Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?


  • Öyle ailesiyle gidip sıfırdan başlamaktan bahsetmiyorum. Aileyle gidince her zaman bir dayanağın olur ailenden güç alırsın. Gerçekten tek başına gidip sıfırdan başlayan var mı? Ya da öyle planlayan, ne düşünüyorsunuz?, ne yapmayı planlıyorsunuz? Başaranlar nasıl başardı? Gerçekçi olmak gerekirse tabii ki sıfırdan başlamak kolay bir şey değil. Deneyenler, başaranlar tecrübelerini henüz gidemeyenler ise planlarını paylaşırsa belki de birbirimize yardımcı olabiliriz.

    Mesela ben henüz 23 yaşındayım, bu sene olmaz sonra ki seneye o olmaz daha sonra ki seneye henüz burada tam hayatı kurmadan gidip düzenimi orada kurmayı planlıyorum. Henüz öğrenciyim, green card harici de olsa bir yolunu bulup gitmeyi planlıyorum.

    Benden yaşça çok daha tecrübeliler var forumda lütfen sizlere salt hayranlık olarak gelmesin. Mühendislik okuyorum ama burada kuracağım düzenle orada kuracağım düzen arasında çok fark var. Ekonomik şartlardan dolayı gitmek istiyorum tamamen.

    Tamamen yabancı bir ülkeye,ilk defa,biraz maddiyat ve üniversite diploması hariç hiçbir dayanağım olmadan gitmeye çalışıyorum. Sizce başarının sırrı nedir?

    Fikirlerinizi merak ediyorum, siz böyle bir şeyi nasıl başarabilirsiniz? Kendi düzeninizi nasıl kurdunuz?

    Herkese bol şans! 🙂

  • ⭐⭐

    Eger Ingilizce biliyorsaniz cok da sifirdan baslamis olmuyorsunuz. Ben de gittigimde 23 yasindaydim. Ilk 10 gun adaptasyon surecinden sonra 11. gun is bulup calismaya basladim. Ilk ise girdikten 2 hafta sonra da ikinci isime baslayarak hayatimi duzene oturttum. 4.5 ay bu sekilde calistim.


  • @Edelweiss, içinde söyledi: Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?

    Eger Ingilizce biliyorsaniz cok da sifirdan baslamis olmuyorsunuz. Ben de gittigimde 23 yasindaydim. Ilk 10 gun adaptasyon surecinden sonra 11. gun is bulup calismaya basladim. Ilk ise girdikten 2 hafta sonra da ikinci isime baslayarak hayatimi duzene oturttum. 4.5 ay bu sekilde calistim.

    Ingilizceniz varsa ve ayrica ilk vardiginizda size en azindan 1-2 hafta yardimci olacak, yol gosterecek birisi varsa, tek basina gitmenin avantajlari daha cok olabilir. Yalniz olacaginiz icin mobility avantajiniz olacak, yani baska bir sehirde veya eyalette is bulursaniz, aninda kolayca tasinabilirsiniz. Ayrica, yine yalniz olacaginizdan haftalik masraflariniz daha az olacak. Ve yine kolayca baskalarinin evine roommate olma sansiniz yuksek olur.

  • ⭐⭐

    @money-money-money Hiç tereddüt etme ve arkana dahi bakma. Yaratıcı karşına çok güzel bir fırsat sunmuş ve bunu degerlendir. Git 2 yıl re entry permit al. Gel okulunu bitir ve tekrar dönüp Amerikaya yerleş. Yanlış hatırlamıyorsam inşaat mühendisliği okuyordun. Mühendisliğin Amerikadaki denkliği tıp ve hukuk gibi zor değil diye duymuştum. Denkliği alır orada ilk etapta restorasyon şirketi kurarsın. Tabi ilk yıl bir şirkette iş bulup çalışırsan, piyasa dinamiklerine vakıf olursan işini şansa bırakmamış olursun. Yavaş yavaş 1-2 yıl sonra çok güzel bir konuma gelirsin.
    Yaş konusuna gelince; okumanın yaşı olmadığı gibi Amerikaya gitmeninde yaşı yok bana göre. Ne kadar erken gidilirse tabi ki iyi olur ama zararında neresinden dönersen o kardır.


  • @Edelweiss Şuan ortalam B2 seviyede ingilizceye sahibim ama speaking konusunda kendimi çok geliştiremediğim için B1 seviyedeyim diyebilirim. Ne yazık ki yurt dışına çıkma imkanım pek olmadığından dolayı burada ki dil kurslarıyla kendimi daha da geliştirmeyi planlıyorum. Teşekkürler yorumunuz için, bölümümle ilgili olmasa bile düzenimi kurana kadar bende kendimi geçindirebileceğim bir işe girmeyi planlıyorum.

    @Edelweiss Söylediğim gibi gitmeden ingilizcemi tabii ki daha da geliştireceğim fakat gittiğimde orada bana yardımcı olabilecek yol gösterecek kimsem yok, tamamen kendi düzenimi sıfırdan kendim oluşturmam gerekecek,zaten başlangıçta konaklama konusunda masrafımı minimum düzeyde tutmaya çalışacağım,kısıtlı bir para ile gidebilirim pek bilgim yok fakat airbnb aracılığıyla hem güvenli hem de uygun evler bulunabiliyor. Dediğiniz gibi yalnız gitmenin avantajları da var sanırım.

    @Drywall Evet önce ki yorumunuz için de teşekkür ederim. İnşaat mühendisliği okuyorum doğru hatırlıyorsunuz. Okulum müdek tarafından akredite edilmek üzere, büyük bir kolaylık olacak abet ile ortak olduğu noktalar var.Re entry permit araştırdığımda gittiğim zaman green card aldıktan sonra alabileceğimi gördüm, ben okul durumum mülakatta sorun yaşatır diye çekiniyorum aslında, o yüzden işlemleri geç yapma şansım olursa öyle yapmayı planlıyorum. Henüz sadece plan,green card olacağının garantisi yok ama plansız da olmuyor 🙂
    Umarım olur da 5 mayıstan sonra daha çok bilgi alırız 🙂

    Herkese yorumu için teşekkürler, henüz gidemeyene bol şans orada olanlara da kolaylıklar diliyorum.


  • Yalnız olmadığını bil diye yazıyorum 🙂 Bende, hali hazırda senin gibi üniversite öğrencisiyim. Çıkarsa şayet tek başıma gideceğim ve orada kimsem yok. Açıkçası bu durum beni daha çok cesaretlendiriyor. Tek sorunum gitmeden önce İngilizcemi iyi derecede geliştirebilmek. Hayatta iletişimin çok önemli olduğunu düşünüyorum, kendimi rahat ifade edebilirsem iş de bulurum, kendimide geliştiririm. Motivasyonu bozmadan devam, her şey gönlümüzce olsun 🙂


  • @FreeMen Çok teşekkürler, söylediğin gibi bir yandan heyecan da yaratıyor tabii ki. Mayıs ayında umarım ikimizin de istediği gibi olur ve artık birbirimize orada yardımcı olmak için plan yaparız 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @money-money-money İngilizce ile alakalı faydalı olabileceğini düşünüyorum

  • ⭐⭐

    @money-money-money Ben de gittigimde bana destek olacak bi yakinim olmadi. Hatta bu konuda buyuk hayal kirikliklari ile gittim. Benim de upper-intermediate, yani B2 seviyesinde Ingilizcem vardi. Yurt disina hic cikmamistim ve hic yabanci bi toplulugun icine girmemistim. Hatta ve hatta hayatim boyunca hic bi yerde calismamistim bile. Suan C1-C2 arasi bi Ingilizce seviyem var. Amerika'yi, Amerika insanini daha iyi taniyorum. Ben yaptiysam herkes yapabilir bence 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?

    @kedimertcan Ben de gittigimde bana destek olacak bi yakinim olmadi. Hatta bu konuda buyuk hayal kirikliklari ile gittim. Yine benim de upper-intermediate, yani B2 seviyesinde Ingilizcem vardi. Yurt disina hic cikmamistim ve hic yabanci bi toplulugun icine girmemistim. Hatta ve hatta hayatim boyunca hic bi yerde calismamistim bile. Suan C1-C2 arasi bi Ingilizce seviyem var. Amerika'yi, Amerika insanini daha iyi taniyorum. Ben yaptiysam herkes yapabilir bence 🙂

    Maşallah hocam azim ve gayret örneği teşekkürler paylaşımınız için

  • ⭐⭐

    İngilizceyi kafaniza takmayın arkadaşlar. Yani takin ama öyle gözünüzü korkutmasın. Amerikada yaşamın içerisinde ingilizceye maruz kalacağınız için 6 ay da toparlarsınız. Zaten b1-b2 düzeylerinde ingilizceniz varsa hiç korkmayın. A1-a2 düzeyinde olanlar bile 6 ayda kendilerini ifade edecek düzeye erişiyorlar. Siz Turkiyedeki ingilizce eğitimi ile Amerikada gerçek yaşamın içerisindeki ingilizceyi aynı kefeye koymayın. En iyi ingilizce öğrenme şekli gerçek yaşamda ingilizceye zorunlu maruz kalmaktır. Bu her dil icin aynı. Bu nedenle Gramer saglamsa gerisi kolay.


  • @money-money-money Ben de 22 yaşında üniversite öğrencisiyim ve ingilizce düzeyim C1 seviyesinde, belki size biraz moral kazandırır diye yazıyorum. Psikolojik olarak kendinizi hazırlamak ve henüz Türkiye'de iken adım adım planlar yapmanız çok önemli. Benim de Amerika'da akrabam, arkadaşım vs yok fakat, ilk zamanlarda neler yapacağıma dair detaylı planlar hazırladığım için green card çıkarsa tedirginlik duymadan, korkmadan yeni hayatıma başlayabileceğimi düşünüyorum. İnsan aslında sadece 'bilinmeyenden' korkar. Amerika'ya gidince neler olacağını, neler yapacağınızı bilmezseniz korku, tedirginlik ve çokça stres yaşamanız muhtemel fakat bahsettiğim gibi, forumdaki kaynakları doğru kullanarak, youtube'da içerik paylaşanlardan faydalanarak ilk zamanlar için gün gün detaylı bir şekilde neler yapacağınıza dair bir plan hazırlarsanız çok rahat edersiniz diye düşünüyorum. Bol şans 🙂


  • @Cupzen Çok teşekkür ederim güzel yorum oldu 🙂 Bende gerek bu forum gerek youtube bana bir şeyler katacağını düşündüğüm kaynaklardan sürekli yararlanıyorum. Evde ki hesap çarşıya uymayabiliyor bazen, o yüzden tecrübelilerden fikir almanın da güzel bir kazanım olduğunu düşünmüştüm. Umarım bizim gibi genç, istekli arkadaşlar da kazanır ve tutunabilir. Şuan hayal kuruyorum ama beklentiye girmiyorum, 6 Haziran sonrası gerek dil gerek yatırım konusunda son sürat çalışmaya başlayacağım. Planlamalar yapıyorum ama YouTube ve internette araştırmalarımız ne kadar doğru, ya da kişiye göre ne kadar değişken şeyler bilemiyorum , plan yapılacak kadar güvenilir kaynakları tecrübelilerden bulabiliriz diye düşündüm. 🙂

    Hepimize bol şans 🙂


  • @money-money-money Kesinlikle ben de Amerika'da sıfırdan başlamayı hayal edenlerden(dim) bu sene de olmadı. Sizin yaşınız 23 ve bence çok daha cesaretli, manevi olarak da güçlüsünüzdür. Ben 18 yaşımda ailemin yanından, küçük bir ilçeden ayrılıp İstanbul gibi bir metropolde tek başına yaşam savaşı vermiş, bu savaşı da kazanmış biri olarak şuan 30 yaşımda Amerika'ya gitmekte tereddütsüzüm. Elbette ki İstanbula taşınmakla, Amerika'ya taşınmak arasında gölle okyanus kadar fark var 🙂 Yine de sanırım tecrübeler bu cesarete ön ayak oluyor.
    Eğer 23 yaşımdayken bu yola başkoysaydım eminim şimdiye kadar birçok yolu denemiş ve gitmiştim. Daha iyi bir gelecek için bazen erkenden risk almak gerekir.


  • Merhaba, bana da bu yıl green card çıktı. Olursa eğer tek başıma gideceğim. Dediğiniz gibi hiç de kolay olmayacak. Ama istiyorum çok. Böyle bir şansı tepemem.

    Yaşım ise 21.


  • @emrys, içinde söyledi: Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?

    Merhaba, bana da bu yıl green card çıktı. Olursa eğer tek başıma gideceğim. Dediğiniz gibi hiç de kolay olmayacak. Ama istiyorum çok. Böyle bir şansı tepemem.

    Hayırlı olsun, aman tepmeyin belki de bu şans hayatta bir kez gülecekti yüzünüze ve güldü, iyi değerlendirmek ve sonuna kadar gitmek gerekiyor. İlerideyse çektiğiniz zorlukları güzel anılar olarak hatırlayacaksınız. Tekrardan hayırlı olsun.


  • Once istek/amac, sonra cesaret, sonra da hic pes etmemek!

    Bunlara ek olarak:

    Ingilizceniz varsa, bir adim ondesiniz.
    Size yol gosterecek, yardim edecek bir tanidiginiz varsa, bir adim ondesiniz.
    Gecerli bir meslek/diploma ve/veya beceriniz (tamircilik, boyacilik, ascilik vb) varsa, bir adim ondesiniz.
    Ilk birkac ay sizi calismadan destekleyecek bir birikiminiz varsa, bir adim ondesiniz.


  • @emrys, içinde söyledi: Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?

    Merhaba, bana da bu yıl green card çıktı. Olursa eğer tek başıma gideceğim. Dediğiniz gibi hiç de kolay olmayacak. Ama istiyorum çok. Böyle bir şansı tepemem.

    Tebrik ederim, yolun açık olsun, vazgeçme


  • @stardium güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙂 olur da alamam diye korkuyorum çok. Size de çıkması dileğimle


  • @muarrem sözleriniz için teşekkür ederim, size de çıkması dileğimle


Benzer Başlıklar

  • 55
  • 141
  • 7
  • 152
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum