@crazycells Bir türlü başlık bulamadım başkanım. Bu başlık altında yazsınlar bu seferlik. Kafa karışık biran önce bileti almam lazım 😃
-
-
@filth_grinder gelecekten yazıyorum 🙂 o evler ortalama 4 milyon TL, yaklaşık 100.000 dolar seviyesine geldi.
-
-
@mister, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@new_life IST - Sirbistan 1 gun kalip Sirbistan-istanbul-amerika mi yapacaksiniz?
Evet ustad
-
@deebee Tesekkurler.
-
Baggage screening pasaport kontrolden ve valiz alım noktasından sonra, gümrüklü alanı terk edeceğiniz son çıkış kapısından önce CBP memurları tarafından random check usulüne veya sizde şüpheli bir durum görmeleri halinde yapılabilir, tamamen şans. Vakumlanmış içerikleri de açtırabilir (tüm eşyalarınızı kontrol etme hakkına sahipler, üst aramasi dahil) veya hiç kontrole girmeden gümrüklü alandan ayrilabilirsiniz. İyi yolculuklar
-
-
NILGORKEM ile esya taşıyanlar tacrubelerini yazabilirler mi ? Ben iletişim kurmakta zorlanıyorum, ya telefonu açmıyor ya da açsa da bi sebepten tarih öteliyor. Son zamanlarda esya tasitanlar boyle bi problem yasadilar mi acaba ?
-
-
Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum.
Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim.
Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi.
Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
-
@irmakbella bu farklılığın nedenini ispatlayabiliyorsanız Türk vatandaşlarının girdiği kapıdan TC kimliğinizle girebilirsiniz. ABD den çıkarken ve ABD ye girerken ABD pasaportu kullanmak zorundasınız. Ayrıca bu isim değişikliğini Türk konsolosluğuna bildirmiş olmalısınız. Oradan aldığınız belgeyi gösterebilirsiniz Türkiye tarafında soran olursa.
-
-
Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.
-
-
oncelikle gecmis olsun.
Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz.
Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz.
Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
-
@dreamyy reklam değildir aşağıdaki paylaşım, bu ve bir çok bankanın bu şekilde fiziksel altın hesap ürünü mevcut. ABD’de bir düğünde hediye olarak takmayacaksınız çeyrekleri, bu hesap alternatifini değerlendirmeniz belki iyi olacaktır.
Çeyrek Altın Hesabı Çeyrek Altın Hesabı
Ziraat olarak; şubelerimiz, ATM'lerimiz, İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz ve diğer kanallarımızla müşterilerimizin tüm bankacılık işlemleri için yanındayız.
-
-
$100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
-
@mdSerhat Hocam benim de uçuşum var 4 Eylül-12 Eylül arası seyahatim. British airways Londra aktarmalı uçabiliriz Londra'da aktarmada sıkıntı yok ben de o şekilde uçacağım.
-
şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@berilll 6 ay içerisinde ülkeye girmesi gerekliliği yok. Ayrıca ineceğiniz havalimanınız ı cdc sitesinde yer alan havalimanlarından seçmelisiniz. Ve yine ineceğiniz havalimanındaki cdc onaylı kliniklere karantina rezervasyonu yaptırmalısınız. Tercihen min 3 hafta önceden rezervasyonunuzu onaylatmanız gerekiyor 2 haftadan önce rezervasyon yetişmeyebiliyor. Buarada rabies formunun tam halini değil rezervasyon sırasında draftını teslim etmelisiniz çünkü form sadece 1 ay geçerli ama rezervasyon sırasında da isteniyor o yüzden tarihsiz atabilirsiniz. Rezervasyon için gerekli belgeler ayrı onları da o kliniğe mail atarak/arayarak öğrenebilirsiniz. İndiğinizde gümrük görevlisi evcil hayvanlarınızın belgelerine bakıp klinik ile iletişim kuruyor. Kliniğe götürmek için evcil hayvanınızı alıyorlar. Eğer hiçbir sorun yoksa evraklar tamam ise muayne+tekrar kuduz aşısı yapılıyor import için belgeler doldurulup cdc ye yollanıyor ve cdc den veteriner cevap bekliyor. Bu süreç min 1 gün. Yani mutlaka 1 gece kalacak. Cdc onayı geldikten ve us rabies formu hazırlayıp işlemleri yaptıktan sonra köpeğiniz salınmaya hazır olacak. Onlar sizi arayana kadar kliniğe gitmeniz yasak. Onlar köpeğiniz teslim alınmaya hazır olduğunda sizleri arayıp mail atacaklar o yüzden erişilebiliyor olmanız önemli. Varış sonrası sürecin maaliyeti bir köpek için 1800-2000usd. Ekstra geceler genelde 150-200. Geç saatte varıyorsanız 2 gece kalış olabiliyor. Ayrıca köpeğinizin özel ihtiyaçları var ise bir form hazırlamanızı tavsiye ederim bilgiler içeren huyları vs vs . Ayrıca özel maması var ise yediği beraber teslim edebilirsiniz.
-
@yuzu Bilgi aldığımda bazı “kliniklerden” köpeklerin dolaşma saatlerinde beraber olduklarını dile getirdiler. Bu nasıl saçmalıktır anlamadım açıkçası. Ben hayatım boyunca %25 kuralını uygulamış biriyim. Benim köpeğim maltese olmasına rağmen örnek veriyorum pomeranian yanına yaklaştırmam. Çünkü köpeğimin kütlesi pomeranian dan büyük. Vücut kütlesi %25 aşarsa köpekler kavga oyun esnasında kalıcı sakatlanma ölüme sebebiyet verebilir. Bu çok temel bir kuraldır. Ama bu cevabı veren kliniklerin sayfasına baktığımda doberman vs gibi ırklar küçük ırklar ile beraber. Hem 2000$ gibi gereksiz ücretler alınıyor hem de bu kişiler köpekleri bireysel çıkartmayı bile çok görüyor. Sizlere tavsiyem kliniklerden detaylı bilgi almanız bakım kalış ve kuralları konusunda. Eğer bu durumdan rahatsız olacaksanız mutlaka köpeğinizin tüm köpekler yanında saldırgan olduğunu ve asla yaklaştırılmaması gerektiğini bildirin ki bireysel çıkartsınlar dolaşma zamanında.
-
@unclesam Hayır testin değil aşının süresi demek istemiştim. Sonrasın aşı yenilenmesi gerekiyor diye biliyorum o yüzden 6 ay içinde demek istedim aslında.. Evet ineceğimiz havaalanında ilgili yere rez. yapmak lazım ama karantina eğer gerekliyse diyor sitede onu bilemedim. Bir yandan da muayene ve tekrar kuduz aşısı olacağı için kalması da gerekiyor gibi..
-
@berilll Eger vardiginizda saat aksami geciyorsa yani calisma saatlerini veya haftasonu ise kopegi karantinada tutmak istyorlar, havalimaninda veteriner mesaiye baslayip kontrolleri ve asiyi yapana kadar. Dolayisiyla varis saatinizi Abd'de haftaici, sabah veya oglen olacak sekilde ayarlarsaniz, indiginizde kopeginize muayene yapip kuduz asisini yapacaklar ve anormal birsey gormezler ise sizi kopeginiz ile birlikte salacaklar ve ozgursunuz.
-
@Rabia-Çakır Surec tamamen ayni. Sadece Cdc basvuru formunu getirecek olan kisi bilgileri ile doldurmaniz gerekiyor. O formda kopegi sahibi disinda biri getiriyor ise doldurunuz gibi bir bolum var. Ve il ilce tarim mudurlugunde bir belge var, sahibinin diger kisiye vekalet izni vermesi gibi bir dilekce. Bu dilekceyi onceden gidip alinizi ve sahibine imzalatiniz. son 48 saat size karisiklik olur, o dilekceyi mutlaka bos zamaninizda gidip alin ve simdiden hazir edin.
-
@Ahmet-0 Tam olarak dusundugumuz gibi bizim de, diger sekilde aklimiza bi turlu yatmamisti zaten.. Bilgilendirme icin tesekkur ederim.
-
Selamlar Arkadaşlar,
7 Yaşındaki rottweiler cinsi köpeğimi amerikaya götürmek istiyorum. Şuan orlando'da yaşıyorum ve Miami havalimanı kabul ediyormuş sanırım.
Yasaklı ırk olduğu için thy'de direkt uçamıyor. Aracı firmalar gerekiyor.
Daha önce hiç yasaklı ırk olarak geçen köpeğini götüren oldu mu?
Kuduz aşısından sonra ki titrasyon testi sonuçarlı vs bu süreç ne kadar sürüyor ortalama?
Biz ocak ayının sonunda getirmeyi planlıyoruz sizce bu testler vs yetişir mi?
bilgisi olan, bu konularda yönlendirebilecek biri varsa çok sevinirim. -
@Borderline yetişebilir. normalde titre testi 2 aya kadar bulabiliyor. Zaman alan süreçler şu şekilde;
Kuduz aşısı yapılıyor
28 gün sonra titre için kan alınıp gönderiliyor
Titre testi sonuçlanıyor (2 hafta-2 ay)
Cdc formu yollanıyor
Cdc rezervasyonu yaptırılıyor (min uçuştan iki hafta önce iki haftadan kısa süre içinde kabul etmiyorlar)
Diğer evraklar zaten son günlerde alabildiğiniz evraklar rabies form ve sağlık formu o yüzden süre açısından tehlike arz etmez onlar.
Biz kan göndermiştik 13 ünde bugün çıkmış 12 günde çıktı o yüzden yetişebilir diye düşünüyorum. 3 haftadan önce rezervasyonu yaptırsanız 2 hafta titre sonuçlanması. 6 haftayı bulur, aşınız yok ise + 4 hafta. -
Köpeği kargo bölümünde giden ya da gidecek olan var mı? Önümüzdeki yaz chicagoya taşınacağız, köpeğim 13 yaşında ve 15 kilo maalesef:( aşı zamanı da geliyor, her yıl aralıkta yaptırıyoruz ama titrasyon testi için geciktirmeli miyiz aşıyı pek anlayamadım. Titrasyon testinin geçerlilik süresi var mı?
-
@Ahmet-0 Bilgi için çok teşekkür ederim Ahmet Bey.
-
@flapjack ne zaman uçacağınıza bağlı titrasyon testi kuduz aşısı sonrası 1 ay bekleme süresi var. ondan sonra kan alıyorlar ve galiba bakanlığa yolluyorlar o belgenin gelmesi de 1-1.5 ayı buluyor. planlamayı buna göre yapmanızı tavsiye ediyorum.
-
Evcil hayvanı olup, ilk uçuşunda aktarmalı seyahat eden var mı acaba? Aktarmalı yolculuk daha zor oluyor sanki?
-
@flapjack kuduz asisi yaptirildiktan sonra 28 gun sonra titre icin kan alinip yollaniyor. Eger kuduz asisinin tekrar asilarini bosluksuz yaptiriyorsaniz titre testi suresiz gecerli oluyor. Ama kuduz tekrar asilari arasinda 1 gun bile bosluk birakirsaniz titre gecersiz oluyor. yani aralikta yaptirirsaniz asiyi, asidan 28 gun sonrada titre yollarsaniz. yazin yine gecerli olur.
ornek veriyorum siz aralikta yaptirdiniz 28 gun sonra titre yaptirdiniz titre sonucunuz gecerli geldi
2025 araliga kadar titre gecerli
2025 aralikta kuduz asi tekrarini bir gun bile gecikmeden yaptirdiniz , eski titre yine 2026 araliga kadar gecerli
boyle boyle devam ediyor.
ama 2025 aralikta kuduz asini ayni tarihten sonra geciktirip yaptirirsaniz 1 gun bile olsa eski titre sonucu gecersiz. -
@yuzu çok teşekkür ederim. Yazın kesin gideceğiz bir daha da gerek kalmayacak titre testine. Sizin gidişinizi de merakla bekliyorum, umarım kolay ve sorunsuz bir yolculuk geçirirsiniz. Ben panik atağa doğru gidiyorum prosedür hakkında bilgi edindikçe
-
@flapjack rica ederim evlat gibiler insan cok endiseleniyor onlar icin haklisiniz. bizimki de 12 yasinda bizlerde sizin durumundayiz inanin. bizimki de 8 kilo ama tasima cantasiyla 8 kusur oluyor o yuzden sanirim alt kisimda ucmasi gerekebilir. biz sizlerden once gerceklestirecegiz ucusumuzu zaten burada deneyimlerimizi tum detaylar ile paylasiriz. Cok tesekkur ederiz sizlere de guzel ve kolay ucuslar dileriz simdiden
-
@gloria teşekkür ederim. İzmirden chicagoya gideceğiz ama sırf aktarma yapmamak için İstanbul’a araçla gidip direkt uçacağız. Kediniz ya da köpeğiniz yanınızda gidecekse zor olmayacaktır ama kargo bölümünde gidenler için aktarma çok zor olabilir gibi geliyor.
-
@yuzu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Kopegi hangi asamada THY'ye teslim ediyoruz, kapiya kadar mi gidiyoruz ya da mesela kafesi nerede kime teslim ediyoruz gibi deli sorular var kafamda. Siz insallah saglikla yolculugunuzu gerceklestirdikten sonra burdan bize bilgi verebilir misiniz? Bir de CDC online formunu ne zaman doldurmak gerekiyor? Cok tesekkur ederim şimdiden.
-
@unclesam Merhaba, istanbul havalimanina gidince ilk once normal giselerden valizinizi birakip isleminizi yapiyorsunuz sonrasinda vaktiniz var ise kopek tualet alanina gidip son tualeti yaptirabilirsiniz, havalimani icinde yapay cimler olan bir alan var. Daha sonra petlerin check in yapildigi ve teslim edildigi ayri bir alan var oradan islemi yapip kopeginizi kafese koyuyorsunuz ve gorevli kafesi muhurluyor. Bu asamada artik ayrilip siz kapiya kopeginiz ise yukleme islemi icin ucaga tasinacak gorevliler tarafindan. Yani son asamaya kadar kopeginizi yaninizda yurutebilirsiniz havalimaninda sanirim agizlik sarti var ama bize soran olmamisti ve kopegimiz saldirgan degil belki sevimli diye ses etmemislerdir.
-
@Ahmet-0 cok tesekkurler cevabiniz icin. Kafesin icine mama ve su kabi da koyuyoruz degil mi?
-
Arkadaşlar merhaba. Ben Kanada’dan 4 ay önce kedimle Türkiye’ye geldim. Kedimin ilk Türkiye’ye gelişiydi. Şimdi geri döneceğiz ve Kanada’daki Tarım Bakanlığına sorduğumda tek istedikleri aşılarının tam olmasıydı. Kanada’da evcil hayvan pasaportu diye bile bir şey yok. Şimdi ben geri dönerken THY benden hangi belgeleri ister? Burda da kedimi veterinere kayıt ettirmem gerekiyor mu? THY çalışanları belgelere özenle bakıyor mu? Türkiye’ye uçarken de ülkeye girerken de kimse belge sormadı. Çıkarken de sorun çıkarmazlar umarım

Benzer Başlıklar
80
55.9k
Users
4.8k
Topics
484.7k