DV2026 Green Card çekiliş başvuru tarihleri 2 Ekim - 5 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

• Merhaba,
    2014te lotteryden green kart kazandık. 4 senedir Türkiye’deyim, I90’a başvurduk. Biometriğe çağırdılar. Zor olsa da Amerika’ya girdik. Biometriğe katıldık, 3-4 gün sonra annem, babam ve kardeşimin kartları onaylandı ve basıldı hatta teslim de edildi. Fakat benimki hala 6 ay bekleme sürecinde.
    Türkiye’ye dönmek zorunda kaldım bekleme sürecinde

Ben 4 sene içerisinde Türk vatandaşı ile evlendim, sizce benim durumunun uzana nedeni bu mudur? Yenilenmeme durumu olur mu? Çünkü yıl sonuna kadar kalıcı olarak taşınmak istiyorum ve ona göre çok planlamam gereken konu var.

Receipt notice’da eski green card ile bu kağıdın 2 sene green card yerine geçtiği yazıyor. Ülkeye bu kağıtla tekrar girebilir miyim?

Teşekkürler
    Thank you for submitting your application. Our office is currently processing it.
    This notice, together with your Form I-551, Permanent Resident Carde (also known as the Green Card), provides evidence of your lawful
    permanent resident status for 24 months from the expiration date on the front of your Permanent Resident Card. You remain authorized to work
    and travel. This notice, presented with your expired Permanent Resident Card, is evidence of your status and work authorization.

• Merhabalar,
    I- 90 Form 'da ki Part 3 bölümünü lottery ile greencard kazananlarda dolduracaklar mi acaba...card'in verilip onaylandığı yer filan soruluyor eğer bu bölüm cevaplayacak ilk greencar görüşmesinin yapilip onaylandığı konsolosluğu mu yazmamız gerekiyor.
    Teşekkürler

• @yellowstone merhaba, us deki bir arkadaşımızın adresini yazdık. Evet elimize ylaştı

• Oğlumun 14 yaşına girmesi sebebiyle I90 doldurmam gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

• @Türkü-PIRNAR, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@yellowstone merhaba, us deki bir arkadaşımızın adresini yazdık. Evet elimize ylaştı

Süreciniz çok hızlı bitmiş gözünüz aydın 🙂 Hangi eyalette I 90 formu doldurmuştunuz bulunduğunuz eyalet bu konuda çok hızlıymış , Biometric randevusundan kaç gün sonra elinize ulaştı kartlar.

• Merhaba soyadı değişikliği sonrası SSN ofisine gidip yeni bir SSN almak gerekiyor mu ? Bunun için yeni green kartımın gelmesini beklemeliyim ?

• Merhaba, 2024 kazananıyım. 10 Şubat 2024 te amerikaya ilk girişimi yaptım. 2 ay amerikada kaldım. 27 Martta greencardım dağıtıma çıkarıldıktan sonra adreste muhattap bulunamıyor denilerek uscise geri gönderildi. 28 martta greencardımı alamadığımı ve bana tekrar göndermeleri için uscise talep attım. 25 nisanda bana cevap verdiler ve tekrar göndereceklerini söylediler. 11 mayısta greencardım teslim edildi gözüküyor ancak evdeki arkadasım gelmediğini söylüyor. Aylardır usps ile görüsmeye calısıyorum ısrarla teslim ettiklerini söylüyorlar. Ama maalesef kartım hala yok. 28 mayısta vizem doldu. Vizem dolsa bile 1 yıl içinde Amerikaya giriş yapabildiğimi biliyorum , greencardımın tekrar basılması için basvuru yapıcam. Sorum şu , greencardımı tekrar bastırmak için basvuru yaptıgımda beni biometrik randevuya çağıracaklar mı ? Bu konu ile ilgili bilgisi olanlar acil geri dönüş yaparsa çok sevinirim

• @meliskcmn
    merhabalar ayni sey benim esimin basina da geldi. eve teslim edildi denildi, edilmedi vs vs yasadigimiz yerin senatorune ulastik o sekilde tekrar basvurduk.
    yine biometric fotograf istediler.

• Merhaba. 2022 yılında eşimle Amerika’ya giriş yaptik ve evliliğimiz 2 yılı doldurduğu halde 2 yıllık green card verdiler. İtiraz ettik ve eşimin kartini geri yollayip, bunun ülkeye giriş yaparken bizimle ilgilenen officer’in hatasi oldugunu soyledik ve bize 10 yıllık green card gonderdiler 1 sene sonunda. Esimin karti geleli 6 ay fln oluyor ama bi sure once Uscis den mektup geldi esimin sartli green kartinin kaldirilmasina dair. ( to remove the condition). Şartli green card 2 yillik oluyor diye biliyorum ve 10 yilliklarda buna gerek olmuyor diye biliyordum. 1 hafta sonra Türkiye’ye gidiyoruz 20 gunlugune. Acaba bi sknti cikartirlar mi? Daha once boyle biseyler karsilasan oldu mu? Bilgilendirirseniz cok sevinirim. Teşekkürler..

• @Mrs-Cakal senatöre nasıl ulastınız ? Ben suan türkiyedeyim ve teslim edilmediği zamanda türkiyedeydim kimseye ulasamadım. Usps ile defalarca maillestim kavga da ettim ilgilenmediler. Biometrik randevusundan sonra ne kadar sürede gc geldi ?

• Ankara konsolosluğundan boarding foil almak ortalama ne kadar sürüyor bilgisi olan var mı ?

• @crazycells merhabalar çok önceden yazmıssınız bunu ama , ben 10 şubat 2024 te ilk girişimi yaptım , 7 Nisan 2024 te türkiyeye döndüm. Ben döndükten sonra greencardım usps de teslim edildi gözüktü ama teslim edilmedi. Usps ile defalarca iletisim kurdum sadece teslim ettik dediler daha sonra cevap dahi vermediler. Uscis ile iletişime geçtim onlarda 90 gün içinde almadıysanız bildirin dedi ancak yeni kart basımına gireceği için yenisine basvuru yapmamıstım biometrik randevusunda amerikada olmam gerektiği için. Bu ay amerikaya gitmeyi planlıyordum , maalesef şuan pasaportumu bulamıyorum kaybetmis olabilirim. 28 mayısta vizem dolmustu ama 10 Şubat 2025 tarihine kadar giriş yapabiliyorum diye biliyorum. Sorum şu , boarding foil’e mi basvurmam gerekiyor ? Eğer boarding foile basvuru yapıcaksam süreç ortalama ne kadar sürüyor bilginiz var mı ? Randevuyu ben mi alıyorum yoksa konsolosluk mu veriyor basvurudan sonra ? Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏼

• @Mrs-Cakal merhaba, tekrardan ödeme yaptınız mı? yaptıysanız bu ödemeyi geri alabildiniz mi? şu an aynı durumdayım o yüzden soruyorum.

• @meliskcmn yalan olmasin ustunde 2.5 yil gecti her seyi detayli hatirlamiyorum ama biz cok kucuk bir yerde yasiyorduk ordaki turklere anlattigimizda durumu senatore ulasmamizi soylediler internetten numarasini bulup aradik sanirim sekreteriyle konustuk diye hatirliyorum. kucuk bir yer oldugu icin cok ilgilendiler yine olayin cozulmesi biraz zaman aldi ama turkiyeye gitmeden kart elimize ulasmisti.

• @yce5 yalan olmasin ustunde zaman gectigi icin net hatirlamiyorum ama yapmadik diye kalmis aklimda.

• Green Card ile ABD'ye giriş yaptığımızda oğlum 13 yaşındaydı. ABD, 14 yaşından önce biyometrik almadığı için, 14 yaş öncesi green card almış kişiler, 14 yaşına girdikleri ay itibarıyla I-90 formu ile USCIS'e başvurmalı.

Biz de öyle yaptık. Hemen randevu geldi. Gittik. Oğlumun biyometrisini aldılar, yeni greencard gelecek, o gelene kadar eskisi geçerli dediler. (Burada bir bilgi, öyle bir durumdaki çocuğun green cardi 16 yaşında expire oluyor.)

Şu anda bekleme süresi 16 ay yeni kartın.

ABDye green card alarak gelmiş ve çocuğu vatandaş olmadan 14 yaşına ulaşacak olanlar için önemlidir.

• Merhaba, adresim doğru olmasına rağmen ssn ulaştı ama gc geri gitti. Uscis sitesinden I90 formu doldurulacak değil mi? Sonrasında herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu? Teyit amaçlı soruyorum forumu okudum ama tam anlayamadığım noktalar oldu. @crazycells yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

• @sevdademirci Merhaba , eğer uscise geri gönderildiyse kartınız şuan yeni karta basvuru yapmayın. bağlantı metni bu link üzerinden bilgilerinizi doldurun , altta bulunan provide last action on your case kısmına greencardın onlara geri gönderildiğini ve ellerine ulastıgında size tekrar postalamalarını istediğini belirtin. 27 martta aynısı bana olmuştu , uscis ortalama 1 aya cevap veriyor , bana 25 nisanda cevap vermişti. Bu süre zarfında çok zorunda kalmadıkça adres değişikliği yapmayın. Bana 25 nisanda yazmıslardı geri göndericez diye , ben sonrasında adres değişikliği yapmıştım. Hem eski adrese gitti hem de usps greencardımı kaybetti. Eğer posta kutusunun üstünde isminiz yazmıyorsa isminizi yazın. Ya da eğer geri gönderileli çok olmadıysa , usps ye gitmediyseniz ve usps’de takip numaranızdan baktığınız zaman hala sadece geri gönderildi yazıyorsa usps’ye gidin kartım sizde geri göndermişsiniz diye bi sorun. Bazen bir kaç gün bekletip gönderiyorlarmıs , ama ısrarcı olun. Ben aynı gün gitmiştim usps’ye , geri gönderdik bizde yok dediler. Aynı gün geri göndereceklerine inanmadım , yalan söylediler ve 3-4 gün sonra kargo hareketlerinde gördüm 4 gün sonra gönderildiğini. O yüzden ısrar edin , olmazsa en başta anlattığım E-Requesti oluşturun. Umarım sorunsuz kısa sürede ulaşırsınız kartlarınıza🙏🏼

• Referenced by  ATS16 ATS16 

• @crazycells merhaba , boşandıktan sonra soyadım değiştiği için green kart yenileme başvurusu yaptım ancak bir ay olmasına rağmen tarafıma herhangi bir bildirimde bulunulmadı. Sizce bu normal mi ?

• @zoey12345 Aslında I-90 formunu doldurdum , acaba ne zaman biometrik randevusu gelir bir fikriniz var mı ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101

47.1k
Users

4.7k
Topics

459.7k

| | | |