@janedoe ben Almanya Konsolosluguna mail atarak sormustum. Ucus bilgilerinizi girerek mail atarsaniz en saglam bilgiyi konsolosluktan alabilirsiniz bence.
-
@Ezgi-2 vize türüyle alakalı daha önce cr1 vizesi için bu dosyanın online olarak sisteme düştüğünün okumuştum forumda
-
Arkadaslar merhaba, benim sorum nakliye suresiyle ilgili olacak. Deneyimli arkadaslar cevap verirse cok memnun olurum; 10 hafta gibi bir sure duydum. Bu kadar zaman aldi mi sizinki?
-
@OZTURK aynı vizeden(24saatlik Londra vizesi) bana da verdiler sınırda hatta GC olmadan sadece pasaportumdaki göçmen vizesiyle.
İstanbul'daki uçağımız 2 saat geç kalktığı için Londra daki uçuşumuzu kaçırmıştık hava muhalefeti kaynaklı. Sınır polisi ve British havayolları çalışanları çok yardımseverdi. Bize alkollü içecekler hariç havaalanında harcayabileceğimiz M&S Starbucks vb. yerlerde geçerli kişi başı 10gbp lik kuponlar da verdiler. Heathrow da çalışanların kabaca %80 i Hintli desem yanılmam sanırım.Hintli aksanları İngiliz ingilizcesiyle birleşince anlamakta zaman zaman zorlandığım oldu. Onun dışında güzel bir deneyimdi. Tavsiye ederim british airways i ve Londra aktarmasını.
-
-
@hDundar hocam vakumlu poşet büyük marketlerde var 3 boy vardı bizim aldığımız yerde küçük ve orta boy yeterli oldu. Bavul ben giderim bir daha kullanmam diyor iseniz 1200-1700 aralığındaki sert plastik olan bavullardan alın ama bizim bir adet vardı ondan dönüşte çatlamış çıktı. Yaza son gidişte idare eder ama, saglam bavullar büyük boy 3 bin bandından başlıyor. Birde bavul ağırlığına dikkat edin saglam alacagım diye 23 kg hakkın 3/1 ni bavul tutmasın. Ama en önemlisi streç film 😃 havaalanında check ın öncesi bavulların dışını bence sarın hem bez olanlar kirlenmez hemde dış koruma oluyor.
-
@Volkan-bey merhaba, geri dönüş yapıldı mı size yoksa ertelemek zorunda mı kaldınız biletinizi?
-
@irmakbella bu farklılığın nedenini ispatlayabiliyorsanız Türk vatandaşlarının girdiği kapıdan TC kimliğinizle girebilirsiniz. ABD den çıkarken ve ABD ye girerken ABD pasaportu kullanmak zorundasınız. Ayrıca bu isim değişikliğini Türk konsolosluğuna bildirmiş olmalısınız. Oradan aldığınız belgeyi gösterebilirsiniz Türkiye tarafında soran olursa.
-
-
Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.
-
@kenankulll Simdiden hosgeldiniz Kenan Bey. Ilk etapta eger hemen araba almayacaksaniz turo veya havaalaninda arac kiralamak sizin icin en ideali olacaktir. Cunku sabah kalktiginiz zaman da araca ihticayiniz olacak. Ister turo isterseniz de kiralama sirketlerine iletirseniz onlar cocuk koltugu koyacaklardir araclara. cocuklarin oto koltuklari standart zaten sadece belirli bir kilonun uzerinde olanlar icin destek koltugu var. sirketlerle konusurken belirtmeniz gerekebilir.
-
-
oncelikle gecmis olsun.
Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz.
Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz.
Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
-
Istanbul'dan THY ile Newark'a indim, Global Entry ile ilk kez giris yaptim deneyimimi aktarmak istiyorum.
Giderken TSA Precheck hatti acik degildi, herkes gibi sira bekledim ama en azindan ayakkabimi ve laptopumu cikarttirmadilar. Donus muhtesemdi. Ucaktan ortalarda inmeme ragmen1000 kisiye yakin pasaport sirasi vardi. Kalabaliktan olsa gerek ilk ez US Vatandaslar ve GC sahipleri icin ayri kanal acmislar, orada bile 200 kisi bekliyordu. Ama vize ile giren 600-700 kisi beklemekteydi. ikisinin arasinda Global Entry gecisi vardi, oraya girdim. Benden baska kimse yoktu, uzaktan polis "global entry!" diye bagirdi. Ben "yes" diye cevap verince hat uzerindeki kameraya bakmami soyledi. Ben hic durmadan 'na gamarasi" diye bakinirken kamera beni gordu ve aninda gecis izni verdi. Yuruyusumu hic kesmedim, pasaportumu cikarmama bile gerek kalmadi. Inanilmaz bir deneyimdi. Bunca yil ozendigim Global Entry'nin bu kadar rahat olabilecegini beklemiyordum dogrusu. Yillik aidati olan kredi karti sahibiseniz zaten 5 yillik Global Entry ucretini size geri veriyor. Vatandas veya Greencard sahibi olan herkese oneriyorum, yok boyle bir rahatlik. -
@dreamyy reklam değildir aşağıdaki paylaşım, bu ve bir çok bankanın bu şekilde fiziksel altın hesap ürünü mevcut. ABD’de bir düğünde hediye olarak takmayacaksınız çeyrekleri, bu hesap alternatifini değerlendirmeniz belki iyi olacaktır.
Çeyrek Altın Hesabı Çeyrek Altın Hesabı
Ziraat olarak; şubelerimiz, ATM'lerimiz, İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz ve diğer kanallarımızla müşterilerimizin tüm bankacılık işlemleri için yanındayız.
-
-
$100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
-
@mdSerhat Hocam benim de uçuşum var 4 Eylül-12 Eylül arası seyahatim. British airways Londra aktarmalı uçabiliriz Londra'da aktarmada sıkıntı yok ben de o şekilde uçacağım.
-
şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
-
......amerika vatandaslari ve green card sahipleri eyaletler arasi ucuslarda sadece kimlik gosterirler,kimligini telefona isletip gosterebiliyor veya yesil cardi....net uzerinden ucak bileti aliniyorsa zaten belli bilgiler veriliyor,australya icin gecen ay ben queensland eyaletine gittim,bileti on-line aldik, ucak sirketinin uyesiyim,hava alaninda kucuk makinelere bilgilerimizi yazdik ve boarding cardini makine print yapip verdi,ucaga binerken sadece boarding kartini makineden gecirdiler,amerikaya turist olarak gelenler yanlarinda belli bir kimlik tasimalari lazim,gerci 6 defa hawaii ye gittim pasaportlarimizi otel odasindaki kasaya biraktik,disarda polis bir sey sorsa turistim pasaportum otel odasinda derim..amerika hala terrordan korkuyor guvenlikleri biraz daha SIKI oluyor, sydneyden hawaii ye giderken bir suru soru sordular, daha sonra katar hava yollari ile turkiyeye gittik kimse bir sey sormadi.
-
@Brownhood Merhaba, olasi bir soru gelmesi acisindan okulunuzdan transkript veya ogrenci belgesi almaniz yerinde olur.
Hayir, Virgina’ya gidecek olmanizin sorun olacagini dusunmuyorum. Yuksek ihtimalle size giriste sorulacak sorular :
Ne icin geldiniz/ Ziyaret sebebiniz?
Ne kadar kalacaksiniz? (Bu iki soru garanti diyebilirim)
Yaninizda ne kadar para var?
Yiyecek var mi? (Bunlar bazen soruluyor)
Iyi yolculuklar.

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@unclesam il tarım daki veteriner hekim sanırım
-
@Ahmet-0 Merhaba ellerinize ve bilginize sağlık. İyi ki böyle bir yazı yazmışsınız kesinlikle çok yardımcı süreç için. Ben tek tek tüm 7 cdc onaylı karantina yerlerine yazdım. Hepsi 1400-1800 arası fiyat veriyorlar ve ekstra ücretlendirme için hazırlıklı olmanız gerektiğini söylüyorlar. Eğer genel bir fiyat bilgisi arayanlar varsa fikir olacaktır. Biraz havayolu firması konusunda endişelerim var. Herkes şikayetçi rezervasyon yaptıramama rezervasyonun iptali vs gibi hatta check in sırasında yer yok vs denilip kabul edilmemesi evcil hayvanın gibi. Bir kaç kişi kızıltoprak şubesinin yardımcı olduğunu mümkünse online/mail yoluyla yapılmaması gerektiğini söyledi. Sizlerin görüşü nedir veya deneyimleyen biri varsa o aşamalarda dikkat etmemiz gerekenler neler?
-
@Rabia-Çakır Veterinere gidip titre testini baslatmalisiniz. bizim titre sonucunun ankaradan gelmesi 2 ayi bulmustu.
-
@unclesam Merhaba, Turkiyedeki veterineriniz olmali, adres isim ve veterinerlik numarasi tarzi birsey vardi onunla birlikte muhrunu basmisti bizim veteriner ancak bizim form tek sayfa daha az kisimdan olusuyordu. biraz daha detaylandirmislar.
-
@yuzu Merhaba, gercekten cok yuksek bir ucret malesef. Normalde Abd ye girince veterinere gittiginizde muayene 90 -100 olur kuduz asisi da 40 dolar civari yani dediginiz rakamlar gercekten can sikici. Bilet konusunda imkaniniz var ise satis ofisine bizzat gidip halletmenizi oneririm. Biz de kiziltoprakdan almistik, bize dedikleri bilgi bagaj veya kabin icin bir ucusun kotasi var ve ilk biletleme yapanlar oncelikli oluyor, ucmak istediginiz tarihte sizden once birileri pet ile rezervasyon yapip satin aldiysa size yer kalmaz. o yuzden tarihlerde esnek olursaniz iyi olur.
-
Süreci anlatıyorum komple yeni yaptım. cdc formu dolduruyorsunuz bu formun geçerlilik süresi 30 gün yani bu formu doldurup cdc gönderip Amerika’ya giriş yapmanızdaki toplam süreç 30 gün olacak. Formun çoğu kısmını ilçe tarıma ve en son kısmı 2 sayfada en alt kısımı da il tarıma gidip onaylatacaksınız. Daha sonra başvuru formunu doldurup başvuru yapıp işte köpeğin dişleri vs karnesinin fotoğrafları ve köpeğin bütün görüntüsü kuyruğu gözükmesine dikkat edin başvuru yapıyorsunuz daha sonra bilet satın alıyorsunuz ve hayvan götüreceğinizi söyleyip ödemesini yapıyorsunuz burada rezervasyon gibi bir şey yapmanızı önermem gününüzü her şeyi netleyip hem sizin biletinizi hem de köpeğinizin biletini satın alın uçakta yer kalmayabilir. Cdc ödeme yapıp işlemi bitiriyorsunuz. Ben hafta sonu Amerika’ya giriş yapacağım için ekstra ücret ödedin ve toplam ödediğim tutar 2000$ oldu. Daha sonra da kapıda zaten görevli belgelerinizi bakıyor gidiyorsunuz bu kadar.
-
@Olkan-Oflaz-0 Merhaba. Bilgilendirme icin cok teşekkürler. Kopeginizi havaalaninda karantinaya alma gibi bir durum olmadi sanırım? Biz Miami'den giris yapacagiz. Miami CDC onayli havaalani veterineri oraya gidince kopegi teslim alacaklarini ve tekrar kuduz asisi yapilip 2-3 gun kopegin orada tutulacagini bilgi olarak gecmis bazi arkadaslara. Onceki postlarda okudum. Sizde boyle birsey olmadi mi?
-
@Olkan-Oflaz-0 Birsey sormayi unuttum. Miami'de customs clearance icin broker tutmanizi talep ediyorlar. Sizden bu istendi mi? Tesekkur ederim
-
@unclesam oldu havalimanında kalacak gittiğimizde o yüzden bizde otel tuttuk hemen alamayacağımız için sırf Türkiye’den yani yüksek tehlikeli ülkeden geldiğiniz için 475 dolar ödedik
-
@unclesam hayır öyle bir şey olmadı bizde dc için
-
@Olkan-Oflaz-0 merhaba başvuru formu dediğiniz form tam olarak nedir? Cdc rezervasyon formu mu?
-
@Olkan-Oflaz-0 bir de hangi havalimanında giriş yaptınız acaba? Süreçler çok karıştı bu yeni uygulamalarla. ben cdc onaylı havalimanında bulunan bir klinik ile görüştüğümde şey diye bilgilendirdi , eğer customs sizi salsa bile sakın terminali terketmeyin yoksa bu cdc karantina kurallarının ihlali sayılır hemen bizler ile iletişime geçin diye. tekrar aşılanma/muayne için cdc kliniğine götürdüler mi?
-
@Ahmet-0 titre testi mayıs ayında yapıldı . Ben abd deyim köpeğim İzmir de kaldı. Başka biri aracılığıyla buraya getirmenin detaylarını biliyor musunuz?
-
Merhaba arkadaşlar,
Bu posttan bir çok bilgi edindim. Kedimi götüreceğim. Sorum şu;
İlk defa abdye seyahat edeceğim turist vizemle ilk girişim olacak. Kedimi yanıma almak istiyorum.
Bunun riski var biliyorum ama yapan arkadaşlar varsa bilgi almak isterim.
Teşekkürler -
@dedekorkud Geçen yıl annem kedisiyle birlikte turist vizesiyle gelip döndü hiçbir problem olmadı.
-
@dedekorkud eşim turist vizesi ile bir kedimizi getirdi, sorun olmadı, kimse bir şey sormadı. Hep kedimle seyahat ediyorum dersiniz sorarlarsa.
-
Arkadaşlar ben Amerika'dayım. Eşim köpeğimizi haftaya getirecek ve bilet ve rezervasyonlarla ilgili herşeyi halletmiş olacağız çok yakın zamanda. Süreç ile ilgili detaylı bilgiler yazacağım haftaya geldiklerinde, şimdiden yazıp bir yanlışlık olmaması adına. Fakat iyi niyetle yazan arkadaşların çoğunun şu noktaları atladığını düşünüyorum.
1 ) 1 Ağustos 2024 tarihinde bu iş 2-3 kat zorlaştı ve tamamen farklı formlar onaylar belgeler isteniyor. Dolayısıyla bu tarihten önce hayvan getiren arkadaşların tecrübeleri çoğunlukla yardımcı olmuyor. Fakat Türk Havayollarıyla olan durum hala benzer.
2) Kedi ve köpeklerin durumu tamamen farklı. Köpeklerin için durum çok daha karışık.Teşekkürler
-
Merhaba, anladığım kadarıyla aşamalar şu şekilde olacak;
En önemlisi 'The CDC Dog Import' formu, bunu online doldurup mailimize makbuz iletilecek. Bu hem burada çıkarken hem de ABD'ye girerken gösterilecek en önemli belge.
Titre testi, aşıdan bir ay sonra yapılmalı ve 6 ay içerisinde ABD'de köpek sokulmalı.
Sonrasında, veterinerden alınacak 'A Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip' formu..
En son da uçuştan 48 saat önce Tarım Bak. tarafından verilecek belgeler.Tüm aşamlar detaylıca anlatılmış, karantina yok. Bunlar dışında yapmamız gereken bir şey yok diye anlamadım doğru mudur?
-
@californiapostdoc bekliyoruz sürecinizi bizimle de paylaşırsanız hepimize çok yardımcı olacaktır. Dediğinize katılıyorum ağustostan sonra çoğu şey değişti o yüzden ağustos sonrası bilgileri deneyimleri referans almakta fayda var. Umarım sizler için süreç kolay ilerler. Patili dostumuza şimdiden iyi uçuşlar dilerim
-
@berilll Titre testi omur boyu gecerli kuduz asisi duzenli yapildigi surece. Oyle okumustum. 6 aylik miymis suresi?
Yazdiklariniza ek olarak kopegin girebilecegi 6 adet havalimani var. Onlardan hangisinden girecekseniz ordaki CDC onayli veterinerden randevu almak ve ucretini gitmeden odemek gerekiyor. Ve oraya gittiginizde 2-3 gunluk karantina olabilir. Sanirim giris yaptiginiz yere gore degisiyor. Bu sekilde okudum. yanlisim varsa duzeltin lütfen.

Benzer Başlıklar
78
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.5k