Merhabalar, ben 28Ekim 2022'de Amerika'ya giriş yaparak Green Card sürecimi başlattım. 4 Kasım 2022'de ise çıkış yaptım ve o günden sonra tekrar giriş yapma şansım olmadı. Bunun nedeni ise planladığım tarihlerde ailemi de etkileyen Maraş depremi. 4 Kasım 2023'ten önce tekrar giriş yapacağım ve bu sefer giriş yaptığımda yaklaşık 1 yıl kadar USA dışında olduğum için giriş yaparken sıkıntı yaşar mıyım? Henüz USA'da çalışma geçmişim olmadığı için tax return de yapmadım, bu bana sıkıntı yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.
-
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Plus19 Merhabalar, biraz deneyiminizle ilgili detay bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.
I-485 formunu çıktı alıp elle mi doldurdunuz? Sitede pdf olarak veriyor.
USCIS’e I-485 formuyla beraber USPS’ten tüm evrakları sadece fotokopileri ile mi yolladınız ?
Sağlık muayenesi zarfını ve AOS ücretinin ödendiğine dair belgeyi de evrakların içine beraber eklediniz zannedersem.
DV fee ve AOS ücretini beraber mi ödemek gerekiyor? Alien numberım olmadığından, DV Fee’yi USCIS’ten receipt aldıktan sonra ödeyeceğimi tahmin ediyordum.
Son olarak AOS yapacakların DS-260 formunu doldurup doldurmalarının önemi yok demişsiniz. Ben 10 Mayıs 2023 tarihinde doldurmuştum, mülakata yerini de ABD seçince formun sonunda görüşme yeri otomatik olarak USCIS çıktı zaten. Çalıştığım son iş yeriyle ilgili tarihte hata yapmışım. I-485 formundaki bilgilerle örtüşmesi için formu açtırıp hatayı düzeletmeyi düşünüyordum, şimdi buna gerek kalmadı mı?
Saygılar
-
@gelecegeyatırımcı E2 vizesi bizimki ,cuma günü yolladık bütün evrakları.bakalım nasıl bir cevap vercekler.sizinki hangi vize türü idi ?
-
25 agustos da new york dan girmistik
Green kartlarimizdan biri 9 eylul de basim surecine gecti fakat neredeyse 1 ay gecti hic durum degismedi
Diger kartlarimiz bu mesaji gordukten 1-2 hafta sonra teslim aldikWe have approved your Form OS155A, Immigrant Visa and Alien Registration, Receipt Number XXXXXXXXX. On September 9, 2023, we ordered your card to be produced
-
Merhabalar, ben 28Ekim 2022'de Amerika'ya giriş yaparak Green Card sürecimi başlattım. 4 Kasım 2022'de ise çıkış yaptım ve o günden sonra tekrar giriş yapma şansım olmadı. Bunun nedeni ise planladığım tarihlerde ailemi de etkileyen Maraş depremi. 4 Kasım 2023'ten önce tekrar giriş yapacağım ve bu sefer giriş yaptığımda yaklaşık 1 yıl kadar USA dışında olduğum için giriş yaparken sıkıntı yaşar mıyım? Henüz USA'da çalışma geçmişim olmadığı için tax return de yapmadım, bu bana sıkıntı yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.
-
Merhaba, @crazycells Türkiye’de doğan bebeğimiz ile girişimizden 1 ay sonra tarafımıza I- 797C formu gönderildi case type olarak CR189 görünüyor, appointment tarihi ise hafta sonuna denk geliyor, hafta sonu çalışıldığını bilmiyordum, tekrar arayıp randevuyu teyit etmem gerekir mi? sizce bu randevunun nedeni ne olabilir bu konuda bir görüşünüz var mi? Girişte bebeğimizin biyometrik fotoğrafı alınmadı onun yerine yazıcıdan taratıldı ve bize hiç bir form vs verilmedi, açıkçası bir sorun mu var diye tedirgin oldum, görüş ve yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim.
-
@gembruce, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
@yellowstone USCIS hesabıma dosya olarak yüklendi ve TR'deki adresime posta ile geldi.
Teşekkürler sizin geçtiğiniz çok benzer bir süreçten geçeceğim 🙂 , USCIS hesabınıza yüklenen dosya'da randevu saati vs günü belirtilmişmiydi , fiziki olarak posta elimize ulaşmaz ise USCIS dosyasından görebiliyormuyuz.
-
@luchadora Soyle ki, cok erken mail atmissiniz, henuz belge ya yeni ulasmistir ya da ulasmamistir bile. Dusunun biz Ocak Ayinda gonderdik talep belgesini ama onlara Martin ilk haftasi yazdik, Lutfen biraz bekleyin, bu islem aylar suruyor. Mail adresi dogru bu arada.
-
@Seren-Çalışkan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@mediator Merhabalar. 180 günlük süre içinde giriş çıkış yapmak zorunda değilsiniz demişsiniz. Onay sürecinde giriş yapılmadığı takdirde sıkıntı çıkarmıyorlar mı?
Reentry 17 18 ay suruyor , plan su sekilde olabilir 5.5 ay dışarıda 5 gun amerikqda sonra yine 5.5 ay dışarıda yine 5 gun usa de sekilinde olabilir ama cbp officer sizi senin bagin yok ne alaka diye sorgulayabilir.O yuzden reentry receipt ini alip cebinize koyup kardesim bwn basvurdum sürecin bitmesini bekliyorum diye bir ihtimal belirtebilrisiniz.Ama reddetme yada deport hakki her zaman var Ama sizinde dava acma hakkiniz var.Haklarinizi iyi bilin sıkıntı yasamayin
-
@heycan ben de aynı sorunu yaşıyorum sistemsel bir hata mı herkeste bu olmuyor galiba
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@thunder_74 entresan.. CEAC'ın tek vize türü için açık olması garip geldi açıkçası.
şuan bütün IVler için çalışmıyor. ankara'da sadece NIV için açık bırakmaları garip olmuş.
yakın zamanda hepsi için düzelecektir, sabırla bekleyelim. -
@Bosphorus Ben normal turist vizesi işlemlerimi tamamladım. Görüşmeye gittiğimde green kartımı iade edeceğimi turist vizesi almak istediğimi söyledim. Çok kolay oldu 10 yıllık vize almıştım.
-
@Samet-Ünlü tamamdir, cok tesekkurler
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.Kendi soruma kendim yanıt veriyorum 🙂
Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
-
@cannibalunicorn merhaba, hangi vize türü için job offer sunacaksınız konsolosluğa?
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. -
@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
Processing Times Processing Times
This site provides applicants the ability to see an estimate of the time to completion from submission of USCIS forms based on its adjudication location and subtype.
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
-
merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi

Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları
-
Sevgili @crazycells cevap için teşekkürler . Yalnız şöyle bir durum var toplamda 5 yıl Amerika’da yaşanmışlığım yok . Doğum belgesi ve pasaport için ise başvuralı üç ay oldu fakat dosya hakkında bir geri dönüş alamadık . Avukatımız sorduğunda under review olduğunu söylemişler . Benim daha bekleyecek vaktim de yok biran önce Amerika’ya gitmem lazım . Ne yapılabilir acaba ?
-
-
Merhaba. 27 Nisan'da Türkiye'de doğan kızım ile Amerika'ya gideceğiz. Doğumdan sonraki ilk giriş olacak bu. Öncelikle Türkiye'den çıkarken görevlilere durumu açıklamak için CBP Inspector's Fıeld Manuel 14.5'i göstermemiz yeterli olur mu? Ayrıca gerekli evraklar arasında belirtilen Formul A belgesini Apostillettim ve çeviri yaptıracağım yeminli tercümana. Bu durumda tercümeye de apostil yapılıyor mu bilmiyorum ama ona da yaptırmalı mıyım?
Özetle elimde olacak belgeler;
1- Formul A apostilli ve tercümeli
2- Sağlık Bakanlığının verdiği E Devletten alınan doğum belgesi ve tercümesi (Apostile gerek var mı?)
3- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve tercümesi (Apostile gerek var mı?)
4- Biyometrik fotoğraf
5- Pasaport
6- https://www.govinfo.gov/content/pkg/CFR-2012-title8-vol1/pdf/CFR-2012-title8-vol1-sec211-1.pdf (211.1 (b))
7- https://www.shusterman.com/pdf/cbpinspectorsfieldmanual.pdf (madde 14.5)
Yeterli midir? Eklemem gereken başka bir şey var mı? -
@srhnkskn öncelikle gözünüz aydın, sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim.
1- OK
2- Apostile normalde gerek değil ama tavsiyem yaptırın
3 - Apostile normalde gerek değil ama tavsiyem yaptırın
4 - OK
5 - OK
6 - OK
7 - OKşimdiden iyi yolculuklar.
-
@gucarslan Sağolun Uğur bey. Tüm yardımlarınız ve destekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Sizin hakkınızda da en hayırlısını dilerim.
-
@srhnkskn
daha once soyle birsey paylasmistim bu grupta,Mesaj soyleydi
Merhabalar,
Gelecek ay Amerika'ya gidecegiz, cocugum baska ulkede dogdu ve suan 6 aylik.Tum postlari okudum ve ozet olarak:
Gerekli belgeler:
Doguma ait tum belgeler - Dogum belgesi, pasaport, nufus cuzdani
Anne babanin green karti.
Ulkeye girerken;bebek icin alien number
vize memuru NA3 kategorisinde ABD'ye alip, ayni zamanda girerken bir I-181 doldurmalari gerekiyor
ABD'ye girerken bu I-181 belgesinin bir kopyasini istemeyi unutmayin, ayrica pasaporta vurulacak I-551 damgasinda A number'in yani gocmenlik numarasinin yazdigina da emin olun.
bu formlari ve diger tum belgeleri alip bir USCIS InfoPass randevusu almak olmali. -
@Wahap Teşekkürler evrakları hazırladım. Ama daha önceki iletilerde havaalanında görevlilerin çocuk için greenkart başvurusu yaptığı yazılmıştı. Gene de uscis ofise gitmek gerekiyor mu?
-
@srhnkskn şu şekilde oldu bizimki görevli memur tüm işlemleri tek seferde halletmiş bu yüzdende bebeğimizin green kartı 1 ay sonra adresimize geldi bizde çok şaşırmıştık fakat bazen görevli memurlar işin kolayına kaçıyor bu yüzdende uscise gitme ihtiyacı doğuyor
-
@49leon Nereden giriş yapmıştınız?
-
@srhnkskn Houston Texas
-
27 Nisanda Newyork jfk Hava limanindan giris yaptik. Havalimaninda back ofisteki polis sadece pasaporta vize basti ve dogum belgesi ile fotografi Aldi sisteme birseyler girdi ama Bize sadece baby visa processing documenti Verdi baska bir form vs Vermedi. Israrla sorduk greencard icin basvuruyu sizmi yapacaksiniz diye ama biz sadece evraklari yollicaz uscis yapacak dediler. Bu Durumda bizim is uscise gidip basvuru yapmamiz gerekecekmi ayrica Suan ssa ofise gitsem henuz greencardi gelmemis bebegimiz icin ssn cikartabilirmiyiz
-
Merhaba, Haziran ayında Türkiye’de doğan bebeğimiz ile giriş yapmayı planlıyoruz. Apostilli Doğum raporu, apostilli vukuatlı nüfus kayıt örneği, formul A, biyometrik fotoğraf ve pasaportu ile giriş yapmayı planlıyoruz, vukuatlı nüfus örneği, formul A, ve Doğum raporunu yeminli tercümana çeviri yaptırıyoruz, noter tasdiki de gerekiyor mu, birde yeminli tercüman sertifikası gerekiyor mu? yanıt verebilirseniz çok sevinirim. @crazycells sayfalarda noter ile ilgili pek bir bilgi göremedim, sizin bir yorumunuz olur mu?
Şimdiden teşekkürler,
-
@iceberg06 Apostil yaptırıp yeminli tercumana tercüme ettirirseniz yeterli olur. Fotoğrafı da unutmayin lütfen. Şimdiden hayırlı olsun
-
@srhnkskn, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları
27 Nisanda Newyork jfk Hava limanindan giris yaptik. Havalimaninda back ofisteki polis sadece pasaporta vize basti ve dogum belgesi ile fotografi Aldi sisteme birseyler girdi ama Bize sadece baby visa processing documenti Verdi baska bir form vs Vermedi. Israrla sorduk greencard icin basvuruyu sizmi yapacaksiniz diye ama biz sadece evraklari yollicaz uscis yapacak dediler. Bu Durumda bizim is uscise gidip basvuru yapmamiz gerekecekmi ayrica Suan ssa ofise gitsem henuz greencardi gelmemis bebegimiz icin ssn cikartabilirmiyiz
Buna bir yorumu veya paylaşacak bilgisi olan varmı acaba?
-
@srhnkskn merhaba, siz noter tasdikli mi hazırladınız belgelerinizi, noter tasdik olmadan çevirileri apostile yapmıyorlar diye biliyorum. Yeminli tercüman bürosunun Tercüme sertifikasıda isteniyor mu acaba? Cevap verebilirseniz çok sevinirim
-
@iceberg06 Noter onayı yaptırmadım. Apostil yaptirdim ve apostilde dahil yeminli tercüme yaptırdım. Yeminli tercümanın kaşesinde zaten sertifika numarası gibi bir numara oluyor ayrıca bir belgeye gerek yok.
-
@srhnkskn merhabalar aynı durum bizde de oldu çok korktuk olmayacak diye uscis aradık randevu talebi için kaç defa ama bebeğimizin kartı adrese geldi hiçbir işlem yapmadan memur başvuruyu yapmıştı yinede siz uscisi arayıp bilgi alın anumber varsa elinizde
-
@srhnkskn zaten çoğu yeminli tercümanlar noter onaylı oluyor apostil yapmanız çok iyi
-
@49leon siz noter onaylı mı yaptırdınız belgelerinizi, tercüman ayrıca notere gönderilebileceğini iletti belgeleri, belge başına ayrı bir ücret kalemi çıkıyor bu şekilde, emin olamadığımız için süreci yaşamış birinden bilgi almak çok faydalı olur, yorumlarınız için çok teşekkürler
-
@iceberg06 benim gittiğim tercüman noter onaylı yaptırdı fakat ekstra ücret talep etmedi
-
Bizde bugün kendimiz tercüme bürosunun kayıt olduğu notere götürdük belgeleri, tekrar apostil de yaptırdık, gelişmeleri ve tecrübelerimi yine bu başlıktan aktaracağım, çok teşekkürler
Benzer Başlıklar
49
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k