@ayvalik10 güzel linkler
-
@ayvalik10 güzel linkler
-
@The-Black-Eagle Merhaba, siz ev yaptirdiniz mi yoksa satin mi aldiniz? Cok uzun zaman olmus, bilgi verebilirmisiniz. Bahsedildigi gibi ev yaptirmak zormu?
-
@AE123, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@EzgiLera , verdiginiz bilgiler icin tekrardan cok tesekkur ederim. Pazartesi teklif verdik Sali gunu oglen teklifiniz reddedildi baska bir teklif kabul edildi diye emlakcim haber verdi sonra dun tekrardan ilk alici bir takim problemlerden oturu evden vazgecti ilgilenir misiniz diye geri haber geldi 🙂 Cidden cok ilginc ve bir o kadarda stresli bir surec ama ev alan herkes zannedersem benzer durumlari yasiyor. Simdi tekrardan 1 2 loan firmasi ve lokal credit union ile gorusup haftabasi teklif iletecegim bakalim nasibimizde varsa olucak olmazsa kismet deyip bir sonraki maca bakicaz.
Yakin zamanda mortgage alan arkadaslar hangi orandan aldiklarini yazabilirlerse cok memnun olurum, herkesin durumu sartlari farkli ama su an son 15 ayin en dusuk faiz seviyeleri var deniyor , oranlar 6% civarina indi deniyor ama cok ilginc bir sekilde ideal sartlari sagladigimi dusunmeme ragmen 7.3% gibi bir oran aldim. Refinance tabikide bir secenek ilerisi icin ama hem vakit hem de diger masraflari dusununce ilk etaptan alabildigin en iyi orani alip devam etmek en ideali gibi duruyor gerci o esnada da begendiginiz evi kacirma ihtimali var ama dedigim gibi biraz nasip kismet ev alma isi Amerikada.
Bence önce diğer kişinin evden neden vazgeçtiğini öğrenin önce. Eve inspection yaptırmış ve ondan dolayı vazgeçmişse inspection raporunu sizinle paylaşıp paylaşamayacağını öğrenin. Ama kişisel bir sebepse dediğim gibi aralık olarak bir teklif verebilirsiniz.
Biz de daha önce bir eve baktığımızda temelinde sorun vardı evin. Daha önce inspection yapılmıştı eve ve emlakçımız bizimle o raporu paylaştı. Biz teklif vermedik o rapordan sonra.
-
@dkagan55 tesekkur ederim bilgi için
-
@EzgiLera evet evet kendi kurulusuda DR Horton
-
@diana-kate oncelikle https://www.arcgis.com/apps/instant/sidebar/index.html?appid=8153f961507040de8dbf9a53145f18c4 nyc crime mapa bakmani ona gore bir bolgede ev tutmani tavsiye ederim. sonrasinda https://streeteasy.com/for-rent/staten-island bu uygulamayi da kullanabilirsin mahlle secebildigim icin ben tercih etmistim.
-
Merhaba. Amerika ya dil okuluyla gideceğim. Sanıyorum SSN veya Kredi skorum olmayacak. Ancak ev tutarken bunlar başlıca istekler. Amerika da SSN ve Kredi skoru olmadan uzun vadeli ev nasıl tutulabilir. 1 yıllık gibi düşünelim.
-
Uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba, anlatacak cok sey var ama sira ile gitmek istiyorum.
Ma’ da baslayan Abd macerasi Tx da 6 ay devam etti. Daha sonra nedenlerini 1 yillik deneyimlerde anlatacagim. Tx deneyiminden sonra Co’ ya tasinma karari aldik.
Biliyorsunuz en buyuk sorun ev tutmak ve aramak bu sureci kolay atlatmak icin oturdugumuz site Co icin bir cok seceneklerinin oldugunu soyledi. Kira sozlesmemiz henuz bitmemisti ve evden cikmak icin bir aylik kira bedeli odemek zorundaydik, bunun yerine Co’ da ayni fimanin baska bir kompleksine transfer olabilicegimizi soylediler, transfer ucreti yarim kira bedeliydi. Biz de ev arama sureclerini gecip daha hizli bir baslangic icin transfer surecini sectik.
Yarim kira bedelini odedik, tutacagimiz evi Co’ da yasayan dostum Onur Yoruk gidip bakti, sagolsun hakki odenmez. Evi begendik cevre olarak da iyi bir konumdaydi ve gerekli imzalari attik.
Eger sizde eyalet desigistirmeyi dusunurseniz yasadiginiz site ile gorusup subeleri varsa bu yintemi deneyebilirsiniz.
Gelelim esyalarin tasinmasina, Tx ile Co arasi yaklasik 800 mile, kamyon ile gitmek biraz eziyet diye dusunduk, arkaya arabayida takmak gerekecekti ve yollari hic bilmiyoruz. Bizde u-haul den U-box kiraladik ve esyalarimizi sokup bu kutuya koyduk, u-haul cok organize calisiyor. Kutuyu getirmeden once bilgi veriyorlar, yasadiniz sitenin kac gun izin verdigini onceden konusmakta fayda var, bizim site 24 saat izin verdi sacma ama yapacak pek bir sey yok. Esyalarin gidecegi adrese varmasi yaklasik 1 hafta suruyor. Yukleme yaptiktan sonra resim cekmekte fayda var. Esyalarin konacagi kutulari Walmart dan temin edebilirsiniz, tv kutusunu biz u-haul den aldik, ayrica box icin bir asma kilitde almaniz gerekiyor, onu da u-haul den alabilirsiniz.
Fikir olmasi acisindan box kucuk gozuksede cok esya aliyor, tabi sizin istifleme yeteneginize de kalmis olay. Biz bir king yatak bir quen yatak iki koltuk 65 inch tv, calisma masasi, mutfak esyalari ve daha bir cok seyi sigdirdik, son olarak kalan esyalarida arabanin ustune bagaj alip ona yukledik. Sabaha karsi yola ciktik, yollar guzel fakat New Mexico tam bir col garip bir yerdi, 12 saatlik bir yolculuktan sonra yeni evimize vardik.
Eger siz de bizim gibi yataklari onceden yuklerseniz walmartdan sisme yatak alabilirsiniz daha sonra iade edersiniz. Soru sormadan geri aliyorlar, kutularini atmayin. Geri almazlar ise degisim talep edin ayni yataklar ile eskilerini degistirin, degisim yaptiginiz yataklari 1 hafta sonra iade edin. Bu kadar basit.
Tasinma sureci bu sekildeydi.
Eger mutlu degilseniz yer degistirmekten korkmayin, bu Abd de daha kolay, sizin icin olumsuz konusan insanlardan ve enerjinizi dusuren insanlardan uzaklasmak iyidir. Agac degiliz sabit kalalim.
Tx da guzel insanlar tanidim, hayat bu insani baska yerlere surukleyebiliyor, her zaman cesur olmak lazim.
Diger konumuz okul trasnferi olacak. Yakinda gelir o yazim.
Gorusmek uzere, yol yururseniz yol olur. Sevgiler.
-
@siraysessiz Degisik eyaletlerde vardir sanirim.
-
Merhaba Herkese,
Chicago merkezindeki stüdyo apartmanımı sublease ile kiraya vermek istiyorum. Sublease edecek olan kişinin minimum 625 kredi skoru olması gerektiğini belirtti apartman yönetimi. Benim kontratım Kasım 2024'te bitiyor. Zillow, apartments.com gibi siteler var, bunun dışında sublease ilanı için bildiğiniz uygun siteler var mıdır? Burada ilgilenen arkadaşlar olursa da bana özelden yazabilirler. Apartmanının yeri toplu taşıma için çok uygun, araba gerektirmeyecek bir yerde. Trump binasına 4 blok ötededir.
-
@ayvalik10 Sagolasin ayvalik.
Bende hem cekme 33ft hemde Bus RV yani motorhome vardi 33FT. Gezip gormekten ziyade, hem Orman, hem deniz kiyisi, hem elektrik sistemine bagli hem bagimisz, kendi jeneratoru ile falan hepsini denedik ailecek. Ozel zamanlarmizdi, pek video cekmedim acikcasi.
Yeni yere gececegiz diye her ikisinide sattim. Simdi biraz yerimiz otursun, tekrar alacagim. Belki o zaman doyurucu bir video cekerim.
-
www.realtor.com
www.redfin.com
www.zillow.com gibi sitelerden mulkun bulundugu yerlerdeki fiyatlari arastirabilirsinz. GC sahibi vefat etmis ise bir avukata danismanizi oneririm. -
@Edelweiss, içinde söyledi: Amerika' da ev arkadaşı bulma
spareroom.com, roommates.com, roomster.com, craigslist.com
Ancak en iyi cozum yasamayı düşündüğünüz yerin Facebook gruplarına katılıp bir gönderi paylaşarak aramak.
Burada roomster.com sitesinde mesaj atabiliyorsunuz ama size gelen mesajları okuyabilmek için haftalık/aylık/yıllık şekilde ücretli paketler sunuluyor. Anladığım kadarıyla kullanımı ücretli, bakanlar ona göre araştırma yapsın.
Bu arada henüz ben de ev bulmadım ama facebook - marketplace'de de güncel daireler bulunabiliyor. -
..........
-
Arkadaslar merhaba airbnb rezervasyonunu proof of address olarak gosterebiliyomuyuz bankaya vede ehliyat almak icin
-
-
@Rookie , cok tesekkurler bilgilendirme icin. Ucuz malzemeler kullanildigini bende fark ettim hatta eşim genel olarak Amerikadaki evleri lego oyuncak eve benzetiyor 🙂 Bir takim upgradeler yaparak evler hem kalite hem gorsel acidan daha cekici goze hos gelir olabiliyot. Kismetse bizde seneye bu surece girme niyeyindeyiz bakalim nasil olacak merakla bekliyorum 🙂
-
Bu konularda ekstra dikkatli olunmasini hatirlatan bir haber... 1.5 ay once -ABD'de pek cok guvenilir kurum tarafindan uzun suredir tavsiye edilen- Eufy markasinin mahremiyete saygi gostermeyen bir marka oldugu ortaya cikti.
Paul Moore adli bir bilisim guvenlik danismani bunu ortaya cikardi:
Eufy normalde hicbir goruntunun cihazdan disari cikmadigini ve tum goruntulerin evinizde depolandigini iddia ediyordu, fakat bu olay patlak verince "sizin cihazinizda yer kalsin ve disk kapasitesi dolmasin diye sirketin server'ina goruntuleri aktariyoruz" diye akillara zarar bir aciklama yapti. 🙂 Hem de goruntuler sifrelenmeden aktariliyormus.
Florence Ion / Kas 29, 2022 Eufy Cameras Have Been Uploading Unencrypted Footage to Cloud Without Owners Knowing Eufy Cameras Have Been Uploading Unencrypted Footage to Cloud Without Owners KnowingEufy apparently stores thumbnails on the cloud, even if you don't have a cloud account.
Sean Hollister / Ara 1, 2022 / front-page Anker’s Eufy lied to us about the security of its security cameras Anker’s Eufy lied to us about the security of its security camerasThe cameras have a flaw that Eufy insisted would be impossible
Eufy, Cin menseili bir firma, bu sirketlerin hangi ulkeden ciktiklari onemli; cunku ulkelerdeki yasalar ve "business practice"ler bu sirketlerin verdikleri hizmeti ve samimiyetlerini etkiliyor. Mahremiyete ve guvenlige en cok onem veren yasalar EU'ya ait. Cin hukumeti ise ABD ve Avrupa'daki markalarin yerine gecebilmek icin her sey mubah mantigiyla hareket ediyor ve size duymak istediginiz her seyi soyluyor.
-
@cnpist, içinde söyledi: Condo or townhouse
@mexido universiteler cevresindeki kiralık evlere de bakabillirsiniz. Sonucta yurtdısından da ABDye okumaya gelen insanlar oluyor ve SSN yok, kredi gecmisi yok. Uluslararasi insanlara daha rahat yaklasiyorlar.
Haklısınız. İlanarda bu detaya da bakarim.Ailecek gideceğimiz için çocukla zor olur ev arayıp bulması oyuzden gitmeden araştırıyorum nerelerde daha kolay bulabiliriz diye.
Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
-
@schadow 2 sorum olacak . 1 . ilk kez ev alana devletin pesinatta bir katkisi var mi ? 2. uber ve liyft tarzi isler de calismak income olarak gosterebilir miyiz yani cekli bir iste calisiyor gibi ? bu arada hayirli olsun birol hocam :))
-
@yekta sağolasın yekta.
1- evet böyle bir kampanya şubat ayında vardı nisan ayında bitti sanırım. Ben uygun değildim zaten pek de üzülmedim çünkü faiz oranı ve ödemeyi artırarak bütçeyi olumsuz etkiliyor yani kimse kimseye ücretsiz para vermiyor.
2- lyft ve uber ile ev alınır mı bir bilgim yok. Ama düzenli bir gelir görmek istediklerinden benim fikrimce olmaz gibi görünüyor -
self employee olarak 2 tax bildirimi yaptıktan sonra bankanızdan mortgage kredisi icin butce isteyebiliyorsunuz benim bildigim boyle.
-
@bahakaba Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
self employee olarak 2 tax bildirimi yaptıktan sonra bankanızdan mortgage kredisi icin butce isteyebiliyorsunuz benim bildigim boyle.
Bu doğru. -
@yekta Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak içinde söyledi:
@schadow 2 sorum olacak . 1 . ilk kez ev alana devletin pesinatta bir katkisi var mi ? 2. uber ve liyft tarzi isler de calismak income olarak gosterebilir miyiz yani cekli bir iste calisiyor gibi ? bu arada hayirli olsun birol hocam :))
Bulundugunuz eyalete gore uygulamalarda farkliliklar olmakla birlikte kiralarken sadece dusuk gelirli aileler icin sunulan evler ve satinalmalarda cesitli destekler icin HUD (United States Department of Housing and Urban Development) incelemenizi oneririm; FHA (Federal Housing Administration) uzerinden kredi almada da bazi kolayliklar saglanabiliyor diye biliyorum. Detaylari guvenilir bir emlakci da biliyor olabilir. Sahsi tecrubem olmadigindan daha detayli bilgiye sahip degilim, umarim isinize yarayacak bir destek programi bulabilirsiniz.
Genel:
Buying a Home - HUD.gov / US Department of Housing and Urban ...
Ornegin NJ icin:
-
Self employed da olsanız maaşlı gibi kolay ev alamıyorsunuz. Bir yol var ama illegal olduğundan paylaşmasam daha iyi
-
Kendi araştırmalarıma göre;
Standart ev kredisinde genellikle %20 peşinat ve 740 fico skoru ile en avantajlı duruma geliyorsunuz. Bu şartları sağladığınızda PMI denilen sigortayı ödemiyorsunuz ve ayrıca en iyi kredi faiz oranını alıyorsunuz.
Bu şartları sağlamıyorsanız diğer bir seçenek ise FHA kredi. FHA kredi ile sadece %3.5 peşinat ödeyerek ev kredisi alabiliyorsunuz. Ayrıca kredi skoru 580 üzeri kabul olmakta.
FHA seçeneğinde PMI’a benzer bir sigorta (MIP) ile aylık ödeme biraz daha fazla oluyor fakat peşinat hazırda mevcut değilse, biriktirene kadar totalde ödeyeceğiniz kira mı daha fazla, yoksa FHA ile eklenecek fark mı daha fazla - durumunuza göre seçim yapılması gerekiyor. -
-
1 sene dolmadan kredi basvurusu yapmak mantiklimi yani vergi bildirimi bile yapilmadan sormak istedigim ev icin kredi cok mu erken?
-
@toprock, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@knnrn Örn; 200.000-USD 30 yıl vadeli bir kredi de yıllık 5 (ki en yüksek 4,70 civarı)
aylık 0,41 faiz oranı ile kredi aldığımızı var sayarsak ödemeleri aylık 1063 usd 30 yılın sonunda (yani ölmeye yakın) 382.000 usd ödeme yapılarak bitirilmiş oluyor.
Türkiye'de bu rakamı TL olarak 360 ay çekseniz ödemeniz yaklaşık 30 yılın sonunda (ki yine 30 yıl vade tr'de yok) 945.000-TL yapıyor.Eğer ABD'de çektiğiniz 200.000 USD krediyi 180 ay alırsanız ilk ay itibari ile anapara ve faiz ödemesi eşit oluyor. Aslında 10 yıllık bankacı olarak ABD'de ev almak bana çok mantıklı geliyor. (200bin usd 180 ay sonunda en kötü skor puan faiz oranı ile 283.000 usd oluyor)
Sizin belirttiğiniz spor salonu havuz v.s. gibi konular hariç.
Ne var yani şöyle bahçede mangalımızı yapsak, yatıp yuvarlansak (en büyük eksiğimizdi bu biliyorsunuz)
Not: BOA faiz oranları:
Amerikadaki ev vergileri Türkiye ye gore fazla ama onuda krediye eklerseniz biraz artiyor. Texas icin daha once bakmistim. %2-2,5 gibi 200 bin evin vergisi 4-5 bin yapar Bu da aylik 400 dolar nerdeyse kira gibi bu rakamlar tahmini genel olarak internet arastirmasi. California emlak vergisi bir tik az ama ev fiyatlari 400binden basliyor ayni hesaba geliyor daha bunlara sigorta da ekleyeceksiniz 100 den baslayan rakamlar olacak illaki. Bir de 30 yıl ödediğinizi düşünün @semavi en tecrübelimiz herhalde o daha iyi bilir tabiki
-
Ben şöyle yapıyorum hesabı...
Amerika da yasamak için bir eve para ödeyeceğim her halükarda....
Kira piyasası da kendini vergi vs olaylarına göre dengeliyor.... Yani... Devlete verdiğim vergi umrumda değil...
Aynı evi kiralasam 1800-2000...
Satın alınca ise 1600 oduyorum...
Ben cebimden çıkana bakarım
-
@semavi Bir de 30 yila kim ole kim kala. Ben gidince bebeler alsin ne yaparsa yapsin evi. Kira odeyince para buhar oluyor.
-
Mortgage kabul edildikten sonra para sizin araciliginizla mi ev sahibine ulasiyor, yoksa direkt banka mi hallediyor bu islemleri?
Aslinda sormak istedigim soru su, diyelim ki bir evi begendiniz fakat evde bazi degisiklikler yapmak istiyorsunuz... Bu tadilat da kabaca size 20.000 dolara patlayacak... Bu 20.000 dolari da mortgage'a dahil etmek mumkun mu? Ya da parayi bankanin size verecegi paradan almak vs. gibi bir islem?
Ayrica bazen evin degeri ile satildigi miktar ayni olmayabiliyor. Bu durumda banka evin degerine gore mi yoksa satildigi miktara gore mi mortgage'i onayliyor? Yoksa son miktari kendileri mi belirliyor?
-
@crazycells, siz bankaya (ya da mortgage sirketine demek belki daha dogru) down paymenti yatiriyorsunuz kredi onaylandiktan sonra. Company toplam parayi ev sahibine gonderiyor ve closing islemlerine baslaniyor.
Closing fees, agent fees vs. gibi odemeler mortgage toplamina dahil edilebiliyor. Ancak renovation masrafi adi altinda mortgage toplamina eklenebileceginden emin degilim. Down paymenti dusuk tutalim elinize kalan nakitle renovation yaparsiniz diyebilirler belki.
Banka approval asamasinda eve ekspertiz yaptiriyor ve civardaki diger benzer evlerin son donem satis fiyatlarini da emsal alarak bir rayic bedel cikariyor. O bedelin uzerine mortgage yapilamiyor diye biliyorum. Is ekspertizin raporunda bitiyor yani.
-
Emlakci ucreti ne kadar acaba yani bir yuzde hesabimi yoksa sabit bir ucretmi?
-
@crazycells malesef giderleri krediye ekleyemiyorsunuz. Eve değer biçiciler geliyor kredi kuruluşu tarafından. Evi inceliyorlar ve bir değer biçiyorlar. Siz o biçilen fiyatı kredi olarak çekebiliyorsunuz. Diyelim ev sahibi 200 bin istiyor, değer biçiciler 190 bin değer biçti. Aradaki 10 bini sizin peşin vermeniz gerekiyor. Ve bu 10 bine ilave down payment, closing gibi masrafları da eklemeniz gerekiyor.
Benim satın aldığım ev aynı sizin örnek verdiğiniz gibi hasarlı bir ev idi. Allahtan evi ucuz aldım da değer biçicilerin biçtiği değer üzerine para vermem gerekmedi.
-
@crazycells, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
evde bazi degisiklikler yapmak istiyorsunuz... Bu tadilat da kabaca size 20.000 dolara patlayacak... Bu 20.000 dolari da mortgage'a dahil etmek mumkun mu? Ya da parayi bankanin size verecegi paradan almak vs. gibi bir islem?
Ev kredisi ve onarim/yenileme masraflarini tek cati altinda kredilendirmek isteyenler genellikle FHA 203K secenegini degerlendiriyor. (Sadece ev masraflari icinde kullanilabilir bir kredi turudur). Hatta ev oturulabilir hale gelene kadar - maksimum 6 ay olacak sekilde - kira masrafinizi bile krediye dahil edebilirsiniz.
Yüksek ihtimal bende FHA kredisi seçeneğini kullanacağım. Yanlış hatırlamıyorsam sadece %3.5 Downpayment ile krediyi alabiliyorsunuz.
Detaylar icin;
-
@FreeWoRLD
Faydalı bir bilgi
Teşekkür ederim. -
@semavi, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
220 binlik bir ev aldiginizda, 20bin civari pesin verirseniz 1600 dolar civari bir aylik odemeniz oluyor... (+-50 dolar)
1600 dolar icerisinde neler var (alacagim ev uzerinden konusalim, ayaklarimiz yere bassin...
330 dolay aylik vergi
150 dolar Downpayment ins (yani %20 veremeyen fakirler icin benim gibi )
100 dolar ev insurance
100 dolar civarida normal ev odemesi220lik eve 11 bin pesinat istenir... 6-7 binde closing masrafi cikar (title-insurance-ivirzivir)
yani 20yi hazir etmelisiniz... 5 bin fazla kredi cekerek evi satinaldiginizda 5bini geri alma imkani var... Yani Closing masrafini krediye dahil etmis oluyorsunuz boyle olunca...
Houston`da ev almak isteyen olursa (ciddi oldugunda) bana ulasirsa seve seve anlatirim sureci ve gerekli yerlere yonlendiririm... Yeter ki tabulari yikalim!
Hocam merhaba yazinizdan anladigim kadariyla closing masraflarini krdiye ekleyebiliyoruz pekiya emlakci masraflarinida ekleyebiliyormuyuz suan baktigim ev yaklasik 160k civarinda ne kadar emlakci ucreti cikar njdeyim tahmininiz varmi biri cok yuksek bi rakam soyledi gozum korktu
-
@kursat68, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@semavi, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
220 binlik bir ev aldiginizda, 20bin civari pesin verirseniz 1600 dolar civari bir aylik odemeniz oluyor... (+-50 dolar)
1600 dolar icerisinde neler var (alacagim ev uzerinden konusalim, ayaklarimiz yere bassin...
330 dolay aylik vergi
150 dolar Downpayment ins (yani %20 veremeyen fakirler icin benim gibi )
100 dolar ev insurance
100 dolar civarida normal ev odemesi220lik eve 11 bin pesinat istenir... 6-7 binde closing masrafi cikar (title-insurance-ivirzivir)
yani 20yi hazir etmelisiniz... 5 bin fazla kredi cekerek evi satinaldiginizda 5bini geri alma imkani var... Yani Closing masrafini krediye dahil etmis oluyorsunuz boyle olunca...
Houston`da ev almak isteyen olursa (ciddi oldugunda) bana ulasirsa seve seve anlatirim sureci ve gerekli yerlere yonlendiririm... Yeter ki tabulari yikalim!
Hocam merhaba yazinizdan anladigim kadariyla closing masraflarini krdiye ekleyebiliyoruz pekiya emlakci masraflarinida ekleyebiliyormuyuz suan baktigim ev yaklasik 160k civarinda ne kadar emlakci ucreti cikar njdeyim tahmininiz varmi biri cok yuksek bi rakam soyledi gozum korktu
Emlakciya para odenmiyor burada. Satan yada evini kiraya verenden alir emlakcilar, alici yada kiracidan degil...
Benzer Başlıklar
84
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k