Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

• Sultan Papağanı götüren birisi varsa bilgilendirebilir mi?

• @semihistanbul merhaba, 1 Ağustos itibariyle kurallar değişti malumunuz. Aklımız o kadar karıştı ki anlatamam. Köpeğimi bırakma gibi şansım yok. Ama ne evraklar gerekli tam anlamıyla bulamıyorum hiç bir yerde. Bilginiz var mı? Ya da yardımcı olabilecek biri? Resmen yaşlandım şu süreçte

• @Ashley-0 Merhaba, öğrenebildiniz mi acaba süreci. Bende arayış içindeyim hala 🙂

• @hzey Merhaba, bizim araştırdığımız kısım gerekli olan evraklardı.(Kuduz titrasyon testi ve yolculuktan 48 saat öncesinde tarımdan alınacak evrak.) Normalde uçuşlarda bildiğim kadarıyla 8 kg’ya kadar uçak içinde gidebiliyor, 8 kg’dan üstünü ayrı bir yerde taşıyorlar. Uçak için rezervasyon yaptıktan sonra arayarak evcil hayvan için bilet alınıyor. Onun da belirli sınırlaması var, o yüzden çağrı merkezinden yapılıyor. Bahsettiğim şeyleri biliyor olabilirsiniz. Sizin bahsettiklerinizi bilmiyorum o yüzden anlayamamış olabilirim sorunuzu. Araştıracağım. Sizin de farklı öğrendiğiniz bir durum olursa bizi de bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

• @Pınar-Keser-Binay Her veteriner o kadar farklı bilgi verdi ki kime inanacağımızı şaşırdık. Bizim köpeğimizin kuduz aşısı zamanı henüz gelmediği için (30 Aralık 2024’te olması gerekiyor) biz bir önceki aşısı ile kuduz titrasyon testi yaptırabildik.( 3 yaşında yani daha önceden aşı olmuştu. Kimi tekrar aşı yaptırın dedi kimi gerek yok dedi. Eğer aşı yaptırılırsa 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra test yapabiliyorlar, ona vaktimiz olmadığı için mecburen yaptırdık. Yani burada biraz size kalmış, çünkü veterinerler fikir olarak ikiye ayrılıyor.) Laboratuvara Ankara’ya gönderiyorlar, min. 2-3 haftada sonuç geliyor diyorlar. Veterinerler sonra gerekli evrakları hazırlayıp size veriyor. Yolculuktan 48 saat önce tarıma gidip bir belge alıyorsunuz. 3 ay karantinada kalıyor diyenler oldu falan. Ben bulunduğum şehirde tarımı arayıp bilgi aldım, sağ olsun çalışan bir hanımefendi bir veterineri arayarak teyit etti, karantina yok en azından bahsettiğim bizim süreç için. İstisnai durumlar varsa bilemiyorum.Bizim edindiğimiz bilgiler bu şekilde, çok karışık ve yorucu bir süreçti. Umarım sizin işinizi kolaylaştırır. Eksik bilgim varsa öğrenirseniz beni de bilgilendirin lütfen.

• @Aylin-Camkiran-Kenan Merhaba, siz veterinere pansiyon için mi ulaşmak istiyorsunuz yoksa farklı bir işlem mi var acaba? Biz de köpeğimizle gideceğiz, yapmamız gereken bir şey varsa bilgi almak isteriz. Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

• Merhabalar konu hep bir yere kadar geliyor ve maalesef kilitleniyor 😞
    titrasyon test kısmı ve tarım müdürlüğünden belge alma konusunda herkes hemfikir, buraya kadar net. Ama sıkıntı buradan sonra başlıyor.

1. Gidilecek havalimanından sorumlu bir veterinerden randevu almak gerekiyor mu?
    2. CDC başvurusunu uçuş tarihinden ne kadar önce yapmak gerekiyor?
    3. Broker ne için lazım?
    4. karantinaya hangi durumlarda alınıyor?
    5. vb.
      Köpeğini ağustos sonrası Amerikaya götüren veya gönderen biri noolur bizi aydınlatsın. Kronolojik olarak madde madde bize tane tane anlatsın lütfen çok rica ediyorum. illaki birileri ağustos sonrası köpeğini Amerikaya götürmüştür.

Hepimiz bu konuda belli ki çok hassasız ve dağıldık kafamız karışık...

• @Kadir-Yüce valla ben kısmetse 1 aralıkta götüreceğim cdc doldurup başka bir forumu doldurduk onun da geçerlilik süresi 1 ay ilçe tarım ve il tarım doldurdu onunla cdc başvurduk Thy bilet aldık gideceğimiz havalimanında rezervasyon yaptık durum böyle genel olarak

• @Olkan-Oflaz-0
    dönüş için teşekkürler. umarım sıkıntısız bir sürec olur.
    Gideceğiniz havalimanına nereden ne rezervasyonu yaptırdınız? Bir de başka bir form doldurduk dediğiniz form ne formudur? biraz daha net bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

• @Ashley-0 merhaba, bir yılı geçmemiş kuduz aşısı, titre test raporu, veterinerden seyahat edebilir sağlık belgesi, tarım ormandan seyahat belgesi ve CDC(amerikada kurum) kurumundan onay belgesi alıp sonra uçak biletini müşteri hizmetleri veya ofisten alacaksınız(pet rezervasyonlu). Geldiğinizde de karantina yalnizca titre testi olmayanlar icin isteniyor. Cdc başvurusu tamamen online yapılıyor.

• @Ashley-0 titre testiniz var ise ve belgeleriniz hazır ise sizin abd ye 30 aralıkdan önce girmeniz gerekiyor. Abd de uzun süre kalacaksanız kuduz aşısı burda yaptırmanız gerekiyor çünkü Tr de yapılan aşı lisansı burada geçerli değil.

• This post is deleted!

• @Kadir-Yüce merhaba, varacağınız havalimanından onayı aslında uçuş firması yani Thy alıyor. Siz thy den bileti alırken onlar abd havalimanı ile iletişime geçip onay alıyorlar durum bu o sizlik bir durum değil normalde. Ve CDC sitesinden okuduğum bilgi ise 28 gün karantina durumu, titre testi beyan edemeyen yolcular için isteniyor. Titre testi olanlar için sadece muayene ve tekrar aşılama için rezervasyon isteniyor. Cdc onaylı animal care facility lerden rezervasyon linki de şudur : https://www.cdc.gov/importation/dogs/approved-care-facilities.html

• Merhaba tekrar, kopegi ile seyahat edecekler icin linkleri topluca paylasmak istedim. Herseyi acik anlatmis CDC, dil problemi olanlar ise translate kopyalayabilir herkesin okumasi onemli Agustos sonrasi guncelleme icin.

1- Bu link yuksek riskli ulkeden yani Turkiye, gelecek kopek icin madde madde gereklilikler ve diger butun bilgiyi iceriyor.

2- Bu link ise Turkiyede veterinerinizin dolduracagi belge. Fakat Bu belgeyi Titre testinden sonra doldurun cunku test bilgilerini de istiyor. Abd'ye giristen maksimum 30 gun once doldurulmasi gerekli.

3- Bu link Abd de varacaginiz konumdaki onayli pet merkezleri ve online yada email ile rezervasyon islem bilgileri. Ucaktan indiginizde burasi muayene ve gereken yeni asilari yapacak EGER risk gorurlerse veya titre raporunuz yok ise 28 gun karantina istiyorlar.

4- Bu link CDC import basvurusu. Online yapiliyor butun belgeleriniz (titre, 2 numaradaki belge ve kopegin yandan yuzu vucudu gozeuken fotografi ve ucus numaraniz) tamamlaninca basvuru yapmaniz gerekiyor. Ucustan 2 3 gun once tavsiye ediliyor ve basvuru yapinca emailinize bir belge gelecek onu yazdirip yaniniza alin.
    https://cdc-786687.workflowcloud.com/forms/090dc543-7b2f-4538-b2c7-2919d12ecc73

5- Bu son link ise seyahat oncesi kontrol listesi, herseyi tamamlayinca buradan listeye tik atarak son kontrolunuzu yapabilirsiniz

6-Abd icin gerekli degil ancak Turkiyeden cikis icin Tarim ormandan ucusa 48 saat kala seyahat belgesi almayi unutmayin. Veterinerinizden saglik belgesi ile ve kopeginizi yaninizda Tarim orman sube mudurlugune gidiyorsunuz. Oncesinde bizzat gidip veya telden arayip randevu almanizi oneririm.

Bu surecte unutmayin kopegin mikrocipte kayitli sahibi seyahat ediyorsa butun basvurulari o kisi yapacak eger farkli kisi sehayat ediyorsa CDC basvurulari sehayat edecek kisi adina yapilacak ve tarim orman icin sahibinden imzali bir belge alinmasi gerekiyor, o belgeyi oncesinde subeye gidip aliniz ve sahibine doldurtunuz. son 48 saat ayaginiza dolanmasin.

Tum belgelerden 2 adet yazdirip yaniniza almaniz tavsiye ediliyor cunku ucaga binerken gorevliler bazilarini alabilir ve indiginizde de ayni sekilde gormek isteyecekler.
    Herkese kolay gelsin. Umarim yardimci olur yeni surec malesef ekstra bir adim ve ekstra masraf eklemis ayrica Abd de gelebileceginiz havalimanlarini azaltmis. Indiginizdeki kontrol ve asi ucretleri icin bilgi yazmiyor cunku o an veteriner risk gorur ise ekstra test ve kontroller isteyebilirmis.

• Arkadaşlar merhaba, yakın zamanlarda Türkiyeden Amerikaya kedisini götüren oldu mu acaba? American Airlines ve British Airways ile konuştum kabin için hayvan kabul etmediklerini söylüyorlar. Tek seçenek THY gibi görünüyor şu anda ama onunda 1 adet uçuşu var gideceğimiz yere ve 19 saat Kanada aktarmalı 😕

Kedimiz kutusuyla birlikte 6.5 KG
    Tüm Aşıları tam
    Kuduz titrasyon testi yapıldı

Bunların dışında bir şey gerekiyor mu?

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler şimdiden 🙂

• Herkes tarımdan belgelerin 48 saat önce alınması gerek demiş ama ben bulunduğum ildeki tarıma sorduğumda 48 saat falan demediler belgenin 10 gün geçerliliği var dediler sadece. Türk Hava yollarını arayıp sordum tarım ne diyorsa o biz ekstra bir sorun çıkartmıyoruz o konuda dediler. Kafam çok karıştı. İstanbula uçuştan 1 hafta önce gidip ailemle vakit geçiririm diyordum ama 48 saat öncesinden bu belgeyi almam gerekiyorsa o plan biraz yalan oldu 😕 (İkametinin olduğu şehirden almak zorundasın dediler bir de ki ne kadar doğru yine bilmiyorum)

• @Ben-Batur American Airlines kabul ediyor aslında, şimdi websitelerini de kontrol ettim in cabin pet kabul ediyorlar. Acaba yanlış bilgi mi verildi size? Taşıma çantası ile 8kg yu gecmeyecek şekilde ve softcase yumuşak çanta içerisinde, British Airways dışında çoğu şirket kabul ediyor aslında, kabindeki evcil hayvan sayısı dolmamışsa tabii.

• @hilalf siz hangi ildesiniz? Uçuştan 48 saat önce alınmış olmalı İstanbul İl tarımdan ve havayollarının bu yöndeki prosedürü genel olarak bu şekilde. Thy websitesi de aynı bilgiyi paylaşıyor ama kural yakın zamanda değiştiyse o konuda bilgim yok. İkamet adresinizin olduğu yerden alınmalı diye ben de biliyorum. Çünkü ikametinize bağlı ilçe tarımdan alıyorsunuz. Yine de gidip yeniden bir danışın isterseniz.

Ve açıkçası ben bu konusa thy call center personelinin söylemine çok güvenmem. Birinin dediği diğerini tutmuyor havaalanında sorun yaşayabilirsiniz. Birkaç kez her şeyi arayarak ya da thy ofisine bizzat giderek teyit edin

• @Ahmet-0 yani her işlem son bir ay içerisinde yapılıyor öyle mi? 2 ay önceden yapabileceğimiz bir şey yok

• ⭐⭐

@hilalf 10 gün kara yolu için geçerli. Havayolunda 48 saat.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |