Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Diğer form ile aradaki fark burada amerikada olacağınız adresi soruyor amerika ikamet aslında, ama turist isek orada bir adresimiz yok. Kalacağımız otel ya da airbnb mi vereceğiz


  • @duyguyu merhaba siz köpeğiniz ile mi gittiniz turist olarak mı, sorun olmadı değil mi


  • @Adımarabacı Köpeğin Amerikada kalacağı adresi başvuru formunda zaten soruyorlar; biz airbnb ile tuttuğumuz adresi vermiştik. Nasphv form 51 formundan farklı olarak bu formda aşının son kullanma tarihinin yazılacağı bir bölüm var. CDC izni ile alakalı bir facebook grubunda bu bilgi eksik olduğu için izin süreci uzayan insanlar var. Yeni formla bu sorunun önüne geçmek istemişler anladığım kadarıyla.


  • @helmhammerhand çok teşekkür ederim, turist olarak girdim köpeğimle ve çıkıyorum diyen birine çok ihtiyacım vardı, çok sağ olun dönüşünüz için


  • @Adımarabacı Rica ederim. Biz göçmen vizesi ile gireceğiz; ama airbnb ile tutuğumuz evin adresi dışında Amerika'da gösterebileceğimiz başka bir adres olmadığı için orayı gösterdik.

    Turist vizesi ile götürüp götüremeyeceğinizden emin değilim; ancak CDC sanırım "eligibility" şartını bir önceki güncellemede kaldırmıştı zaten.

    CDC'nin sitesinde aşağıdaki bilgi bulunuyor:

    All people 18 years old and older are eligible to apply for a permit to bring in 1-2 dogs from a high-risk country for dog rabies. CDC no longer requires the applicant to provide proof they are an eligible importer.

    Emin olmak için [email protected]'a mail atarak sorabilirsiniz.


  • Herkese selam, 29 Aralık’ta yaptığımız başvuru 2 Şubat’ta onayımızın gelmesi ile sonuçlanmış oldu. Daha sonra başvuracaklara yardımcı olması amacıyla izin almak için neler yapılması gerektiğini bir kez de ben anlatmak istiyorum. Her şeyden önce sürece erkenden başlamanızı tavsiye ediyorum. Her şey yolunda bile gitse sürecin tamamlanması en az 3 ay sürüyor.

    • Köpeğinizin kuduz aşısını yaptırmanız ve yeni başvurular için veterinerinizin “CDC Rabies Vaccination and Microchip Record” formunu eksiksiz bir şekilde doldurması gerekiyor.
    • Aşılamadan en az 30 gün geçtikten sonra veterinerin köpeğinizden kan numunesi alıp bunu titrasyon testi için Ankara’daki Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne göndermesi lazım. Veterinerler sürecin nasıl işlediğini zaten biliyor. Biz bu işlem için 1500 TL verdik. Titrasyon sonucunun elinize ulaşması 1 ayı bulabiliyor.
    • Titrasyon testini aldıktan sonra. Şu linkteki: https://cdc-786687.workflowcloud.com/forms/22174f02-dd37-438d-bea5-1e74c7c7d1c8 başvuru formunu doldurmanız ve istenen belgeleri yüklemeniz gerek. Biz aşağıdaki belgeleri yükledik:

     Rabies Vaccination Certificate - NASPHV FORM 51 (artık bu formun yerine CDC Rabies Vaccination and Microchip Record formu doldurulacak)
     Titrasyon Sonucu
     Köpeğin dişlerinin yandan ve önden çekilmiş fotoğrafları (Şu linkte örneklerini bulabilirsiniz: https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/import-permit-application-instructions.html)
     Pasaportumda resimli kimlik bilgilerimin olduğu sayfa
     Pet pasaportunda fotoğraflı kimlik bilgilerinin ve veteriner bilgilerinin olduğu sayfalar
     Pet pasaportunda daha önce yapılmış ve en son yapılan kuduz aşılarının işlendiği sayfalar

    Son iki belge aslında istenmiyor, ama biz fazla belge göz çıkarmaz deyip onları da yükledik.

    İzni aldıktan sonra uçak bileti alma sürecine gelecek olursak, biz forumda yazılanları dikkate alarak telefonla hiç uğraşmayıp THY’nin İstanbul-Kızıltoprak’taki satış ofisine gittik. Ofistekiler bu konuda bilgililer; ilk önce bilet fiyatını sabitlemek için bir günlük rezervasyon yaptılar sonra da CDC izni, titrasyon sonucu ve pet pasaportunun fotokopilerini Amerika’daki ilgili birime gönderdiler. Onay bir gün sonra geldi ve sabitlenmiş fiyattan biletlerimizi aldık. Burada dikkat etmeniz gereken husus onayın kabin için mi yoksa kargo için mi verildiği. Biz ufak bir aksaklı yaşadık; köpeğimiz kargoda gidecek olmasına rağmen görevli, kabin için izin alındığını fark etti neyse ki kısa bir sürede hatayı düzelttiler. Bu arada evcil hayvanınızın ödemesini satış ofisinden yapabiliyorsunuz.

    Havaalanı deneyimini de Amerika’ya vardıktan sonra ayrıca aktaracağım.


  • @helmhammerhand Merhaba 29 aralıkta titre testinizin 45. Günümüydü acaba yoksa testin 45. Gününü beklemeden mi başvuruda bulunmuştunuz?


  • Numune 8 Kasım'da alındı. Titre sonucu ise 7 Aralıkta geldi. Numune alındıktan 51 gün sonra (29 Aralık) CDC'ye başvurdum. Gideceğimiz yer o sırada belli olmadığı için sonucu alır almaz başvuru yapmadım. Bir süre beklemem gerekti ama siz sonucu alır almaz başvuru yapabilirsiniz.

    45 gün ise numune alındıktan sonra Amerika'ya giriş için beklemeniz gereken süre. ("Dogs must wait 45 days from the date their titer is collected before they can enter the United States.") Bu süreyi zaten titre sonucunu ve CDC onayını beklerken doldurmuş oluyorsunuz.


  • Merhaba kendi sürecimi anlatmak istiyorum.

    4 tane pomeranian köpeğimle birlikte Los Angelesa taşınıcam. 2 tanesini annem 2 tanesini ben götürecem. Turistik vizem mevcut. Sürecimden bahsedeyim sizlere;

    Köpeklerimden 2 tanesi 3 yaşında
    Diğer 2 tanesi 7 aylık kardeşler
    Hepsi benim adıma kayıtlı

    İlk önce kuduz aşılarını yaptırdık 23.11.2022 tarihinde
    Titrasyon testini 26.12.2022 tarihinde verdik
    Titrasyon testinin elimize ulaşması 1 ayı buldu. Süreç burda da başlatılabilirmiş açıkçası ben bilmiyordum bile böyle bir sürecin olduğunu, tesadüfen tanıştığım bir bayandan öğrendim ve buradaki yorumların 20 sayfa kadarını okudum. Sizlerden öğrendiğim kadarıyla CDC ye başvuruda bulundum.

    Öncelikle benim Cdc başvuru tarihim 15 Şubat 2023
    Kabul tarihim 16 Şubat 2023

    Başvuru aşamasında şu evrakları taratıp PDF formatında yükledim;

    • Cdc Rabies vaccination and microchip record (burda dikkat etmeniz gereken husus aşıyı yaptırdığınız veterinere imzalatmanız kaşeli imzalı olacak)

    -Köpeğin pasaportu ( ilk sayfa vesikalık resmi bulunsun, chip numarası olduğu sayfa ve ben kuduz aşısının olduğu sayfayı tarattım)

    Bu iki PDF dosyasını ilk kutuya yükledim.

      1. Kutuda titrasyon testini istiyor sadece gelen titre testini çekip yükledim(testi veriş tarihinizden 45 gün dolmadan ülkeye almıyorlar zaten ona göre hesaplarsınız)

    -3. Bölümde dişlerin fotoğrafını önden ve yandan çekeceksiniz iyice gösterip

    -4. Bölümde ise pasaportunuzun ilk yüzü ve vize sayfanız yani ben vize sayfamı da ekledim eklenmeyebilir ama ben ekledim tekrar doldurmayın formu diyor CDC ( mesela diğer 2 yavrumuzu annem götürecek ona yazılı götürebilir bilgim var tarzı bi beyan verdiğime dair bi dilekçe de ekledim ve annemin pasaportunu ekledim bu PDF dosyasına)

    Süreç bu kadar Amerika’ya varınca vermiş olduğunuz ikamette kalmalı hayvan 10 gün yada hemen gider gitmez kuduz aşısını yaptırırsanız sorun olmaz karantinada durmasına gerek yok denildi bakalım yolculuğum Nisan ayında umarım yardımcı olmuşumdur..


  • Tebrikler, CDC işleri gerçekten hızlandırmış.


  • herkese merhaba
    bugün başvuru yaptım ama başvurum kabul edilmedi, eksik bilgi dönüşü oldu hemen. bana sorulan cdc sorularında ulaşım şekli de var, kara deniz hava diye seçiyorsunuz. hava seçtim kargo nosunu istedi. iyi de biz dah abilet almadık ki, onay gelsin ona göre bilet alacağız. yeni başvuru yapan varsa bir bilgi verebilir mi acaba nasıl olacak. @mehmetgumus siz ne yazmıştınız oraya acaba


  • Air seçeneğinin altındaki bölümleri doldurmak zorunda değisiniz. Biz de o bölümü boş bırakmıştık. Tam olarak hangi bilginin eksik olduğu söylenmiş?


  • @helmhammerhand valla tamamını yazmışlar sırayla, işte çip bilgisi olacak, pasaport olacak, e hepsini hem yükledik sayfaya, hem diğer kağıtta yazıyor, ben anlamadım ki niye böyle döndüler


  • ah sormayın ben yanlış işlem yapmışım. bu arada hava yolu seçip gerisini boş bıraktım, çok teşekkür ediyorum bu bilgi için. hatam çip nosunu ve diğer evrakları iletmişim. halbuki çip nosunu o rabbies formu ile göndermekmiş istenilen, esas o imzası istenilen kağıt iletilmemiş benden yani, off aman hata olmasın diye düşününce daha çok hata oluyor onu anladım


  • Herkese Merhabalar,
    Amerika'ya evcil havyan götürmekle ilgili tüm yazdıklarınızı neredeyse okudum. Ben iki kez başvuru yaptım ve iki defa da eksik evraktan döndü. Ben turist olarak Amerika'ya gideceğim ve gittikten sonra yavruyu orada bırakacağım. Yavruyu Amerika'da yaşayan patronumun kızı için aldım bu nedenle geri dönüşte yavruyu getirmeyeceğim. Öncelikle sormak istediğim bir kaç soru var eğer yanıtlarını bulabilirsem çok mutlu olurum.
    1- Pomeranian cinsi erkek, beyaz ve 7 aylık yavrunun tüm aşıları tam ve titresi hazır ve titre üzerinden 45 günden fazla geçti. CDC nin yeni istemiş olduğu formda Amerika da adres gösterirken, köpeğin pasaportta sahibi olarak ben göründüğüm için benim adım mı yazmalı? yoksa adreste ikamet eden gerçek kişinin adı mı yazmalı?
    2 - Pasaportta yavrunun resmi olmalı mı?
    3- CDC nin ilgili formunu doldurduktan sonra veterinerin dijital imzası yoksa ilgili formu çıktı alıp kaşe imza yaptırıp taratıp sisteme yüklememizde herhangi bir sorun olur mu?
    4- ikinci başvurumda yavrunun dişlerinin yaşı ile tutarsız olduğunu iddia etmişler buna bir anlam veremedim resmi çekerken nelere dikkat etmeliyim?

    Şimdiden
    Teşekkürler
    Fuat


  • @fgunarslan merhabalar sondan başlayayım 4. soru dişleri ben veteriner ile çektim, yani yanda ağzı açan veteriner, zaten sadece diş değil kafasıda görüldüğü için, bu diş onun değil süreci oluşmaz
    diğer soru cdc onayını çıktıya imza kaşe işlemi olur tabi ki
    patronun kızı için ise köpek zaten sizin değil, o zaman kendi hayvanım diye götüremezsiniz ki zaten, ilgili kişilerin kaydı olmalı, patronun evine gidecek hemen demek ki, onun ev adresi, ama 2. sahip ya da yetkili soruyor pasaportta isimleri olmalı ki çıkışta onlara verdim diyebilesiniz
    pasaportta da kimlikte de köpüşün resmi oluyor


  • @Adımarabacı cevaplarınız öncelikle çok teşekkür ederim yalnız şunu anlayamadım. Yavruyu Türkiye'den patronum kızı için satın aldım. Yavrunun mikroçipine kayıtlı kişi de benim, pasaportta görünen isimde bana ait bu nedenle sordum. Amerika da bir adres gösterirken yavrunun sahibi olarak ve pasaportta benim adım geçtiği için yine benim adım yazılmalı adresini beyan ettiğim evin sahibi olan kişinin mi adı yazılmalı? Çünkü patronun kızı TR ye hiç gelmedi ve hiç bir evrakta onun adı geçmiyor. Titresi olsun, mikroçip kaydı olsun, pasaportta görünen isim olsun her yerde benim adım geçiyor.
    Teşekkürler
    Fuat


  • @fgunarslan o zaman siz yavruyu ithal etmek için almış oluyorsunuz, ben mi yanlış biliyorum, bu iş öyle oluyor. siz giderken cdc formunda benim hayvanım kısmını mı işaretleyeceksiniz, ithal etmek için diye mi ? çünkü bu durumda beyan hatası oluyor. valla sonunda imza kısmı var, işte yanlış beyan olursa ıvır zıvır yüz bin dolar ile 250 bin dolar gibi bir ceza var. ya ben çok karıştırmayayım ortalığı ama bilen biri yazabilir mi ?
    benim bildiğim eğer hayvan buradan çıkıyor ve oradan birine gidecekse , muhakkak o kişilerin bilgisi verilir ki, hem diğer ülkelerde o kişi sahiplensin, hem buradan giderken beyan gerçek olsun diye. çünkü uluslararası sahiplendirmeler var ya o zaman öyle oluyor. valla dediğim gibi ben bildiğimi iletiyorum ama, net olarak cevap mıdır bilemiyorum


  • Merhabalar, Bende CDC'den izin kısmını hallettim. Aynı gün içinde dönüş oldu. Artık uçak rezervasyonu kısmını halletmem gerekiyor, 2 adet toy poodle köpeğimi kabin içinde aynı çantada götürmek istiyorum şuan ikisinin çantayla beraber kg olarak toplamı 9 kg'ya denk geliyor. Zayıflatmak için uğraşıyorum ama Thy kilo konusunda ne kadar katı acaba tecrübe eden birisi var mı? 8 küsür geldiğinde kabul ederler mi ? Çanta içinde 23x35x40 cm ölçülerde bir çanta aldım boyut olarak 23x30x40 istiyorlar ben sorun olmayacağını düşündüm ama tecrübesi olan cevaplayabilirse sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek 8 küsürlerin sorun olacağını zannetmiyorum, özellikle gözen ekiplerinden bunun için destek telep ederseniz sizi üzmeyeceklerdir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum