Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    3 Kasım 2020’de gerçekleştirilecek seçim ve adaylar hakkında bilgi, haber ve diğer paylaşımlar için bu başlığı kullanabiliriz.

    Sizce Demokratların adayı kim olur?


  • Benim tahminin yarisin eski başkan yardımcısı Joe Biden,
    Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren arasinda gececegi yonunde. Takvim sıkıştıkça da once Warren’ın yarışın dışında kalacagini, Barnie Sanders’in aday olacagini hatta baskan secilecegini tahmin ediyorum. Dünya bir degisim ve dönüşüm surecinde, elbette birlesik devletler de oyle. Trump’in secilebilecegi de baslangicta kimsenin tam anlamiyla tahmin edebilecegi bir sey degildi.


  • @sorroo demokratların güçlü bir adayı da Pete Buttigeig..
    Joe Biden artık etkisiz eleman, Bernie en güçlü aday gibi görünüyor..

    Ancak demokratlardan kim çıkarsa çıksın Trump yine kazanacak gibi görünüyor maalesef..

  • ⭐⭐⭐

    Göçmenler için en faydalı kim olacak ise başkanın olması ümidiyle 🤞

  • ⭐⭐

    Michael Bloomberg kazanır ve başkan olur diye tahmin ediyorum.


  • @Drywall NY belediye başkanı olduğu dönemde "stop&frisk" uygulaması yapmış, bu uygulamanın %90 siyahi vatandaşlara yönelik yapıldığını da itiraf etmişti. Şimdi bu konuyla ilgili soru sorulduğunda cevap veremedi ve hatalıydım bile demedi, siyahilerin daha çok etkilenmiş olmasına üzüldüm gibi saçma bi cevap verdi.

    Bence şansı çok az..


  • Trump yine kazanir diye tahmin ediyorum. Demokratlarin mevcut aday-adaylari oyle wooow diye cok fazla insani ikna edemiyor. Zaten Bernie ve Biden cok yaslilar. Digerleri de cok fazla fark yaratamiyorlar. Trump milliyetci ve muhafazakar kesime hitap ediyor. Buna ragmen, gecen secimde siyahiler ve hispaniklerden de hatiri sayilir miktarda cok oy almisti. Yine kazanma sansi cok yuksek. Buyuk firma ve corporatelerin de destegi var.


  • Demokratlar Iowa ve New Hampshire’ da ön seçimlere başladı. Şu anda Bernie Sanders ve Pete Buddigieg kafa kafaya gidiyor, Joe Biden anketlerin aksine hayal kırıklığı yarattı, süper salı dedikleri 3 martta bir çok eyalette ön seçim yapılacak ve bunun sonucunda kimin başkan adayı olacağı az çok belli olacak.

    Gönlümden geçen sosyalist aday Bernie Sanders’ ın kazanması fakat Joe Biden’ in atak yapıp demokratların adayı olacağını ve başkanlık seçimini kazanacağını düşünüyorum.


  • Bu arada Joe Biden benim hemsehrim oluyor, Delaware'den 🙂


  • Trump 2016'da seçimi kazandığında sp500 yaklaşık 2100 puandaydı. Şu an 3380 puanda yani 3 yılda %60 civarında prim yaptı. 2018 sonlarında faiz artırımlarıyla 2900'den 2300 puanlara gerileyen sp500 için FED'in başına getirdiği Powell'a 2019 boyunca faiz indirimleri yaptırdı ve tüm zamanların en yükseklerinde dolaşıyor ABD borsaları ve dolayısıyla küresel borsalar ve ekonomiler. Seçimlere 8 aydan az zaman kaldı ve bu sürede de piyasaları yukarılarda tutmak için gereken neyse yaptıracak. Bakın küresel ekonomiyi kalbinden vuran coronavirus'u bile görmek istemiyor piyasa çünkü Trump piyasalar düşüş trendine girerse FED'e yine faiz indirecek üstelik hem yeri hem de bahanesi(virus) var. Trump'ın seçimi kaybetme ihtimalini %1 bile görmüyorum küresel sermayenin Trump'a bir numara çekme ihtimaline karşı bile böyle. Bence Trump'ın ikinci dönemi sonrasında belki 3 dönem bile sürebilecek bir demokrat iktidarı gelebilir, 2024 sonrası ilginç olacak.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Trump gelecek ve dv 2022
    son cekilis olacak


  • @denizaydinli Katılıyorum. Piyasalar da Trump'ın kazanacağını fiyatlıyor ve fiyatlamaya devam edecek.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Calibraturbo, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Trump gelecek ve dv 2022
    son cekilis olacak

    o zamana kadar kazanamazsan napacan kendi kuyunu kazıyon bak 😃

  • ⭐⭐ Yasaklı

    #TRUMP2020 #BUILDTHEWALL #MURICA

  • ⭐⭐

    trump bernie yi tercih ediyor rakip olarak eğer bernie rüzgarı devam eder de aday olursa muharrem ince gibi bir hayal kırıklığı yaratır


  • @denizaydinli, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Trump 2016'da seçimi kazandığında sp500 yaklaşık 2100 puandaydı. Şu an 3380 puanda yani 3 yılda %60 civarında prim yaptı. 2018 sonlarında faiz artırımlarıyla 2900'den 2300 puanlara gerileyen sp500 için FED'in başına getirdiği Powell'a 2019 boyunca faiz indirimleri yaptırdı ve tüm zamanların en yükseklerinde dolaşıyor ABD borsaları ve dolayısıyla küresel borsalar ve ekonomiler. Seçimlere 8 aydan az zaman kaldı ve bu sürede de piyasaları yukarılarda tutmak için gereken neyse yaptıracak. Bakın küresel ekonomiyi kalbinden vuran coronavirus'u bile görmek istemiyor piyasa çünkü Trump piyasalar düşüş trendine girerse FED'e yine faiz indirecek üstelik hem yeri hem de bahanesi(virus) var. Trump'ın seçimi kaybetme ihtimalini %1 bile görmüyorum küresel sermayenin Trump'a bir numara çekme ihtimaline karşı bile böyle. Bence Trump'ın ikinci dönemi sonrasında belki 3 dönem bile sürebilecek bir demokrat iktidarı gelebilir, 2024 sonrası ilginç olacak.

    Virüs nedeniyle fed faiz monitörü yeni faiz indirimini fiyatlıyor 🙂
    Şu an için Nisan toplantısında faiz indirimi %50, haziranda ise %100 diyebilirim. Trump son düzlükte kaybetmemek için Powell'a faizi indirtecek asap. Mart toplantısında sinyal Nisan'da indirim bekliyorum.

    Piyasa Bernie'ye karşı pozisyon alacaktır çünkü virüs haberleri çıktıktan sonra bile piyasayı uçurdular. İtalya G.Kore ve İran gelişmeleriyle artık olay çığırından çıkınca piyasa ne var ne yok satışa geçti, artık borsaların ötesinde makro boyutta ekonomiler sallanacak. Virüs ABD'ye sıçrar da Çin benzeri yayılma olursa işte o zaman Demokratların kazanma ihtimali %99 olur. Sağlık politikalarına şimdi girmeyelim ama anlayan anlar neler olabileceğini.


  • Piyasalar resmen resesyonu fiyatlamaya başladı. An itibariyle martta faiz indirimlerinin başlaması bekleniyor üstelik 0.25 değil en az 0.50 indirim bekleniyor. Nisan haziran ve temmuzda da indirimlerin devamı ayrıca fiyatlanıyor şu an. Negatif faize kadar gider bu iş. Seçime 7 ay kala Trump'a en büyük darbeyi virüs indirdi. Bahar geldi geliyor, yaza kadar idare edebilirse dünya, Trump faiz silahıyla seçimi bir şekilde almaya çalışacak ancak bir de şu var ki faiz indirecek yer kalmadığını gören piyasa 12 yıl öncesine döner :))

  • ⭐⭐

    Demokratlarda şimdiye kadar 963 delege açıklandı. Yarış Joe Biden ve Bernie Sanders arasında devam ediyor. 453’e 382 ile Joe Biden suan önde.

  • ⭐⭐

    @Edelweiss California ve Texas kesin sonuç belli oldu mu? Buralarda Sanders önde diyorlardı?

  • ⭐⭐

    @Drywall Henüz belli olmadı. Teksas’ta %92 açıklanmış. Biden önde suan. California’da da açıklanan %76 suan. Sanders farkla önde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum