Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ercan-Tekoglan Cok guzel bir ozet anlatim olmus. Elinize saglik.


  • @Ercan-Tekoglan gerçekten çok güzel bir açıklama oldu bizim için çok teşekkür ederiz zaman ayırdığınız için. arkadaşınızı bilemedim ben mezun olalı 9 yıl oldu aynı dönemde olsak da biraz zor hatırlamam ancak yüzyüze gelebilirsek hatırlarım herhalde 🙂 yazdıklarınızı bu süreçte büyük ihtimalle defalarca okuycaz 🙂 bu arada vizemiz onaylandı pasaport bekleme sürecine geçtik. pasaportlar ulaşınca başvurulara başlıycam artık kısmet:) tekrardan teşekkür ederim. kafamıza takılan birşey olursa size kesinlikle danışıcaz bizden kaçış yok:)


  • @azuleverde merhabalar, denklik için mezun olduğunuz üniverstenin öğrenci işlerine gidip yurtdışı denklik almak için ingilizce diplomanızı alacağınızı söylüyorsunuz (diploma supplementary)onlar size kapalı zarfta mühürlü imzalı veriyorlar (biz iki kopya istedik) daha sonra bu zarfı açmadan denklik işlemlerini yapan şirket yada kurumlara yolluyorsunuz önce o şirketlere başvurup ne istendiğini öğrenin ekstra bir evrak istiyorlarmı diye bu her ülke için değişiyor, biz şirket olarak abd için wes.org dan faydalandık gönderdikten sonra evrağı yollamaları 15-20 gün standart yollamada 40-45 günü bulabiliyor.


  • @bsk

    Yani herhangi bir sınava girmek kredi vs tamamlamak gerekmiyor anladığım kadarıyla. Peki bu işlem için ne kadar ödememiz gerekiyor?


  • @theraider başka bölümlerde gerekiyormu bilemiyorum, 150 dolara yakın civarda masrafımız oldu.


  • @bsk Tr ye mi 20 gunde geldi ? Ben Ece yi kullandim, Usa ici, 5 gun de geldi.


  • @Ercan-Tekoglan evet tr ye geldi.

  • ⭐⭐

    Merhaba Arkadaşlar 👋

    Denklik işlemleri için bazı öneriler sunmak istedim. (mühendislik için değil)

    Türkiye'de ki üniversitenizden ingilizce ders dökümü almanız,
    İngilizce transcriptinizi almaya çalışın, olmadı yeminli Tercüman dan tercüme ettirip apostilletin,
    Üniversitenizden mühürlü sarı zarf talep ediniz,
    Gideceginiz eyalette bölümünüzle alakalı okullarla iletişime geçip, yada şehirdeki comminity college lar dan bilgi alıp hangi denklik firmasını önerilerini sorun,

    Alanınıza ilgili ingilizce reference letter alın ve bunları hepsini birlikte önerilen kredi derecelendirme kuruluşuna basvurunuz....

    Devamını arastırıyorum. Sanıyorum %100 karsılıgı olmasada okuyacagınızın bölümde belli bir krediden muaf tutulabilirsiniz. Bu doğrultuda ücrettede indirim ve okulun süresinde kısaltma mümkün olabilir.

    Umarım işinize yarar.

    Sevgiler.


  • okula gore degisiyor muhafiyet durumu. mia texas tech agriculture graduate programi icin max 6 kredi sayiliyor o da 2 derse tekabul ediyor. undergraduate a basvuran bi arkadasimin 40 kredisi sayildi , benim midland college de sifir gozukuyor simdilik 😁 ama yukaridaki bahsedildigi gibi hazirlikli gelin. ben 3 er kopya ingilizce transcript , diploma cevirisi, diploma supplement, kapali zarf fln almistim yanima. ne istedilerse cikardim direk.diger turlu cok uzun ve ugrastirici olabiliyor.

    ama bu islemler iste okul icin cs.. is dunyasi daha farkli adam amerikadaki gecmisine bakiyor bazi meslekler haric ie software is biraz zamanla oluyor ya da ugrastiriyor. misal ziraat icin islere bakiyorum tek kelime cevireden yapabiliyorum. am direk muhendislikler de belgeler sart


  • Arkadaşlar merhaba. Texas eyaleti için MÜDEK akreditasyonunun işe yarayıp yaramadığını araştırırken şöyle bir bilgi buldum. Aşağıdaki linkte education bölümünün altında "What is the minimum education required to apply for a license in Texas?" sorusuna cevaben the Washington Accord akreditasyonunun (MÜDEK buna dahil) kabul edildiğini anlıyorum. Buradan Texas'ta FE sınavına girebileceğim sonucunu çıkartabilir miyim ?
    İlgili link: http://engineers.texas.gov/lic_faq.htm#general


  • Herkese merhaba,

    Denklik konusu ile ilgili olmasa da diploma konusunda bir sorum var. Denklik gerektirmeyen bir işte çalışıyoruz ve Türkiye'de elde ettiğimiz lisans ve yüksek lisans diplomalarını ABD'ye gelirken asıllarını mı getirmeli yoksa onaylı kopyaları da resmi olarak kabul görür mü? eğer kabul görürse hangi merciden onaylatmak gerekir? Diploma asılları hem Türkçe hem de İngilizce. Bu durumda yeminli çeviri gerekli olmaz diye düşünüyorum. Türkiye'de nereye onaylatırsak sorun yaşamayız?

    Giderken sizler diploma asıllarını mı götürdünüz? Bu konuda ki tecrübeleriniz neler?


  • Ben gelirken diplomamin aslini getirdim ancak girdigim hicbir iste diploma ise giriste HR tarafindan talep edilmedi. Is gorusmesinde vermis oldugum beyanlar dogru kabul edilerek ise alindim. Ozel sektorde bu boyle oldu, ancak bir state isine kabul edilirsem farkli olur mu bilemiyorum. Diplomanizi onaylattirmak istiyorsaniz, bence WES, CED benzeri uluslararasi diploma denkligi onayi veren kurumlarda onaylattirmak, TR de bir notere onaylattirmaktan daha effective olur diye dusunuyorum. Ben community college a kayit yaptirirken bazi derslerden exempt olabilmek icin TRden aldigim diplomami ve transcripti CED den onaylattirmistim.


  • bu linkten anlaşılacağı üzere Washington Accord üyeliği olan akreditasyon kurumlarını ABET akreditasyonu var sayılabiliyor. Türkiye'de buna MÜDEK sahip. Yalnız şöyle bir durum var mezun olduğunuzda MÜDEK akreditasyonu olması lazım ve o zamanda da WA imzasının olması gerekiyor. Bu şekilde direk FE Exam sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz. Eğer ki akreditasyon yoksa ki bundan sonrası biraz karışıyor ve araştırmaya devam ediyorum. Bazı bölümler evaluate yaptırıp yine hak kazanıyor gibi anladım. Şurada güzel bilgiler var http://www.engineers.texas.gov/lic_basic.htm


  • @Mihok Selamlar. Zamaninda epey arastirma yaptigim ve verdiginiz linki de ayrintili okudugum icin sunu soylemek istiyorum ki verdiginiz bilgi yanlis.
    Verdiginiz linkte -Engineering: Washington Accord basligi altindaki Jurisdiction basligi altinda yazan altta paylastigim yazida WA'nin sadece imza sahibi ulke icinde o muhendislik egitiminin akredite oldugundan, ozellikle son cumlede de ABD icinde sadece ABET akredite programlarin akredite edildiginden bahsetmis:

    The Washington Accord only recognizes engineering programs accredited within the signatories’ own jurisdictions. Signatories to the Washington Accord may accredit programs outside of their jurisdiction, but only those programs accredited within their jurisdictions are recognized by the Accord. For example, although we accredit programs in countries outside of the U.S., the Washington Accord recognizes only ABET-accredited programs within the U.S.

    Dolayisiyla MUDEK akreditasyonu olunca ABET akreditasyonu var sayilmiyor. Ikisi farkli seyler ve daha once bu baslik altinda konusuldu.

    FE sinavi konusu icin de eger MUDEK denkligi olan bir okuldan mezun iseniz sinav ve lisanlandirma sartlari icin eyaletlerin Licensing Board'unun gerekliliklerini okumaniz gerektigini soyluyor:

    If your program is recognized by the Washington Accord, check the list of U.S. state licensing boards maintained by the National Council of Examiners for Engineering and Surveying (NCEES) for information about requirements in the state in which you wish to practice.


  • @gallifrey Bu Accord'lar Mutual Recognition Agreements olarak tanımlandırılıyor. Eşdeğer olarak geçiyor akreditasyonlar ama dediğiniz gibi Abet'e sahip kabul edilmeyebilir. Bahsettiğiniz Jurisdiction başlığında farklı bir şeyden bahsediyor olarak anlıyorum sizin çevirinizi anlamadım.

    Texas için lisans gerekliliklerine baktığımda WA'nında olduğunu gördüm. Bu tanınabilirlik açısından fayda sağlayacaktır.


  • @Mihok Jurisdiction paragrafinda bahsedilen sey, Washington Accord'un muhendislik programlarinin akreditasyonlarini sadece imza sahibi ulkenin sinirlari icinde tanidigi. Anlasmaya dahil olan ulkenin kendi sinirlari icinde MUDEK denkligi olan bir okuldan mezun kisinin muhendislik meslegini yapabilmesi icin yetkin egitimi aldigi anlamina geliyor.
    ABD ise yine ABD icinde Washington Accord'a dahil olan okullarin muhendislik egitiminin yeterli oldugunu kabul ediyor.

    "The Washington Accord assists in determining if an engineering program in one signatory’s jurisdiction is recognized for purposes of licensure and registration, employment, or admission to graduate school in another jurisdiction."

    ABET ise ABD'nin baska ulkelerdeki ABET denkligi olan universitelerin egitimlerini ABD icinde muhendislik lisansi alabilecek sekilde taniyor. ABET denkligi varsa senin yetkinligini sorgulamiyor.

    Biraz karisik gorundugunu biliyorum. Madem Washington Accord diye bir sey var neden ulkeler birbirlerinin muhendislik egitimlerini kabul etmiyorlar o zaman degil mi? Oyle yapmislar cunku, ben de anlam veremedim. Mesela Avustralya'ya tasinan sinif arkadasim is gorusmesi yaptigi yer ABET'i degil de MUDEK denkligini istedigi icin okulun ABET denkligi olmasina ragmen yuzlerce dolar harcayip denklik degerlendirmesi yaptirtmisti diplomasina.

    FE sinavi bambaska bir konu. Onun sartlari direkt eyaletlere bagli. Kimisi ABET isterken kimisi Washington Accord istiyor.


  • @gallifrey Evet şimdi daha iyi anladım. Bakalım gidince başvuracağım. Denklik değerlendirme fiyatları da yüksek gözüküyor umarım ona gerek kalmaz.
    İlerleyen yıllarda bu sınava girmeyi düşünüyorum. Tabii sınavdan geçebilmekte ayrı bir konu.


  • @Mihok hangi alandan gireceksiniz sinava? Sinavla ilgili bilgi verdigim ayrintili bir baslik acmistim. Cok kolay degil maalesef 🙂 iyi bir hazirlik gerektiriyor. Denklik degerlendirmesi yapmaniz gerekirse diye eger okulun verdigi diploma Ingilizce degilse gelmeden once yeminli tercumana hem diplomayi hem transkripti tercume ettirip notere onaylatin ve mutlaka apostil yaptirin. Hatta apostili butun tercume ettireceginiz resmi evraklara yaptirin. Tek basina tercume resmi evrak sayilmasi icin yeterli olmuyor. Simdiden kolay gelsin, umarim her sey sorunsuzca hallolur.


  • @gallifrey Civil'den gireceğim. Evet sizin konunuzu da okudum. Örnek sorulara da baktım. Her alandan soru geliyor. Uzun çözümler istenmiyor ama yine de ciddi çalışmak gerek. Dediklerinizi dikkate alacağım. Transkript aklımdaydı diğer ne varsa yaptırayım. Teşekkürler.


  • Selamlar, grubun ilanlar kısmına bir makine mühendisi ilanı verdim. İlgilenenler benimle iletişime geçebilirler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum