Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, dil okulu programları genelde kısa süreli olduğundan ötürü Türkiyeye geri döneceğimizi kanıtlama durumunda olduğumuzu biliyoruz fakat community college eğitimi 2-3 yıl sürüyor. 2 sene sonra dahi döneceğimizi kanıtlamak zorunda mıyız? Çünkü 2 sene sonrası için Türkiyeye bağlılımızın olması çok zor, kanıtlamakta öyle.. ayrıca 10 senelik Turist vizemin olması vize alırken avantaj sağlar mı? Teşekkürler iyi forumlar


  • Bu konu hakkinda bir seyler soyleyebilecek yok mu? Bu sekilde giden oldu mu? Ben de college vasitasiyla gitmeyi dusunuyorum ama egitim suresi 2-3 yil surdugu icin turkiye'ye olan baglilimiz ortadan kalkmis oluyor ama vize memuru bu konuda nasil dusunuyor merak ediyorum. Sonucta calisan biri de olsak okuyan biri de olsak isimizi ya da okulumuzu birakip 2-3 yilligina gitmemiz gerek.

  • ⭐⭐

    @darkmatter Vize Memuru için Ülkeye senı baglayan neler var, mesleğin nedir, maddi durumun, medeni durumun , önemli .. bence hedeflerini ve hayallerini net ve acık yazacagın bir iyi niyet mektubunu vize evraklarına ekle ve soracakları soruları net cevapla. okuduğun okulu -bölümü sevmeyip Amerika'da dil okulu ardındanda meslek kursuna gitmek istemen çok normal. sana tavsiyem eger work and travel sansın varsa bu yolla gidip daha sonra orada vize statünü öğrenciye cevirme imkanlarını arastırman. iyi şanslar dilerim.


  • Amerika'nya Günlükleri geçmişte bi video yapmıştı

    adıyla. 2017de araştırmalarımda Tx'te birkaç okul bulmuştum en ucuz yollu ama sonrasını getiremedim tabi. Bi bakın belki faydalı olabilir sizin için.

  • ⭐⭐

    @orcn1234 Merhaba. Öğrenci vizesi için Turkiyeye bağlılığının ne kadar kuvvetli olduğundan ziyade Amerikadaki öğrenimin için gerekli maddi miktarı kanıtlayabilmek, maddi olarak yeterli olduğunu ispatlayabilmek ve özellikle dil konusunda yeterli olmak önemli diye düşünüyorum. Turist vizesinde Turkiyedeki bağlarının ne kadar kuvvetli olduğu önemli. Yani geri döneceğini ispatlaman önemli. Vizelere göre değerlendirme kriterleri değişiyor. Mesela başka bir örnek verecek olursak; Amerikada akrabanın olması Turist vizesinde az bir nebzede olsa dezavantaj iken, GC sürecinde bir cok yonden avantaja dönüşebiliyor. Her vizeyi kendi içerisinde incelemek lazım. Bütün Amerika vizelerinin mantığını tek bir pencereden bakarak anlayamayız diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darkmatter @orcn1234 Benim cevremde gordugum orneklerden sunu soyleyebilirim... Eger ailenizin ve dolayisiyla sizin maddi durumunuz egitim icin yeterliyse, o durumda vize almaniz kolaylasiyor.

    Sanirim konsolos soyle dusunuyor "ailesinin maddi durumu zaten iyi, o nedenle ne kacak calisir, ne de ABD'de kalmak icin baska yollari denemez"...

    Ama tabii ki egitimden sonra kararlariniz degisir ve ABD'de kalmaya ya da calismaya devam etmek isterseniz, o durumda da vize/statu degisikligi yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells ali bey ya niyetimiz amerikada eğitim alıp daha sonra orda yaşamak çalışmak ve ülkenin gerekliliklerini yerine getirmekse bunu anladıklarında da mı red verirler çünkü biz böyle yapmak istiyoruz önce okuyup sonra geri dönmek istemiyorum yani

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: Community College kabulü ile vize almak

    @crazycells ali bey ya niyetimiz amerikada eğitim alıp daha sonra orda yaşamak çalışmak ve ülenin gerekliliklerini yerşne getirmekse bunu anladıklarında da mı red verirler çünkü biz böyle yapmak istiyorux okuyup geri dönmek istemiyorum yani

    Siz yine de bu kadar acik soylemeyin 🙂 Eger "Turkiye'ye donmek istemiyoruz" derseniz sorun olabilir, cunku ogrenci vizeleri "gocmen olmayan vize" kategorisinde... 'egitimden sonra Turkiye'ye donup daha iyi bir is bulmak istiyorum' gibi genel bir cevap verebilirsiniz 🙂

    Zaten ABD'de okuduktan sonra planlarinizda degisiklik olmasi durumunda baska basvurular yapabiliyorsunuz.... (calisma vizesi vs.)

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells ahahaha umarım gideriz sonrasına bakıcaz bakalım kalmak için ne gerekiyosa yapacağım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum