@curiosocato, içinde söyledi: Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)
New englanddan merhaba, usaya geleli artik 2 sene oluyor ve kalsam mi donsem mi kafam cok karisik...
Legal yollardan meslegim ile geldim, mutfakta calisiyorum ama geldigim amerikayla suanki amerikada cok fark var ve ben acikcasi biraz sikildim. Kendi mekanimi acmak istiyorum ama anladigim kadariyla loan cekemiyorum, ceksem bile faizi cok yuksek. 20 yasindayim, ayni sekilde uni icin de loan cekemiyorum. Insan profilinin cidden cok dusuk oldugunu dusunuyorum. Trde kendi mekanimi acabilir, uniye gidebilir, istedigimi yapabilirim ama memleketimiz de yeteri kadar ozgur ve ucuz degil... Kafam cok karisik; ben her yerde basarili olabilirim, acik olmak gerekirse ben burada yarin uyandigimda neden uyanip da ise gitmem gerektigini bilmiyorum artik. Para birikmiyor, sistem surekli asagiya cekiyor...
Sizce donmeye deger mi?
Vize türünüzü bilmiyorum ama eğer şu an çalıştığınız yerde çalışıyor olmanız zorunlu olmayan bir vize türündeyseniz, Türkiye’ye dönmeyi düşünmeden önce Amerika içerisinde taşınmayı düşünün derim. Amerika dediğiniz ülke, sadece bir ülke değil aslında ülkeler topluluğu. Siz onun sadece küçük bir bölgesindesiniz. Nasıl Türkiye'de güney doğuda yaşayan biriyle Ege’de yaşayan birinin, iç anadoluda yaşayan biriyle Karadeniz’de yaşayan birinin yaşam şartları, çevresi, iklimi ve hatta lehçesi bile aynı olmuyor ise, burada da aynısı geçerli hem de daha bariz farklarla.
Yakın zamanda Bostan’dan Virginia’ya taşınan bir arkadaşım, ben Boston’da yaşamıyormuşum resmen, Virginia’da çok mutluyum, boşuna o kadar çile çekmişim Boston’da diyordu 🙂
Eğer vizeniz yüzünden işinizi bırakamıyor ve taşınamıyor iseniz, yeni tecrübelere açık olun. Normalde yapmayacağınız etkinliklere katılın ve çevre edinin. Çevreniz değiştikçe bakış açınız da değişebilir.
Amerika konusuna katılıyorum, ne 2 sene öncesiyle, ne 1 sene öncesiyle aynı değil, kötüye gidiyor. Ama sadece Amerika’ya özel bir durum değil bu, dünya bu şekilde. Maalesef pandeminin ekonomi üstündeki etkilerini yaşıyoruz hala. Üstüne bir de dünyada gerilen sinirler, alevlenen savaşlar var. Ekonomi kötüye gittikçe daha büyük savaşlar da kaçınılmaz olacak gibi duruyor.
Amerika dışında bir yere gitseniz bile gittiğiniz yer muhtemelen buradan daha iyi olmayacak. O yüzden Amerika içinde hareket etmeye çalışın derim önce.