Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Muslu Law Firm

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri bugün başarılı bir pilot test aşamasını tamamladığını ve bir sonraki H-1B çekilişine kayıt işlemini gerçekleştirdiğini açıkladı. 2021 mali yılı için ileri derece muafiyet için uygun olanlar da dahil olmak üzere H-1B'in ana dilekçe dilekçelerini dosyalamak isteyen işverenler, önce elektronik olarak kayıt olmalı ve ilgili 10 $ 'lık H-1B kayıt ücretini ödemelidir.
    Elektronik kayıt süreci, evrak işlerini ve veri değişimini azaltarak işlemi önemli ölçüde kolaylaştıracak ve dilekçe veren işverenlere genel bir maliyet tasarrufu sağlayacaktır.
    Bu yeni süreç kapsamında, H-1B çalışanları veya yetkili temsilcileri arayan işverenler, şirketleri ve talep edilen her işçi hakkında yalnızca temel bilgiler gerektiren bir kayıt işlemini tamamlayacaktır. USCIS, 1 Mart ile 20 Mart 2020 arasında bir ilk kayıt dönemi açacak. Gerekirse H-1B rastgele seçim süreci bu elektronik kayıtlar üzerinde gerçekleştirilecektir. Sadece seçilen kayıtları tutanlar H-1B -dilekçeleri sunmaya hak kazanacaktır.
    USCIS Direktör Yardımcısı Mark Koumans bu durumu şöyle açıklıyor: “USCIS, H-1B seçim sürecini yeni bir elektronik kayıt sistemi ile daha da kolaylaştırarak, dilekçeler ve kurum için maliyet tasarrufu ve verimlilik yaratacak. Kurum, sanayi temsilcileriyle yapılan oturumları içeren başarılı bir pilot test aşamasını tamamladı ve kayıt sisteminin uygulanmasının, USCIS'i kâğıda dayalı bir çevrimiçi dosyalama kurumuna kadar modernize etme hedefini daha da artıracağı kanısına vardı.”
    USCIS, tescil ettirenlere web sitesinde kayıt işleminin nasıl tamamlanacağını ve ilk kayıt dönemi yaklaşmakta olan kilit tarihler ve zaman çizelgelerinin nasıl tamamlanacağını bildiren adım adım talimatlar yayınlayacaktır. USCIS ayrıca kayıt sahiplerinin ve ilgili tarafların yeni kayıt sistemine aşina olmalarını sağlamak için halkla ilişkiler ve diğer sosyal yardım faaliyetlerini de yürütecektir. Kurum, sayısal tahsislere ulaşmak için öngörülen yeterli kayıt ve müteakip dilekçe almadığı takdirde, kayıtları kabul etmeye devam etmenin veya ek bir kayıt süresi açmanın gerekli olduğunu belirleyebilir.
    DHS (Homeland Security-Milli Güvenlik), 31 Ocak'ta yayınlanan ve 1 Nisan 2019'da yürürlüğe giren “H-1B Dilekçe Temsilcileri İçin Başvuruda Bulunan H-1B Dilekçeleri İçin Kayıt Gerekliliği”yle koyduğu nihai kuralda H-1B kayıt şartını resmen oluşturdu. DHS, H-1B kayıt sisteminin uygulanmasını resmen duyurmak ve süreçle ilgili daha fazla ayrıntı sağlamak için önümüzdeki haftalarda Federal Kayıt'ta bir bildirim yayınlamayı planlıyor.
    8 Kasım 2019'da DHS, 10 dolarlık H-1B kayıt ücreti belirleyen son bir kural yayınladı. Kayıt ücreti final kuralı 9 Aralık 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve ilk ve gelecekteki kayıt dönemlerinde gönderilen kayıtlara uygulanacak.
    USCIS ve programları hakkında daha fazla bilgi için, lütfen uscis.gov adresini ziyaret edin veya bizi Twitter (@uscis), Instagram (/ uscis), YouTube (/ uscis), Facebook (/ uscis) ve LinkedIn’de (/ uscis) takip edin.
    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @Yusuf-Saraçoğlu teşekkür ederim bilgilendirme için


  • @Yusuf-Saraçoğlu merhaba,

    H1-B ve H-4 vizelerimizin basılı olduğu pasaportlarımız bugün elimize ulaştı. Pasaportlarımızı kontrol ettiğimde benim pasaportumda Expiration Date 30 SEP 2026 ve Entries M yazarken , Eşimim H4 vizesinde Expiration Date 11 Sep 2023 ve Entries 1 yazıyor. Araştırmalarım doğrultusunda bizim oraya en erken giriş tarihimiz 22 Sep 2023. Ben bundan hiçbirşey anlamadım.

    Her ikimizin pasaportunun sağ alt köşesinde de PED - 30 SEP 2026 yazıyor.

    Eşime vizemi vermek istemediler. Yoksa bu vize ile 11 Sep 2023 e kadar giriş yapabiliyormuyuz?

    Konu hakkında konsolosluğa da mail atmaya çalıştım ama doğru yeremi gönderdim bilmiyorum. [email protected]

    Diğer başkalarının H-4 vizelerinde de böylemi yazıyor?

    Yardımcı olabilirmisiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum