şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
-
Amerika'ya giriş yapalı yarın tam bir ay olacak. 13 Ocak’ta, iki kedimiz, altı bavulumuz ve iki çantamızla birlikte THY’nin direkt uçuşuyla Houston’a geldik. Önceden Booking aracılığıyla kiraladığımız arabayı alıp inişimizin ardından Austin’e doğru yola çıkmayı planladık.
İstanbul'da biletimizi alana kadar 3 pasaport kontrolünden geçtik ve bavullarımız hakkında birçok soru soruldu. Uçağımız İstanbul’dan 14.50’de kalktı ve 21.00 civarında Houston’a indi. Ancak havaalanından çıkmamız neredeyse 23.00’i buldu. Bunun en büyük sebebi, girişteki uzun kuyruk ve ardından kediler için bir pet relief area arayışımız oldu. Uçuştan önce, İstanbul Havalimanı’nda evcil hayvanlar için özel bir alan olduğunu gördük ve kedilerimiz için orayı kullandık. Ancak Houston Havalimanı’nda çok aramamıza rağmen böyle bir alan bulamadık.
Pasaport kontrolünde görevliye pasaportlarımızı ve sarı dosyalarımızı verdik. Bizi bekleme alanına yönlendirdi ve orada yedi-sekiz kişi daha vardı. Herkesi tek tek çağırdılar, en son sıra bize geldi. Odaya alınıp sorular sorulacağını düşünüyorduk, ancak görevli pasaportlarımızı geri vererek sadece "İyi akşamlar." dedi. Biz hâlâ bir sonraki adıma hazırlanırken, etrafa şaşkın şaşkın baktığımızı fark eden görevli tekrar yanımıza gelip "Bavullarınızı aşağıdan alabilirsiniz, iyi akşamlar." dedi. Böylece tek bir soru bile sorulmadan ülkeye giriş yapmış olduk! Bu şaşkınlık içinde adres güncellemesi yapmayı tamamen unuttuğumuzu sonradan fark ettik.
Havaalanından çıktıktan sonra, kiraladığımız arabaya ulaşmak için shuttle’a bindik ve ardından Austin’e doğru yola koyulduk. Normalde yolculuk yaklaşık 2,5 saat sürüyor, ancak bizimki 1 saatten fazla uzadı. Uçakta hiç uyuyamamıştım; çünkü uçak aşırı doluydu, ayaklarımızın dibinde kediler, her yanımızda eşyalar ve insanlar vardı. Bilet pahalı olmasına rağmen uçak eski ve dardı, bu da yolculuğu daha yorucu hâle getirdi.
Araba sürerken oldukça zorlandım, hatta göz kapaklarımın ağırlaştığı anlar oldu. Üstelik ilk defa bir SUV kullanıyordum. Ama tüm zorluklarına rağmen, gece vakti hiç bilmediğim bir ülkede araba sürmek başta tedirgin edici olsa da sonunda bana ciddi bir özgüven kazandırdı. Gece 3 civarında sonunda Austin’e vardık ve uzun bir yolculuğun ardından dinlenebildik.
Bu süreçte SSN'lerimiz geldi, şu an sadece Green Card’larımızı bekliyoruz. -
-
Arkadaslar merhaba, benim sorum nakliye suresiyle ilgili olacak. Deneyimli arkadaslar cevap verirse cok memnun olurum; 10 hafta gibi bir sure duydum. Bu kadar zaman aldi mi sizinki?
-
-
@hDundar hocam vakumlu poşet büyük marketlerde var 3 boy vardı bizim aldığımız yerde küçük ve orta boy yeterli oldu. Bavul ben giderim bir daha kullanmam diyor iseniz 1200-1700 aralığındaki sert plastik olan bavullardan alın ama bizim bir adet vardı ondan dönüşte çatlamış çıktı. Yaza son gidişte idare eder ama, saglam bavullar büyük boy 3 bin bandından başlıyor. Birde bavul ağırlığına dikkat edin saglam alacagım diye 23 kg hakkın 3/1 ni bavul tutmasın. Ama en önemlisi streç film 😃 havaalanında check ın öncesi bavulların dışını bence sarın hem bez olanlar kirlenmez hemde dış koruma oluyor.
-
@Volkan-bey merhaba, geri dönüş yapıldı mı size yoksa ertelemek zorunda mı kaldınız biletinizi?
-
@irmakbella bu farklılığın nedenini ispatlayabiliyorsanız Türk vatandaşlarının girdiği kapıdan TC kimliğinizle girebilirsiniz. ABD den çıkarken ve ABD ye girerken ABD pasaportu kullanmak zorundasınız. Ayrıca bu isim değişikliğini Türk konsolosluğuna bildirmiş olmalısınız. Oradan aldığınız belgeyi gösterebilirsiniz Türkiye tarafında soran olursa.
-
-
Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.
-
@kenankulll Simdiden hosgeldiniz Kenan Bey. Ilk etapta eger hemen araba almayacaksaniz turo veya havaalaninda arac kiralamak sizin icin en ideali olacaktir. Cunku sabah kalktiginiz zaman da araca ihticayiniz olacak. Ister turo isterseniz de kiralama sirketlerine iletirseniz onlar cocuk koltugu koyacaklardir araclara. cocuklarin oto koltuklari standart zaten sadece belirli bir kilonun uzerinde olanlar icin destek koltugu var. sirketlerle konusurken belirtmeniz gerekebilir.
-
-
oncelikle gecmis olsun.
Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz.
Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz.
Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
-
Istanbul'dan THY ile Newark'a indim, Global Entry ile ilk kez giris yaptim deneyimimi aktarmak istiyorum.
Giderken TSA Precheck hatti acik degildi, herkes gibi sira bekledim ama en azindan ayakkabimi ve laptopumu cikarttirmadilar. Donus muhtesemdi. Ucaktan ortalarda inmeme ragmen1000 kisiye yakin pasaport sirasi vardi. Kalabaliktan olsa gerek ilk ez US Vatandaslar ve GC sahipleri icin ayri kanal acmislar, orada bile 200 kisi bekliyordu. Ama vize ile giren 600-700 kisi beklemekteydi. ikisinin arasinda Global Entry gecisi vardi, oraya girdim. Benden baska kimse yoktu, uzaktan polis "global entry!" diye bagirdi. Ben "yes" diye cevap verince hat uzerindeki kameraya bakmami soyledi. Ben hic durmadan 'na gamarasi" diye bakinirken kamera beni gordu ve aninda gecis izni verdi. Yuruyusumu hic kesmedim, pasaportumu cikarmama bile gerek kalmadi. Inanilmaz bir deneyimdi. Bunca yil ozendigim Global Entry'nin bu kadar rahat olabilecegini beklemiyordum dogrusu. Yillik aidati olan kredi karti sahibiseniz zaten 5 yillik Global Entry ucretini size geri veriyor. Vatandas veya Greencard sahibi olan herkese oneriyorum, yok boyle bir rahatlik. -
@dreamyy reklam değildir aşağıdaki paylaşım, bu ve bir çok bankanın bu şekilde fiziksel altın hesap ürünü mevcut. ABD’de bir düğünde hediye olarak takmayacaksınız çeyrekleri, bu hesap alternatifini değerlendirmeniz belki iyi olacaktır.
Çeyrek Altın Hesabı Çeyrek Altın Hesabı
Ziraat olarak; şubelerimiz, ATM'lerimiz, İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz ve diğer kanallarımızla müşterilerimizin tüm bankacılık işlemleri için yanındayız.
-
-
$100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
-
@mdSerhat Hocam benim de uçuşum var 4 Eylül-12 Eylül arası seyahatim. British airways Londra aktarmalı uçabiliriz Londra'da aktarmada sıkıntı yok ben de o şekilde uçacağım.
-
şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
-
......amerika vatandaslari ve green card sahipleri eyaletler arasi ucuslarda sadece kimlik gosterirler,kimligini telefona isletip gosterebiliyor veya yesil cardi....net uzerinden ucak bileti aliniyorsa zaten belli bilgiler veriliyor,australya icin gecen ay ben queensland eyaletine gittim,bileti on-line aldik, ucak sirketinin uyesiyim,hava alaninda kucuk makinelere bilgilerimizi yazdik ve boarding cardini makine print yapip verdi,ucaga binerken sadece boarding kartini makineden gecirdiler,amerikaya turist olarak gelenler yanlarinda belli bir kimlik tasimalari lazim,gerci 6 defa hawaii ye gittim pasaportlarimizi otel odasindaki kasaya biraktik,disarda polis bir sey sorsa turistim pasaportum otel odasinda derim..amerika hala terrordan korkuyor guvenlikleri biraz daha SIKI oluyor, sydneyden hawaii ye giderken bir suru soru sordular, daha sonra katar hava yollari ile turkiyeye gittik kimse bir sey sormadi.
-
@Brownhood Merhaba, olasi bir soru gelmesi acisindan okulunuzdan transkript veya ogrenci belgesi almaniz yerinde olur.
Hayir, Virgina’ya gidecek olmanizin sorun olacagini dusunmuyorum. Yuksek ihtimalle size giriste sorulacak sorular :
Ne icin geldiniz/ Ziyaret sebebiniz?
Ne kadar kalacaksiniz? (Bu iki soru garanti diyebilirim)
Yaninizda ne kadar para var?
Yiyecek var mi? (Bunlar bazen soruluyor)
Iyi yolculuklar.

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
Sultan Papağanı götüren birisi varsa bilgilendirebilir mi?
-
@semihistanbul merhaba, 1 Ağustos itibariyle kurallar değişti malumunuz. Aklımız o kadar karıştı ki anlatamam. Köpeğimi bırakma gibi şansım yok. Ama ne evraklar gerekli tam anlamıyla bulamıyorum hiç bir yerde. Bilginiz var mı? Ya da yardımcı olabilecek biri? Resmen yaşlandım şu süreçte
-
@Ashley-0 Merhaba, öğrenebildiniz mi acaba süreci. Bende arayış içindeyim hala
-
@hzey Merhaba, bizim araştırdığımız kısım gerekli olan evraklardı.(Kuduz titrasyon testi ve yolculuktan 48 saat öncesinde tarımdan alınacak evrak.) Normalde uçuşlarda bildiğim kadarıyla 8 kg’ya kadar uçak içinde gidebiliyor, 8 kg’dan üstünü ayrı bir yerde taşıyorlar. Uçak için rezervasyon yaptıktan sonra arayarak evcil hayvan için bilet alınıyor. Onun da belirli sınırlaması var, o yüzden çağrı merkezinden yapılıyor. Bahsettiğim şeyleri biliyor olabilirsiniz. Sizin bahsettiklerinizi bilmiyorum o yüzden anlayamamış olabilirim sorunuzu. Araştıracağım. Sizin de farklı öğrendiğiniz bir durum olursa bizi de bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
-
@Pınar-Keser-Binay Her veteriner o kadar farklı bilgi verdi ki kime inanacağımızı şaşırdık. Bizim köpeğimizin kuduz aşısı zamanı henüz gelmediği için (30 Aralık 2024’te olması gerekiyor) biz bir önceki aşısı ile kuduz titrasyon testi yaptırabildik.( 3 yaşında yani daha önceden aşı olmuştu. Kimi tekrar aşı yaptırın dedi kimi gerek yok dedi. Eğer aşı yaptırılırsa 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra test yapabiliyorlar, ona vaktimiz olmadığı için mecburen yaptırdık. Yani burada biraz size kalmış, çünkü veterinerler fikir olarak ikiye ayrılıyor.) Laboratuvara Ankara’ya gönderiyorlar, min. 2-3 haftada sonuç geliyor diyorlar. Veterinerler sonra gerekli evrakları hazırlayıp size veriyor. Yolculuktan 48 saat önce tarıma gidip bir belge alıyorsunuz. 3 ay karantinada kalıyor diyenler oldu falan. Ben bulunduğum şehirde tarımı arayıp bilgi aldım, sağ olsun çalışan bir hanımefendi bir veterineri arayarak teyit etti, karantina yok en azından bahsettiğim bizim süreç için. İstisnai durumlar varsa bilemiyorum.Bizim edindiğimiz bilgiler bu şekilde, çok karışık ve yorucu bir süreçti. Umarım sizin işinizi kolaylaştırır. Eksik bilgim varsa öğrenirseniz beni de bilgilendirin lütfen.
-
@Aylin-Camkiran-Kenan Merhaba, siz veterinere pansiyon için mi ulaşmak istiyorsunuz yoksa farklı bir işlem mi var acaba? Biz de köpeğimizle gideceğiz, yapmamız gereken bir şey varsa bilgi almak isteriz. Şimdiden teşekkürler
-
Merhabalar konu hep bir yere kadar geliyor ve maalesef kilitleniyor
titrasyon test kısmı ve tarım müdürlüğünden belge alma konusunda herkes hemfikir, buraya kadar net. Ama sıkıntı buradan sonra başlıyor.- Gidilecek havalimanından sorumlu bir veterinerden randevu almak gerekiyor mu?
- CDC başvurusunu uçuş tarihinden ne kadar önce yapmak gerekiyor?
- Broker ne için lazım?
- karantinaya hangi durumlarda alınıyor?
- vb.
Köpeğini ağustos sonrası Amerikaya götüren veya gönderen biri noolur bizi aydınlatsın. Kronolojik olarak madde madde bize tane tane anlatsın lütfen çok rica ediyorum. illaki birileri ağustos sonrası köpeğini Amerikaya götürmüştür.
Hepimiz bu konuda belli ki çok hassasız ve dağıldık kafamız karışık...
-
@Kadir-Yüce valla ben kısmetse 1 aralıkta götüreceğim cdc doldurup başka bir forumu doldurduk onun da geçerlilik süresi 1 ay ilçe tarım ve il tarım doldurdu onunla cdc başvurduk Thy bilet aldık gideceğimiz havalimanında rezervasyon yaptık durum böyle genel olarak
-
@Olkan-Oflaz-0
dönüş için teşekkürler. umarım sıkıntısız bir sürec olur.
Gideceğiniz havalimanına nereden ne rezervasyonu yaptırdınız? Bir de başka bir form doldurduk dediğiniz form ne formudur? biraz daha net bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler. -
@Ashley-0 merhaba, bir yılı geçmemiş kuduz aşısı, titre test raporu, veterinerden seyahat edebilir sağlık belgesi, tarım ormandan seyahat belgesi ve CDC(amerikada kurum) kurumundan onay belgesi alıp sonra uçak biletini müşteri hizmetleri veya ofisten alacaksınız(pet rezervasyonlu). Geldiğinizde de karantina yalnizca titre testi olmayanlar icin isteniyor. Cdc başvurusu tamamen online yapılıyor.
-
@Ashley-0 titre testiniz var ise ve belgeleriniz hazır ise sizin abd ye 30 aralıkdan önce girmeniz gerekiyor. Abd de uzun süre kalacaksanız kuduz aşısı burda yaptırmanız gerekiyor çünkü Tr de yapılan aşı lisansı burada geçerli değil.
-
This post is deleted! -
@Kadir-Yüce merhaba, varacağınız havalimanından onayı aslında uçuş firması yani Thy alıyor. Siz thy den bileti alırken onlar abd havalimanı ile iletişime geçip onay alıyorlar durum bu o sizlik bir durum değil normalde. Ve CDC sitesinden okuduğum bilgi ise 28 gün karantina durumu, titre testi beyan edemeyen yolcular için isteniyor. Titre testi olanlar için sadece muayene ve tekrar aşılama için rezervasyon isteniyor. Cdc onaylı animal care facility lerden rezervasyon linki de şudur : https://www.cdc.gov/importation/dogs/approved-care-facilities.html
-
Merhaba tekrar, kopegi ile seyahat edecekler icin linkleri topluca paylasmak istedim. Herseyi acik anlatmis CDC, dil problemi olanlar ise translate kopyalayabilir herkesin okumasi onemli Agustos sonrasi guncelleme icin.
1- Bu link yuksek riskli ulkeden yani Turkiye, gelecek kopek icin madde madde gereklilikler ve diger butun bilgiyi iceriyor.
2- Bu link ise Turkiyede veterinerinizin dolduracagi belge. Fakat Bu belgeyi Titre testinden sonra doldurun cunku test bilgilerini de istiyor. Abd'ye giristen maksimum 30 gun once doldurulmasi gerekli.
3- Bu link Abd de varacaginiz konumdaki onayli pet merkezleri ve online yada email ile rezervasyon islem bilgileri. Ucaktan indiginizde burasi muayene ve gereken yeni asilari yapacak EGER risk gorurlerse veya titre raporunuz yok ise 28 gun karantina istiyorlar.
4- Bu link CDC import basvurusu. Online yapiliyor butun belgeleriniz (titre, 2 numaradaki belge ve kopegin yandan yuzu vucudu gozeuken fotografi ve ucus numaraniz) tamamlaninca basvuru yapmaniz gerekiyor. Ucustan 2 3 gun once tavsiye ediliyor ve basvuru yapinca emailinize bir belge gelecek onu yazdirip yaniniza alin.
https://cdc-786687.workflowcloud.com/forms/090dc543-7b2f-4538-b2c7-2919d12ecc735- Bu son link ise seyahat oncesi kontrol listesi, herseyi tamamlayinca buradan listeye tik atarak son kontrolunuzu yapabilirsiniz
6-Abd icin gerekli degil ancak Turkiyeden cikis icin Tarim ormandan ucusa 48 saat kala seyahat belgesi almayi unutmayin. Veterinerinizden saglik belgesi ile ve kopeginizi yaninizda Tarim orman sube mudurlugune gidiyorsunuz. Oncesinde bizzat gidip veya telden arayip randevu almanizi oneririm.
Bu surecte unutmayin kopegin mikrocipte kayitli sahibi seyahat ediyorsa butun basvurulari o kisi yapacak eger farkli kisi sehayat ediyorsa CDC basvurulari sehayat edecek kisi adina yapilacak ve tarim orman icin sahibinden imzali bir belge alinmasi gerekiyor, o belgeyi oncesinde subeye gidip aliniz ve sahibine doldurtunuz. son 48 saat ayaginiza dolanmasin.
Tum belgelerden 2 adet yazdirip yaniniza almaniz tavsiye ediliyor cunku ucaga binerken gorevliler bazilarini alabilir ve indiginizde de ayni sekilde gormek isteyecekler.
Herkese kolay gelsin. Umarim yardimci olur yeni surec malesef ekstra bir adim ve ekstra masraf eklemis ayrica Abd de gelebileceginiz havalimanlarini azaltmis. Indiginizdeki kontrol ve asi ucretleri icin bilgi yazmiyor cunku o an veteriner risk gorur ise ekstra test ve kontroller isteyebilirmis. -
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanlarda Türkiyeden Amerikaya kedisini götüren oldu mu acaba? American Airlines ve British Airways ile konuştum kabin için hayvan kabul etmediklerini söylüyorlar. Tek seçenek THY gibi görünüyor şu anda ama onunda 1 adet uçuşu var gideceğimiz yere ve 19 saat Kanada aktarmalı
Kedimiz kutusuyla birlikte 6.5 KG
Tüm Aşıları tam
Kuduz titrasyon testi yapıldıBunların dışında bir şey gerekiyor mu?
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler şimdiden
-
Herkes tarımdan belgelerin 48 saat önce alınması gerek demiş ama ben bulunduğum ildeki tarıma sorduğumda 48 saat falan demediler belgenin 10 gün geçerliliği var dediler sadece. Türk Hava yollarını arayıp sordum tarım ne diyorsa o biz ekstra bir sorun çıkartmıyoruz o konuda dediler. Kafam çok karıştı. İstanbula uçuştan 1 hafta önce gidip ailemle vakit geçiririm diyordum ama 48 saat öncesinden bu belgeyi almam gerekiyorsa o plan biraz yalan oldu
(İkametinin olduğu şehirden almak zorundasın dediler bir de ki ne kadar doğru yine bilmiyorum)
-
@Ben-Batur American Airlines kabul ediyor aslında, şimdi websitelerini de kontrol ettim in cabin pet kabul ediyorlar. Acaba yanlış bilgi mi verildi size? Taşıma çantası ile 8kg yu gecmeyecek şekilde ve softcase yumuşak çanta içerisinde, British Airways dışında çoğu şirket kabul ediyor aslında, kabindeki evcil hayvan sayısı dolmamışsa tabii.
-
@hilalf siz hangi ildesiniz? Uçuştan 48 saat önce alınmış olmalı İstanbul İl tarımdan ve havayollarının bu yöndeki prosedürü genel olarak bu şekilde. Thy websitesi de aynı bilgiyi paylaşıyor ama kural yakın zamanda değiştiyse o konuda bilgim yok. İkamet adresinizin olduğu yerden alınmalı diye ben de biliyorum. Çünkü ikametinize bağlı ilçe tarımdan alıyorsunuz. Yine de gidip yeniden bir danışın isterseniz.
Ve açıkçası ben bu konusa thy call center personelinin söylemine çok güvenmem. Birinin dediği diğerini tutmuyor havaalanında sorun yaşayabilirsiniz. Birkaç kez her şeyi arayarak ya da thy ofisine bizzat giderek teyit edin
-
@Ahmet-0 yani her işlem son bir ay içerisinde yapılıyor öyle mi? 2 ay önceden yapabileceğimiz bir şey yok
-
@hilalf 10 gün kara yolu için geçerli. Havayolunda 48 saat.

Benzer Başlıklar
88
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.6k