Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bjkamil3365, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @crazycells Cok tesekkurler hocam 🙂 ilk karta basvuru surecimde de cok yardimci oldunuz, tesekkur ederim 🙂 Washington DC tarafinda vatandaslik basvuru sureci tahminen ne kadar surede tamamlaniyor bilginiz var mi acaba 🙂

    guncel bekleme suresini suradan N-400 icin kontrol edebilirsiniz:


  • @crazycells Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Randevu almıştım, ödeme yapmayı düşünüyordum, beni gereksiz bir ödeme yapmaktan kurtardınız. Ben ABD'ye 21.02.2022'de girdim, vizem ise 23.02.2022'de doldu. 24.02.2022'de ise yurda geri döndüm. Eşim ilk girişi yapamadı.

    (Bu kısım biraz detay olacak ama geçen yıl 12.02.2022'de babam kalp krizi geçirdi, eşimi ve bebeğimizi ailesinin yanına bırakıp memlekete gittim, gittiğimde babamın beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendim, önümüzde belirsiz bir süreç vardı, nihayetinde babam 17.02.2022'de vefat etti, 4 gün sonra da en azından ben giriş-çıkış yapayım dedim).

    Eşimin durumuyla ilgili konsolosluğa defalarca yazdım ama dönüş olmadı. Nasıl bir süreç izlemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum, bir de bir yaşına yeni girmiş bir bebeğimiz var.


  • @crazycells Pasaportumu yeniledim ama vizemin basılı olduğu eski pasaportum bordo pasaporttu yeni pasaportum ise yeşil pasaport. travel.state.gov sitesinde sıkça sorulan sorularda "vizeniz süresi dolan pasaportunuzda ise yeni pasaportunuzla birlikte eski pasaportunuzu da getirin ama pasaport türü aynı olmalı" şeklinde bir ifade var, acaba sıkıntı yaşar mıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mbk, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @crazycells Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Randevu almıştım, ödeme yapmayı düşünüyordum, beni gereksiz bir ödeme yapmaktan kurtardınız. Ben ABD'ye 21.02.2022'de girdim, vizem ise 23.02.2022'de doldu. 24.02.2022'de ise yurda geri döndüm. Eşim ilk girişi yapamadı.

    (Bu kısım biraz detay olacak ama geçen yıl 12.02.2022'de babam kalp krizi geçirdi, eşimi ve bebeğimizi ailesinin yanına bırakıp memlekete gittim, gittiğimde babamın beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendim, önümüzde belirsiz bir süreç vardı, nihayetinde babam 17.02.2022'de vefat etti, 4 gün sonra da en azından ben giriş-çıkış yapayım dedim).

    Eşimin durumuyla ilgili konsolosluğa defalarca yazdım ama dönüş olmadı. Nasıl bir süreç izlemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum, bir de bir yaşına yeni girmiş bir bebeğimiz var.

    Basiniz sagolsun ve gecmis olsun.

    ABD'ye gocmen vizeyle ilk girisinizi 21 Subat 2022'de yaptiysaniz, 21 Subat 2023'e kadar vizenizi GC yerine kullanabilirsiniz. Zaten gocmen vizenizin altinda "UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR" diye yaziyor olmali.

    Her ne kadar ABD bu vizeyi GC yerine kabul edecek olsa da, diger ulkelerin boyle bir zorunlulugu yok. O nedenle ABD'ye direkt ucusla gitmelisiniz, aktarma yaptiginiz yerde bu belgeyi kabul etmeme ihtimalleri cok yuksek, neticede vizenizin suresi gecmis olarak gorunecek.

    Cocugunuz ve esiniz icin F2A basvurusu yapmalisiniz, bu basvuruyu konsolosluga degil USCIS'e yapmalisiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mbk, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @crazycells Pasaportumu yeniledim ama vizemin basılı olduğu eski pasaportum bordo pasaporttu yeni pasaportum ise yeşil pasaport. travel.state.gov sitesinde sıkça sorulan sorularda "vizeniz süresi dolan pasaportunuzda ise yeni pasaportunuzla birlikte eski pasaportunuzu da getirin ama pasaport türü aynı olmalı" şeklinde bir ifade var, acaba sıkıntı yaşar mıyım?

    Sorun yasamamaniz lazim, orada kastedilen cogunlukla diplomatik pasaport / genel pasaport ayrimi. Cunku vizelerin buyuk bir kismi diplomatik pasaportlara vurulamiyor. Yani diplomatik pasaportu kullanip, suresi gecmis genel pasaportunuzdaki vizeyi kullarak ABD'ye giris yapamazsiniz.


  • @crazycells Çok teşekkür ederim.


  • Sayın @crazycells size bir konu hakkında danışmak istiyorum.ekim ayında Amerika’ya giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm.eşim üç gün önce Amerika’ya gitti ve benim green cardımı verdiğimiz adresteki akrabalarımızın evinden alıp geri döndü.zarfı açtık green card üzerindeki yazılar biraz silik görünüyor ve fotoğrafım neredeyse silik denebilecek kadar beyaz tonda çıkmış.şimdi ben 15 gün içinde Amerika'ya gidip ev tutup yerleşmeyi düşünüyorum,uçağa binerken veya Amerika'da pasaport kontrolünden geçerken bana sorun çıkartırlar mı?burada konsolosluğa mı gideyim yoksa orada uscis ofisine mi başvurayım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    Sayın @crazycells size bir konu hakkında danışmak istiyorum.ekim ayında Amerika’ya giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm.eşim üç gün önce Amerika’ya gitti ve benim green cardımı verdiğimiz adresteki akrabalarımızın evinden alıp geri döndü.zarfı açtık green card üzerindeki yazılar biraz silik görünüyor ve fotoğrafım neredeyse silik denebilecek kadar beyaz tonda çıkmış.şimdi ben 15 gün içinde Amerika'ya gidip ev tutup yerleşmeyi düşünüyorum,uçağa binerken veya Amerika'da pasaport kontrolünden geçerken bana sorun çıkartırlar mı?burada konsolosluğa mı gideyim yoksa orada uscis ofisine mi başvurayım?

    konsoloslugun yapabilecegi herhangi bir islem yok maalesef.

    sadece sizin kartiniz mi boyle yoksa herkesin karti mi bu sekilde?


  • @crazycells cevabınız için çok teşekkürler,eşim ve kızım 3 gün önce ilk defa giriş yaptılar Amerika'ya onların kartları bir ay içinde gelir diye tahmin ediyorum.ben ekim ayında tek başıma gitmiştim.çok moralim bozuldu.peki bunu yenilemeleri için uscis ofisine mi gitmem gerekiyor.kalıcı bir kira sözleşmesi yaptıktan sonra uscis adresimi değiştirip mi gideyim uscis ofisine çünkü yeni kartımı yine postayla göndereceklerdir değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @crazycells cevabınız için çok teşekkürler,eşim ve kızım 3 gün önce ilk defa giriş yaptılar Amerika'ya onların kartları bir ay içinde gelir diye tahmin ediyorum.ben ekim ayında tek başıma gitmiştim.çok moralim bozuldu.peki bunu yenilemeleri için uscis ofisine mi gitmem gerekiyor.kalıcı bir kira sözleşmesi yaptıktan sonra uscis adresimi değiştirip mi gideyim uscis ofisine çünkü yeni kartımı yine postayla göndereceklerdir değil mi?

    Karti gormedim ama cok kotuyse soyle yapin...

    Cikabilecek sorunu azaltmak icin mumkunse ABD'ye direkt giris yapmaya calisin. ABD'ye giris yaptiktan sonra I-90 formunu "ucret odemeden" doldurup gonderin ve kartin fotokopisini ekleyin...

    Eger USCIS bu basvuruyu kabul ederse sorun yok demektir, ucret odemeden guncellemis olursunuz. Eger USCIS bu basvuruyu kabul etmezse, elinizde kartta herhangi bir problem gormuyor demektir. Bu durumda bu karti kullanmaya devam edebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • sayın @crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.


  • Çok kiymetli @crazycells ve degerli forum üyeleri, elime ulasan 10 yıllık greencardim ile ilgili bir sorum olacaktı. Greencardim da ismim ve soyismi yer değiştirmiş gorunuyor. İsmimi yazacağı yerde soyismim, soyismimin yazacağı yerde ismim yazıyor. Once Uscis"dan kaynaklı bir hata zannettim ama sonra I-751 formuma baktigimda yanlisligi benim yaptigime gordum , Family Name"e ismimi, Given Name"e soyismimi yazmisim ve bu hatayı formu onaylarken hiç farketmemisim .

    1. Bu durumda ülkeye giriş cikislarda bir sorun olur mu?
    2. Eger hatayı düzelttirmek istesem nasıl bir yol izleyeceğim? ve tekrardan ayni ücreti mi ödeyeceğim?

    Eğer bir bilginiz varsa beni de bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim.


  • Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Bu bölümde, süresi dolmuş 10 yıllık GClar ile ve 1 yıldan uzun süre kullanılmamış kartlarla ülkeye giriş üzerine gözden kaçan detaylar olduğunu farkettim. Bizzat yaşadıklarımı bilgilendirme amacıyla yazıyorum. 2008 yılında GC ile ABD'de yaşarken ani bir kararla ailevi nedenlerle TR'ye kesin dönüş yaptım. 2014 yılında ABD Ankara Büyükelçiliği'ne SB1 başvurusu yaptım ancak reddedildi. 2017 yılında GC'ımın son kullanma süresi doldu. 2021 Şubat ayında I-90 formunun internet üzerinden de doldurulabildiğini öğrendim ve GC yenileme başvuru yaptım. Başvurum kabul edildi ve Haziran 2021'e ABD'de biometric randevusu verildi. 14 yıl aradan sonra ilk kez ABD'ye gittim. Elimde tarihi geçmiş bir GC ve biometric randevu belgesi dışında hiç bir vize yoktu. Mevzuata göre tarihi geçmiş de olsa 10 yıllık bir GC sahibi olanlar ABD'ye seyahat edebilir. Nitekim öyle de oldu. NY JFK'de, neden SB1 almadığımı sordular. Başvurduğumu ancak reddedildiğini söyledim. Bana iki seçenek sunuldu: 1) GC'ımı gönüllü teslim ederek B1 vizesi ile ülkeye giriş. 2) GC'ım bende kalarak mahkemeye çıkarılmak şartı ile ülkeye giriş. İkinci seçenekte mahkeme bekleme süresinin çok uzun olduğu ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar ülkeden çıkarsam yeniden giremeyeceğim söylendi. Ailem TR'de olduğu için ilk seçeneği tercih ettim. GC'ımın elimden alınabileceğini düşünerek bir fotokopisini önceden almıştım. ABD'ye girdikten sonra biyometrik randevusuna gittim. USCIS ofisinde fotokopisini verdiğim GC'ımın orijinalinin istediler. Ben de port of entry'de teslim alındığını söyledim. Randevudan 18 gün sonra GC'ım ABD'de verdiğim adrese geldi. Yeni GC'ım üzerinde göçmenlik başlangıcı 2007, kartın son kullanma tarihi ise 2031 olarak belirtilmiş. Bu süreçte bir çok göçmenlik avukatından bilgi aldım. Hepsi GC'ımı yenileme ihtimalimin neredeyse sıfır olduğunu söyledi ama ben mevzuatı okuyarak ilerlemeyi tercih ettim. Kaybedeceğim bir şey yoktu. Sonuç ortada.


  • Merhabalar,

    Green card ciktiktan sonra Turkiyede evlendik ve green card surecini tamamladik. Esim TC vatandasi degil ve bu surecte soyadi degisikligi yapmadik. Green cardi eski soyadi ile geldi henuz pasaportu degismedigi icin. Su an ABD den ulkesine gitti ve pasaport degisikligi yapip soyadi degisikligini yapmak istiyoruz.

    Sorun su ki bu degisikligi yaparsak ABD ye giris yaparken green card taki soyadi ile pasaporttaki soyadi uyusmayacak? Bu durumda ABD ye giriste ne gibi sorunlar cikabilir ve cozumu ne olabilir? Tesekkurler simdiden.


  • @gembruce bilgi ve tecrübenizi aktardığınız için çok teşekkür ederiz. Bu durumda olan forum üyeleri için bu deneyim cesaret verici ve harekete geçirici olacaktır.


  • @Muhtaradana rica ederim. abd dışında uzun süre kalıp, sp1 vizesi alamadığı için GC'ını tamamen kaybettiğini düşünenler için alternatif bir seçenek olduğunu düşünüyorum.


  • @agaslan Aşağıdaki link sorunuzu cevaplıyor diye düşünüyorum:

    "Lawful Permanent Residents (LPR): LPR's who change their name due to marriage or because of any other circumstance may travel using your LPR Card (US Green Card; I551) in your prior name provided you bring proof of your name progression such as; a marriage certificate, a divorce decree or court documents showing a legal name change."


  • @gembruce çok teşekkür ederim tam aradığım sorunun cevabı


  • @agaslan, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

    @gembruce çok teşekkür ederim tam aradığım sorunun cevabı

    rica ederim. dilerim hiç sorun yaşamazsınız.



Benzer Başlıklar

  • 51
  • 114
  • 1
  • 269
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum