Sayın @bhdrergvn Çok teşekkürler, yapılan işin takdir edilmesi bir özgüven ve kişisel gelişmişlik göstergesidir, tekrar teşekkürler.
William James der ki " İnsan doğasının en derin özlemi takdir edilmektir "
Takdir en önemli motivasyon kaynağıdır, motivasyon da bir hedefe ulaşmak için gereken en temel gereksinimdir.
Maalesef toplum olarak bu konuda cimri demeyeyim de çok tutumluyuz diyeyim.
Uluslararası şirketlerde takdir etme ile ilgili çok araştırmalar yapılmakta bu becerinin olumlu dönüşler için mutlaka geliştirilmesi için yapılacaklar belirlenmektedir.
Bilgiye değer verilmeyen toplumumuzda çoğunluk "niye takdir edeyim ki" diyecektir. Bu bir şahsi talep yada sitem değil doğrudan gelişmişlik meselesidir.
-
@berkantsipahi selamlar 1 yildir Grapevine historic district de yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim. Grapevine cok kucuk bir amerikan kasabasi ama turistik bir yer ve gayet keyifli. Bu arada Grapevine bolgesinin belediyecilik sisteminin temeli cocuklara saygi, sevgi ve guven uzerine kurulu. Sokakta bronz cocuk heykelleri gorebilirsiniz ve altinda su yazar: burasi cocuklarin 1930 lardan beri neseyle ve guvenle oynayabildigi bir yerdir.
Okullar konusunda bir fikrim yok cocugumuz olmadigi icin ama mekan guzel ve gayet sakin.
Umarim faydasi olur.
-
@metinbeci, içinde söyledi: NC - Charlotte'ta Yaşayanlar ve Taşınmayı Düşünenler
@Ben-Batur Ozaman ilk görüşleri sizden alalım batur bey karar aşamasındakiler için belki fikir olur. Nedir sizi buraya çeken sebepler.
Ben ilk post'ta bahsettiğim gibi verilere göre bi seçim yaptım, hem şehir hem doğanın dip dibe olması da kestra 🙂 2 ay sonra ordayım daha gerçekçi veriler sunarım ama mutlaka 🙂
-
@smartcells hafika bilgiler?👏🏻 Hangi sehirlerle karsilastirma yptiginizi yazarsaniz sevinirim.
-
Merhaba, mesaji biraz gec gordum ama umarim faydasi olur.
Yaklasik 2 yildir NC'de yasiyorum. Istanbul'dan gelen biri olarak kalabaliktan sehir hayatindan trafikten bikmistim, burada tam aradigim huzuru buldum diyebilirim 🙂 Biz baskent Raleigh civarinda yasiyoruz ama Raleigh-downtown'da degiliz, 10 dk mesafedeyiz, sehrin gorece kesmekesinden uzaktayiz, hos Istanbul'dan gelen birine gore buranin en kesmekesli hali bile sakin sayilir 🙂
NC'nin en sevdigim tarafi yemyesil olusu. Evimiz ormanin icinde burada. Istanbul'da boyle bi yasam icin Zekeriyakoy veya Gokturk'te oturmak gerekirdi. Bunun yani sira lokasyon itibariyle NC beachlerine 2-3 saat mesafedeyiz bu da guzel. Dag selale filan oyle seyler isterseniz de Asheville var 3-4 saat mesafede orasi da tam bi doga harikasi.
Trafik is saatlerinde burada da yogun olabiliyor ama oyle Istanbul'daki gibi yarim saatlik mesafeyi 1,5 saatte gitmiyorsunuz trafik yuzunden. Evden calistigim icin arada sirada trafik saatine denk gelsem de o kadar batmiyo 🙂
Okul puanlarinin benim oturdugum lokasyonda iyi oldugu soyleniyor ama o konuda cok bilgim yok malesef yanlis yonlendirmek istemem sadece iyi oldugunu duydum.
Bocek yilan sormussunuz, orman olunca onlar var tabi, benim icin de burada yasamanin en zor tarafi bu olabilir ama her mevsim degil neyse ki Nisan-Eylul arasi gibi.
Cocuklar icin outdoor indoor mekanlar cok fazla var o konuda sikinti cekmezsiniz, esimin yegenleri var oradan biliyorum.
Ev kiralari gorece bazi eyaletlerden iyi bana gore. Cary, Apex, Morrisville, Garner ilk aklima gelen Raleigh'e en yakin duzgun yerlesim yerleri, Mesela Cary'de kiralar 2 bedroom ortalama bi townhome icin 2000-2500 civari, apartment'lar daha uygun olabilir muhtemelen onlara da bakmakta fayda var.
Uber, doordash, instacart filan her sey var. Havalimani yakin, Durham'da bize 20 dk mesafede mesela.
Ozetle ben cok tavsiye ederim. Ama tasinmadan mutlaka bi gelip gezin gorun bence 🙂Baska sorunuz olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Kolay gelsin.
-
MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
-
Eyaletlere gore 2023 kisi basi ortalama yillik gelirleri gosteren bir site:
https://fred.stlouisfed.org/release/tables?eid=257197&rid=110
-
@OrlandoGücü bilgilendirici sunumunuz için çok teşekkürler.
-
@alpha2015tr Günaydın evet çok doğru tespit alt tarafı piyango şansımız varsa çıkar. çıkanlarda gitmiyor
-
@CacaoChan, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranları
Eyaletler sales tax alıyor bile olsalar her kalemden tax toplamıyorlar. Buna da dikkat etmek gerek. New York için söylemem gerekirse grocery (ekmek, süt, yumurta, bisküvi vb...), clothing, ilaçlar gibi kalemlerde vergi alınmıyor. Ama onun dışında elektronik üründe veya bardak vs gibi ürünlerde %8.75 vergi toplanıyor.
Sales taxes in the United States - Wikipedia Sales taxes in the United States - Wikipedia [bağlantı metni]
4. By jurisdiction maddesine giderek detaylı tabloyu görebilirsiniz
States may collect sales tax, but not all items are taxed. For example, in New York, groceries, clothing, and medicines are tax-exempt. However, a tax of 8.75% applies to items like electronic products and glasses. When selling it's important to understand local tax regulations for compliance. Custom Clothing Labels
-
Sayın @bhdrergvn Çok teşekkürler, yapılan işin takdir edilmesi bir özgüven ve kişisel gelişmişlik göstergesidir, tekrar teşekkürler.
William James der ki " İnsan doğasının en derin özlemi takdir edilmektir "
Takdir en önemli motivasyon kaynağıdır, motivasyon da bir hedefe ulaşmak için gereken en temel gereksinimdir.
Maalesef toplum olarak bu konuda cimri demeyeyim de çok tutumluyuz diyeyim.
Uluslararası şirketlerde takdir etme ile ilgili çok araştırmalar yapılmakta bu becerinin olumlu dönüşler için mutlaka geliştirilmesi için yapılacaklar belirlenmektedir.
Bilgiye değer verilmeyen toplumumuzda çoğunluk "niye takdir edeyim ki" diyecektir. Bu bir şahsi talep yada sitem değil doğrudan gelişmişlik meselesidir. -
@vecihi hayırlı olsun, başlıktaki yerler değil de bulunduğunuz yeri seçme sebebiniz ne oldu?
-
@Rüzgar Biz de eşimle gidince nereleri görmek istediğimizi planlıyorduk, teşekkür ederiz. DV2023'ten selamlar:)
-
18 çok genç bir yaş olduğu için New York bölgesini tavsiye ediyorum. sürekli enerjik, akan bir alan özellikle Manhattan, Brooklyn, quenns bölgesi. diğer eyaletler biraz daha sakin yaşam isteyenler için geçerli olabilir.
-
@MySea, içinde söyledi: Elliott Kış Fırtınası (Elliott Winter Storm)
Delaware su anda -13 C derece. Gunes var bu sabah ama etkisiz eleman! 🥺
ayni sekilde NYC su an gunun en sicak saatlerini -9 C ile yasiyor ama hissedilen sicaklik -17 C... Neyseki dunku kar cok kisaydi ve tutmadi, en azindan sokaklarda yurunebiliyor. Hava gunesli ama soguk ruzgar gunesten daha etkili.
-
@Gökhan-Gülen, içinde söyledi: ABD'deki Doğal Afet Bölgeleri ve Doğal Afetlere Hazırlık
Merhabalar. Ben green card ile ABD'ye yerleşmeyi düşünüyorum. Ama orada hortumların, kasırgaların olması beni korkutuyor. Bir hortum veya kasırga sonucu ölmek, yaralanıp sakat kalmak ya da evimin parçalanması sonucu evsiz kalmak istemem. Bana green card çıksa sırf bu sebepten dolayı Vermont gibi, New Hampshire gibi, Rhode Island gibi, Delaware gibi, Massachusetts gibi, Connecticut gibi, Nevada gibi, New Jersey gibi hortumların ve kasırgaların çok az görüldüğü eyaletlere yerleşmek isterim. Bu doğa olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana ne söyleyebilirsiniz? Sizce abartıyor muyum?
@Gökhan Gülen merhaba, umarım hiçbir canlı yukarıda belirtilen doğal afetlerden kaynaklı zarar görmez. Kabul etsek de etmesek de bu olaylar yaşadığımız dünyanın bir gerçeği. Bu afetleri doğrudan engelleme imkanına sahip olamadığımıza göre bu durumdan en az zararla veya mümkünse zarar görmeden nasıl tedbirler alabiliriz, nasıl kurtulabiliriz ona bakmamızın daha uygun olacağı kanaatindeyim. Siz de takdir edersiniz ki başımıza bir şey gelecekse her yerde gelebilir bu durumu ön kabul ile Amerika'ya gelmeniz sizin için daha faydalı olur.
-
Şu şekilde kısmi bir karşılaştırma yapabilirsiniz;
Ayrıca forumda zaten eyaletler ile ilgili genel bilgi ve yaşayanların tecrübeleri var;
Colorado: https://yesilkartforum.com/forum/topic/68/colorado?=1655565575147
Florida: https://yesilkartforum.com/forum/topic/65/florida?=1655565575149 -
@feyzanur6, içinde söyledi: Para biriktirmek için en uygun eyalet
merhaba 3 kız arkadaş j1 vizesi ile pensilvanya-pocono da çalışmaktayız. bu süreç 2022 eylül ayında bitecek. Sonrasında ise de 2 sene daha para biriktirmek için kalmayı düşünüyoruz. Fakat hangi eyalette kalmak para biriktirmek açısından kolay olur bilmiyoruz. yüksek bir beklentimiz yok fakat şu anda kaldığımız yer tamamen köy gibi olduğu için biraz canlı ve sıcak bir yer önceliğimiz olabilir. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
-
-
@ayvalik10 Çok teşekkürler , ancak genel olarak çok uzak her yere uzak belki Hawaii Hawaii'ye bile uzak olabilir.
-
@crazycells yani sadece çalış babam çalış:) gerçi Amerika'da bir umut var Türkiye'de o umutta kayıp oldu ev almak için. Ev fiyatları günümüzde 15-20 yıllık bakımsız evler bile 250 bin ile 300 bin arasi
Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
-
@emirhankd pasaportunuzdaki göçmen vizeniz ilk giriş tarihi itibariyle 1 yıl süresince fiziksel permanent resident (GC) kartınız gelinceye kadar aynı GC özelliklerini taşıyor. Fark bunu bilen banka personelinden banka personeline değişiyor…
-
-
@emirhankd Bu bilgi doğru değil, doğru değil derken Amerika'da bazı konular %100 her yer için geçerli olmuyor. Ben geçen sene Turist vizesi ile New Orleans'da Chase Bank'ın "A" şubesinde hesap açamamıştım ama "B" şubesinde açmıştım. "A" şubesi çok sert bir şubeydi ve ana caddede bir yerdeydi. (Bu kısım önemsiz bir bilgi olabilir.) "B" şubesi ise biraz daha pek hareketli bir yerde değildi ancak hesap açmam bununla ilgili değil "B" şubesinin Müdürü çok iyi niyetli bir beyfendi çıktı ve turist vizesi ile hesabı açtı. Toplam da 8000 USD para yatıracağım dedim. Sadece normal hesaptan 500 USD'den az para tutamayacağımı belirtti. Ben ilk hesap açtığımda 1000 $ vadesiz hesaba "Saving" hesabına da 7.000 USD yatırmıştım. Hesap açma sırasında 2 tane de check teslim etmişlerdi. (Paralı mı, değil mi bir bilgim yok.) Bu arada 2-3 banka dolaşmıştım ve en zor Chase Bank'da hesap açmak diye duymuştum. İlginç olan diğer basit bankalar hesap açmaz iken Amerika'nın en büyüklerinden birinde hesap açtım. Özetle aynı bankanın başka şubesini bile mutlaka deneyin.
Not: Green Card'ım geldikten sonra Capital One'dan kredi kartım olmasına rağmen ruh hastaları normal vadesiz hesap bile açmadılar. Sanırım çalışmadığım için Çok şaşırmış ve sinirlenmiştim. Banka kredi kartı vermiş bana vadesiz hesap açmamıştı. Neyse sinirim 3-5 dk sürdü çünkü Amerika'da bu tarz şeylere artık şaşırmıyorum... Major yada %100 kanun ile belirlenmiş net konular haricinde, bir şeyler yaparken denemekten vazgeçmemek lazım. Bir Örnek daha vereyim ehliyet çıkarırken "X" DMV ofisine gittim randevum yok diye ilgilenmediler. Harita dan "Y" DMV kursunu buldum ve gittim, randevusuz işimi hallettim ama bir süre beklemek zorunda kalmıştım.
-
@busedmrcgl, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
Merhabalar herkese, bu sene greencard talihlisiyim, herşey yolunda giderse 2025'te Amerika'ya yerleşeceğiz eşimle birlikte. Ben IT alanında iş analistiyim eşim ise e-ticaret uzmanı. Kendi alanlarımızda devam etmeyi planlıyoruz fakat eyalete bir türlü karar veremiyoruz. Remote iş seçeneği ikimiz için de çok fazla. Yine de risk almamak adına remote olmayan işleri de bulabileceğimiz bir eyalete yerleşmek istiyoruz. Şu an aklımızda olan eyaletler ve kendimizce sebeplerini paylaşacağım. Konu hakkında sizlerin de düşüncelerinizi almak isterim, çünkü Amerika'da yakın bir tanıdığımız yok. Dolayısıyla eyalet seçimini ona göre de yapamıyoruz.
Florida --> Kiralar ucuz olduğu ve gezilip görülecek ( Universal Studios, Disney gibi gibi) yerler olduğu için tercih edebiliriz, fakat iş alanı olarak fazla bir seçenek yok gibi remote dışında
New Jersey --> NY'a yakın olması sebebiyle iş imkanı olarak bizim için çok iyi bir seçenek, sosyallik açısından da aynı şekilde. Fakat kiraları incelediğimde ilk yerleşim için yüksek geliyor açıkçası. İş bulamama durumumuzda bizi zorlayabilir gibi hissediyoruz.
Seattle, WA, --> İş seçenekleri ve kiralar açısından bir nebze NJ'ye göre daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyoruz fakat sosyalleşme ve gezme açısından ve sürekli yağışlı olması durumundan Florida ve NJ'ye göre geri de kalan bir seçenek
Son olarak da Arlington, Virginia --> Burada hem iş imkanları mevcut gibi duruyor hem de kiralar uygun. Sosyallik açısından ve gezilecek yerler açısından ise çok fazla bilgi edinemedim ne yazık ki, ayrıntılı bilgisi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
Not: Texas düşünmüyoruz, sıcağı sebebiyle IT alanı için genelde Austin önerildiğini çok gördüm belirtmek istedim.Siz bizim durumumuzda olsanız hangi eyaleti veya şehri seçerdiniz? Şimdiden yanıtlayan herkese çok teşekkür ederiz.
Merhaba, hayırlı olsun öncelikle. Biz 1,5 yıldır Seattle’da yaşıyoruz ve gerçekten de yılın en az 8 ayı yağmurlu ama aktif bir hayat tarzınız varsa çokta sıkıntı olmuyor. Gezme’den kastınızı tam olarak anlamadım ama eğer NYC gibi aktif bir büyük şehir hayatından bahsediyorsanız haklısınız ama Seattle şehri de gerçekten büyük ve aktif bir şehir.
Ayrıca burada konuştuğum, tanıştığım birçok Amerikalıya göre de doğal güzellikler açısından gördükleri en iyi şehir ve eyalet olduklarını söylüyorlar. Yani o yüzden hiking, camping gibi etkinliklerden hoşlanıyorsanız Washington eyaleti karşılaştırdığınız tüm eyaletlerden çok daha iyi. -
@berkantsipahi Yaklaşık 5 aydır bu bölgedeyim. Grapevine - Fortworth arası kısımda sorularınızı cevaplayabilirim
-
@Rkpl84 DFW (Dallas Fort Worth) havalimanı US hava merkezi olarak görülüyor.
-
@Ferhat-ŞENER teşekkür ederim.
-
@busedmrcgl WA’da yasayan biri olarak yagmur burada sözde cok yagiyor ama bu sosyal yasami etkilemiyor. 2023 eylul ayindan beri WA’da yasiyorum, bir kere semsiye kullanmadim, kullanani da gormedim. Yagmur her zaman çisiyor diyebilirim. En azindan Seattle-Tacoma-Olympia hattinda. Iddiali bir sekilde soyluyorum WA dogal guzellikleri acisindan Amerika’nin ilk 3 yerine girer. Boyle guzel bir eyalette sosyallesme zor olamaz.
-
@hope123 merhaba, dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Gezmeden kastım aslında eşimle birlikte eğlence parkları, aquapark gibi yerleri çok seviyoruz. Washington eyaleti de aslında diğer merak ettiğim, gezip görmek istediğim eyaletlere uzak. Bu sebeple arada kalıyorum. Yoksa Seattle ile ilgili çok araştırma yaptım ve videolar izledim. Gerçekten doğası harika, biz kamp yapmayı çok sevmiyoruz ama bizi bile kampa alıştıracak bir doğası var gibi duruyor gerçekten.
-
@emirhankd Arkadaşlar yazmış zaten ama bende belirtmek isterim evet şubeden şubeye göre bile değişebiliyor, ben hesap açtırırken hiç bir sorun yaşamadım. Chase’den hesap açmanın zor olduğunu düşünmüyorum. Ssn aldıktan sonra vizeni göstermen gayet yeterli olabilir diye düşünüyorum, ayrıca direct deposit için hesap açtırdığını belirtirsen senin için bir artı olabileceğini düşünüyorum. Bunu söylerken tabii iş yerin ile alakalı bilgiler de isteyebilirler buna da hazırlıklı olmanı tavsiye ederim.
Direct deposit tanımlattığın zamanda ise Bank of America early deposit yaparken en son günü bekliyor, Chase ise olabildiğince erken yatırıyor. Özellikle başlangıç dönemlerinde maaş geldiği gibi ödemelere gittiği için o 2-3 gün gerçekten insanı çok rahatlatabiliyor.
-
This post is deleted! -
@Ferhat-ŞENER Açıkçası çocuklarımın eğitimi için gelmeyi düşünüyorum. Niche, greatschool gibi sitelerden baya araştırma da yaptım. Grapevine İndependent School District oldukça iyi. Fakat göçmenlere karşı halkın tutumu, güvenlik gibi konularda detaylı bilgi verirseniz çok memnun olurum. Gerek okullar gerekse konut fiyatları sebebiyle düşündüğüm bir bölge, Şimdiden teşekkür ederim
-
@berkantsipahi Merhaba
Göçmenlere karşı tutum oldukça iyi, yardımcı bile oluyorlar. Güvenlik anlamında gayet sakin bir bölge. Huzurlu, sakin bir bölge diyebilirim. Marketlerde parmaklık yok, sitelerde güvenlik fence yok. Okul olarak da memnunuz. Homeless görmedik. Ve daha sonra farkettik ki burası Historic bir bölge main street oldukça güzel eski orta amerika kasabaları tadında. -
Üstad çok teşekkür ederim kıymetli bilgilerin için.
-
@Ferhat-ŞENER
Plano, Addison, Frisco, Allen, Grapevine…Dallas ve çevresinde yaşanacak gerçekten çok güzel yerler var. -
@erenotti Evet katılıyorum. Dallas merkezde biraz trafik problemi var. Genel anlamda Dallas Fort Worth bölgesi yolları çok gelişmiş. İstediğiniz nokta uzak bile olsa çok alternatifli olarak kolayca ulaşabiliyorsunuz.
-
48 sayfayı tek tek okudum. 13 kez başvuru yapıp kazanınca çok sevinmiştim. Dosyamızı sorunsuz şekilde viyanaya taşıyıp işlerimizi hallettik. Hersey o an başladı peki nereye gideceğiz. Valla mayis ayından kasim ayına geçen süreçte en ufak gece kafamı yastığa koyup böyle dertlendiğim olmamıştı
Geçen yıl tam bu tarihte @CVera arkadaşımız yazmış bebeğimiz var nasıl bir yol izlemeyelim nereye gidelim diye tam 29 kasımda. Ondan sonra mart ayı gibi birisi yazmış houston dan taşınmak istiyorum diye.
Biz nereye gideceğiz peki ?
Eşimle ikimizde mühendisiz eşim jeoloji ( ODTÜ mezunu denklik problemi yok )
Ben elektrik elektronik mühendisiyim ( şantiye construction tarafinda çalıştım hep)
1 yaşında bebeğimiz var 13. Başvuruyu yaparken Geçen yıl onun göbek bağını abd ye göndermiştik onun şansına oldu diye kendimize diyoruz.Peki nereye gideceğiz Texas mı North carolina mı, akrabalar destek oluruz gelin dediği için Nj mı yoksa çok hızlı gelişen kağıt üzerinde tertemiz görünen Phoenix mi?
Ailemizi de kısa özet geçtim. Belki benzer koşullarda tercih yapan birisi vardır da anlatır bize. Çok teşekkürler şimdiden -
@berkayy çok haklısınız.Biz de önceden turist olarak 6 eyalette bulunduk,her yerin farklı farklı artıları ve eksileri var.Şimdi Houston’ı hiç görmediğimiz halde akrabalarımız var diye acaba Houston mı diyoruz.Karar vermek zor
-
İlk ABD’de yaşama başlangıçta & adaptasyon sürecinde size lojistik ve bölge bilgisi ile yardımcı olabilecek akrabalarınızın olduğu NJ’de iş imkanlarınız nasıl mesleklerinize göre?
Bebeğiniz daha küçük anladığım kadarıyla, ilk adaptasyon sonrası iş imkanları, yaşam maliyetleri, sosyo ekonomik şartlar doğrultusunda şehir/eyalet değişikliği yapma şansınız çok daha fazla büyük bir çocuğu/çocukları olan aileler ile kıyaslanınca, bu yönden de düşündünüz mü? İlk başta vergi oranlarının ve yaşam maliyetlerinin yüksek olduğu güneyden bence uzak durmak gerekiyor kişisel fikrim, tercih sizin. Bol şans
-
@berkayy jeoloji mühendisi iseniz en iyi adres houston.
phoenix'in havası ciddi kurudur. Vegasta ben 50 dereceyi gördüm yazın ki iklim olarak farkı yok.
Benzer Başlıklar
141
50.1k
Users
4.7k
Topics
471.8k