Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @yyazic04, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    Merhaba,

    Geç olsa da bir GC teslimatları ile ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyorum,

    23 Mart'ta giriş yapıp 25 Mart tarihinde Türkiye'ye dönmüştük. Yankın zamanga giriş yapmayacağımız için İmmigrant Fee ödemesini yapmamısıştım. 27 Nisanda ABD'deki adresime, Homeland Security'den bir mektup geldi. Mektup'ta göçmelik evraklarını teslim aldıklarını ama immigrant fee ödenmediği için greencardların basılamadığı yazıyordu. O hafta ödemeleri yaptım ve 9 Mayıs tarihinde Greencardlar ABD'deki adresimize teslim edildi.

    Gözünüz aydın hayırlı olsun dileklerimizi iletmek isterim 🙏


  • @yyazic04 tebrikler, hayırlı olsun


  • Merhaba,

    Ben Mart ayında Türkiye'ye döndükten sonra Green card ABD'deki adresime ulaştı fakat ikinci girişi yaparken Green card'ın yanımda olması gerekiyor mu, yoksa pasaporttaki damga ile giriş yapabiliyor muyuz?

    Bu konuda bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yyazic04, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    Merhaba,

    Ben Mart ayında Türkiye'ye döndükten sonra Green card ABD'deki adresime ulaştı fakat ikinci girişi yaparken Green card'ın yanımda olması gerekiyor mu, yoksa pasaporttaki damga ile giriş yapabiliyor muyuz?

    Bu konuda bilgisi olan var mı?

    ilk girisin ustunden 1 yil gecmediyse damgali vizeyi de kullanabilirsiniz.


  • @crazycells GC 2. Girişini fiziki Greencard olmadan yapacaklar için aktarma uçuşlarda bir sıkıntı yaşar mıyız? Direkt uçuşlar artık hem çok pahalı hem de thy sürekli iptal ediyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilhanucarus, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    @crazycells GC 2. Girişini fiziki Greencard olmadan yapacaklar için aktarma uçuşlarda bir sıkıntı yaşar mıyız? Direkt uçuşlar artık hem çok pahalı hem de thy sürekli iptal ediyor

    Yasal olarak normalde bir problem yasamamaniz lazim, ama pratikte bu kurallari bilmeyen birine denk gelirseniz cok soru sorabilirler, baska bir ulke uzerinden seyahat ettiginiz icin sizi kabul edip etmemek oradaki gorevlilere bakiyor biraz ama problem yasarsaniz CBP'yi arayip onay almalarini isteyebilirsiniz, CBP sizin ABD'ye sorunsuz girebileceginizi soyledikten sonra ucaga almamalari icin bir nedenleri kalmaz; daha once bu sekilde problem yasayanlar oldu ve Turkiye'ye geri donmek zorunda kaldilar (sanirim Ingiltere uzerinden seyahat etmisti), o nedenle resmi siteden ilgili bilgilerin ciktisini alip yaninizda tasiyabilirsiniz.


  • @crazycells teşekkürler. Qatar üzeri düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilhanucarus, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    @crazycells teşekkürler. Qatar üzeri düşünüyorum

    İngiltere ve Kanada sorunlu. Katar için şimdiye kadar olumsuz bir şey duymadık.


  • @HockeyUmpire2 kesinlikle. Ben 7 aydır Florida'da yaşıyorum. 1 kere covid geçirdim. Fakat kendi ihmalkarlığım yüzünden. Maske takmamıştım. Sonra maskemi sürekli takıp ellerimi yıkayınca bir daha aynı sıkıntı ile karşılaşmadım. Üstelik çok fazla kalabalık ortamlara girmeme rağmen.

  • ⭐⭐

    @Akin-Kececi cok gecmis olsun Akin bey.


  • @Akin-Kececi çok geçmiş olsun. Aman dikkat bizim buralar sıkıntılı


  • Herkese selamlar,

    Halihazır havalimanında kapıyı beklerken sıcağı sıcağına tecrübelerimi aktarayım.

    Şehir içerisindeki Koronavirüsün etkisi bayağı görülüyor. AVM’ler eskiden olduğu gibi yoğun değil fakat taşıt yolları oldukça yoğun yani hayat durmamış. Bazı mağazalar içeriye sınırlı sayıda müşteri aldığı için dışarıda sıra oluşuyor ama herkes halinden memnun. Amerika havalimanlarında uçuş sayısında ciddi bir azalma olmuş. Havalimanı nerdeyse bomboş çoğu mağazalar kapalı eskisi gibi değil. Starbucks dahi kapalıydı havalimanında. Kuytu bir köşeye geçip maskenizi çıkarıp rahatlıkla yiyip içebilirsiniz. Havalimanı o kadar boş ki fareler 🐁 çirit atıyor. Türkiye-Amerika ve Amerika-Türkiye uçağıdan tek tek oturmak çoğu zaman mümkün koca uçaklar eskisi gibi kalabalık değil. İstanbul havalimanını ilk kez görüyorum devasa büyük fakat içerisi yine bomboş çoğu dutyfree mağazaları kapalı. Havaalında pist kenarlarında uçakların camları ve motorları gazete kağıdı ile kapatılmış park halindeler. Bunların tam aksine Sabiha Gökçen havalimanına koronavirüs hiç uğraşamamış iç hat uçuşları tam doluluğa yakın insanlar maskesiz rahat rahat geziyorlar. Saatlerce süren uçuş yaptık fakat sabiha gökçende olduğum tedirginliği yaşamadım. Umarım virüs felan bulaşmadan evime ulaşırım.

    Herkese selamlar, yola çıkacakların yolu açık olsun.


  • @YollardakiAdam Hoşgeldin. Buralar uzun zamandır böyle .O açıdan yazdıkların yeni normal hayatı tam ve net anlatıyor. Gördüğün hayvanlar bizim doğal hayatımızın varliklari oldular. O arkadaşlara bile alıştık. Ev ve İş arası monoton ve az atraksiyonlu bir yaşamamız var. Koronadan korkma ama önlemini al. Her gün ona kafa atıp yanında hissedeceksin ama koronali yaşama birsekilde alışıyorsun. Kendine dikkat et.


  • @redsat2000 Iyi tarafi, cok fazla disarida aktivite yapamadigimiz icin, para biriktirme olayi daha bir mumkun. Kotu tarafi ise can sikintisi.

    Sizi forumda gorunce aklima hep "Walmart" geliyor. 🙂

    Onceki gun Walmarttaydim ve oldukca kalabalikti. Burada benim gittigim storeda kasiyerlerin cogunlugu self service ve ona ragmen cok sira vardi. Holiday season yaklasiyor ve dolayisi ile alisverisler de artmis durumda. Esim de ayni gun Marshalls storedaydi ve disarida 15 dakika kadar sirada bekleyip oyle iceri girebilmis. Orasi da cok kalabalikmis.


  • @MySea selam. Istikrarlı Walmarta devam ediyorum.14 ayı burada tamamladım. Alışveriş açısından Yüksek sezona girdik. Doğrudur. Bu bir anlamda bir anlamda bizim için fazla stok yükleme anlamı taşıyor. Yorgunluklar artmaya başladı. Önce Hallowen Sonra Christmas var. Şuan iki reyonda açıldı. Çift grubu götürmeye calisiyoruz. Umarım su sitimulus verilirse esas şenlik ozaman başlayacak.


  • @redsat2000 hos bulduk tesekkurler. Bir hafta kalip geri dondum 😆


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum