Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar arkadaslar. size onemli bir soru sormak istiyorum. @dilara1424 arkadaşim disinda kedisine pet sigortası yaptıran var mi? konuyla ilgili endiseliyim, cogu firmanın yorumlarını okudugumda cogu parayı ödememek icin bahane buluyorlarmış . tavsiye edebileceğiniz sigorta şirketi yada farklı tavsiyeleriniz varsa bizi aydinlatabilirse sevinirim. teşekkürler


  • @dilara1424 Merhaba direk ucus mumkun degil Izmir’deyim. Istanbul aktarma oluyor yada Almanya.


  • Merhaba arkadaşlar, 10014 yasağı kaldırıldığı için seyahatimi yeni planlamaya başladım.
    2 yaşında, dişi, kısır, sağlıklı, mikroçibi takılmış, (kuduz, karma, iç-dış parazit) aşıları düzenli yapılmış ve pasaportuna işlenmiş bir kedim var.

    Şimdi internette araştırırken az az 30 gün öncesinden konsolosluğa belgelerin verilmesi gerektiğini okudum.

    Benim vizem 24 Mart'ta bitecek. Sıkıntı olur mu? Nereden belgeleri konsolosluğa gönderebilirim?

    Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden belge almam gerekiyor uçuştan önce ama başka bir belgeye daha gerek var mı?
    Bilgilendirirseniz çok sevinirim.


  • @ipekedi merhaba konsolosluğa hangi belgeleri göndermeniz gerekiyor. Kedi için mi


  • @ipekedi yarım müdürlüğünden yazıyı alın ben 1 gün önce aldım. Karnesi sizde olsun. Başka bişey de zaten kimse istemiyor. Ama burda aşılar pahalı herşeyini orada yaptırın bence. En azından 3 veya 4 ay rahatlarsınız.


  • @ipekedi konsolosluğa belge verilmesi gerekmiyor diye biliyorum. Uçuşunuzun rezervasyon aşamasında mutlaka havayolu firmasını arayıp kediyle bineceğinizi söyleyerek rezervasyon yaptırın. Yakında giren 2 tane arkadaşımız kedilerini götüremediler uçakta köpek olduğu için. Önce kim rezervasyon yaptırırsa onunki kabine alınıyor. Sizden önce yapılmış köpek rezervasyonu var mı onu da öğrenirsiniz.


  • @mardin47-47 gelmeden önce iç-dış parazit aşılarını yaptıracağım. Kuduz ve karma aşılar yıllık olduğu için onları yaptıramam. Aşı fiyatları ne kadar?

    Aşı bilgileri gibi belgeler sanırım. Benim de böyle bir şeyden haberim yoktu bu zamana kadar. Eksik bir şey yapmayayım diye araştırırken gördüm bir kaç yerde. Konsolosluğa soru formu yolladım hatta ama daha cevap gelmedi.

    Pasaportunda zaten tüm aşı geçmişi var.


  • @znerus bugün uçak biletimi aldım. Türk Hava Yolları sadece 1 evcil hayvanın kabine kabul edildiğini söyledi. Kedim için rezervasyonu yaptı ve onaylandığını söyledi. 2 kez kontrol ettirdim sıkıntı olmasın diye. Umarım her şey yolunda gider.

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.


  • @ipekedi hayır konsolosluk evcil hayvan belgesini istemiyor zaten girişte bakmayacak lar bile. Ama istanbuldan çıkarken TARIM İl müdürlüğü yazısını istiyorlar. Benim köpek var bu hafta aşılarına 240 dolar+vergi ödedim


  • arkadaslar merhaba,
    amerikadan turkiye"ye giderken evcil hayvaninizi nereye birakiyorsunuz ? ayrıca amerikadan turkiyeye evcil hayvanıyla giden var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek

    arkadaslar merhaba,
    amerikadan turkiye"ye giderken evcil hayvaninizi nereye birakiyorsunuz ? ayrıca amerikadan turkiyeye evcil hayvanıyla giden var mi?

    Turkiye'ye evcil hayvan goturmek icin su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1342/turkiye-ye-evcil-hayvan-goturmek


  • Merhaba,

    Bu başlığın ilk iletisinde THY'nin evcil hayvan kuralları kısmında kabin içinde taşınabilir kafes/kutu boyutu 23x40x55 cm şeklinde yazıyor, ancak THY nin kendi sitesinde 23x30x40 cm şeklinde yazmakta. Sanırım bilgi güncellenmiş. Biz de bu boyutlara göre kedimize çanta bakıyoruz, ancak hiç bir yerde birebir ölçülü bir çanta bulamadık. Bir kaç cm farklı olsa kabul edilmeme durumu olur mu? Bu ölçüleri aşan boyutta bir çanta ile seyahat etmiş olan kişiler tecrübelerini aktarabilirse çok sevinirim. Bir de birebir boyutta çantayı bulmuş olan kişiler nereden aldıklarını paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.


  • @dirilo merhaba, biz 282844 canta olcusuyle geldik zaten kimse cantayi olcmedi sadece cantayla birlikte kedinin kilosuna bakildi.


  • Bende uzunluk 40 cm canta bulamadim. Bizim kedi cantamiz 45 cm yumusak canta kola asilan spor cantasi gibi. THY’le ucucaz problem olurmuki? Sert tasima almalimiyim?


  • @handuş Yanıtınız için teşekkür ederim. Kilosu çantayla birlikte 8 kg altı olduğu için çanta ölçüsü 1-2 cm taşacak şekilde problem olmayacaktır o zaman.


  • Arkadaşlar biz 3 petle 8 ağustosta uçuş yapıcaz iki kedimiz kabin içinde uçucak kumaş çanta aldım(softcase olduğu sürece boyut 2-3 cm sorun olmadığı söylendi thy den) rezv. yaptırdım. Köpeğimiz 10 kilo olduğu için bagajda uçucak. Köpek için kullanıp memnun kaldığınız taşıma çantası markası var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn. @crazycells merhaba,
    az önce böyle şöyle bilgiye ulaştık. 14 haziran'da alınan kararla, içinde türkiye'nin de bulunduğu ülkelerden getirilecek köpeklerin yasaklandigina dair.

    ilgili açıklamada;

    ⤵

    If you wish to import a dog from a high-risk country, you must request advance written approval (CDC Dog Import Permit) from CDC by emailing [email protected] at least 30 business days (6 weeks) before you intend to enter the United States


    şeklinde bir bilgi de var.
    yorumunuz nedir acaba?
    şimdi de bizlerden sonra evcil hayvanlarımıza da mi ban uygulayacaklar sizce?


  • Kuduz hastaligini onleme amacli olarak CDC'nin aldigi bir karar ile aralarinda Turkiye'nin de bulundugu bircok ulkeden kopeklerin ABD'e getirilmesine yasak/kisitlama getiriliyor. 14 Temmuz 2021 tarihinde gecerli olmak uzere. Asagidaki linkte yasakli ulkeleri gorebilirsiniz.


  • Merhaba,
    2021 Agustosta yaşlı kopegimi Amerika’ya getirecektik. Cdc nin koydugu yasak yuzunden apar topar gidip 14 Temmuz oncesi alıp gelmek istiyoruz. Kopegimizin kendi agırlıgı 9-9,5 kg, orta-kucuk ırk.
    Buna gore sizlere bazı sorularım olacak.
    Kabin icine almak istiyoruz, 14 yasında ve kalp hastası bir kopek, kargoda yapamaz

    1. Psikolojik destek kopegi olarak tasıtabilmeyi umuyoruz.Daha once bu sekilde seyahat edenler oldu mu? Ne belgeler gerekli? Thy musteri hizmetlerinde konuyu bilen yok, biri ak biri kara diyor, baska bir kaynaktan psikiatr raporu gerektigini duydum ama icerigi hakkında bir fikrim yok, tecrubeli iseniz aydınlatabilir misiniz?
    2. Diyelim ki psikolojik destek kopegi olarak almadılar kabine, o zaman kopegin saglık durumunu rapor ile belgeleyerek kabin icinde ucmasını saglayabilir miyiz? Yaslı ve kalp hastası oldugu icin kabin icine kilosuna ragmen alırlar mı?
    3. 1-1,5 kg farkı icin ilave ucret odeyerek kopeGi kabine alma sansımız var mı, ya da goz ardı edebiliyorlar mı? Rica minnet kabine aldırtabilen oldu mu aranızda?
    4. soft case’in buyuk olmasında sakınca yok yazılmıs. Kafes buyuklugu konusunda sorun yasayanlarınız oldu mu hic?
    5. kabin icindeyken agızlık takma zorunlulugu var mıdır?

    Cok tesekkur ederim.


  • Herkese merhabalar.
    Oklohama'ya 2 kedimizi götüreceğiz. 1 aylık süremiz var gözüküyor. Kedilerimizi götürebilmemiz için halihazırda yapmamız gerekenler hakkında bilgiye muhtacız. Hazırlanması gereken evraklar, taşıma çantası, kabinde gidebilmesi için kilo limit vb. konuları,, taşıma çantası tavsiyesi vb. konularında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum