@gucarslan merhaba teşekkür ederim bize Amerika danışmanı 1500/2000 civarı dedi.
-
@SAVAS, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@kakyild1
Ben tarihi geçmiş kart için online I-90 doldurup yenilemeye başvurdum. Abd adresine bir uzatma kağıdı geldi. Posta yolu ile onu alıp uçağa öyle binmiştim. Ama expire kart ile de binilebileceğini söyleyenler var. sb-1 başvurunuzu gördüklerini sanmıyorum. Ben de konusu bile açılmadı. malesef bir fikrim yok.
merhaba,Çok teşekkürler, tek korkum artık reddedilmek de değil, ancak bir detention center'a filan konmak. ABD'ye alınmazsam detention center'a yollanmak kabus olur.
-
ABD'de Çalışma İzin Kartlarının geçerliliği 5 yıla çıkarılıyor
İlticaya başvuranların, Evlilik yoluyla veya Şirket sponsorluğunda başvurulan green kartlarda Çalışma izin kartlarınınn (EAD) 5 yıla çıkacağını açıkladı bugün Homeland Security. Normalde 2 yıllık kart veriyorlardı ama yenileme başvurularında kartlar uzun süre gelmiyordu. Bekleme süreleri uzun olduğu için artık 5 yıllık gelecekmiş Çalışma izin kartları.
Fact Sheet: The Biden-Harris Administration Takes New Actions to Increase Border Enforcement and Accelerate Processing for Work Authorizations, While Continuing to Call on Congress to Act | Homeland Security
-
@dxb_dxb bir cevabı bulabildiniz mi?
-
@crazycells Cevabınız için teşekkür ederim.
-
@crazycells Çok sağolun. Evet Parole protokol geçiyor. Normalde birkaç senelik geçici olarak veriliyormuş. Bize 5 senelik vereceklerini söylediler. Greencard sürecimiz bitmemiş olursa uzatabilecegimizi söylediler. Department of State incelemesi ne kadar sürer Bu konuda bilgisi olan varmidir acaba?
-
-
@nursentepe, içinde söyledi: İltica sürecindeyken Çeşitlilik Vizesi (DV) başvurusu
Statüsü şu an göçmen kaçak yolla girdi. Bir kafede çalışıyor. Hayati tehlikesi yok Türkiye’ye geri dönebiliyor.
kacak yolla girdiyse yasal olarak gocmen statusunde olmuyor maalesef.
Dediginiz durumda Turkiye'de surece devam etmesini tavsiye ederim.
-
Kendimden oldukça kısa ve öz bir biçimde bahsedeceğim.
Amerika’da inşaat mühendisliği okudum, amerikan diplomam mevcut.
Opt ile 6 ay çalışıp Türkiye’ye temelli döndüm, SSN mevcut.
Türkiye’de yaklaşık 6 senedir çalışıyorum.
Turist vizesine başvurdum ve önümüzdeki aylarda görüşmem var.Vize çıkarsa Houston’a gitmeyi düşünüyorum çünkü güvenebileceğim ve Abd vatandaşlığını almış arkadaşım var. Abd’de kalıcı olarak olmak istiyorum. Bunun için önümde gördüğüm ilk seçenek turist vizesiyle gidip bir süre kaldıktan sonra change of status’e başvurmak. Son ve tercih etmek istemediğim seçenek ise iltica. Güncel olarak yakın zamanda bu şekilde Abd’ye giden var mı ve bu süreçte neler yapabilirim fikirlerinizi merak ediyorum.
-
@Sedef-Kasap, içinde söyledi: Eşcinsel olarak iltica etmek
j1 vizesi ile gelip kız arkadaşımla evlenip iltica edersek ne kadar sürer ve ne kadar zaman Türkiye’ye dönemeyiz? Sonuçta bu savaş veyahutta siyasi bi koşulla yapışan iltica türü değil. bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Şimdiden teşekkür ediyorum okuduğunuz için
Iltica konusunda bilgi almak icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3342/abd-de-i̇ltica-hakkında-genel-konu
Eger Turkiye'ye guvenli bir sekilde giris-cikis yapabiliyorsaniz, iltica basvurusunu bir daha gozden gecirmenizi tavsiye ederim. Eger asil amac evlenmekse, evlendikten sonra Turkiye'ye donebileceginizi hatirlatmak isterim. Her ne kadar Turkiye bu evliligi tanimiyor olsa da, siz resmi olarak evli olacaksiniz ve ayni cins evliligi taniyan tum ulkelerde elinizdeki bu evlilik belgeniz gecerli olacak, bilginize.
-
@gucarslan merhaba teşekkür ederim bize Amerika danışmanı 1500/2000 civarı dedi.
-
@zLucas merhaba hali hazırda geçerli bir vizeniz yada travel document iniz varsa geri gelebilirsiniz fakat döndüğünüzde gümrük girişinde sorgulanır gözaltına ordan da detantion Center a alinicaksiniz ve tekrar başvurunuz neden gittiğinizde dair değerlendirmeye alınıp süreç tekrar basliycak yeni bir görüşme yapılıp credible fee pozitif olması durumunda tekrar giriş yapıp 4 mahkeme sonunda karara bağlanabilir durumunuz ama tutuklu olarak süreci 2. Mahkemeye kadar ice Officerin sizi tutma hakki var parole hakkı 2.mahkeme ye kadar ice yetkisinde covid sürecinden dolayı 15 gun min detantion da kalıyorsunuz bilginiz olsun vizeniz ve travel dokumantiniz yoksa zaten tr den çıkış yapamazsınız ssn in hiç bir artı yada katkısı yok bu süreçte bilginiz olsun umarım faydalı olabilmisimdir sevgiler
-
@14batu SE vize reddinden sonra ABD'ye gitme yollari içinde söyledi:
@crazycells yani yasa dışıda kalmayacağım ailemin gitmesinden bende faydalanayım bari dil öğrenmek olsun deneyim olsun ama ne yazıkki buna ikna etmek oldukça zor
Sizi anliyorum, maalesef TR'e geri donmenize inandirmak zor olacak. Bu arada yukaridaki tavsiyelere bir tane daha ekliyorum...
Eger master/doktora egitimi icin F1 vizesi basvurusu yaparsaniz, o durumda konsolosun gozunde daha farkli durabilir basvurunuz. Rastgele bir yer yerine, iyi -yani bilinen bir universitede- bir programa kabul almak, vize onayi sansini arttirir.

SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
-
@crazycells giris yapamama nedeni kararsizlik ve maddi durumlar....
-
@benyesil, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@crazycells giris yapamama nedeni kararsizlik ve maddi durumlar....
Hangi nedenle olduğu önemli değil. İlk girişi yapmadığınız için artık bu süreçten herhangi bir şansınız yok. İlk girişi yapıp göçmen statüsü almış olsaydınız şansınız olabilirdi.
-
@crazycells
Selamlar..iltica edilebiliyor mu....edilirse gerekce gostermek zorunlu mu acaba? -
Eski bir greencard talihlisiyim bazı özel sebepler , pandemi , sağlık durumları ve ameliyat vs. derken amerikaya tekrar gidemedim. Hemşireyim bu süre zarfında özel kurumlarda çalıştım haliyle tr ye çalışıp vergi ödedim
ama şuan tekrar dönmek istiyorum biliyorum imkansızı istiyorum fakat bu konu hakkında fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler
-
@Liliac, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Eski bir greencard talihlisiyim bazı özel sebepler , pandemi , sağlık durumları ve ameliyat vs. derken amerikaya tekrar gidemedim. Hemşireyim bu süre zarfında özel kurumlarda çalıştım haliyle tr ye çalışıp vergi ödedim
ama şuan tekrar dönmek istiyorum biliyorum imkansızı istiyorum fakat bu konu hakkında fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler
Gc elinizde mi , hala gecerli mi ? Eger Gc kazandiktan sonra ilk 6 ayda giris yapmayip hic GC elinizde degil ise sansiniz yok. Eger giris yaptiniz, GC niz elinizde ise, gecerliligi devam ediyor ise gecerli sebeplerler Amerikaya giris yaparken CBP yi ikna edeceginizi dusunuyorsaniz sansinizi deneyebilirsiniz. Tabi 10 senelik GCin , 9 senesinin sonunda bu isi deniyorsaniz zor olur o da
-
@Liliac lütfen abd'ye son giriş tarihinizi ve sahip olduğunuz green card'ın son geçerlilik tarihini yazar mısınız?
-
crazycells
-
This post is deleted! -
@cnpist @gucarslan GC aldıktan sonra amerikaya hemen 1 ay içinde giriş yapmıştım eşimle beraber yapmıştım ona çıkmıştı gc evliydik 1 seneye yakın amerikada yaşadım daha sonra sorunlar oldu ben döndüm ve döndükten kısa bir süre sonra boşanma davası açıldı dava 3 seneye yakın sürdü ve boşandık tr'ye dönüş tarihim 2019 ağustos ayı döndükten sonra psikolojik sorunlar , sağlık , maddi sıkıntılar vs geri dönemedim fakat şöyle bir sorun var gc deki soy ismim eski eşimin soy ismi ben şuan bekarken kullandığım soy isimini kullanyorum girişte bir sorun yaratır mı şuan şansım var ise tekrar dönmek istiyorum GC geçerlilik tarihi de card expired : 09/24/28 resident since: 09/24/18 . kart elimde ssn numaram elimde .
-
@Liliac anladım. burada yapılması gerekn basit aslında..
boşanma davanıza ait resmi evrakları yeminli tercüme ettirip o evraklarla birlikte JFK'den giriş yapmanızı tavsiye ederim. ama bu girişi JFK'den yapın kesinlikle.. sorulduğunda covid, boşanma davası vs sebepleri aktarın ve kalıcı olarak abd'ye yerleşmek için döndüğünüz söyleyin. sorunsuz giriş yapacağınızı düşünüyorum. -
@gucarslan cevabınız için teşekkür ederim umarım öyle olur peki jfk de ısrar etme sebebiniz nedir
-
JFK in gocmenlere daha ilimla davranmasi
-
Merhaba,
Benim durumum da şöyle 2021 Aralık ayında 10 aydır Amerikada kaldıktan sonra geri döndüm green kart sahibiyim evlilik ile green kart almistim fakat şu an bosaniyoruz. Tekrar geri dönmek istiyorum sağlık durumum ve maddi imkansızlıktan dolayı geri donemedim . Nasil bir yol izlemeliyim? 2024 Mart ayında green kartimin süresi doluyor 2 yıl conditional. Ayrıca conditioni kaldırmak icin başvurumu göndermek istiyorum.
-
@Ege-Azar eşiniz halen abd'de mi peki?
-
@gucarslan Evet ABD de amerikan vatandasi
-
@Ege-Azar süper! tavsiyem en kısa sürede, hatta ilk uçakla abd'ye JFK'den giriş yapın. neden bu kadar abd dışında kaldığınıza dair kanıtlarınız varsa (sağlık raporları vb) yanınızda olsun ve ailenizin (boşanacak olsanız bile) halen abd'de yaşadığını ve abd ile bağınız olduğunu belirtin. adres olur, varsa banka hesabınız olur vb. bu tür kanıtlar girişiniz destekleyici belgeler olacaktır.
-
@gucarslan Diyabet tanisi aldim Turkiyeye döndükten sonra ve raporum var.Sadece şu an eşim onun evine dönmemi istemiyor o anlamda biraz sorun çıkarıyor ama sağlık sorunum ve henüz bosanmadik ama.bosanma belgesi işe yarar mı?
-
@Ege-Azar evlilik yoluyla gc aldığınız için tavsiyem bunu çok dile getirmeyin. sağlık durumunuzu kullanarak (raporun yeminli tercümesini yaptırın) giriş yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
-
This post is deleted! -
merhabalar 2017 greeencard kazananıyım ve bu süreden sonra farklı tarihlerde2 kez abd ye gidip geldim ve sonraki 4 yıl içinde gidip gelemedim ve kartımda ki kısıt yada hak kaybı ne durumda bilmiyorum. bu senede eşime basvuru yaptık ve ona çıktı. bu durumda nasıl yol izleuyecegiz kendşi kartım için bilmiyorum yardmcı olurmusunuz?
eşimin ds260 formunu geç kalmamak adına doldurduk ancak kendime ait bir işlem yapmadık henüz. sizce izlemem gereken yol ne olmalı -
@benyesil, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@crazycells selam vizeyi 2016da almistim...hala bi sans var mi acaba bilmiyorum...
maalesef sanmiyorum. 10 yillik Green Card'iniz elinizde olsaydi o durumda sansiniz olurdu, ama vizenizin tarihi gecmis ne yazik ki...
Benzer Başlıklar
41
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k