Merhabalar biz birkaç hafta önce Florida Miami’ye 2 köpeğimizle giriş yaptık. Size bu süreci elimden geldiğince anlatmaya çalışayım.
Daha önce 10 yıl baktığım köpeğimle Avrupa’da yaşarken çokça kez uçak yolculuğu yapmıştım ve onun prosedürlerine tamamı ile hakimdim. (Kabin içi olarak götürüyordum)
Amerika konusunda hiçbir bilgim olmadığından araştırmaya koyuldum ve internette fazlaca bilgi kirliliği olduğunu gördüm.
İlk olarak çok güvendiğim veterinerimize sormakla başladım kendisi sadece kuduz aşısına bakıldığını söyledi.
Chip taktırmak istediğimde de Amerika’da ki chip okuma cihazlarının Türkiye de takılanları okumadığını söyledi ama yinede içimiz rahat olsun diye taktırdım.
Bizim bir Fransız buldog cinsi 12 kilo ağırlığında, birde Yorkshire terrier cinsi 1 kilo ağırlığında yetişkin köpeklerimiz var.
İlk olarak ikisinin de çiplerini taktırdık.
Aşı karnelerini düzenlettirip resimlerini yapıştırıp tüm bilgilerini eksiksiz doldurduk. ( bunu son akşam kendim yaptım evde)
Veterinere aşı karnesinin ilgili sayfasına köpeğin herhangi bir sağlık sorunu yoktur diye kaşe imza yaptırdım.
İnternette gördüğüm tarım il müdürlüğünden alınması gerektiği söylenen kağıdı almadım.
Başka herhangi birşey de yapmadım.
Sadece dikkat edilmesi gereken şey kuduz aşısının en erken 1 ay önce, en geç 1 yıl önce yapılmış olması. Bunu bildiğimden ona dikkat ettim bizim 3 ay önce yapılmıştı (periyodik olarak)
Uçuş günü gelmeden thy çağrı merkezini arayarak uçuş bilgilerini vererek köpek ile yolculuk yapacağımı bildirdim, ve onay aldım ( telefonda söylüyorlar hemen)
Uçuş günü geldiğinde check-in kontuarına gittik valizleri vermek için, köpeklerimiz olduğunu söyledik ve valizleri aldıktan sonra havaalanındaki bilet satış ofisine yönlendirerek ücretini ödemeye gittim.
Thy nin evcil hayvan taşıma prosedüründe 8 kg a kadar olan evcil hayvanlar kabinde yolcu beraberinde gidebilir ve sabit ücret olarak Amerika için 150 dolar.
Kargo bölümünde gidecek olan köpeğimizde taşıma kafesiyle birlikte 20 kg olduğundan 8 kg üzeri sabit ücret 300 dolar vererek kontuara geri döndük.
Bir görevli gelerek bize eşlik etti ve gümrük bölümü olduğunu söyledikleri bir odaya geçtik. Gümrük memuru sağlık karnesine baktı ve kafesi teslim aldılar..
Biz uçağa geçtik ve uçakta pursera, hostes arkadaşlara ve kaptana çokça kez hatırlattım kargoda köpek olduğunu. (Ben yeni istifa eden kabin memuruyum) kaptan detaylı bilgi verdi benim evhamlandığımı görünce. Basıncı ayarladım sıcaklıkta 16-18 derece arasında dedi. Demez olaydı tuttu beni bir sancı.. çok soğuk olur o derece hasta olur diye 
Neyse kıvrana kıvrana indim ben pasaport kontrolünden geçtik, valizleri alacağımız yere gittiğimizde döner bandın önünde kafesi gördüm. Biraz yorucu geçtiği her halinden belliydi, epeydir kirletmişti kafesini ama sağ sağlim kavuştuk diye keyfimiz yerine geldi tabi.
Valizleri alıp çıkış kapısına giderken 4 tane polis dikiyordu onlar durdurdu bizi ve köpeklerin karnelerini görebilirmiyim dedi.
Açıp sadece 1 sayfasına baktı (kuduz aşısına) hoşgeldiniz çok güzellermiş dedi ve yeni hayatımıza ilk adımı attık
️
Bu bilgiler tamamı ile benim başımdan geçenler olup kesin bilgi olarak baz almayın. Bize böyle oldu diye bu işin kuralı budur demek istemiyorum ama temelde işler bu şekilde yürüyor.
Umarım bunu okuyan herkes yavrularını sağ sağlim mutlu hayatlarına doğru yanlarında götürebilir..
Sevgiler selamlar
Bol ıslak öpücüklü günler