@benjaminblacks Bilgim yok ama cok sacma bir gumruk olayi var. Gonderdigim ilac hala geri gelmedi. Bekliyorum...
-
@benjaminblacks Bilgim yok ama cok sacma bir gumruk olayi var. Gonderdigim ilac hala geri gelmedi. Bekliyorum...
-
@jisun 323-529-2245 buyrun
-
@serret, içinde söyledi: Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları
Türkiye'ye giderken valizde babama hediye teleskop götürmek istiyorum. Değeri yaklaşık 275 dolar. Muhtemelen kutusundan çıkarıp valize koyacağım. Vergi vermek zorunda kalır mıyım kimsenin fikri var mı?
Sorun olmaz. Sorarlarsa benim teleskobum dersiniz. Kutusundan çıkarmanıza gerek yok.
-
@sametkaragoz, içinde söyledi: Amerika'dan aldığım blokeli telefon hattını Türkiye'de kullanabilir miyim?
Konuya hakim bi arkadaş acil iletişime geçebilirmi benimle aynı sorunu yaşıyorum 14promax verizon sim kilitli diyor açtırmam için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz
Verizon politikası eğer hala değişmediyse 60 gün o telefonda Verizon hat kullandıktan sonra unlocked olacak telefon ve istediğiniz hatla kullanabileceksiniz.
Ya da telefonun full ödemesini yaparak da Verizon’dan açtırabiliyorsunuz.
-
Merhaba arkadaşlar
Abdli erkek arkadaşımla Türkiyede evlenmek istiyoruz fakat çok merak ettiğimiz bir durum var.Konsolosluktan randevu almak ne kadar sürüyor?
Evlilik dairesinden randevu almak ne kadar sürüyor?
Abdli erkek arkadaşım devlet hastahanesinden randevu alabilmesi kaç gün sürer?
Bütün bunları Türkiyede kalacağı zamanı hesaplayabilmek için soruyorum lütfen yardımcı olun. Ona göre bütçe ayarlayacağız ve işinden izin alacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim -
Selamlar, bir soru sormak istiyorum.
Benim de halihazırda 2 adet bordo pasaportum bulunmakta. Arnavutluk’a girerken 10 yıllık pasaportumla giriş yaptım fakat şimdi bu pasaportu vize başvurusu için konsolosluğa vereceğim. Ülkeden çıkarken aynı pasaportla çıkmak zorundayım sanırım. Bunu sormak istedim. Farklı bir pasaportla çıkmak istediğimde sorun yaratılar mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. -
Yurtdisi cikis harci 3000 TL olabilir. Ve her yil guncelleme.
Haber Merkezi / Haz 20 Yurt dışı çıkış harcı için 3 bin TL ve her yıl zam önerisi - Sözcü Gazetesi Yurt dışı çıkış harcı için 3 bin TL ve her yıl zam önerisi - Sözcü GazetesiGelecek hafta TBMM'ye gelmesi planlanan yeni vergi paketinde yer alması beklenen zamlı yurt dışı çıkış harcı için Gelir İdaresi Başkanlığı sunumunda 3 bin TL ve her yıl değerleme oranında artış önerisi yer aldı.
-
2023 yılında kızım için araştırdığım süreçti kısaca bende tecrübelerimden bahsedeyim; son yıllarda ülkemizde de artan mülteci sorunu sebebiyle göç idaresi “türk anne babanın çocuğu nerede doğarsa doğsun türk vatandaşı’dır” kanun maddesini öne sürerek göçmenlik başvurularını reddederek nüfus müdürlüklerine yönlendiriyor. Forumda da önceki yıllarda bu durumla karşılaşanlar var. Göç idaresinin bu konuda ikili kararları olması sebebiyle (bazı kişilerin göçmenlik başvurusu kabul edilirken bazılarının ki reddediliyor) dava açan arkadaşlar mevcut, son durumlarını bilmiyorum. Bu sebeplerden ötürü ben konsoloslukta türk vatandaşı yapmıştım, pek de bir yerlerde tanıdığım olmadığından. Bence denenebilir göçmenliğe başvurarak zira sadece amerikan vatandaşı olarak türkiye de yaşamasının ilerleyen yaşlarda avantajı mevcut örn: üniversite sınavında yabancı öğrenci kontenjanından yararlanabilmeleri gibi. Eğer türk vatandaşı yaparsanız 18 yaşına gelen kadar vatandaşlıktan çıkartamıyorsunuz, 18 yaşından sonra vatandaşlıktan kendi isteğiyle ayrılma talebinde bulunabilir mavi kart için ancak bu durumda da kamu da çalışamama (657 memuriyet) gibi durumlar mevcut(burada memuriyet dışındaki bazı kadrolarda çalışabilir örn danışmanlık veya savunma sanayi de mühendis gibi). Geleceğin ne getireceğini bilmediğimden aklıma gelen örnekleri yazdım daha tecrübeli arkadaşlar belki daha fazla detay verip yol gösterebilirler.
Sağlıklı ömürleri olsun tüm yavruların -
-
@crazycells Merhaba ben DV2025 kazananıyım. DS260 formu ile ilgili pdf de pasaportla ilgili şu yazıyor: pasaportunuz mülakat gününden sonra 8 ay kadar daha geçerlilik süresine sahip olmalı diyor. Ancak benim CN 8700. Ekim de bana mülakat gelse, pasaportumun 8 ay kadar süresi olmuyor. Süresi 27.02.2026 da bitiyor. Bu benim için bir yaratır mı ? Ne yapmalıyım bu konu hakkında yardımcı olur musunuz ?
-
@patriot, içinde söyledi: 14 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek kişi için öneriler
@sir-altan Altan bey siz Australia'ya gittiginizde Turkiye'den nasil haber aliyordunuz. Biz sizin kadar eski gelmedik Birlesik Devletler'e ama geldigimizde internet yok gibiydi. Dial-up kullananlar vardi ama IT meraklisi gencler genelde. Ben cocuktum ve babam pek technology sevmezdi o nedenle ilk interneti eve 90larin sonunda lisedeyken ben getirdim. Sanirim 1997 veya 1998. Turkiye'de cok az site vardi ve google yokdu. Site addresslerini bilmek gerekiyordu. Ama bazi haberleri ordan almaya basladik. Ilk yillarda tek haber telefon gorusmelerinden akrabamlardan geliyordu.
.....birader biz ilk australyaya gittigimizde sadece mektupla haberlesiyorduk,bir mektup yazar haftalarca bazen aylarca cevap gelmesini beklerdik,,,1970 lerde turkiyede herkesin evinde telefon yoktu, telefon hatlari altin gibi kiymetliydi.....turkiyeye tatile gidip donen olursa,veya turkiyeden yeni gocmen gelmisse hemen turkiye nasil o nasil bu nasil emlak fiatlari nasil diye sorardik.. o zamanlar mektup ve telegraf vardi.telefon lukusdu..... daha sonralari gocmen radyosu kuruldu haftada bir gun turk programi yapmaya basladi,tabi dogru haberi kim verir,radyo bir sagcilarin eline gecer bir solcularin eline.
..daha sonralari trt int adli turk kanali uydu yayini yapmaya basladi,biraz biraz memleket hasreti gidermeye basladik.
-
turkiyede sehirler arasi yollarda devamli vasitalar,otobusler durdurulup,polis veya jandarma ekipleri tarafindan kimlik kontrolu yapiliyor,uzerinizde baska bir ulkenin pasaportu dahi olsa turk vatandasi iseniz,her dakika turk kimligini yaninizda tasimaya mecbursunuzdur...
-
@eren-yildiz ve ben mahkemeye verdik. En son 12 temmuzda benim başvurumu göç idaresine iletmiş mahkeme hakimi. Şu anda son durum nedir dönüş olmadığından bilmiyorum. Süreç devam ediyor. Şu anda oturum izni alıp kalamaz cocuk olumsuz sonuçlanıyor. Kimine verilmiş kimine verilmemiş bir ara mart sonu - nisan başı alanlar var ben hepsini yazdım bakalım ne sonuç çıkacak.
-
@caakmemo, içinde söyledi: Türkiye'deki geçmiş yılların aşı kartları hakkında
Merhaba bu konuyu bende araştırıyorum, ancak net bir bilgiye ulaşmış değilim.
Edevletimdeki uyarı: e-Nabız Sisteminde Kayıtlı Çocukluk Aşı Takviminiz Bulunmamaktadır.genelde asilari oldugunuza dair verilen kartlar sizde olur. yani eger sizde degilse ve eger elinizde asi oldugunuzu gosteren bir belge yoksa o durumda bir sey yapmaniza gerek yok.
genelde bu belgeleri geriye dogru cikartmaniz mumkun degildir, zaten oyle de olmasi gerekir, aksi durumda "gercek durumu yansitmayan" asi belgeleri cikartilirdi... O nedenle elinizde belge varsa bunlari goturebilirsiniz, eger elinizde belge yoksa bir sey yapmaniza gerek yok.
-
Amerikadan Türkiyeye nasıl sim kartı getirtebilirim bunu yapan bildiğiniz bir tedarikçi var mı?
Şu an türkiyede bulunan ve elinde kullanmadığı(aktif olması şart değil) fiziksel sim kartı olan varsa satın almak istiyorum. hattın kapalı olması önemli değil, sadece amerika sim kartı olması yeterli. Şimdiden teşekkürler.
-
"tebligat", devlet kurumlarinin bireylere veya tuzel kisilere yaptigi resmi bildirimlerdir. e-tebligat ise bu bildirimlerin elektronik yollarla ilgililere ulastirilmasidir.
Devlet daireleri eskiden bu bildirimleri sadece posta yoluyla yapardi, ama su anda posta yolunun yanisira e-tebligat ile de bildirim yapiliyor. Vatandaslarin ve tuzel kisilerin sorumlulugu ise kendilerine yapilan e-tebligat'lari devletin e-tebligat platformu uzerinden takip etmektir. E-devlet hesabinizla ve sifrenizle bu platforma rahatlikla ulasabilirsiniz. Vatandas olarak birine tebligat veya e-tebligat gonderemezsiniz; bunu sadece yargi kurumlari ya da devletin idari kurumlari yapabilir.
HomeResmi daireler tarafindan sahsiniza veya sirketinize yapilan bildirimleri e-tebligat platformundan takip edebilirsiniz. Vergi daireleri, SGK, mahkemeler ve savciliklar veya devletin baska bir resmi kurumu bu platformu kullanarak size bildirim yapabilir. Devlet kurumlari size bilgi verebilir, sizi gorevlendirebilir, veya sizden veya sirketlerinizden bir takim bilgiler isteyebilir. Bu tur istek ve bilgilendirmeler e-tebligat yoluyla yapilabilir. Devlet bu bildirimlerde "posta" yolunu da kullanabilir, ama gelisen teknoloji ile e-tebligat yontemi daha kullanisli ve yaygin sekilde kullanilmaya baslandi.
5 Ocak 2023'te Adalet Bakanligi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ve Disisleri Bakanligi arasinda Elektronik Tebligat Sistemi Isbirligi Protokolu imzalandi. Bu protokole gore artik yurtdisinda yasayan TC vatandaslari da e-tebligat adresi alabilecek ve e-tebligat uygulamalarindan faydalanip hak kaybina ugramayacak.
-
Bir konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi rica edicem, hali hazırda özel sektörde SSK'lı olarak çalışmaktayım 2023 ortasında Amerika'ya taşınma durumumuz söz konusu. Taşındığımız süreye kadar tahmini 4135 prim gününü tamamlamış olacağım yani 4500 prim gününe 1 yılım eksik kalmış olacak. Benzer durumda eksik günü kalmış arkadaşlar bir şekilde taşındıktan sonra bir yerde kağıt üstünde çalışıyor gözüküp prim mi yatırdı aylık olarak yoksa toplu ödeme mi yaptılar eksik kalan prim günlerine istinaden.
4135 küsür günüm olacak ve ne olursa olsun bu günlerimin yanmasını istemiyorum , ne şekilde ilerlemek doğru yaklaşım olur?
-
@ahsenaydgdu Ben, Amerika'ya gelmeden önce T-Mobile prepaid E-sim almaya çalışmıştım ama TR'den kredi kartını kabul etmedi. Daha öncesinde Skype üzerinden telefon numarası almıştım, konuşma kalitesi iyiydi.
-
@Platon59 90 gün geçerlidir. Bu kuralı devlet koyduğu için hiçbir şirket bu kuralın dışına çıkamaz
Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek
-
@sfenx Eskiden isteğe bağlı diye bir yöntem vardı. Bu SSK da idi Bağ-Kur’a bırakılmıştı. Ben yabancı bayraklı gemilerde çalıştığım dönemde isteğe bağlı ödeme yaptım. Günleri saydırıp Türkiye’de SSK üzerinden emekli oldum. Eğer bu hala aktif ise Sizde Bağkur üzerinden Emekli olabilirsiniz. Esas önemli olan en son hangi kurumdan emekli başvurusu yapmış isen onun üzerinden olursun. Eğer Türkiye’de son dönemi çalışmış isen. Şuan ben Türkiye’de Emekliyim maaş alıyorum. Aynı şekilde Abd çalışmaya devam ediyorum. Bir sıkıntı yok. Taki Eğer devlet kanalından Abd den ikinci emekliliğim olursa problem oluyor. Onun için tavsiyem 401k ödemelerini yaparak Abd de bireysel emeklilik hakkını almak. Bu Size çift emekli hakkı verecektir.
-
@sfenx
aşağıdaki linkten hangi ilde yaşıyorsan oranın direk sadece yurtdışı işlemlerini yapan kurumun telefon ve fax bilgier mevcut. Bence onlarla irtibata geçersen sana her türlü yardımcı olurlar. -
green card ile abdye gitsek, türkiyede firması olan bir eş dost, bizi sanki abd satış temsilcisi vs gibi sigortalı gösterse, hem türkiyeden emekli olsak, hem sağlık giderleri için sigortamız devam etse olabilir mi?
-
@karaçay ABD’de çalıştığınız günleri Türkiye içerisinde yurtdışı borçlanması adı altında ödeyerek emekli olabiliyorsunuz zaten bunu yapmaya gerek yok.
-
@redsat2000 @waterman Sanirim sikinti su; benim Turkiye'de SGK'dan emekli olmak icin 850 gunum kalmis. Green Card kazanip istifa edip ABD'ye geldim. Fakat ben ABD'de calistiklarimi borclanip emekli olmak istersem devlet bana diyorki "sen yurtdisi borclanarak Bagkurdan emekli olabilirsin ve 5500 gun odeme yapman lazim" dogrumu? Yani Sayin @karaçay 'in sordugu gibi, Turkiye'de o 850 gunu calissam ve SGK'dan emekli olsam daha mantikli degilmi? Birde SGK odemelerim asgariden yapilmadi hic bir zaman, ortalama ucretler kazandim. Ne sekilde emekli olursam maasim daha yuksek olur? Sizin, izlemem gereken yol icin bir tavsiyeniz varmi?
-
@Ryback bende aynı durumdayım ABD'de çalıştıklarımı saydirirsam emekli olabiliyorum ama şöyle bir sıkıntı var. Eğer yurtdışı borçlanma yaparak emekli olursaniz turkiye devleti bir daha yurtdisinda çalışmanızı istemiyor. Yani ileride sıkıntı olur. Benim 350 günüm kaldı .Türkiye ye gittiğim zaman ara ara çalışır primi öderim diye düşünüyorum.
-
@Ryback bir de 850 gün kaldıysa bağ kur a gecmezsin SSK dan emekli olursun. Sigortalının son 1260 gün (tam rakamdan emin değilim) hangi kurumdan odendiyse o kurumdan emekli olur.
-
@israfil Tesekkur ederim. Yani ben yurtdisi borclanma yapip 850 gun parasi odeyip SGK'dan emekli olabiliyormuyum? Yoksa illa Turkiye'de calisacakmiyim?
-
@Ryback Ben ilk emekli sandığı ile başladım. Daha sonra SSK geçtim. Daha sonra yabancı bayrak gemi nedeniyle İsteğe bağlı ödedim. En son SSK’da çalıştım. Benim dönemime göre 2 Sizin dönemimize göre 3 SGK kuruluşu var. Emekli olurken Emekli Sandığına ait kaydımı ve primlerimi SSK devri için Emekli Sandığına dilekçe verdim. Tüm kaydım SSK aktarıldı. Emekli olana ve kaydım SSK geçene kadar Sistemde hep SSK giriş tarihim gözüktü . Emekli Sandığı giriş 1983 SSK giriş 1996 . Yani Sen isteğe bağlı öderken Bağkur giriş tarihin nedeniyle 5500 gün gözükür. Eskiden Son 1 yada 3 yıldı hatırlamıyorum. Emeklilik O en son SGK dan oluyordunuz. Unkapanı İstanbulda Emeklilik Şube yada İl SGK Emeklilik Şubeye bu devrin yapılıp yapılmadığını uzmanına sorun. Çünkü hesaplamayı o yapıp emekli edecek. Eğer hala geçerli ise Abd deki süreyi isteğe bağlı yöntemle saydırırsınız. Ancak Dikkat SSK maaşı Bağ-Kur’a göre daha fazla bilginiz olsun.
-
@redsat2000 Ben ABD'de yasarken Turkiye'de bir sirkete danisman olarak girip 850 gun calisip SGK'dan emekli olsam en iyi yontem degilmi? Ayni anda iki ulkede calisabiliyormuyum?
-
@Ryback Daha iyi SSK dan olmuş olacaksınız. Ancak SSK piriminizin yattığından e devlette göründüğünden emin olun.Ancak ikametgah sorun çıkarabilir.
-
@redsat2000 Cok tesekkurler.
-
@israfil , @Ryback Aynı soru benimde aklımda var benzer durumdayız, SSK'lıyım 4500 gün e 750 günüm kaldı , Amerikaya gitme durumumuz var.
Bu durumda ikameti Amerikaya aldırmadan , TR'den bir iş yerine para yatırıp süreyi doldurma şansım varsa o şekilde ilerlemek istiyorum ama tam durumu netleştiremedim.
Sizin tarafınızda konu netleşirse buraya yazarsanız sevinirim teşekkürler.
-
@waterman teşekkür ederim. yalnız, @Ryback in de dediği gibi biliyorum. saydırılan günler bağkur olarak işleniyor. eğer öyle ise, tutarını arkadaşıma ödeyerek, yüksek tutardan SSK dan emekli olursam çok daha ciddi bir emekli maaşı olur.
yasal olarak o firmanın abd temsilcisi gibi görünsem, ama ABD de farklı bir iş yapsam, arkadaşımdan firmasından hem sigortamı yatırsa, maaşımı da yatırıp kendisi geri çekse acaba sorun olur mu? bir de abdye bunun için bir vergi ödemem olur mu. -
@AE123 ben de ayni durumdayim. Ikametimi TR ye aldirmis olmama ragmen boyle birsey yapmiyorum. ABD de yasiyorum su anda. Yurtdisinda iken istege bagli sigorta olmuyor. Yatirirsaniz ve yurtdisinda oldugunuz tespit edilirse emeliliginiz iptal olur ve o ana kadar odenen maaslari geri isterler. Yurtdisinda oldugunuz gumruk kayitlarindan ortaya cikar. Bu sekilde emekliligi kesilen almanci cokmus son donemde.
-
@karaçay, içinde söyledi: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek
@waterman teşekkür ederim. yalnız, @Ryback in de dediği gibi biliyorum. saydırılan günler bağkur olarak işleniyor. eğer öyle ise, tutarını arkadaşıma ödeyerek, yüksek tutardan SSK dan emekli olursam çok daha ciddi bir emekli maaşı olur.
yasal olarak o firmanın abd temsilcisi gibi görünsem, ama ABD de farklı bir iş yapsam, arkadaşımdan firmasından hem sigortamı yatırsa, maaşımı da yatırıp kendisi geri çekse acaba sorun olur mu? bir de abdye bunun için bir vergi ödemem olur mu.Bu konuda dogru bir bilgiye ulasirsaniz lutfen bana bildirin. Ben de ayni durumdayim.
-
This post is deleted! -
01/10/2008 tarihinden itibaren söz konusu maddelerin yerini alan 5510 sayılı Kanunun 50 nci maddesinde isteğe bağlı sigortalı olabilmek için Türkiye'de ikamet etmek şartı yer aldı. Dolayısıyla artık yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları isteğe bağlı sigortalı olamazlar.
Düzenleme benim bulunduğum dönemden sonra değişmiş . Onun için bir önceki mesajı sildim.
-
@redsat2000 hocam cruise gemisi çalışanı olarak ben bu yazdıklarınızı araştırdım lakin sadece BES oluyor bize.
-
@charon Evet doğrudur. Sadece BEŞ Ben 2008 öncesi çalışmıştım. İsteğe bağlı ile ilgili Bu kanunu uyanıklar değiştirmişler
Benzer Başlıklar
61
46.7k
Users
4.6k
Topics
458.0k