Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @isik selamlar, thy ve veteriner size nasıl Boyle bir şey söyler ben anlayamadım, öncelikle o belgeyi almak zorundasınız eger almazsanız o belge olmadan zaten kediyi uçağa bindiremiyorsunuz, hadi bindiniz diyelim, uçaktan indiğinizde gumruktekiler bu belgeyi kontrol ediyorlar.
    Ben kedimi turkiyeden amerikaya ve amerikadan turkiyeye goturdum, her ikisinde de belgeyi çok ciddi incelediler. belge olmasaydı zaten kediyi uçağa almayacaklardı. havaalanına gittiğinizde belgeniz yok üzgünüz kedinizi alamıyoruz demeleri riskini almamanız icin şiddetle belgeyi almanızı tavsiye ediyorum. çünkü ben asla bole bir riski alamazdım. eğer ucusunuz haftasonuysa cuma gününe randevu alıp cuma günü belgeyi alabilirsiniz. benim uçuşum pazar bunuydu ve ben cumadan almistim.


  • @isik, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Kedimi yakında beraberimde götüreceğim. Veterinerinden sağlık belgesi aldım ve kuduz aşısı da var. Veterineri ve THY, Tarım Orman Bakanlığından belge almam gerekmediğini söyledi. Eski postları okudukça da bu belgenin ciddi anlamda kontrol edilmediğini görüyorum. Acaba bu belgeyi almadan çıkmaya çalışıp sorun yaşayan oldu mu? Bu belgeyi almak için 48 saatlik süre neye dayanarak yazıyor (resmi bir kaynak bulamadım)? Son 48 saatlik süreçte mesai saatlerinde uygun olmam imkansız gibi neredeyse.

    ben iki kopegimi de ocak 2021 oncesi ESAN olarak ucakta getirdim. iki giriste de cocuklarin kimliklerine bakmadilar neredeyse sadece tarimdan alinan belgeye bakildi. giris yaptigim havalimani jfk. yani cuma gunu ise ucusunuz carsambadan once almayin belgeyi. 48 saatten ziyade tarih olarak kontrol ediliyor.


  • Aldım bir şekilde ve şu an Amerika'dayım. Çok zor oldu gerçekten. Akşam saat gittim ilk gittiğim ilçe diğerine, o da bir başka ilçeye gönderdi. Onlar sonunda yaptı ama eft de geçmesine rağmen merkezleri mesai öncesi onayı zamanında vermedi. Ertesi gün de tamamen doluydum, bir akrabam ile aldırttım. İyi ki almışım çünkü çağrı merkezi gerek yok demesine rağmen (ki ısrarla sormuştum) kontrol etti THY check-in esnasında.


  • @isik gecmis olsun. amerikaya giriste de gumruk memurlari benden sadece o belgeyi istemislerdi. ben iki kopegimi de ESAN olarak getirdigim icin gumrukten beraber gecmistik.


  • @bengisu Benden hiç evrak istemediler Amerika'da. Hayvan ne dediler, kedi dedim, tamam o zaman dediler ve bitti.


  • @isik merhaba biz de köpeğimizle gitmek istiyoruz ama şuanda bi engel var diye yazılmış. Siz ne belgeler hazırladınız ? İlk kez amerikaya köpeğimizle gideceğiz desteğiniz çok önemli şimdiden teşekkürler


  • @gokicatipars Kedi ve köpek şu an çok farklı. Ben kedim için aşı pasaportu, orman bakanlığı kağıdı ve veterinerinden uçabilir raporundan başka bir şey hazırlamadım, uçabilir raporuna bakmadılar bile. Ama köpek için ABD'nin uyguladığı bazı ek kurallar ve yasaklar var ve tam güncel hali hakkında bilgim yok. Geçmiş postlara bakabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokicatipars merhaba.
    ne yazık ki köpekler için şuan bir yasak mevcut. bu yüzden ilgili yönetmeliği incelemenizi tavsiye ederim;


  • @gucarslan çok teşekkürler yanıt için. Napacağımızı şaşırmış durumdayız. Cdc ye email atıp dönüş bekleyeceğiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokicatipars cdc'ye atacağınız maillere dönüş verdiğim link olacak, ben defalarca attım. ilgili yasak için bu başlıktaki iletilerimi incelemenizi tavsiye ederim.

    şuan yasak devam ediyor ve ne yazık ki istisnası yok.


  • @orkuns merhaba orkun bey Mayıs ayında biz de köpeğimizle amerikaya gitme planı yapıyoruz ancak napacağımızı şaşırmış durumdayız. Siz birebir yaşamışsınız amerikaya döndünüz mü iki ufaklığı da beraberinizde götürebildiniz mi ? Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.


  • Arkadaslarinda belirttigi gibi yasak hali hazirda devam ediyor,en yakin arkadasimda bu konudan dolayi acayip uzuntu icinde.. 6 ay oldu henuz dostunu yanina alamadi oda gelisebilcek olumlu haberleri bekliyor 😕


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba herkese. Biz de Haziranda Amerika'ya gitmeyi planlıyoruz. Proseduru ogrendik. Evet giriş yasayı vardı. Fakat 1 Aralık tarihten itibaren giris yapabilir ama sadece belli bir havalimanında ve onceden hazırlanmış ve gonderilmis (CDC dog import permit). Bu bilgi CDC web sitesinde yazıyor.


  • 1 aralık itibari ile yasak güncellendi. Youtube kanalımda bahsettim gerekli linkleride verdim izleyebilirsiniz.


  • Arkadaşlar merhaba var mı bu konuda işlem yapan ben bir kaç ay önce Amerikaya geldim oğluşum kaldı Türkiyede delircem annem getircek olmadı abim vatandaş o gidip alıcak falan ama yok izinler yok titre falan işi çok zorlaştırdılar ya bşr aksilik çıkıcak diye çok korkuyorum kanadaya sokup ordan mı gelsek falan diyorum beyan etmeden Türkiyede olduğunu


  • Ben 1 yıl önce geldim San Franciscoya iki kedimle birlikte. THY ile uçacaksanız ve evcil hayvanınız varsa söyleyeceğim en önemli şey müşteri hizmetlerinin bilgisine güvenmeyin. Gerçekten çok tutarsız verdikleri bilgiler. Çoğu , evcil hayvan prosedürüne hakim değil. Bana yanımda iki kedi götüremeyeceğimi söylemişti ilk görüştüğüm kişi. Her gün arayıp farklı kişiye aynı soruyu sorardım.
    Gayet güzel getirmiştim ama getirene kadar sinir stres...


  • Kedimin yüksekten korkan bir mizacı olduğundan ve uçakta olduğunu hissettiğinden ötürü uçaktayken lavabo ihtiyacı duyuyordu sürekli. Ve alıştığı kedi kumunu malesef hava yolu şirketi kabul etmemişti. Bu nedenle uçuşumu iptal etmek zorunda kalmıştım.


  • @esslck merhaba bir gelişme oldu mu ? Bizim durumumuz biraz farklı turist vizesi ile giriş yapıp e2 statü değişikliği yaptıracağız acaba vatandaşlığı olan bir arkadaşımız sanki türkiyeden sahipleniyormuş gibi götürebilir mi bu konuda bilgisi deneyimi olan var mı ? Destek lütfeenn 🙏🏻🙏🏻🙏🏻


  • Merhaba, Turist vizesiyle Amerika’ya evrakları tamamlanmış köpeğimizle giriş yapamıyor muyuz? Bu hak sadece green kart ve vatandaşlara mı veriliyor? Videoda benzeri bir yorum yapılmış.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum