Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Temmuz 23 de uçuşumuz var Türkiye’den Amerika’ya greencard sahibiyim. Köpeğimi götürmek istiyorum. Yasak 14 temmuzda kesin kalkar mi yoksa her ihtimale karşı başvuru yapmalı mıyım ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meltem-Koç yasak ilk çıkarken 1 yıl süreceği bilgisi verilmişti.
    uzatıp uzatılmayacağı konusunda bi' şey söylemek çok mümkün değil ama umudumuz kalkması yönünde.

    karar sizin, sonuçta izin alması da neredeyse 2-3 aylık bir süreç.


  • @BurakKuloglu merhabalar özel değilse eksik evrak neydi? sanki her şeyi detaylıca hazırlayıp göndermişsiniz. bahsettiklerinizden farklı bir belge mi istediler?


  • Merhaba arkadaşlar,
    Amerika Miami havalimanından bugün kedim ile problemsiz dönüşümüzü sağladık çok şükür. Bu süreci yaşamadan önce ben çok zorlandım, internette konu ile alakalı çok fazla yanlış bilgi mevcut, bu yüzden yaşadığım tecrübeyi sizlerle de paylaşmak istedim.
    Öncelikle Türkiyeden Tarım Bakanlığı ile mailleştik;
    1)kuduz titrasyon testi (testin fiyatı Amerikada 300-400$ civarı)
    2) international health certificate
    3) kedinin aşı karnesi
    4)kuduz, iç parazit, dış parazit aşıları
    5)kedinin chipli olması gerektiğini mailde belirttiler
    Kedimin tüm aşıları tamdı ve veterinerden bir sağlık formu aldım ( onu da doğru düzgün yapamadılar)
    Bugün THY kontuarına gittiğimizde kedinin sadece chip ve aşı karnesine baktılar 100$ ödediğimiz sağlık sertifikasını hiç kimse sormadı bile ayrıca Amerikadan çıkış yaparken de kimse birşey sormadı aynı şekilde Türkiyeye geldiğimizde de kimse birşey sormadı. Sonuç olarak istenilen belgelerin benim tecrübeme göre hepsi hurafe çıktı tabiki ben Miamiden uçtum her eyaletin farklı kuralları var. Biz çok rahat bir şekilde sadece kedinin pasaportu ile dönüş yapabildik. Bu süreçten geçecek arkadaşlarla tecrübemi paylaşmak istedim. Herkese iyi günler dilerim.


  • Merhabalar, kedim ile amerikaya seyehat edeceğim. Tüm belgelerimiz tamamlandı fakat kabin için 8.2kg ağırlında gelmektedir. 200gr için sorun yaşatırlar mı? Kilo ile ilgili daha önce deneyim yaşayan oldu mu? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NidaH 200gr için sorun yapacaklarını hiç zannetmiyorum.
    THY bu tür konularda sorun yaşatmıyor genelde.


  • @moira merhaba. Kuduz aşı sertifikası ve üzerinde bulunması gereken bilgiler. Köpek sahibinşn adı ve adresi, köpeğin bilgileri (ırk,cisiyet, renk vb) ve hazırlayan veterinerin bilgileri ve kase imzası. Bu kuduz aşı sertifikası bizim ülkemizde bulunmuyor ama veterinerinize hazırlatabilirsiniz.


  • @BurakKuloglu Istenilen kuduz aşı sertifikası için internetten 'NASPHV FORM 51' isimli şablonu veterinerimize doldurtup yükledim. İsmini unutmuştum forumdan arkadaşımız fatihsarikahya hatırlattı sağolsun.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   EzgiLera EzgiLera 

  • Merhabalar
    Daha önce amerikaya kuş götüren var mı acaba?
    Sultan papağanım var ve şuan amerikadayım kışın gelmek zorunda olduğum için kuşumu yazın götürmek adına bir arkadaşıma bıraktım. Prosedürler inanılmaz karışık ve zor en son tarım bakanlığına gidip ağladım çünkü istanbuldan konuştuğum kişi kuşun merdiven altı üretim olduğunu ve onu beslememinde suç olduğunu söyledi. Ben normal evde üretilen bir kuşu sahiplendim ee sokaktan alıp kedi besleyip aşısı yapılınca sorun olmuyor ama ben kuşumu götürmek isteyince bin türlü sorunla karşılaştım. Yol yordam bilen lütfen yardım etsin yavrumdan 4 aydır uzaktayım her gün bu konuyu düşünmekten artık yoruldum firmalarla görüştüm onlar belgeyi düzenlemiyor belgeyi biz düzenleyeceğiz belgede de şöyle bi sorun var buranın istediği belgede aşı yeri var trde yok ben buradaki belgeyi trye götürdüğümde biz onu imzalamayız bizim verdiğimiz bu belge diye elime bir belge tutuşturdular abdde haklı olarak kendi belgesini istiyor resmen arafta kaldım ne yapacağımı bilmiyorum.Daha önce muhabbet kuşu gelmiş ve kesinlikle getirilmesi yasak olan jako papağanı gelmiş sahibinin tanıkdıkları sayesinde demek ki olabiliyor ama bana geldi mi o yok bu yok konuşabileceğim her yerle konuştum bir çıkar yol göstermiyorlar ben sırf kuşumu alabilmek için trye gidip biriktirdiğim tüm paramı harcayacağım eğer giderde götüremezsem ne anlamı var o yüzden sizden yardım bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gzmo merhaba, ilgili sorunuz için CDC ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
    en doğru ve sağlıklı cevabı onlardan alabilirsiniz.

    bu mailden iletişme geçebilirsiniz: [email protected]


  • Tekrardan merhaba arkadaşlar. Nihayet CDC den köpeğimiz için onayımızı (CDC Animal Import Permit) aldık.
    Gelen mailde özetle
    CDC nin şartlı izin verdiği, bir son kullanma tarihi olduğu ve uzatılmayacağını, mailin çıktısının girişte gümrük yetkililerine ibrazının yapılması gerektiğini, 18 onaylı havalimanından bir tanesinden giriş yapması gerektiği, hayvanın sağlıklı varmış olması gerektiği ve girişten sonraki 10 gün içinde kesinlikle booster kuduz aşısının tamamlanması gerektiği belirtilmiş.
    Bu uyarıları ve bilgilerden sonra hazırlanmış bir belge bulunuyor. Belgede sırasıyla aşağıdaki bilgiler yer alıyor,

    PHS Permit Number: İzin numaras
    Permit valid: Geçerli oldugu tarih (Tahmini giriş sürenizden itibaren 1 ay)
    1.Applicant Name, Address, Contact Information
    2.Authorized Permit Holder, Address, Contact Information
    3.Identification of Dog
    4.Arrival Information
    5.Approved Confinement Location
    6.Conditions of Issuance
    7.Issuing Public Health Officer

    Bundan sonra uçuş için rezervasyon yaptırma aşaması başlıyor. O da pek kolay değil ve telefon veya online olarak yapılamıyormuş. Onu da THY nin satış ofislerinden halledeceğiz sanırım.


  • CDC Animal Import Permit'e başvurmak için pasaportların mülakattan sonra elimize geçmesi mi gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BurakKuloglu gözünüz aydın, çok sevindim sizin ve evcil dostumuz için 🙂
    deneyimleriniz paylaştığınız için çok ama çok teşekkür ederim.
    inanılmaz faydalı bilgiler bunlar.

    şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim. Bundan sonra başvuracak arkadaşlar için de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.


  • @ahmet_ başvuru için gerekli olacağını düşünüyorum. Statünüz belli olmalı ki ona göre belirtip izin istemelisiniz. Ama CDC nin sayfasından kimler başvurabilir kontrol edebilirsiniz.


  • @BurakKuloglu Teşekkürler. Umarım sıkıntısız ülkeye giriş yaparsınız.


  • yakin zamanda thy ile amerikaya giden arkadaslar, kabin ve kargoda evcil hayvan tasima ucreti nedir?


  • kedi icin kabinde 160 dolar


  • @GMT biz Haziran sonunda kabin ici goturecegiz ama sabirim tartip ona gore bir fiyat cikartiyorlar.


  • Köpeğiniz için THY’den rezervasyon yaptırmak istiyorsanız kısaca süreçten bahsedeyim.
    Öncelikle CDC’den onay maili ve maille birlikte gelen QR code un çıktısını alıyorsunuz. Bu çıktılar ve köpeğinizin geçerli pasaportu ile THY satış ofisine gidiyorsunuz. Orada sizin ıçak bileti veya rezervasyonunuza göre evrakları tarayıp izin için varış yapılacak havalimanı satış ofisleri ile irtibata geçip rezervasyon için onay soruyorlar. Rezervasyon onayı gelmesi 3-5 gün arası sürüyor. Biz biraz uğraştık maalesef. Öncesine bileti almış bulunduk daha sonra şehir dışında olduğumuz için telefondan halletmeye çalıştık ama olmadı. Ben bizzat varış noktasındaki satış ofisi ile iletişime geçtim ve ekrakları istediler. Taratıp mail attım ama dönüş olmadı cevap gelmedi derken İstanbul’a dönüp THY Kızıltoprak satış ofisine gittim. Oradakiler farklı şehir ve çağrı merkezindekilerden çok daha bilgili ve tecrübeliler. Oraya evraklarımızı verdik ve 3 gün sonra sonunda oğlumuz için rezervasyonu tamamladık.
    Bundan sonra gideceğimiz gün erken gidip tarttırmamız ve ödemesini gerçekleştirmemiz gerekiyor. Tabi bir de gitmeden 48 saat öncesinde Tarım ve Orman Bakanlıklarından alınmış veteriner belgesi alacağız.
    Kabin içi çanta ölçüleri de maksimum 23x30x40 cm olacak şekilde sınırlandırılmış. Evcil hayvanınız ve çantanızın toplam ağırlığı 8 kg ı geçmemesi gerekiyor.
    Not: Gönderilerimde hep köpeğimiz diye yazdım diğer evcil hayvan prosedürleri farklı oyüzden cinsi anlaşılsın diye ama o bizim oğlumuz aslında 😊 köpek yazıp sonradan okuyunca yadırgadım sizlerde yadırgamış olabilirsiniz ama tabiki o bizim oğlumuz, her şeyimiz ❤😊 paylaşmak istedim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum