@sefa238 ap ye kaldığımda ds-5535 doldurmuştum. Şimdi işlem tamamlandı emailinde sadece pasaportumu göndermem istendi.
-
@rezanclz beyan etmeyi planladığım tek belge var, kesin göç öncesi oturmayı planladığımız evi uzaktan buradayken kiralayacağız emlakçı arkadaşımız aracılığıyla. Kesin göç edip etmediğimizi sorgularsa CBP memuru giriş esnasında, kira sözleşmesini ibraz etmeyi planlıyorum 🙏🏻
Gerekçemiz turizm ve otelcilik sektöründe direktör pozisyonda üst yönetim ile yakın çalışıyorum, permanent resident kartlarımız Nisan sonunda ulaştı (GC resident başlangıç tarihi 2024 Nisan başı) ancak Nisan sonu itibariyle turizm sezonu başladığı için iş yoğunluğu başlamışken kontratımı fesih edemediğim için Aralık itibariyle göç edebileceğiz.
-
-
@Payakan adres değişikliğini bu kadar önemsemeyin. Siz eğer başvurunuzu yaptı iseniz gerisi onların sorumluluğunda. Ben 1.5 sene önce yaptım hem de online account olmadan. Submitted email i geldi o kadar. Eğer vatandaşlık başvurusu için bu değişikliği yapmak istiyorsanız bu onaylanmama süreci uzatan ya da kesen bir durum değil.
Selamlar. -
Arkadaslar selamlar, haftaya AOS başvurumu yollayacağım gecen hafta evlendik ve Original copy of Marriage Certificate i ayni gun aldik. Ne olur ne olmaz diyede 4 adet aldık. Sorum su: AOS başvurusunu gönderirken bu belgenin ben birdaha fotokopisinimi çekmem gerekiyor. Yani orijinal kopyanın fotokopisinimi yollamam gerekli. Bu sekilde evlilik bürosundan aldigim sekilde göndersem bir sorun olur mu?
-
Herkese selamlar talihsiz bir olay başımıza geldi. DS260 formunu doldururken vermiş olduğumuz adresi ülkeye girerken değiştirmiştik. Fakat benim green cardımın teslim edileceği adres ilk vermiş olduğum adres olarak gözüküyordu eşimin adresi doğru gözüküyordu daha sonra benim green cardım teslim edildi fakat eşimin gc teslim edildi gözüküyor bize teslim edilen birşey yoktu. Uspye gidip durumunu sorduğumuzda benim ve eşimin takip numaraları karışmış eşimin doğru olan adresine benim kartım gitmiş benim eski yanlış yazan adrese eşimin kartı gitmiş. Eski vermiş olduğumuz adresten tanıdıklarımız taşındı ve kiracısı ona gelen bütün postaları çöpe attığını söylemiş. Bu durumda forumda okuduğum kadarıyla I-90formu doldurmamız gerekiyor ama sorun biz kaynaklı mı oluyor tekrar ücret ödememiz gerekir mi bilemedim. Önerisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.
-
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
@MMT, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
@geçmiştengeleceğe merhaba. Sebep nedir bilmiyorum ama bu bir problem olduğu anlamına gelmiyor. Benden de parmak izi alınmıştı mülakat esnasında ama tekrar biometrics için çağrıldım. Sadece fotoğraf çekip gönderdiler. Ülkeye ilk girişte çekilen fotoğrafın uygun olmamasıyla ilgili olabilir belki. Endişe etmeyin.
Çok teşekkür ederim, içimiz rahatladı.
-
@rezanclz, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
selamlar, az önce uscis fee yi ödedim, mailime bilgilendirme geldi son cikan ekrani da pdf olarak kaydettim takibini yapabilmek icin case tracker uygulamasini indirip verilen numara ile giris yaptim ayrica hesap olusturmadan direkt ödeme kismina gidip vizemin üstündeki registration number ve case numberi yazip sonrasinda ödemeyi yaptim hesap olusturmama gerek var mi? Kart basimi ülkeye ilk giristen itibaren mi basliyor? Bir de eski dv talihlisi birisinden ödemeyi yaptiktan en gec 120 gün sonra abdye giris yapilmasi gerekiyor diye bir duyum aldim bana sacma geldi fakat dogruluk payi var mi? (son zamanlarda bir tik yogunum ondan bu basligi bastan sona okuyacak vakti bulamadim ondan soruyorum)
Merhaba,
Kart basımı ilk girişinizden itibaren basım aşamasına geçecek.
Ödemeyi 3,5 ay önce yapmış birine verilen cevap:
https://yesilkartforum.com/forum/post/40622
Yeni kıtada şansınız bol olsun🗽 -
Ceac sisteminde yüklenen ücret ilk aşamada kaç günde in process den doküman yükleme butonu aktif hale gelir bugün 10 gün oldu hala süreçte yazıyor.
-
@Henry-bloor merhaba reentry permite başvurup türkiyeye dönsek biometrikler için tekrar gelsek yada süreç nasıl yönetilir acaba ne yapmak gerekir?
-
@bugrak amerikadan almanıza gerek yok
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Merhabalar ı130 formunu doldurduktan sonra eşimle 2023 yılı itibariyle Türkiye'de yaşadık. O yüzden son senelerdeki gelir beyanı düşük. Fakat eşimin Amerika da evi ( mortgage ödemesi devam eden ) ve arabası var . Ekstradan bunların kanıtını da belgelere ekleyeceğiz. Bunlara rağmen NVC'den RFE gelme durumu var mıdır ? Başka sponsor isterler mi ?
-
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
-
@crazycells Anladım. Ben, uscis'ten randevuyu alıp, uscise gidince Green Card yerine geçici bir belgeyi hemen verirler mi?
-
@ozgem, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
@crazycells Anladım. Ben, uscis'ten randevuyu alıp, uscise gidince Green Card yerine gececek bir belgeyi hemen verirler mi?
Evet, ama bu bir damga ve pasaporta basilacak.
Yani oncelikle TC pasaportunuzu almalisiniz, daha sonra USCIS'e gidebilirsiniz ancak.
Normalde online randevu alabiliyordunuz ama bildigim kadariyla USCIS sadece telefonla randevu veriyor su an. Yani pasaportunuz size ulasmaya yakin USCIS ile iletisime gecip randevu almayi deneyebilirsiniz.
Maalesef ne kadar sure sonraya randevu verdiklerini bilemiyorum, en garantisi pasaportu aldiktan sonra randevu almak olur; ama zaten randevuyu 2-3 ay sonraya veriyorlarsa belki simdiden USCIS call center'i arayip sorabilirsiniz. En azindan randevu suresine gore daha sonra tekrardan arayabilirsiniz.
Saatlerce beklememek icin sabah erkenden USCIS goreve baslar baslamaz aramanizi tavsiye ederim.
-
@ozgem bagli oldugunuz ofise gore degismekle birlikte, brooklyn field ofis aradiginizda talebinizi aliyor ve 60 gune kadar randevu verilmek uzere aranacaksiniz diyor. Bu iki ay icinde de aranabilirsiniz, son gun de. Aradiklarinda da 2 hafta sonrasina randevu veriyorlar. Ben de surec boyle isledi, toplamda 3 aya yakin surdu bu stamp bastirma isi
-
Bugün SSA ofisine gittim. Yanımda Green Cardım yok diye kabul etmediler. @crazycells
-
@ozgem, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Bugün SSA ofisine gittim. Yanımda Green Cardım yok diye kabul etmediler. @crazycells
sorun degil; I-551 stamp'i aldiktan sonra gidersiniz; sanirim su an kimliginizi kanitlayabilecek belge sayisi kisitli. Pasaport icin basvuru yaptiniz mi?
-
@crazycells Evet, Pasaport için Salı gününe randevu aldım.
-
This post is deleted! -
-
@crazycells I-90 formunda USCIS Elis number soruyor. Otomatik 12 rakam çıktı. Elis Number nedir?
-
@crazycells Ali Cihan bey bugun 95 gün oldu. Aradım ve 81 gün daha cevap için beklememi söyledi çalışan. Ama çok ilgisiz ve bilgisiz biriydi. Bir kızım ve benimki geldi. Aynı anda ödememize rağmen diğer kızımın kartı hala yok. Hastane randevumuz için yurtdışına çıkmak zorunda kaldık. Kart geldiğinde hemen postalarız diye düşündük. Şu an bir 81 gün daha vaktimiz yok. Nasıl bir yol izleyebiliriz?
-
-
Merhaba, eşim ve kendim için başarılı bir şekilde ödeme gerçekleştirdim. Vize basımında sadece eşimin soyisminde 1 harf hatalı basılmıştı, düzeltilmesi için konsolosluğa verdik ve pasaporttaki vize düzeltilerek basılmış şekliyle bizlere ulaştı. Fakat USCIS sayfasında eşim için hesap oluşturduğum zaman soyismin hatalı olduğunu gördüm. Bunu düzelttirmenin bir yolu var mıdır? Muhtemelen böyle olduğu için greencarda da yanlış basılacak. Şimdiden teşekkürler.
-
@myildirimoguz selam, KCC’ye e-mail atın.
-
-
@crazycells Merhaba,
Ben, -90 formu göndereceğim de siteden imzayı nasıl atacağım? -
-
Herkese merhaba
Bundan 6 ay önce Green Card’ım elime ulaştığı gün cüzdanım çalındı. Hemen polis raporu tutturdum. Daha sonra uscıs’e I-90 formunu doldurup gönderdim. 5 aydır ‘’durumunuzu inceliyoruz’’ bir yazı yazıyordu. Daha sonra ‘’receive your case decision’’ bir yazı yazıyor. Neredeyse 30-35 gündür bekliyorum ses seda yok. Bu konuda deneyimi veya bilgisi olan arkadaşlar car mı acaba veyahut ne yapmam gerekiyor.
Teşekkürler -
Arkadaslar uzun arayis sorusturma sonunda newarktan sorgusuz gectim tam 9 yil sonra simdi green cardimin suresi 2023 Sinatra bitiyor nereye basvurmam gerek uzatma icin peki ucret odeniyor mu acaba bilgilerinizi almak isterim bilen arkadaslardandeneyimli @crazycells
-
@SAVAS benimde 10 yıllık green cardımın süresi 2023 şubatta doluyor nereye başvurmam gerekiyor acaba tekrar ücret ödeniyor mu nasıl işliyor süreç Amerikadayım şu anda da @crazycells
-
@crazycells I-90 formunda USCIS Elis number soruyor. Otomatik 12 rakam çıktı. Elis Number nedir?
USCIS hesabi acip daha once basvuru yaptiysaniz o formlara bakin, USCIS account number diye yazacak...
Eger yazmiyorsa bos birakabilirsiniz.
-
@kubra94, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
@crazycells Ali Cihan bey bugun 95 gün oldu. Aradım ve 81 gün daha cevap için beklememi söyledi çalışan. Ama çok ilgisiz ve bilgisiz biriydi. Bir kızım ve benimki geldi. Aynı anda ödememize rağmen diğer kızımın kartı hala yok. Hastane randevumuz için yurtdışına çıkmak zorunda kaldık. Kart geldiğinde hemen postalarız diye düşündük. Şu an bir 81 gün daha vaktimiz yok. Nasıl bir yol izleyebiliriz?
Suradan ilgili seceneklerden kartim bana ulasmadi diye isaretleyin ve yeniden gonderilmesini isteyin.
-
@myildirimoguz, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Merhaba, eşim ve kendim için başarılı bir şekilde ödeme gerçekleştirdim. Vize basımında sadece eşimin soyisminde 1 harf hatalı basılmıştı, düzeltilmesi için konsolosluğa verdik ve pasaporttaki vize düzeltilerek basılmış şekliyle bizlere ulaştı. Fakat USCIS sayfasında eşim için hesap oluşturduğum zaman soyismin hatalı olduğunu gördüm. Bunu düzelttirmenin bir yolu var mıdır? Muhtemelen böyle olduğu için greencarda da yanlış basılacak. Şimdiden teşekkürler.
I-90 doldurup Green Card'inizi ucretsiz yenileyebilirsiniz.
-
@crazycells Merhaba,
Ben, -90 formu göndereceğim de siteden imzayı nasıl atacağım?online gonderiyorsaniz imzalamaniz gerekmeyecek. isminizi yazmaniz yeterli olacak...
-
@Erdal-Hiddet, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Herkese merhaba
Bundan 6 ay önce Green Card’ım elime ulaştığı gün cüzdanım çalındı. Hemen polis raporu tutturdum. Daha sonra uscıs’e I-90 formunu doldurup gönderdim. 5 aydır ‘’durumunuzu inceliyoruz’’ bir yazı yazıyordu. Daha sonra ‘’receive your case decision’’ bir yazı yazıyor. Neredeyse 30-35 gündür bekliyorum ses seda yok. Bu konuda deneyimi veya bilgisi olan arkadaşlar car mı acaba veyahut ne yapmam gerekiyor.
TeşekkürlerSurecin sonuclanmasi 16 ayi bulabilir, bilginize. Su siteden maksimum bekleme suresini kontrol edebilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
elinizde I-797 formu yok mu? O form GC yerine geciyor bu surecte...
Benzer Başlıklar
132
47.7k
Users
4.7k
Topics
462.5k