduklarimdan anladigim kadariyla, bu ucreti almak icin 2018 veya 2019'da vergi odemis olmaniz sart, dolayisiyla ABD'ye yeni girmis arkadaslar bence beklentilerinizi biraz dusuk tutsunlar su an icin...

    Misal, 2018'de ve 2019'da 150.000 dolar kazandiniz diyelim, ama 2020'de isinizi kaybettiniz ve 0 dolar kazaniyorsunuz; maalesef hesaplar 2018 veya 2019 uzerinden yapildigi icin bu durumda da stimulus check alamiyorsunuz... Yani onemli olan sey, IRS'teki 2018 ve 2019 vergi bildirimi bilgileri...

    2020'de Green Card alip giris yapan arkadaslarin bilgisi zaten IRS'te yer almadigi icin bu arkadaslara da rebate verilmeyebilir. Bu konuda net aciklama bulan arkadaslar da bu konuyu guncellemeyi unutmasinlar lutfen...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    • Yasa ABD'de yasayan herkes icin gecerli gibi gorunuyor... Yani ABD'de yasayan Green Card sahipleri, ABD vatandaslari ve ABD'de yasayip calisan (yani geliri olan) vize sahipleri... Onemli olan 2018 veya 2019'da ABD'de gelir elde edip vergi odemeniz ve vergi bildirimi yapmaniz...

    “(3) ELIGIBLE INDIVIDUAL.—The term ‘eligible individual’ means any individual other than—

    “(A) any nonresident alien individual,

    “(B) any individual with respect to whom a deduction under section 151 is allowable to another taxpayer for a taxable year beginning in the calendar year in which the individual’s taxable year begins, and

    “(C) an estate or trust.

    Daha once yukaridaki sekilde yazmistim, soyle bir ekleme yapmak istiyorum. Any nonresident alien individual ifadesi kabul edilen yasada da degismemis. Fakat burada non-resident kavraminin farkli devlet kurumlari tarafindan farkli anlamlarda kullanildigini hatirlatmak istedim.

    Icisleri Bakanligina bagli USCIS icin non-resident olmaniz vize sahibi oldugunuz anlamina geliyor (yani ne Green Card sahibi ne de ABD vatandasi); Hazine Bakanligina bagli IRS icin ise vergi odeyeceginiz eyalette kac yil oturup/kac yil calistiginiza bagli olarak sahip oldugunuz bir unvan. Dolayisiyla burada hangi amacla kullanildigina ben de emin degilim. Fakat genel olarak yasa da taxpayer diye ifade edildigi icin, calisma vizesi sahibi olup vergi odeyen kisilere de check gonderilecegini dusunuyorum.

    alien kavrami sanirim hepsi icin ortak... ABD vatandasi olmayan kisi demek...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Arkadaslar Abd ye 2019 da giris yapmis bir iste calismis ve vergi bildiriminde bulunmus olup, su an Abd disinda bulunanlara tek seferlik yardim yapiliyor mu? Bildigim kadariyla Abd disinda bulunanlar issizlik maasindan yararlanamiyor. Ayni durum bu cek yardimi icin gecerlimi?

    Yukarida yazdim, bu 'non-resident' ifadesi kafa karistirici; cunku farkli kurumlarin farkli amaclarla kullandigi bir ifade, saniyorum siz yasalar onunde residentsiniz, ama vergi amacli nonresidentsiniz. Bu ifade kanunda gectigi icin resident olarak kabul edip ona gore islem yaparlar diye dusunuyorum ben de...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 Bu karar ilk açıklandığında oh ne güzel parayı alır birikimlerimize katarız diye düşünüyorduk. Ama dün itibariyle çalıştığım kurumda Covid-19 dışındaki tüm tedavi ve prosedürler iptal edildi. Çalışanlara da Covid-19 hastalarına bakma veya izne çıkma seçeneği verildi. Herkes kendi yıllık izinlerini kullanacak, bitince de ücretsiz izinli olacak. Şimdi bu para ciddi anlamda bu zor dönemi atlatmak için kullanacağımız bir fona dönüştü. Houston'daki arkadaşlarımızın önemli bir bölümü de işten çıkarıldı ve evde oturuyor.


  • @crazycells. Non-resident tanimi, ogrenciler, turistler yada vergi odeme yukumlulugu olmayanlar icin kullaniliyor olmali. Ben Permanent residentim. 2 hafta once Tr ye geldim. Nisan 15 te geri donecektim. Ancak ucus yasaklari genisledigi icin planlanan tarihte geri donemeyecegim.


  • @roccorocco, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells. Non-resident tanimi, ogrenciler, turistler yada vergi odeme yukumlulugu olmayanlar icin kullaniliyor olmali. Ben Permanent residentim. 2 hafta once Tr ye geldim. Nisan 15 te geri donecektim. Ancak ucus yasaklari genisledigi icin planlanan tarihte geri donemeyecegim.

    Sizinle bu konuların bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Sizin hesabınıza yatması lazım yardım olunca.


  • @knnrn Boyle bir durumda, izniniz bittigi zaman ucretsiz izin baslayinca, unemployment icin basvurabilirsiniz. Covid-19 nedeni ile oldugu icin, haftalik normal unemployment payment + $600 alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Benim anladığım kadarıyla işten çıkarma veya furlough olmadığı sürece unemployment için başvuru yapamıyoruz ama iş o noktaya gelince göreceğiz. Hastane işten çıkarma yapmak istemiyor, ayrıca ayda bir hafta "disaster pay" adı altında ödeme yapacak, ancak bu ödeme sağlık sigortası ve diğer benefitlerin karşılanması için olacak.


  • @knnrn bende o fikirdeydim, hatta tr uçak bileti parası çıktı gözüyle bakıyordum. Ancak çalışma saatleri inanılmaz düşünce o para maaşımızdan alamadığız kısmı karşılayacak artık. Bazı haber siteleri 13 nisanda ödemeye başlanacağını, ödemeler az kazanandan çok kazanana doğru yapılacağını yazdı.


  • Bugun okudugum bazi haberlere gore, stimulus odemeleri direct deposit olarak 9 Nisan'da gonderilmeye basliyor.

    IRS de banka bilgisi olmayan ama sadece adres bilgisi olanlara ise 24 Nisan'dan itibaren kagit cekler postalanmaya baslayacak. Yalniz oncelik geliri $10K altinda olanlar. Sonraki haftalarda ise geliri $10K-$20K ve daha sonra on binli katlar seklinde gelire gore cekler postalanacak. Yani bazi kisilerin mektup yoluyla ceklerini almalari Agustos'u bulacakmis.


  • @knnrn ben 2 farklı işte part time olarak çalışıyordum birisi otel diğeri de Publix.Pandemiden dolayı otelde işler durunca saatlerimizi kestiler ve sonrasın da mail atıp unemployment benefit için başvurmamızı istediler.Ben de hr depertmanı ile iletişime geçip benim başka bir işim daha olduğunu işsiz olmadığımı dolayısıyla unemployment benefit için başvuramayacağımı belirttim.Onlar da bana başvurabileceğimi pandemiden dolayı gelirim de azalma meydana geldiğini söyleyip bu başvuruyu normal zamanlar da ki başvuru gibi düşünmemem gerektiğini belirttiler.Sizin durumunuzu tam olarak bilemiyorum tabi ama Hr depertmanınıza danışın belki de bana dedikleri gibidir.


  • Merhaba, farklı bir para yardımı ile ilgili sorum olacaktı. Oturduğumuz site, ülkedeki tüm residentları için bir bütçe ayırdı ve maddi yardım yapacak. Gelir beyanı veya iş kaybetme belgeleri ile başvurulacak. Ona göre onaylanırsa maddi yardım alınabilecek. Bu yardım COVID-19 yüzünden zor durumda olanlar için. Bu yardımı almak vatandaşlığı etkileyebilir mi? Şimdiden teşekkürler.


  • @pasa, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Merhaba, farklı bir para yardımı ile ilgili sorum olacaktı. Oturduğumuz site, ülkedeki tüm residentları için bir bütçe ayırdı ve maddi yardım yapacak. Gelir beyanı veya iş kaybetme belgeleri ile başvurulacak. Ona göre onaylanırsa maddi yardım alınabilecek. Bu yardım COVID-19 yüzünden zor durumda olanlar için. Bu yardımı almak vatandaşlığı etkileyebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

    Hayır etkilemez. Kiralarınızdanmı düşecekler bu yardımı?


  • Merhaba,

    Ben Ekim 2019'a kadar F-1 vizesi ile asistan olarak odeme aliyordum ve vergisini oduyordum son 5 yildir. Ekim'de greencard aldim, HR'a bildirdim. Ondan sonraki vergi kesintileri herhalde permanent resident olarak yapilmistir. Yani 2019 icin Kasim ve Aralik.

    2018 icin verdigim vergi formlarini esimle "jointly" doldurduk, o sebeple sadece tax icin resident olmama karsin esasinda statum F-1'di. Ekim'de aldim greencard'i. Gecen hafta Cuma 2019 icin de vergi formlarini gonderdik. Yani 2019 gelirimin bir kismi F-1li, bir kismi ise greencardli. Ama formda bunlari belirtmiyoruz tabii. Sadece SSN yaziyoruz.

    Bu durumda benim greencardli olma durumumu IRS'e bildirmem gerekiyor mu sizce stimulus odemesini alabilmek icin? Yoksa Ekim'de ben greencard'i kurumumun HR'ina bildirince, otomatik olarak IRS beni permanent resident mi yapiyor? Oyleyse herhalde gonderirler check bana da?

    Tesekkurler


  • @xyz, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Merhaba,

    Ben Ekim 2019'a kadar F-1 vizesi ile asistan olarak odeme aliyordum ve vergisini oduyordum son 5 yildir. Ekim'de greencard aldim, HR'a bildirdim. Ondan sonraki vergi kesintileri herhalde permanent resident olarak yapilmistir. Yani 2019 icin Kasim ve Aralik.

    2018 icin verdigim vergi formlarini esimle "jointly" doldurduk, o sebeple sadece tax icin resident olmama karsin esasinda statum F-1'di. Ekim'de aldim greencard'i. Gecen hafta Cuma 2019 icin de vergi formlarini gonderdik. Yani 2019 gelirimin bir kismi F-1li, bir kismi ise greencardli. Ama formda bunlari belirtmiyoruz tabii. Sadece SSN yaziyoruz.

    Bu durumda benim greencardli olma durumumu IRS'e bildirmem gerekiyor mu sizce stimulus odemesini alabilmek icin? Yoksa Ekim'de ben greencard'i kurumumun HR'ina bildirince, otomatik olarak IRS beni permanent resident mi yapiyor? Oyleyse herhalde gonderirler check bana da?

    Tesekkurler

    Sizin bir şey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Vergi beyanınızdan dolayı otomatik olarak sizede vermeleri gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xyz, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Merhaba,

    Ben Ekim 2019'a kadar F-1 vizesi ile asistan olarak odeme aliyordum ve vergisini oduyordum son 5 yildir. Ekim'de greencard aldim, HR'a bildirdim. Ondan sonraki vergi kesintileri herhalde permanent resident olarak yapilmistir. Yani 2019 icin Kasim ve Aralik.

    2018 icin verdigim vergi formlarini esimle "jointly" doldurduk, o sebeple sadece tax icin resident olmama karsin esasinda statum F-1'di. Ekim'de aldim greencard'i. Gecen hafta Cuma 2019 icin de vergi formlarini gonderdik. Yani 2019 gelirimin bir kismi F-1li, bir kismi ise greencardli. Ama formda bunlari belirtmiyoruz tabii. Sadece SSN yaziyoruz.

    Bu durumda benim greencardli olma durumumu IRS'e bildirmem gerekiyor mu sizce stimulus odemesini alabilmek icin? Yoksa Ekim'de ben greencard'i kurumumun HR'ina bildirince, otomatik olarak IRS beni permanent resident mi yapiyor? Oyleyse herhalde gonderirler check bana da?

    Tesekkurler

    Hayir, gerek oldugunu hic sanmiyorum. Dediginiz gibi IRS, gocmenlik statunuze bakmiyor. Formlari dogru doldurup doldurmamaniz onemli. Resident olarak vergi odediginiz icin otomatik olarak gelecektir check size.


  • 2019 vergi iademi resident olarak aldim,turbotax uzerinden direct deposit ile.1200 dolar bana cek olarak mi yoksa direct deposit mi gelir sizce?


  • @repatita Buyuk ihtimalle direct deposit.


  • İlk girişi yaptıktan kısa süre sonra, herhangi bir işte çalışmadan Türkiye'ye geri dönmüş GC'lıların da bu desteği alma hakkı var mı? Vergi beyanında da bulunmadık haliyle... Bugün şu bilgi yayınlandı:

    Burdan yanlış anlamıyorsam bizler de bu desteği alabileceğiz... Sizler ne düşünüyorsunuz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum