Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @enemy o konuyu biliyorum , ve o konu bu sorduğumla iligli değil maalesef 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Eb3 vizesi vasıfsız ve nitelikli işçileri kapsıyor. Arkadaş bi avukatla süreci yönetirse sanırım ona daha iyi bi yol bulabilir. @enemy


  • Merhaba. Konu hakkında bir çok başlığa baktım ama baktığım başlıklarda tam olarak benim sorularıma cevap bulamadım, sorduklarım daha önce cevaplanan sorular ise kusuruma bakmayın.

    Amerika'ya yerleşmiş ve vatandaşlığını almış yakın bir arkadaşım var. Washington eyaletinde yaşıyor. 6 ay önce çalıştığı işinden ayrılarak bir şirket açtı. Kendi başına, tek çalışan olarak ev boyama işine başladı. Şirket başlığı inşaat-tadilat gibi bir alan. Burada kendim ile ilgili bir kaç bilgiyi paylaşayım. 4-5 senedir GreenCard başvurusu yapıyorum, bu sene gene yapacağım. Lise, Üniversite ve Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar alanında, ressamım. Ulusal basında çok kez haberlerim çıktı ama ödülüm yok. (Sanatçı-özel yetenek vizesini işaret ederek bu bilgiyi paylaştım.) Şu an duvar resmi işleri yaparak para kazanıyorum.

    Arkadaşımın yaptığı boya badana işi, tabiri caizse benim mesleğimin en temel kısmı. Belki onun şirketinde, hizmetler arasında duvar resmi yapımı da gösterilebilir. Hatta spesifik bir Türk resim-süsleme tekniği konusunda iş yapıyormuş gibi göstererek, Amerika'da bu tekniklerin uygulamasını yapacak böyle bir kişiyi bulamayacağını bir iş ilanı vererek kanıtlayabilir diye düşündük. (Sanırım öncelikle Amerika'dan çalışan almayı denediğini gösterecek iş ilanı verme süreci isteniyor.) Bu söylediklerim doğrultusunda hangi vize türüne yönelebiliriz, bu bahsettiğim konularda nasıl bir yol izleyebiliriz. Arkadaşım evini bana açmak, bana maddi güvence göstermek, sponsorluk vb. elinden gelen herşeyi yapmaya hazır. Mal varlığı; evi, iki arabası ve şirketi. Bu arada bir diğer sorum ise; pandemi sürecinde işlerim kötü gittiği için üzerime icralar var ve bu sebeplerle banka hesaplarım bloke kondu, bu durumlar bu tür bir vize için süreçlerimi nasıl etkiler? (Belki gereksiz bazı bilgiler paylaştım ama belki de küçük nüanslar önemli olabilir diye düşündüm.) Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim.


  • Merhaba ben nasil Amerika da calişma vizasi ala bilirim?


  • ABD'de iş yeri olan bir tanıdığım beni işe alması durumunda çalışma vizesi almam mümkün müdür? ve sonrasında bu vize ile başka bir işe geçiş yapabilir miyim?

    Cevaplar için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @seaman teoride evet alabilir ama hangi süreçle alacağı önemlidir ve sizin mesleki uygunluğunuz ne kadar ABDdye uygun bu da önemlidir. H vizelerinde kura yöntemi vardır belirli süre içinde başvurunun karşı taraftan yapılması gerekir ve bu başvurular avukatlar tarafından yapılır. Eb3 ise uzun süren ama sonucu %90 oranında kesin olan bi sonuçtur. Kısacası iş sponsorlu ABD’ye yerleşmek yaptığınız işin uygunluğuna, sizin bilgi birikiminize göredir. Eğer akademik kariyeriniz varsa sponsorsuz iş vizesini araştırmanızı tavsiye ederim..


  • cafe işleten bir tanıdığım var. garson olarak işe alma durumunda süreç nasıl olur?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba 7 yıldır Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığında İngilizce Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Profesyonel olarak AB Projeleri yazarıyım. ABD'ye yasal yollardan gidip öğretmenlik yapmam için nasıl bir yol izlemem lazım acaba?


  • Merhaba, 2019 yılında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldum. Yeğenim şuan TR'de üni öğrencisi ve yazın çalışmak için abdye gitti. Montanada Bulaşıktan günlük 300 dolar artı tip, housekeepingden saatlik 18 dolar, hepsinden toplamda 11k dolar para kazanıyor aylık. Ben de bu tür kazançlar hedefleyerek abdye gitmek istiyorum. Aktif olarak öğrenci değilim. Aöf e kayıt yaptıracağım.
    Araştırırken kafam çok karıştı. hangi vize ile gidebilirim? j1 veya h vizeleri mi? ve Sponsor firma ile çalışmak zorunlu mu veya daha mı avantajlı? çünkü henüz fiyat öğrenemedim ama sanırım 5k dolar civarında. Kolombiyadan abdye giden bir kızla konuştum kız kardeşi sahte bir "üniversite öğrencisidir" belgesi ile gitmiş ABD'ye j1 vizesi ile. böyle şeyler mümkün mü.? bana öncelikle hangi vize ile gitmem gerektiğini söyler misiniz? öğrenci olmamanın çk dezavantajı olduğunu düşünüyorum. hatta tekrar üniversiteye kaydolmayı veya yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum.


  • Merhabalar, bir Amerikan şirketi sponsor olmak istiyor fakat eb-3 vizeleri bekleme süreleri çok uzun. Çalışma vizesi olarak alternatif en hızlı vize alabileceğimiz tür nedir yardımcı olursanız sevinirim


  • Merhabalar,

    4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını.
    Annem ve Babam Amerika vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur? Bilgisi olan var mıdır?


  • İlk önce hangi adımlar atılmalı?
    Vize sponsorluğu için ne gerekiyor?
    Amerika'da bir şirkette çalismak için ilk önce çalışma izni mi almak gerekiyor yoksa direkt çalışma vizesine mi başvurmak gerekiyor?


Benzer Başlıklar

  • 9
  • 1
  • 4
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum