18 çok genç bir yaş olduğu için New York bölgesini tavsiye ediyorum. sürekli enerjik, akan bir alan özellikle Manhattan, Brooklyn, quenns bölgesi. diğer eyaletler biraz daha sakin yaşam isteyenler için geçerli olabilir.
-
@savageandtipsy Merhabalar, bana göre New York City ve San Francisco görsel açıdan şehir olarak Amerika’nın en güzel, en top iki şehri, karakteri olan ikonik şehirler. Lakin turistik gezmekle, yaşamak arasında büyük farklar bulunuyor, bende bunu bizzat deneyimledim. Size Austin’e bakmanızı önerebilirim, bunların dışında Seattle, Denver ve Phoenix’i de incelemeye alabilirsiniz. Aslında şöyle yapmanızı tavsiye ederim, ben yapmıştım. Buraya yazdıklarınızın aynısını ilave detaylar vererek, kendinizi de anlatarak, ne yapmak istediğinizi, hayallerinizi, bütçenizi, hangi iklimde yaşamak istediğinizi ve hatta resumenizi de ekleyerek ChatGPT’ye benim için hangi şehir uygun diye bir sorun bakalım, gerçekten güzel, yararlı ve eğlenceli cevaplar veriyor 🙂
-
Best & Worst Places to Raise a Family (2025)
Best & Worst Places to Raise a Family in 2025 Best & Worst Places to Raise a Family in 2025
-
@metinbeci, içinde söyledi: NC - Charlotte'ta Yaşayanlar ve Taşınmayı Düşünenler
@Ben-Batur Ozaman ilk görüşleri sizden alalım batur bey karar aşamasındakiler için belki fikir olur. Nedir sizi buraya çeken sebepler.
Ben ilk post'ta bahsettiğim gibi verilere göre bi seçim yaptım, hem şehir hem doğanın dip dibe olması da kestra 🙂 2 ay sonra ordayım daha gerçekçi veriler sunarım ama mutlaka 🙂
-
Merhaba, mesaji biraz gec gordum ama umarim faydasi olur.
Yaklasik 2 yildir NC'de yasiyorum. Istanbul'dan gelen biri olarak kalabaliktan sehir hayatindan trafikten bikmistim, burada tam aradigim huzuru buldum diyebilirim 🙂 Biz baskent Raleigh civarinda yasiyoruz ama Raleigh-downtown'da degiliz, 10 dk mesafedeyiz, sehrin gorece kesmekesinden uzaktayiz, hos Istanbul'dan gelen birine gore buranin en kesmekesli hali bile sakin sayilir 🙂
NC'nin en sevdigim tarafi yemyesil olusu. Evimiz ormanin icinde burada. Istanbul'da boyle bi yasam icin Zekeriyakoy veya Gokturk'te oturmak gerekirdi. Bunun yani sira lokasyon itibariyle NC beachlerine 2-3 saat mesafedeyiz bu da guzel. Dag selale filan oyle seyler isterseniz de Asheville var 3-4 saat mesafede orasi da tam bi doga harikasi.
Trafik is saatlerinde burada da yogun olabiliyor ama oyle Istanbul'daki gibi yarim saatlik mesafeyi 1,5 saatte gitmiyorsunuz trafik yuzunden. Evden calistigim icin arada sirada trafik saatine denk gelsem de o kadar batmiyo 🙂
Okul puanlarinin benim oturdugum lokasyonda iyi oldugu soyleniyor ama o konuda cok bilgim yok malesef yanlis yonlendirmek istemem sadece iyi oldugunu duydum.
Bocek yilan sormussunuz, orman olunca onlar var tabi, benim icin de burada yasamanin en zor tarafi bu olabilir ama her mevsim degil neyse ki Nisan-Eylul arasi gibi.
Cocuklar icin outdoor indoor mekanlar cok fazla var o konuda sikinti cekmezsiniz, esimin yegenleri var oradan biliyorum.
Ev kiralari gorece bazi eyaletlerden iyi bana gore. Cary, Apex, Morrisville, Garner ilk aklima gelen Raleigh'e en yakin duzgun yerlesim yerleri, Mesela Cary'de kiralar 2 bedroom ortalama bi townhome icin 2000-2500 civari, apartment'lar daha uygun olabilir muhtemelen onlara da bakmakta fayda var.
Uber, doordash, instacart filan her sey var. Havalimani yakin, Durham'da bize 20 dk mesafede mesela.
Ozetle ben cok tavsiye ederim. Ama tasinmadan mutlaka bi gelip gezin gorun bence 🙂Baska sorunuz olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Kolay gelsin.
-
MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
-
Eyaletlere gore 2023 kisi basi ortalama yillik gelirleri gosteren bir site:
https://fred.stlouisfed.org/release/tables?eid=257197&rid=110
-
@OrlandoGücü bilgilendirici sunumunuz için çok teşekkürler.
-
@alpha2015tr Günaydın evet çok doğru tespit alt tarafı piyango şansımız varsa çıkar. çıkanlarda gitmiyor
-
@CacaoChan, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranları
Eyaletler sales tax alıyor bile olsalar her kalemden tax toplamıyorlar. Buna da dikkat etmek gerek. New York için söylemem gerekirse grocery (ekmek, süt, yumurta, bisküvi vb...), clothing, ilaçlar gibi kalemlerde vergi alınmıyor. Ama onun dışında elektronik üründe veya bardak vs gibi ürünlerde %8.75 vergi toplanıyor.
4. By jurisdiction maddesine giderek detaylı tabloyu görebilirsiniz
Sales taxes in the United States - Wikipedia Sales taxes in the United States - Wikipedia [bağlantı metni]
States may collect sales tax, but not all items are taxed. For example, in New York, groceries, clothing, and medicines are tax-exempt. However, a tax of 8.75% applies to items like electronic products and glasses. When selling it's important to understand local tax regulations for compliance. Custom Clothing Labels
-
Sayın @bhdrergvn Çok teşekkürler, yapılan işin takdir edilmesi bir özgüven ve kişisel gelişmişlik göstergesidir, tekrar teşekkürler.
William James der ki " İnsan doğasının en derin özlemi takdir edilmektir "
Takdir en önemli motivasyon kaynağıdır, motivasyon da bir hedefe ulaşmak için gereken en temel gereksinimdir.
Maalesef toplum olarak bu konuda cimri demeyeyim de çok tutumluyuz diyeyim.
Uluslararası şirketlerde takdir etme ile ilgili çok araştırmalar yapılmakta bu becerinin olumlu dönüşler için mutlaka geliştirilmesi için yapılacaklar belirlenmektedir.
Bilgiye değer verilmeyen toplumumuzda çoğunluk "niye takdir edeyim ki" diyecektir. Bu bir şahsi talep yada sitem değil doğrudan gelişmişlik meselesidir. -
@vecihi hayırlı olsun, başlıktaki yerler değil de bulunduğunuz yeri seçme sebebiniz ne oldu?
-
@Rüzgar Biz de eşimle gidince nereleri görmek istediğimizi planlıyorduk, teşekkür ederiz. DV2023'ten selamlar:)
-
18 çok genç bir yaş olduğu için New York bölgesini tavsiye ediyorum. sürekli enerjik, akan bir alan özellikle Manhattan, Brooklyn, quenns bölgesi. diğer eyaletler biraz daha sakin yaşam isteyenler için geçerli olabilir.
-
@MySea, içinde söyledi: Elliott Kış Fırtınası (Elliott Winter Storm)
Delaware su anda -13 C derece. Gunes var bu sabah ama etkisiz eleman! 🥺
ayni sekilde NYC su an gunun en sicak saatlerini -9 C ile yasiyor ama hissedilen sicaklik -17 C... Neyseki dunku kar cok kisaydi ve tutmadi, en azindan sokaklarda yurunebiliyor. Hava gunesli ama soguk ruzgar gunesten daha etkili.
-
@Gökhan-Gülen, içinde söyledi: ABD'deki Doğal Afet Bölgeleri ve Doğal Afetlere Hazırlık
Merhabalar. Ben green card ile ABD'ye yerleşmeyi düşünüyorum. Ama orada hortumların, kasırgaların olması beni korkutuyor. Bir hortum veya kasırga sonucu ölmek, yaralanıp sakat kalmak ya da evimin parçalanması sonucu evsiz kalmak istemem. Bana green card çıksa sırf bu sebepten dolayı Vermont gibi, New Hampshire gibi, Rhode Island gibi, Delaware gibi, Massachusetts gibi, Connecticut gibi, Nevada gibi, New Jersey gibi hortumların ve kasırgaların çok az görüldüğü eyaletlere yerleşmek isterim. Bu doğa olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana ne söyleyebilirsiniz? Sizce abartıyor muyum?
@Gökhan Gülen merhaba, umarım hiçbir canlı yukarıda belirtilen doğal afetlerden kaynaklı zarar görmez. Kabul etsek de etmesek de bu olaylar yaşadığımız dünyanın bir gerçeği. Bu afetleri doğrudan engelleme imkanına sahip olamadığımıza göre bu durumdan en az zararla veya mümkünse zarar görmeden nasıl tedbirler alabiliriz, nasıl kurtulabiliriz ona bakmamızın daha uygun olacağı kanaatindeyim. Siz de takdir edersiniz ki başımıza bir şey gelecekse her yerde gelebilir bu durumu ön kabul ile Amerika'ya gelmeniz sizin için daha faydalı olur.
-
Şu şekilde kısmi bir karşılaştırma yapabilirsiniz;
Ayrıca forumda zaten eyaletler ile ilgili genel bilgi ve yaşayanların tecrübeleri var;
Colorado: https://yesilkartforum.com/forum/topic/68/colorado?=1655565575147
Florida: https://yesilkartforum.com/forum/topic/65/florida?=1655565575149 -
@feyzanur6, içinde söyledi: Para biriktirmek için en uygun eyalet
merhaba 3 kız arkadaş j1 vizesi ile pensilvanya-pocono da çalışmaktayız. bu süreç 2022 eylül ayında bitecek. Sonrasında ise de 2 sene daha para biriktirmek için kalmayı düşünüyoruz. Fakat hangi eyalette kalmak para biriktirmek açısından kolay olur bilmiyoruz. yüksek bir beklentimiz yok fakat şu anda kaldığımız yer tamamen köy gibi olduğu için biraz canlı ve sıcak bir yer önceliğimiz olabilir. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
-
-
@ayvalik10 Çok teşekkürler , ancak genel olarak çok uzak her yere uzak belki Hawaii Hawaii'ye bile uzak olabilir.
-
@crazycells yani sadece çalış babam çalış:) gerçi Amerika'da bir umut var Türkiye'de o umutta kayıp oldu ev almak için. Ev fiyatları günümüzde 15-20 yıllık bakımsız evler bile 250 bin ile 300 bin arasi

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
-
Amerika hayalleri kurulurken hepsi New York üzerine kuruluydu, özellikle manhattan bölgesini mapsten geze geze bitirdim şimdi gitsem kaybolmam
Ancak ayaklarımın yere daha sağlam basması ve yumuşak bir geçiş süreci yaşamak için New York'u tercih listemden sildim.. Tabi iş durumu ne getirir bilinmez Austin veya Dallas'da olabilir ama gerçekçi hedefler üzerinden benim seçimim şu an Houston
Houston'da yaşayan arkadaşlara selamlar
Adanalı olmanın getirdiği subjektiflikten dolayı Texas'dan vazgeçemiyorum
-
@Doncarleone Teşekkür ederim buraya hiç bakmamıştım daha önce.
-
ben o taraflara özellikle allegheny county mon walley walmart yakınına gitmeyi düşünüorm 750 kira planet fitness yürüme mesafesi. online grocery shopping tahminimce 18usd walmartta.
-
@Doncarleone Yolunuz açık olsun hocam. Ben %99 Chicago'ya gidip orayı tecrübe edeceğim.
-
Ufaktan hayal rotamı San Diego, Durham, Austin'den, Denver Coloradoya çeviriyorum sanırım
-
Herkese merhaba Houston’a yerleşmek isteyen greencard talihlileri YouTube da bir videoya denk geldim. Türk bir youtuber emlak işi ile uğraşıyor . Ssn elinize geçmeden Amerika’ya gelmeden ev kiralama işlemi yapabileceğimizi söylüyor videoda. Bu video yu izleyince sizinle paylaşmak istedim. Çünkü herkesin kafasında ki en büyük problem evli çiftler için özellikle bir ev kredi skorum olmadan nasıl kiralarım tanıdık yok vs. Sorunlar Linki bırakıyorum buraya. Ben bu videoyu görünce gerçekten çok mutlu oldum.
Kanal ismi: Serra shawky
-
Bazı kabuller yapıp çıkan olaylara göre hareket etmek zorunda kalacağız. Yani dediğiniz gibi şansa güvenmek en iyisi.
-
Biz eylul ayindan beri ABD'nin en kuzey dogusunda New England bölgesinin Maine eyaletinde yasiyoruz. Kisin kar küreyemem ve soguktan hoslanmiyorum diyorsaniz buralari unutun. Hiç gelmeyin. Elinizde bir zanaatiniz yoksa da gelmeyin. Burada job market yok diyebilirim. Bu bölgeye gelecekseniz sadece Massaschusetts'e gelin ya da çok güvendiginiz sizi kollayacak biri varsa New England'in diger eyaletlerini seçebilirsiniz. Sogugu sevmek sartiyla!
-
@kksl mantikli
-
Houston, TX başlangıç için güzel bir yer. Yaşam maliyeti nispeten ucuz (diğer büyük şehirlere kıyasla), vergiler düşük, bazı eyaletlerden çok daha az bürokratik bir devlet var. Kendi işimi yapıyorum, ve işyeri ruhsatı vs gibi gerksiz kağıt işleri oldukça az. İş imkanları da bol diyorlar, benim şansım çok da yaver gitmedi ama bolca ilan var, evet. Bir güzel tarafı da buranın, Türk yemeği bulmak mümkün. Sabah pastaneden simit, poğaça söyleyip, akşama da kebap söylemek, özel günde rakı bulmak mümkün.
Ama, çok, çok sıcak ve gerçekten dayanması bana güç geliyor. Kışın da doğru düzgün hava soğumuyor, sadece birkaç günlüğüne aniden sıcaklık ciddi düşüyor ve tekrar hızlıca çıkıyor birkaç kere. Kar da yağmıyor. Şubat ayındayız, 30C bu haftanın yükseği. Yazın tek odalı dairemin elektriği $250+ geliyor sırf klimadan, müstakil evi hayal bile etmek istemiyorum. Zaten çok sosyal biri değilim ama bu havalarda evden dışarı adım atmak istemiyorum, akşam bile. Ayrıca ev sahibi olmak için de çok iyi bir yer değil burası, emlak vergileri oldukça yüksek.
Bu sebeplerden ileride daha soğuk bir eyalete taşınacağım. Şu an taşınmam maddi olarak mümkün olmadığı için kanunlar ve vergilendirme üzerine çok araştırma yapmadım ama ilk bakışta Colorado fena gözükmüyor. Aklımda birkaç yedek eyalet daha var eğer araştırınca Colorado'da beğenmediğim şeyler (kanun/vergi/özgürlük) çok çıkarsa. Bir de büyük şehirleri tercih etmeyeceğim bir daha. Burada iş için tercih ettim ama sonra evden kendi işimi yapar oldum. Hem vergisi/kirası daha düşük, hem yaşam daha ucuz, hem de daha fazla yeşillik ve daha az insan olacağı için şehir dışı bana çok daha mantıklı geliyor.
-
@isik şu Houston'ı seven çok seviyor sevmeyen de hiç sevmiyor ama herkesin ortak özelliği buraya bir geliyor olması her halde
biz de mecburiyetten geldik ama hiç içimize sinmedi. yapacak bişey yok şimdilik böyle olmak durumunda.
-
@denizci10 zorla güzellik mi olurun cevabı sanırım houston
-
@tolgasatir kesinlikle öyle. Sevmiyorsun ama vazgeçemiyorsun da aynı zamanda
-
@denizci10 11 nisan ı bekliyoruz abi komşu geleceğiz
-
Merhabalar Tennessee - Nashville hakkında bilgisi olan orada yaşayan forum üyesi var mı ?
Teşekkürler. -
@nofearbrk huntsville var @Rookie nashville biliyorsa sana anlatır.
-
@ayvalik10 Teşekkür ederim.
-
@tolgasatir hadi inşallah
-
-
Merhaba, Green cardla gelmek isteyen biri olarak eyalet seçiminde Austin yada Orlando arasında kaldım.
Seçim tercihi olarak öncelikle şu şekilde;
1- Ben Jr. iOS developer olarak hangi şehirde iş bulmam daha kolay?
2- Mühendislik okumadım iş bulmam zor olacağını düşünüyorum o yüzden geldiğim gibi bootcamp ler ile iş bulma fırsatını attırmak istiyorum. Hangi eyalette bootcamp ile daha hızlı iş bulabilirim?
3- Doğa açısından hangi eyaleti seçerdiniz?Bu iki eyalette yaşayan kişiler bilgilerini paylaşabilirse çok mutlu olurum.
Herkese iyi günler dilerim
-
@travelersofworld doga olarak pensilvania derim ben

Benzer Başlıklar
74
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.4k