DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

• @Serapp evet aslinda 9 ay in cok az oldugunun ben de farkindayim yeni mezun oldugum icin anca staj yapabildim. türkiyede deneyim kazanip öyle gitmeyi de düsündüm fakat 6 ay ve üzerinde abd disinda kalindigi takdirde sorun yasandigini duymustum bunun icin re entry permit almam gerekecek su halim ile abdde is bulup bulamayacagimi merak etmistim attiginiz basligi inceleyecegim tesekkur ederim.

• @metinbeci CCNA, CyberOps gibi sertifikalara sahibim ve asil alanim web pentest, pek yazilimla alakasi yok ama siz de bilisimcisiniz illa duymussunuzdur. Web pentest alaninda deneyim ve diplomadan cok penetration skill e bakiliyor. Sayet lise mezunu olmasina ragmen microsoft gibi sirketlerde senior seviyesinde cyber security consultant olarak calisanlara da rastladim vizemi aldiktan sonra bunu derinlemesine arastiracagim önerileriniz icin tesekkür ederim.

• @rezanclz Türkiyede birşey öğrenemezsiniz kısa vadede. Kimse size kapılarını kolay kolay açmaz zaman kaybından başka birşey değil öncelikle green card gibi bir biletiniz var elinizde bu nimetten yararlanın basın gidin amerikaya konfor alanınızdan uzaklaşın işte ozaman gelişirsiniz sürec icerisinde çeşitli işlerde çalışacaksınız mücadele edeceksiniz ayıp değil günah değil hepimizin başından gecebilecek benzer olaylar aslında. Beni de kayıt edin bir köşeye belki denk geliriz iş paslarım size birlikten kuvvet doğar siz beni kayıt edin bence inşallah faydam olur size Allah büyük

• @metinbeci olur hocam iletisimde kalabiliriz sizinle. Sektöre yillarini vermis büyüklere saygim sonsuz ve her türlü tavsiye ve önerinizi seve seve dinlerim. Özelden linkedln adresimi ileteyim size baglanti kurabiliriz isterseniz

• @rezanclz seve seve "insana insan gerek"

• @erenist Liste internette vardir ama Massachusetts’in cok sosyal bir devlet oldugunu biliyorum.

• Eyalet seçimi için çok kararsızım. 50 tane eyalet sınırsız şehir ve kasaba var nereden başlamalıyım nasıl bi araştırma yapmalıyım cidden bilmiyorum. Yol gösterecek biri var mıdır?

• ⭐⭐⭐

@misha90 öncelikle yerleşmek istediğiniz yerin nasıl bir yer olduğuna karar vermenize yardımcı olacak bir liste yapabilirsiniz. Mesela büyük şehir mi küçük kasaba mı, sonra iklimine geçebilirsiniz soğuk mu, sıcak mı, ılıman mı, 4 iklim mi vs. ardından mesleğinizi etkileyecek bir durum var mı eyaletlerin buna karar verebilirsiniz, ardından elinizdeki birikim önemli olacak çünkü işinizin hazır olmadığı bir noktada ilk iş bulma süreci zorlu geçebiliyor bu noktada ev kiralama, mobilya vs gibi masraflarada girmeniz gerekicek cebinizdeki para size 1-2 ay o kiraydı, normal masraflardı vs yetecek düzeyde olmalı yoksa pahalı bir eyalet siz para kazanmaya başlayana kadar zorlu olabilir sizin için.

Önce bunları belirleyin bir tabloyla derim aklınızda bir kaç yer varsa zaten bu tabloyla birlikte seçmeniz kolaylaşır ancak aklınızda hiç yer yoksa forumdaki deneyimleri okuyabilirsiniz bir çoğu kişi yaşadıkları yerle alakalı iyi ve kötü yönlerini paylaşıyorlar

• @misha90 Aile olarak mı tek mi kaç kişisiniz , varsa mesleğiniz, hangi iklimi seversiniz ne tarz insanlarla yaşamayı seversiniz gibi detaylar verirseniz daha iyi yardımcı olacaktır arkadaşlar. Biz de bir kaç ayımız kalmasına rağmen karar veremedik 2-3 seçenek arasında gidip geliyoruz

• @Emre-Kurtulmuş Tek kişiyim, yazılımcıyım, sıcağı sevmem. Houston yakın geliyor ucuz olduğu için her ne kadar en sıcak eyalet olsa da. North carolina var aklımda belki washington belki florida cidden bilemiyorum sürekli video izliyorum araştırma yapıyorum nafile @erenist

• @misha90
    Sıcağı sevmiyorsan Houston’ı direkt ele, burası sıcak değil, cehennem. Şehir dümdüz, Buffalo Bayou Park’tan downtown manzarası dışında bir manzarası yok. Haşeresi, böceği, sivrisineği çok. En ufak bir işini halletmek için bile, bir yerden bir yere gitmek için hep yollarda olman gerekiyor, şehir aşırı spread out.

Ucuz da değil ayrıca, sadece kiralar biraz daha affordable o kadar, lakin kiralar da geçen seneye göre çok arttı. 1100-1300 isteyen stüdyo veya 1+1 diyelim, şimdi ~1800-2000 istiyor ~gibi. Sürekli fiyatlar artıyor. Yakında esprisi kalmayacak.

Ben kaçmaya çalışıyorum burdan.

• @misha90 Amerika’daki hicbir major city “ucuz” degildir. Kendi aralarinda daha ucuzdur ama ucurum derecede farklar yoktur. Saydiklarin arasinda Washington sicak degil. Gelir gelmez yazilimci olacaksan kesinlikle tavsiye ederim.

• @erenotti Teşekkürler bilgiler için. Sizin taşınmak istediğiniz yerler nereleridir? Türkiye iklimine yakın yerler veya sene boyunca 15-20 derece civarında sıcaklığı olan yerler var mıdır?

• @sadıkkurtoglu Gelir gelmez kendi işimi yapma gibi bir düşüncem yok aslında. Sizlerin çok beğendiği ve tavsiye ederim dediği yerler var mıdır?

• ⭐⭐⭐

@misha90 bahsettiğiniz hava derecesini 1.5 senedir san franciscoda yaşıyoruz. Yazın çok nadir 20 derece üstüne çıkar mesela

• @misha90 @berkibirdinc Berki bey 15-20 derece sıcaklıklardan bahsediliyor Maple Grove muhtarı olarak bir tanıtım yapmanız gerekiyor gibi 🙂

• @Emre-Kurtulmuş Gözümü biraz oralara çevirip daha detaylı bakmam gerekecek o zaman 🙂

• ⭐⭐

@misha90 sene boyunca ılıman bir iklim için San Diego veya San Francisco tabii en iyi seçeneklerden birisi ancak vergi - hayat pahalılığı - çeşitlilik hususlarına da dikkat etmek lazım, yapacağınız uzaktan yazılım işi doğrultusunda elde edeceğiniz gelir ile de oranlamak gerekir. Kriter sadece iklim ise aşağıdaki güncel link bir fikir verebilir. Bol şans

https://realestate.usnews.com/real-estate/slideshows/best-places-to-live-in-the-us-for-the-weather

• @ATS16 California ve Florida sırtlamış listeyi abi 🙂

• @misha90 Nort Carolina ( Cary,Durham, Raleight ) bu üçlü arasında IT ve Yazılım alanında iş bulmak mümkün. Aileler için Cary bölgesi Gençler için ise Raleight daha uygun gibi Raleight üniversiteli gencler yoğun olduğu bir yer bende sizin gibi carolina düşünüyorum farklı eyaletlerde arkadaşlarım var tavsiyelerini dinledim Fakat Californiya daki arkadaşım başlangıç için burası çok pahalı dediği için vaz geçtim Newjersey aşırı türk dolu ve suç oranları yüksek, Florida aşırı sıcak ve kasırga ihtimali yüksek. Diğerlerinin de birbirinden farklı gerekçeleri var Asıl kendinize sormanız gereken soru "BEN NE İSTİYORUM" Para çok önemli faktör finansal olarak durumunuz iyiyse tabiki californiya tarafları çünkü bizim gibi yazılımcıların dönüp dolaşağı yer sonunda orası bu benim görüşüm fakat oradaki arkdaşım da pahalılıktan kaçmak için fırsat kolluyor.

• Büyük şehir mi ? (Kalabalık stres gürültü)
    • Güvenlik mi?
    • Eğitim mi?
    • Aylık giderlerin cazipliğimi?
    • iş imkanları mı?
    • sosyal çevremi?
    • İklimi mi?
    • Hepsi 🙂

Hepsi dimi 🙂 , bende bir yazılımcı olarak tabiki silikon vadisinde olmayı çok isterim fakat hayaller bir kenara gerçeklerle yüzleşince hayal kırıklığına uğramamak için önce akıllı ve sağlam adımlar atmayı tercih ediyoruz aile olunca sorumluluk artıyor tek başına olunca 1 göz odada bile aylarca yaşanır ama aile olunca işler değişiyor.

Tavsiyem Paran kısıtlı ise hem iş hem maliyetlerin makul olduğu biryeri tercih et havasına suyuna takılma ayakların yere basınca daha iyi bir yere taşınırsın ilk taşındığımız yere kazık çakacak halimiz yok ama ilk adım önemli o yuzden ilk adımında mümkün olduğunca giderleri kısmaya çalış çünkü iş bulmak kolay olmayabilir, dil bariyerine takılabiliriz ( kesin takılıcaz) bunlar iş bulma sürecimizi uzatacak o yüzden para çok önemli dayanacak gücün olması gerekiyor.

Benzer Başlıklar

• 92
  • 17
  • 99
  • 28
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89

47.0k
Users

4.7k
Topics

459.6k

| | | |