@BERKE-Güngöroğlu e2'yi elçilikten almanızı şiddetle öneririm. 5 sene verilir ve istediğiniz gibi ülke dışına çıkabilirsiniz. Statü değişikliğiyle çıkamazsınız. 5 senelik vize bittiğinde tekrar başvurmanız gerekir elçiliğe -ki verginizi vs. veriyorsanız bir sıkıntı çıkmaz-.
E2 vize sahibinin eşi istediği yerde çalışabilir(work authorisation alacaksınız ama). Lakin şirket green card için sponsor olur mu bilmem. Çok şirket yapmıyor bunu.
e2 vizesiyle vatandaşlık almanın tek yolu bu vizeyi bir şekilde greencard'a çevirmektir. Yatırımla green card'a çevrilebilir(işleriniz iyi giderse x milyon dolar ile yatırımcı green cardına çevirirsiniz), ya loto çıkar, ya da eşiniz sponsor bulur green carda çevirir, siz oradan alırsınız lakin çok uzun bir bekleme süresi var bunun.
-
@Hakan-Niğdeli Merhaba ben E2 vizesiyle ABD yim 3 yildir, simdide bir tanidigima yardimci olmaya calisiyorum, ama henuz randevu asamasina gecmedik ama Urdun,Azerbaycan gibi birkac konsolosluktan daha erkene E2 vizesi randevusu alinabildigini duydum, belki sureci hizlandirmaya yardimci olur. Bir bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim
-
@Eda-0 işimizi gücümüzü halledelim buluşup size neler yapabileceğinizi ziyadesiyle anlatabilirim. 😉
-
-
@ayvalik10 tolunay green card kazanarak geldi , e2 ile degil.
-
@ahsenaydgdu teşekkür ederim🙏
-
@muglaliasci merhaba oncelikle hayirli olsun.
sponsorluk tabiki de formalite degil, sonucta firma x kisisini kendi firmasinda calistirmak icin bu islemlere girisiyor. green card alindiktan sonra belirli bir sure ayni firmada devam etmek gerekliligi var ama yasa olarak su kadar sure diye bir ibare var mi acikcasi bilemiyorum, etik olarak dusunursek mutlaka bir sure calismak dogru olacaktir.
bunun yaninda bir keresinde green cardi aldiktan 1 gun sonra istifa eden bir kisiyi duymustum ama ne yasandi sonraki surecte bilemiyorum.
bunlardan baska legal ve etik olmayan sponsorluk yapanlar mutlaka vardir ama inanin hic bilgim yok bu konularda.
-
@denizci10 Bizim kültürel yapı taşımızda yardımlaşma vardır. Ama bu sağlam bir denge gerektirir. İnsanımızın iyi niyeti suistimal etmesi bilinen bir gerçek.
Evet bilgi kesinlikle güçtür. Kolay elde edilemez. İyi bir emek ve bedel gerektirir.
Gelelim Amerika'ya. Kapitalizmin başkentinde iyi yaşamak istiyorsanız bilginiz arttırmalı ve satabilmelisiniz. Yardım edeceğiniz insanlar gerçekten buna değmelidir. Onun dışında bilginizin bir karşılığı olmalıdır. Bunu acı tecrübelerle öğrenmiş biri olarak @denizci10 'a katılıyorum. Tabi ki benim de yardim ettiğim insanlar var ama bir elin parmaklarını geçmez. Maalesef @Stiff kardeşim durum bu. İyi niyetine saygı duyuyorum ama gerçekler bu şekilde. -
Son dönemde maalesef ABD ye yatırım amacıyla giden insanlarımızın dolandırma haberlerini almaya başladık. Bu durum gerçekten bir insanının başına gelebilecek en kötü durumlardan birisidir. Size bu sefer bu dolandırıcılık olayını yaşamamanız için yabalieceklerinizden bahsetmek istiyorum.
Escrow Nedir?
Taraflar arasındaki işlem sonuçlanıncaya kadar, işleme ait finansal varlıkları güvenli ortamda tutan üçüncü kişi ya da kuruma escrow denir. Türkçedeki karşılığı "emanet" olan escrow, finansal varlıkları kontrol etmek ve korumak için kullanılır.
Bu terim aslında yatırım işlemlerinde kullanılan bir terimdir. Türkiye sınırları içinde bununyapan firmalar var mı bilmiyorum ama Amerika Birleşik Devletlerinde ister ev alırken ister işletme alırken bunu kullanabilirsiniz.
Nasıl mı oluyor? Hemen bildiklerimi aktarıyorum. Varsa daha detaylı bilgisi olan lütfen buraya eklesin.
Escrow ABD'de şu şekilde gerçekleşiyor. Bir alıcı, bir satıcı bir de escrow firması var. Siz bir yer almak istiyorsunuz ve paranız var. Başka birisi de orayı satıyor. Escrow firması da üçüncü bir kişi olarak hakemlik yapıyor. Sizden parayı alıp emanete koyuyor, satıcıdan da satılacak gayrimenkul veya işletmenin evraklarını alıyor ve emanete koyuyor. İşlemler bitinceye kadar ne o paraya dokunabiliyorsunuz ne de o işletme başka birine satılabiliyor.
Bazıları düşünebilir bunu biz de yapabiliriz o zaman neden escrow firmasına gerek var? Escrow firması sizin adınıza oradaki tüm evrakları incelenmesi ve doğruluğunu kontrol ediyor. Eğer ki bir sıkıntı görürse bunu size bildiriyor ve paranız gitmeden müdahale etme şansınız oluyor. Yani 100 bin dolarlık bir işletmeyi alırken sizin vereceğiz 3-4 bin dolar gibi bir para ile tüm işlemleri garanti altına almış oluyorsunuz. Bildiğim kadarıyla devir işlemi olmazsa yani tamamlanmazsa ödemeyi sorun çıkan ya da çıkaran taraf ödüyor, eğer sorun olmadan tamamlanırsa devir o zaman da nasıl anlaşma yapıldıysa o şekilde ödeme gerçekleşiyor. Bu sistem iki tarafı da koruyan makul bir sistem. Özellikle bu dönemde yaşanan dolandırıcılık haberlerinden sonra herkes daha dikkatli olsun ve bir Escrow firması ile çalışsın.
Sizlere ikinci tavsiyem de ticaret avukatı ve göçmen avukatının beraber çalışması olacaktır. Ticaret avukatı sizin için işletmenin evraklarını, kira kontratlarını ve diğer belgelerini inceleyecektir. Fakat bunları ben yaparım 2-3 bin dolar kar ederim derseniz de bu sefer maalesef böyle sıkıntılar yaşanabilmektedir.
Bu konu ile ilgili yakın zamanda bir video paylaşıldı. Onu size hemen aktarıyorum izlemenizi tavsiye ederim. Sorularınız olursa özelde veya buradan sorabilirsiniz.
-
Bizbuysell deki devren ilanlari inceledigimde , -verilen ciro vs bilgileri dogruysa - kucuk restoranlarda ortalama ebitda
%35 seviyelerinde, bu da turkiyedeki yemek sektoru ile aslinda benzer. Kabaca 1/3 malzeme maliyeti, 1/3 kira+fatura+personel maasi . 1/3 kar. Ornegin 7 gun / 12 saat acik bir yer, gunde 1k ciro ile aylik 10k kar birakabilir ve ilk etapta iki ortagi gecindirmeye yetebilir diye dusunuyorum. Gunluk 1.000 usd icin de , ort. 20 usd hesaptan 50 order yapilmali. Sizce bu hesapta net bir sekilde hatali olan bir nokta var mi? -
@BERKE-Güngöroğlu e2'yi elçilikten almanızı şiddetle öneririm. 5 sene verilir ve istediğiniz gibi ülke dışına çıkabilirsiniz. Statü değişikliğiyle çıkamazsınız. 5 senelik vize bittiğinde tekrar başvurmanız gerekir elçiliğe -ki verginizi vs. veriyorsanız bir sıkıntı çıkmaz-.
E2 vize sahibinin eşi istediği yerde çalışabilir(work authorisation alacaksınız ama). Lakin şirket green card için sponsor olur mu bilmem. Çok şirket yapmıyor bunu.
e2 vizesiyle vatandaşlık almanın tek yolu bu vizeyi bir şekilde greencard'a çevirmektir. Yatırımla green card'a çevrilebilir(işleriniz iyi giderse x milyon dolar ile yatırımcı green cardına çevirirsiniz), ya loto çıkar, ya da eşiniz sponsor bulur green carda çevirir, siz oradan alırsınız lakin çok uzun bir bekleme süresi var bunun. -
Teşekkür ederim. @crazycells
-
Arkadaşlar merhaba.
Arkadasimin esinde e-2 vizesi var. Pandemiden dolayı arkadaşımın ve çocuklarının pasaportlarına e2 vizesi basılamadı. Florida’da 2 senelik i-797 formu ile kalıyorlar. Bu yaz Türkiye’den konsolosluktan bu yaz için randevu alıp gelme durumunda konsolosluklarda bir sorun yaşarlar mı? Nasıl bir yol önerirsiniz?
Teşekkür ederim
-
-
Merhaba değerli dostlarım. E2 vizesini kullanarak amerikada silah mağazası açabilirmiyim. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmisiniz.
-
Forumda bulunan E2 vizesi başlığında bir takım örnekler bulabilirsiniz. Orada tekrar sorarsanız bir çok yanıtın tek başlık altında kalması açısından faydalı olur. Ben de bir takım cevaplar, araştırmalarım neticesinde elde ettiğim bir takım verileri paylaşabilirim. E2 vizesi alabileceğiniz işletmeleri arayabileceğiniz bir kaç portal bilgisi verebilirim.
-
Merhaba. Biz E2 vizesiyle geldik ama bizi şirket gönderdi. Şimdi de anlaşmamız bitmeden geri gelin diyorlar. Ama biz amerikada kalmak istiyoruz. Vizemiz 5 yıllık 2024 e kadar ama şirketin adı yazıyor vizede. Biz bu vizeyle başka bir şirkette çalışma hakkımız olabilir mi. Yada neler yapmalıyız.
-
Evet, bu işin bir piyasası da var. Yapan çok Türk de var. Birkaç sene önce bir arkadaşım aracılığıyla tanıştım birisi, ortak yapalım, sana da E2 çıkartırız demişti. Onlar işi oturtmuş van araçlarla, tır almak için bir miktar peşin paraya ihtiyaçları vardı. O nedenle beni ortak almayı teklif ettiler. Ben güvenip risk alamadım. Zaten şu anda da USD 2,5 katı oldu neredeyse. 🙂
Ama konuyu başkalarından da araştırmıştım. 2 farklı Türk de, daha önce bu işi yaparak iyi paralar kazanmış. Biri van'dan, tır'a geçmiş hatta.Ancak yorucu bir iş. İyi para kazandırıyor, riskleri var. Van minibüsler, binek araç gibi görüldüğünden saat sınırı, vs. yokmuş. Acil, küçük yükler internet üzerinde sistemlerle bu araçlara dağıtılıyormuş. Yük dağıtan aracı kurumlar da komisyon alıyor.
ABD içinde eyalet eyalet dolaşıyorlar genelde.Ayrıca şöyle de bir servis var, belki değerlendirmek istersiniz.
Shaun Savage
Load Board & Jobs for Box Truck, Cargo Van, Pickup Truck, Delivery Driver Load Board & Jobs for Box Truck, Cargo Van, Pickup Truck, Delivery Driver
Work when you want as a delivery driver with GoShare. Earn $50-$200 per hour plus tips with your truck, van or car. Sign up now.
Bu arada, imzanızda gördüğüm bilgiye göre Greencard çıkmış size. Neden E2 ve iş planıyla ilerliyorsunuz acaba?
E2 Vize Ornekleri, Yatirim Miktarlari ve Sirket Tipleri
-
Sirketinizin ticaret yolu ile vize almasi en kolay yontemlerden biridir. 100.000 dolarlik bir yatirimla Turkiye'deki konsolosluktan 5 yillik vize alinabiliyor ya da Amerika'ya ogrenci, turist vizesi ile gelip de daha az bir yatirim miktariyla E-2 statusune gecilebiliyor. Bu durumda hassas olunmasi gereken konu yasal statunun korunmasi ve paranin nasil kazanildiginin kanitlanmasi.
Projenin orjinalligi herzaman icin konsolosluktaki yetkilileri cezbeden bir konu. Business plani akla yatkin ve orjinal bir fikir ile vize basvurusu yaptiginiz takdirde yatirim miktari daha az olsa da, basvurunuz onaylanabiliyor... Bu konuda verebilecegim bazi ornekler su sekildedir:
-
Canta dizayni sirketi: Bu yaratici projenin vize almasi cok kolay oldu aslinda. Cunku konsolosluk gorelileri boyle yaratici projeleri ve sempatik yatirimcilari seviyorlar. Onlar icin onemli olan yatirimin miktarindan cok bazen bu projenin ulkelerine ne getirebilecegi. Bu yaratici proje, asagi yukari 70 bin dolarlik yatirimla vizeyi aldi. Amerika icinden yapilan basvurularda yatirim miktari daha dusuk olabilir ama paranin nerden geldigini kanitlamak cok onemli. Yani size miras mi kaldi yoksa kredi mi cektiniz bunlarin hepsinin kanitini gormek istiyor USCIS. Ayrica, Amerika icinden sadece “statu” aliniyor. Yani ABD disina cikip tekrar giris yapmak isterseniz ulkenize seyahat ettiginizde, konsolosluktan vize damgasi almaniz yine de gerekecek.
-
Bir temizlik sirketi organizasyonu, yatirimin cok olmasina ragmen ($100.000+), basarili olamadi. Bunun sebebi ise, yapilan hizmetlerin ve transactionlarin cok olmamasi. Yani siz vize almaya gittiginizde de sizden aslinda belirli bir harcama/yatirim yapilmis olmasi bekleniyor.
Bu ornekler yatirimci olarak E2 vizesi almis ya da alamamis kisiler icin. Ayrica ortaklik yapisina gore, bazi sirketler E-2 vizesi ile Turk calisanlari da ise alabiliyorlar. Ozellikle ortaklardan birinin Turk vatandasligi varsa, ticaret kurallari geregi E-2 ile manager yada specialist basligi altinda Turk vatandasi olan calisanlarini getirebiliyorlar.
Genelde en kolay E2 vizesi, Turkiye’de de bir ayagi bulunan sirketler uzerinden aliniyor. Yani sizin turkiyedeki sirketiniz amerikada bir ofis acmak istiyorsa, manager olarak E1/E2 vizesi almaniz kolay sayilir.
Bu vize turunun Green Card'a gitmedigi fikri sundan kaynaklanmaktadir: genelde bu sirketler, yatirimcilarin kendi sirketleri oldugundan ve kendi kendilerine Green Card basvurusu yapamadiklarindan (sponsor olamadiklarindan) Green Card alamiyorlar. Yani sirket, bu sirketteki diger calisanlara Green Card sponsoru olabilir. (sonradan eklenen not: yukarida anlatilan demek degildir ki esinizi sirkette calisiyor gosterip vize alabilirsiniz. Esinizi calistiriyor olmaniz Green Card basvurusunda oldukca suphe ceker ve eger esiniz yapacagi is icin kalifiye degilse dosyaniz "visa fraud" olarak degerlendirilebilir.)
Ayrica E2 vizelilerin eslerinin calisma karti almasini ve bu kartla calistiklari yerden sponsorluk basvurusunda bulunulmasi da tavsiye ederim. Yani E2 vizesi yesil karta gitmiyor demek, E-2 yatirimini yapmis kisinin kendi kendisine yesil kart basvurusu yapamamasi ile ilgili.
Diger dikkat edilmesi gereken konulardan biri ise sirketin kurulus yapisi. Kurulusunda yapinin mumkun oldugunda kolay anlasilir olmasi gerekiyor. Bunlara dikkat ederseniz, dosyanizin kabul edilme olasiligi artacaktir.
NOT: Forumumuzdaki bir arkadasin bana verdigi bilgileri aktardim. Kendisi anonim kalmak istiyor, ama buradaki bilgilere ve orneklere guvenebilirsiniz. Kendisine direkt soru sormaniz mumkun olmasa da, arada sirada bu konuyu kontrol edecektir... bana iletecegi cevaplarini yine bu konuya aktaririm... Herkese basvurularinda bol sanslar!
-
-
E2 benimde ilgilendiğim öncelikli konu. Şirketin kuruluş aşamasında ve ilerleyen zamanlarında GreenCard konusunda şirket sahibinin ismi geçmiyorsa ki bildiğim kadarıyla bunu yapanlar var kendi kurduğu şirkete kendisi için GC sponsoru olarak GC alanlar sistemde mevcut.
Benim öncelikle sorularım şunlar olacak ;
1- Bu arkadaşınız şirketi kurarken LLC mi yoksa Corporation şirketi olarak mı kurmuş ?
2- Amerikadan başvurmak ile (bildiğim kadarıyla 2 yıl veriliyor) Türkiyeden başvurmak arasında ne gibi farklar olabilir. Yani Amerikadayken E2 için başvuru yapmak daha etkili olurmu yoksa Türkiyeden yapılırsa (5 yıl veriliyor) daha mı iyi olur.
3- Bende Tasarım konusuyla ilgilendiğim için soruyorum genel anlamda elimizdeki toplam tutar 60-70 bin dolar diyelim. Bunun ne kadarını işyeri kurmaya malzeme alıp işin başladığını göstermeye ve ne kadarını bankada tutup kalan bu miktarla ''şirket işletilecek'' konusuna ayırmak ve vize talebinde bulunurken bunu ne şekilde izah etmek etkili oluyor ? Yani yatırım tutarını en etkili nasıl paylaştırabiliriz ?
4- Özellikle tasarım ile ilgili bu işte bir işyeri kiralamak açmak şartmı ? Zira tasarımı home office şeklinde evde bilgisayarımızda yapıp siparişi buradan verip internet üzerinden tüm işlerimizi halletsek olurmu yada bunu yapan arkadaş nasıl yapmış ?
Konuyu daha ayrıntılı şekilde size anlatıp sizde bize buradan açıklayabilirseniz, konuyla ilgili herkes adına çok faydalı olacaktır.
Şimdiden tüm bu güzel bilgiler için çok teşekkürler..
-
Ayrıca ;
Örneğin, 60 - 70 bin doları yatırım yaparken konsolosluğa bu miktarı nasıl gösteriyoruz ?
Yani bu işi yapacağız işte hesabımızdaki para bu şeklinde mi yoksa orada işyeri tutup tasarımı yapılan ve Çinde ürettirilip
Amerikaya getirtilen ürünlerin satışına başlayıp üzerine extra bankada 70bin dolar göstererek mi başlayabiliyoruz ?
(rakamlar değişebilir yazıya göre söylüyorum) Bu konuyu biraz daha açarak detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.Yani yapılan işlemleri özetle bir sıraya göre anlatabilirseniz bizim için çok daha iyi yol gösterici olacaktır zira bu yaz bu iş için
Georgia eyaletine gitme planım var. (B1/B2 vizesini aldım) Tavsiyelerinize göre hareket edeceğim. Teşekkürler.. -
Öncelikle paranın tamamının Amerika da bir banka hesabında olması gerekiyor
Bu paranın riske edilmesi anlamına geliyor.Bir avukat vasıtası ile E2 almak en doğrusu.Avukat sizi bu konuda yönlendirir.E2 ile ilgili forumda başka bir başlık altında bilgilendirme mevcut onu da okumanızı tavsiye ederim.
Eğer aklınıza takılan bir konü olursa ben bir ara oldukça araştırmıştım bildiklerimi paylaşırım -
Oncelikle Sayin @ikizbabasi 'nin belirttigi gibi ben de E2 basvurusu yapmak isteyen herkesin bu konuda uzman bir avukat ile basvuruyu yapmasini tavsiye ederim. Zaten bu konu da, avukatlarin yerine gecmesi icin degil; konu hakkinda genel bilgi verip, avukatlarin ne is yapacagini daha net anlayabilmeniz icin olusturuldu.
Sayin @adr sizin sorulariniza da gelen cevaplar soyle:
-
llc yada corporation farkliliklari var ve herkes kendi istedigi ortaklik yapisina (ve belki vergi yapisina) gore seciyorlar bunu. bu detayli bir konu ve gocmenligin disinda, bence bunu avukat ile halledebilirsiniz, sirket kurulum avukatlari yaklasik $1000 alarak en uygun sirketi kuruyorlar
-
etkililik konusunda tr yada amerika farki yok. sadece iste yukarda da yazdigi gibi, amerikadaki basvurularda paranin kaynagi banka transferleri vs. cok sorulabiliyor ancak biraz daha dusuk bir miktarla yapilabiliyor basvuru
istanbulda/ankarada para vs. olaylari daha biraz rahat ama miktar yatirimini biraz daha yuksek gormek istiyorlar -
home office hos karsilanmiyor. ilk kurulumda ev adresi sirket adresi diye gosterilebilir ancak sonra vize basvurusunda, ofisin resminin bile yollanmasini isteyebiliyorlar
yani herkes internet uzerinden kazanc yapabilir diye birazda hani cidden yatirim yapabiliyor musun diye onu gormeye calisiyorlar bu kira sozlesmesi vs. olaylariyla.. ayrica insanlara is saglamaniz da cok onemli. onun icin bilgisayardan home office olan bir olay bunlari ne kadar saglayabilir bilemiyorum -
paranin kullanimi izahi kismi bayagi karisik ve avukatlik bir is. paranin sadece banka hesabinda olmasi riske edildigi anlamina gelmiyor, harcandigi riske edildigi anlamina geliyor. onu da dekontlar faturalar vs. ile kanitliyorsunuz... bence bu konuyu avukatinizla konusun, o sizi daha net yonlendirir.
-
-
E2 vizesi ile ilgili olarak;
-Avukat ücreti yaklaşık 5000-6000 dolar
-İşinizle ilgili business plan hazırlamak için firmalar 1000-1500 dolar ücret talep ediyorlar.
-Burada en büyük sorun E2 vizesini almanız.Bunun için avukatınız ile görüşüp nasıl hareket edeceğiniz konusunda yardım almanız gerek.
Detay konusu oldukça fazla,
Örneğin dükkanların bir çoğu özel şirketlere ait.Kiralıyorlar dükkanları.Devir aldığınız yerin sahibi ile de görüşmeniz gerekiyor.Onun onayı şart.Ve o Amerika da sözleşmeler yıllık bazda yapılıyor.1-3-5 mal sahibi ile onu görüşebiliyorsunuz.Ve uzun kiralamaya göre kira da indirimler alınabiliyor.Fakat şu sorunda var.Hesaplı olması için 5 yıllık sözleşme yaptınız 3 sene sonra işler iyi gitmedi.Kalan 2 yılın ücretini mülk sahibi sizden istiyor.Bizdeki gibi buyur anahtarını deme şansınız pek yok.
Devir aldığınız yerin geçmişteki bilançoları oldukça önemli.Çok iyi analiz etmeniz gerekiyor.
Kira,eleman maliyetleri,vergi v.b giderler yüksek.Bunun için işi kurmuş olduğunuz meblağdan hariç elinizde bir sermaye olması gerekiyor ki zaten bizde de öyledir maliyetlerinizi karşılayıp işi oturtmak için zamanınız olsun. -
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. @crazycells & @ikizbabasi
TR den başvuru yapmak ile Amerikadan başvuru yapmak arasında farklar olduğunu okuyorum.
Amerikadan E2 başvurusu yapınca 2 yıl , Türkiye'deki konsolosluktan E2 başvurusu yapınca
onaylandığı takdirde 5 yıl gibi bir süre ile vizenin verildiği belirtiliyor.Bu bağlamda TR den almak ile USA dan almanın zorluğu konusunda USA tabiki daha kolay veriyor olabilir ancak sıradan bir iş fikri
yerine yenilikçi ve farklı bir iş kolunun onaylanması tabiki daha kolay görünüyor. Tabi bunun yanında yatırım miktarıda çok önemli.Sayın @crazycells ; Arkadaşınız çanta tasarımı ile ilgili vizeyi alırken izlediği yolları bize buradan en azından ''özetle'' anlatabilirse sanırım
hepimiz için çok daha net bir yol gösterici olacak, zira konu bu işe kalkışmak isteyenler konusunda her zaman biraz
muallakta kalıyor. Bir defa bile yanlış bir yol izlenirse emeklerde zamanda boşa harcanmış oluyor. Burada izlenecek yol çok önemli.Tabiki armut piş ağzıma düş olayı değil anlatmak istediğim. Bu işe baş koymuş birisi mutlaka aynı yollardan ama öyle ama böyle
zorluklarına katlanarak geçecek ancak önümüzde E2 vizesi almış bir örnek varsa izlenecek rota konusunda daha açıklayıcı olursa
ve tabi bunun için bizlere zaman ayırıp konuyu biraz daha açarsa, sizde bize iletirseniz sanırım bir çok E2 almak isteyen bu yolu
izleyerek başarıya ulaşacaktır.Mesela ben Bilgisayar Destekli Tasarım mezunuyum (Computer Aided Design) ancak bununla birlikte çeşitli firmalara tasarımı çizimi
tamamen kendime ait olan T-Shirt gibi endüstriyel ürün tasarımlarıda veriyorum. -
Tabii
kendisi zaten arada sirada bu konuya bakacagini soyledi. Bakip cevabi ilettiginde buraya da yazarim.
Lakin su kismi aydinlatmam lazim, bilgileri saglayan arkadas avukatlik ofisinde calisiyor, kendisi E2 sahibi degil. Bildigi orneklerden yola cikarak bilgi veriyor. Bilginize.
-
Şimdi diyelim ki elimizde geçerli bir zanaat var (hand craft) bu konuyla ilgili iş kurmak ve dolayısı ile iş vizesi başvurusu yapmak istiyoruz. Örnek vereyim tasarımı kendimize ait ve doğal malzemelerden el işçiliği ile üretilecek ürünler yapıp bir iş yeri açarak yanınızda işçi çalıştırarak bu işin pazarını oluşturmak istiyorsunuz ve bu iş için ayırabileceğimiz max. tutar 60-70 bin dolar diyelim..
Zaten Şuan sadece B1/B2 vizemiz var ve önümüzdeki Haziran ayında konuyu araştırmak üzere Amerika'ya gitme planımız var. (Yaklaşık 1 ay süre ile) Bize ne gibi tavsiyeleriniz olur ? Hangi yolu izlemeliyiz ? Tabiki bu konuda bize daha doğru yol göstermesi için bir avukatlık bürosu ile temasa geçmek istiyoruz ancak bu konuda bizlere bildiklerinizi aktarırsanız çok memnun oluruz..
-
@adr haftasonu konustuk, bilgisi var. ilk firsatta cevaplari gonderecegim dedi
-
Sayın @crazycells rica etsek arkadaşınıza ulaşırmısınız bizi bu konuda biraz daha detaylı anlatarak bilgilendirse. Konu çok havada kaldı şuan. Aklımızda birkaç iş var fakat neyi nasıl yapacağımızı sırasıyla neler yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Örneğin çanta meselesini detaylı anlatabilirmi bize rica etsek. Teşekkürler..
-
Sayin @adr arkadasin cevabini aktariyorum:
Aslinda E2 vizesini almanin oyle cok ozel bir sirri yok
iyi bir avukatla calisiyor olmaniz size fayda saglar. Zaten onlar da sizi gerektigi gibi yonlendirirler. Benim avukat onermem dogru olmaz, bu isin icinde oldugumdan tarafsiz bir oneri yapamam.
Benim gorebildigim kadariyla bu surecte onemli olan kisimlar avukatlarin hazirladigi "support letter" ve sizin mulakattaki tavirlariniz.
Avukatlarin yazdigi bu mektup onemli, eger konsolosluktaki gorevliler o mektubu begenirlerse sansiniz oldukca yukseliyor. Bir de mulakattaki vucut diliniz, tavriniz de artik giderek daha onemli olmaya basladi (onceki yillara nazaran). Eger ingilizce konusabiliyorsaniz, mulakatinizi kesinlikle ingilizce olarak yapin, sansiniz oldukca yukselir.Benim gorebildigim diger nokta ise...bazen insanlar isi ve yatirimi sadece vize icin yapiyorlar ve gercekten konsolosluk bunu hissediyor. Boyle bir durumda vize sansi oldukca dusuyor. Yani basarili olan projelerin arkasinda kucuk yatirim da olsa, gercekten istedigi icin yapan kisiler var. Bu bahsettigim canta tasarimi ornegi de buna bir ornek olarak verilebilir.
O ornekte, tasarimci olan tanidigim bunun okulunu okumus ve bu is konusunda cok tutkulu bir kisilige sahip idi. Zaten CV'sinden de bunu konsolosa hissettiriyor. Gecmisinizi, planlarinizi anlatinca zaten konsolos bu is icin ideal oldugunuzu hissediyor.
Cok klasik durabilir ama bence is ilk bakista iki seyde bitiyor: support letter ve isi ne kadar cok sevdiginizde... Eger bu iki konuda gecer not alirsaniz vizeyi de aliyorsunuz... Belki cok idealist geliyor kulaga ama gunun sonunda, sevdiginiz icin yapacaksaniz bu isi ve hayallerinizi, planlarinizi dogru sekilde anlatinca konsolosluga onay aliyorsunuz... Bazen cok paranizin ya da egitiminizin olmasi ise yaramayabiliyor, eger konsolosluk size bu isin uygun olmadigini dusunuyorsa yani gecmisinizle ya da egitiminizle konsolosu ikna edemiyorsaniz, konsolosluk sizin bu ise hakim olmadiginizi dusunuyor (ve belki de bunu sadece vize icin yaptiginizi), ve boyle durumlarda vize onaylanmiyor.
-
Sayın @crazycells teşekkür ederim. Peki E2 vize alma konusunda Türkiye ile Amerika (USCIS) arasında ne gibi farklar var. Yani Amerikada onaylanan bir vize Türkiyede onaylanmayabilirmi ? Örneğin ilk seferinde Amerikadan aldık diyelim. 2 yıl geçti yenileme için yine Amerika (USCIS) emi başvuracağız yoksa E2 nin devamı için Türkiyedeki yetkililere başvurabiliyormuyuz ? İkisi arasındaki farkları ve bu konu hakkındaki tavsiyeleri alabilirmiyim lütfen ?
-
@crazycells Bu konuyla ilgili araştırmalarımı genişlettim ve Amerikadan bir avukat ile görüştüm, E2 sürecinin genelde ABD den yapılan başvurularda (2 yıllık) daha olumlu sonuçlandığını fakat Türkiyeye giriş konusunda sıkıntı olduğu için tercih edilmediğini belirtti. Arkadaşınız anladığım kadarıyla çok yoğun sizden rica etsek biraz bu konuyla ilgilenirse çok memnun oluruz. Zira bu konu hakkında fazla bilgi kirliliği var bunu farkettim ve hata yapma payı oldukça yüksek. Bize biraz detaylı inceliklerinden bahsedebilirse çok memnun oluruz
-
@adr E2 Vize Ornekleri, Yatirim Miktarlari ve Sirket Tipleri içinde söyledi:
@crazycells Bu konuyla ilgili araştırmalarımı genişlettim ve Amerikadan bir avukat ile görüştüm, E2 sürecinin genelde ABD den yapılan başvurularda (2 yıllık) daha olumlu sonuçlandığını fakat Türkiyeye giriş konusunda sıkıntı olduğu için tercih edilmediğini belirtti. Arkadaşınız anladığım kadarıyla çok yoğun sizden rica etsek biraz bu konuyla ilgilenirse çok memnun oluruz. Zira bu konu hakkında fazla bilgi kirliliği var bunu farkettim ve hata yapma payı oldukça yüksek. Bize biraz detaylı inceliklerinden bahsedebilirse çok memnun oluruz
Tamamdir, hatirlatma yapacagim.
-
Merhaba arkadaşlar.
Amerika’da E2 vizesi almış ve şirket işleten birisi olarak, buraya yapacağınız yatırımlarda, danışmanlık, iş takibi gibi operasyonlarınızı tarafıma caglarozkan8@gmail.com adresinden iletebilirsiniz. Şirket kurulumu, evrak takibi gibi uzaktan zor yapılabilecek işleriniz için New Jersey,penslyvania ve Delaware eyalatlerinde danışmanlık ve iş takibi yapıyorum. YouTube videolarımdan detaylı Bilgi alabilirsiniz.
-
sayin @adr, arkadasin cevaplarini aktariyorum...
Daha once biraz biraz yazmistim, onlara ek olarak USCIS onaylarinda (ABD'den basvurulan E2) daha dusuk bir yatirimla statu alinabiliyor ve ingilizcesi cok iyi olmayan arkadaslara uscis oneriyoruz. Cunku USCIS mulakat yapmiyor.
Fakat konsolosluk bu aralar cok takmis durumda basvuran kisinin ingilizce bilmesine, o nedenle ingilizcesi cok iyi olmayanlarin bu aralar konsoloslukta isi zorlasabilir. Ayrica konsolosluk artik yatirim miktarini 100 bin dolar olarak gormek istiyor.
Ve en buyuk fark tabii ki seyahat olayi... uscis'te islerini halledenler bir vize degil de statu aldiklarindan eger ABD disina seyahat ederlerse, ABD'ye tekrar girebilmek icin yurtdisindaki konsolosluklardan E2 vizesini pasaportlarina damgalatmak zorundalar. Bu da ayrica bir stres yaratabilir. USCIS'in verdigi statu ABD'de kalmaniz icin yeterli ama ABD'ye giris icin pasaportta ayrica vize olmasi sart. (ABD disina cikmadiginiz surece sorun olmaz ama cikiyorsaniz geri girebilmek icin konsolosluklardan vize almalisiniz)
Bunu bir de kisisel tercih olarak dusunmek gerek, eger ABD'deyseniz ve fikriniz varsa ABD'den basvurmak daha akillica olacaktir ama zaten ABD'de bulunmiuyorsaniz ve yurtdisina cok sik seyahat ediyorsaniz bir konsolosluktan almayi tercih edebilirsiniz.
-
Sayın @crazycells bilgilendirme için teşekkür ederim.
Şimdi işlerin rengi değişti, çünkü daha önce çok iyi ingilizce ve 100bin dolar gibi kriterleri Türkiye'deki konsolusluk için duymamıştık. Bu sayfada ilk verilen bilgiler ışığında orjinal bir fikirle yatırımın 60-70bin dolar ile yeterli olacağını düşünüyorduk ve ona göre hazırlanıyorduk. Ama tabiki haklısınız bu ortamda neyin, ne zaman, ne olacağını kestirmek mümkün değil. Ayrıca çok iyi ingilizce bilecek gibi bir kriteri yine bu konuda ilk defa duyuyoruz. E2 ile ilgili resmi olarak yatırım miktarı yada dil şartı gibi kriterlerin olmayışı bizi bunu düşünmeye sevkediyor haliyle ama demekki evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Tabiki her insan rahatça ülkesine girip çıkmak ister enazından yaz tatillerinde ailesini atasını görmek ziyaret etmek yada farklı ülkelere serbestçe girip çıkmak ister. Bu USCIS ile alınan E2 deki ''ülkeden çıkamama'' durumu insanda hapis etkisi yaratıyor. Psikolojik olarak derinden etkiliyor ve uykuları kaçırıyor. Sanırım izlediğimiz yolu değiştirmek zorunda kalacağız zira USCIS in bile E2 verip vermeyeceği kesin değilken buradaki gemileri yakıp herşeyi dağıtıp satıp oraya gitmek insanı çok büyük bir riske girmeye sevk ediyor. Evli ev bark sahibi insanlar için bu hiçte kolay olmasa gerek. Peki bunun başka bir yolu yokmudur ? Yani 4 ay önceki ilk değerlendirmede 70bin dolara ve ingilizce şartı koşulmadan E2 veriliyordu peki şimdi ne değiştide bu kriteri koydular yada bu değerlendirmenin çıtasını bu denli yükseltiyorlar. Amerikanın ekonomisine katkı sağlamaksa niyetleri neden bunu kolaylaştırmak yerine gittikçe zorlaştırıyorlar anlam veremiyorum..
Şimdiden tekrar tekrar ''Teşekkür ederim.''
-
EB-5 ile bunun arasında ne fark var
-
EB-5 te paran konuşuyor herşeyi o hallediyor, E2 de paranla rezil olduğun yetmiyor birde sürünüyorsun
Benzer Başlıklar
137
Online
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k
Posts