@yalta, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak
@ibrahimasar yazdiklari ile olaya noktayı koymuş 😂
@ayvalik10 eger adamlar kar etmeseler bu isi yapmazlar yada batarlar.
@yalta, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak
@ibrahimasar yazdiklari ile olaya noktayı koymuş
eger adamlar kar etmeseler bu isi yapmazlar yada batarlar.
Her işin, son halinden çok çok ufak bir kuruluş aşaması var.
Bir işletme var usa da benim tanıdığım. Adamlar 4-5 tane van tipi araçla eyaletler arası ufak yükler taşıyorlar. Bir paletlik ürünler gibi. Bir kaç motor, bir kaç çeşit elektrik malzemesi, çeşitli satınalınmış ürünler. Belli bir ruth planı var. Araçların nerede olduğu, ne zaman nereye geçeceği falan hep belli. Bu adamlar 4-5 yıldır aynı sayıda araç ile oturmuş bir iş düzeninde sürekli olarak çalışıyor. Bu adam bir tır alıp işini çeşitlendirebilir. Sonra tır sayısını artırabilir. Zaman içinde van tipi araçları tamamen işten ayırıp 4-5 tırla ve sonra sayıyı artırarak bu işi yapabilir. Nakliye işi alabileceği oturmuş bir müşteri kitlesi, şöför çevresi, muhtemelen tamirci, parçacı ve aklımıza gelmeyecek pek çok sektör ve tedarikçiden bağlantısı hali hazırda vardır. Bu adam yapabilir ve büyük ihtimalle batmaz, yatırımı ölçüsünde kar da eder. Tabi ki birileri yapıyorsa kar edilen bir sektördür. Ama I-95 yolundan mı U-17 Highway inden mi (atıyorum yol isimlerini) giderse daha avantalı olabileceğini henüz bilmeyen, konuya, işe ve usa ya uzak birinin bu işten kar elde edebileceğine çok ihtimal vermiyorum.