Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mehmet-JS durumunuz ne oldu, Kanada'da olabilir misiniz acaba diye merak ettim şu anda?


  • Erinmedim bütün yazılanları okudum. Kanada'ya öğrenci olarak gitmek hakkında genel olarak bilgilendim sayenizde. Konuyu açana ve yorumlarıyla yol gösterenlere teşekkür ederim. Ve yine hiç bir şeyin dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını, çok fazla para, emek ve cesaret gerektirdiğini bir kez daha anladım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmet-JS, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

    @aragorn6 sorularınızı tek tek cevaplayayım:

    1. ILAC ta kurs bitiminde sınav yok. Her iki haftada bir sınav var. Bu sınavlardan geçerli puanı aldığınızda o puana ait olan level da devam ediyorsunuz.
    2. Seviyenize uygun kitap veriyorlar ve dersler bu kitaplar üzerinden işleniyor (Kitaplar sitesinde var). https://www.ilac.com/store/
    3. Genelde her hoca ödev veriyor fakat bazı hocalar bu konuda abartabiliyor, örneğin benim pathway 3.2 hocam Omer Lotfi. Onun ödevlerini yetiştirmek için günlük 3 saatimi harcıyordum fakat bana ingilizceyi öğreten de o olmuştur. Hatta kendisinin bize sürekli uygulatmaya çalıştığı "daily schedule" seviye atlamada çok etkili olmuştur.
    4. Genel ingilizce çok eğlenceli geçti. Aslında Kanada da olsaydı daha eğlenceli olurdu ama covid sağ olsun. Fakat pathway programları sıkıcı. Çünkü hep aynı etkinlikler sadece level arttıkça ödev içeriği artıyor örneğin ilk levellarda 600 kelime essayleri verilirken daha sonraki levellarda bu sayı artıyor gibi.
    5. Ben level 6 ile başladım ve pathway 3.3 de yani level 16 sertifikası ile bitirdim. Toplam 17 level var. Collegelere başvurmak için ideal level 3.2, eğer üniversite için olacaksa 3.3 tavsiye ediliyor.
      İngilizce çalışmak ve öğrenmek isteyen birisi için ideal bir dil okulu. Hele bunu Kanada da yapacaksan daha da güzel. Geziler etkinlikler vs. gibi . Ben online almak zorunda kaldım fakat buda benim işime geldi. Çok ciddi para biriktirmiş oldum.

    Mehmet bey, vizeniz onaylandı gittiniz yazmaya fırsat mı bulamadınız. Yoksa Onaylanmadı Kanada konusunda kızgınsınız da mı yazmadınız. Meraktayız.


  • @mehmet-JS Merhabalar. Bir yıl önce baştan sona okumuştum ve süreçlerinizi takip etmiştim. Şimdi son durumunuzu merak ediyorum sadece bunu yazmak için foruma üye oldum 🙂 vizeniz çıktı mı Kanada’ya gidebildiniz mi bizleri merakta bırakmayın 🙂


  • Selamlar, Kanada'da neredeyse 4 ay olacak. Goz acip kapayincaya kadar onca zaman gecmis gercekten. 4 aydir soyle boyle gozlemlerimi aktarmak isterim.

    • Kanada'ya dunyanin hangi ulkesinden gelirseniz gelin yabancilik cekmek imkansiz. Ben ilk geldigimde Turkiye'nin daha yesillik ve daha ucuz bir bolumune geldigimi dusunmustum. Tabi geze geze Kanada'ya geldiginizi anliyorsunuz.

    • Turk komunitesi dusundugunuzden de buyuk. Her yerde karsilasmak mumkun, ozellikle sinirdan gelenler cok fazla,

    • Toronto'nun havasi Ankara'ya benziyor diyenler varsa sonbahar icin bu belki gecerli olabilir ama bence alakasi yok. Veya benim soguk direncim dusuk cunku bazen donuyorum adeta. Gelirken mont, kabandan ziyade icliklerinizi kesinlikle getirin.

    • Kanada pahali. Geldikten sonra biraz hayal kirikligina ugradim desem yalan olmaz. Su siralar fiyatlarin dususte oldugunu soyluyorlar ama henuz bir dusus gozlemlemis degilim. Belki de enflasyonun biraz daha dizginlenmesini bekliyorlar.

    • Ne yaparsaniz yapin cinlilerden ev kiralamayin.

    • Toplu tasima gayet iyi, cekinceniz olmasin. Metroda plansiz bir sekilde aninda calismalar olabiliyor onun disinda herhangi bir problem yasamadim Toronto icin.

    • Ehliyet almak iskence. Burada G1-G2 ve G ehliyetleri var. Bildigim kadariyla Turk ehliyetini 3 ay boyunca kullanabiliyorsunuz ve G1'e girmeden G2 testi ile G2 sahibi olabiliyorsunuz. Ama benim gibi ehliyetiniz yoksa oncelikle G1 testine girip (yazili kolay bir test) 1 YIL SONRA G2'ye girebiliyorsunuz. G1 ehliyetiyle de ne otobana cikabiliyor ne de tek basiniza araba surebiliyorsunuz. Stajyer ehliyet gibi dusunebilirsiniz. G1 testinin de 160$ gibi bir fiyati var.

    • Universiteleri cok guzel. Kanada'nin Dunya ilk 500'unde 17 tane universitesi var ve hepsi birbirinden guzel.

    Aklima geldikce daha da ekleme yapacagim

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Kanadanın Ankaraya en çok benzeyen yeri güneydogu albertayla saskatchewan arası medicine hat Drumheller falan. Ki sogukluk daha fazla. Toronto montreal ottava hem çok nemli hem ankaraya göre çok soguktur. Ankaraya en cok benzeyen yer Amerikada var Eisenhower Passın Güneydogu yamaçları. Güney Colorado Pueblo felan..Kanada hiç uzaktan görüldügü gibi degil.Çinlilerin yanında arapları ürdünlü hintlileri da ekliyorum.Furnished diye ilan veriyolar gidip bakıyorsunyatak masa bile yok. Yerdeki parkeyi furnished diyor. Sözleşmelerde dolap dümen çevirmeye cok meraklılar. Aslında çakal çukallıkta türkiyeye cok benziyor bazı konularda kanada. Hatta çogu açıdan benziyor. Dışarıdan çok güzel gözüküyor ama. Çevrenizi kimle atıp tuttugunuzu kimle yaşadıgınıza dikkat etmelisiniz, Sapıgı uyusturucu bagımlısı falan çok var Shady tip deniliyo,Giriş seviyesinden bir hayata başlayacagınız için bu adamlarla muhatap olmak durumunda kalabiliyorsunuz, Kendi içinize dönüp içsel kuvvetinizi toparlayıp mucadele etmeniz gerekiyor bazen üşüyerek otobus beklerken içinizde bir şarkı fısıldayıp onun enerjisiyle ısınmanız avunmanız gerekebiliyor...Bazı konularda Avrupadaki garanticilik saglamlık güven hissi emin adımlı olma asla asla yok


  • @archimede Merhabalar, bu yazınızın üzerinden uzun zaman geçmiş ama bilginiz varsa danışmak istedim. Şöyle birşey öğrendim, bu doğru mudur? Nasıl yapılabilir fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

    Özel bir okulda İlkokul 1. sınıfa çocuğunuzu kayıt ederseniz, ona refakatçi olmak ( ona bakmak) durumunda olduğunuz için ailesi olarak onun üzerinden çalışma ve oturum vizesi alma şansımız varmış?

    Bunu tam olarak nasıl yapabiliriz? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum🙏


  • @ahmetty merhabalar Ahmet bey, belki sizin bir fikriniz olabilir mi yuksrıda yazdığım konuyla alakalı? 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @black21, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

    @archimede Merhabalar, bu yazınızın üzerinden uzun zaman geçmiş ama bilginiz varsa danışmak istedim. Şöyle birşey öğrendim, bu doğru mudur? Nasıl yapılabilir fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

    Özel bir okulda İlkokul 1. sınıfa çocuğunuzu kayıt ederseniz, ona refakatçi olmak ( ona bakmak) durumunda olduğunuz için ailesi olarak onun üzerinden çalışma ve oturum vizesi alma şansımız varmış?

    Bunu tam olarak nasıl yapabiliriz? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum🙏

    Acentelere sorun, refakatçi olarak turist vizesi gibi alınabilir belki ama çalışma izni biraz abartılı geldi bana. Buraya kaydetme o zaman derler gibi geliyor bana.


  • @black21, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

    @ahmetty merhabalar Ahmet bey, belki sizin bir fikriniz olabilir mi yuksrıda yazdığım konuyla alakalı? 🙏

    Hocam son zamanlarda Kanada'yla goc ile ilgili umut tuccarligi ve dolandiriciliklar cok artti. Benim pek bilgim yok fakat verebilecegim tek tavsiye guvenilir acentalarla gorusmeniz veya Kanada'nin kendi resmi sitesinden arastirma yapmaniz. Umarim her sey gonlunuzce olur.


  • @black21 Merhaba. Aşağıda linkini attıgım videoyu izleyerek bir önbilgi edinebilirsiniz. Videonun 12:51 saniyesinden başlayan bölüm sizin sorunuzun cevabını içeriyor. O bölümde çalışma izni yok deniyor ama şu an türk pasaportu taşıyan turist vizelerine de 25 eylüle kadar başvurmak şartıyla 3 yıla kadar çalışma izni alınabiliyor. RCIC lisanslı danışmanları tercih etmenizi tavsiye ederim.


  • @ibrahimasar Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için🙏


  • @ahmetty Haklısınız, dikkat edeceğiz🙏çok teşekkür ediyorum yorumunuz için🙏


  • @loremipsum Çok teşekkür ederiz yorumunuz ve video için🙏


  • @black21 merhaba çocuğunuz küçük olduğu için eğer ona Vize alabilirseniz sizede verebilirler ama ben sanmıyorum ki çalışma izni verilsin hiç duymadım. Onun yerine şartlarıniz uygunsa siz bir okula kayıt olun siz okurken zaten küçük cocuklarinizda ücretsiz eğitimden faydalanabilir. Eşinizde çalışma izni alabilir.


  • @ecom Türkiye pasaportu taşıyanlara 25 Eylül'e kadar Kanada içinden yapılacak başvurularına 3 yıla kadar açık çalışma izni verilebilecek. Detayları aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.


  • @loremipsum teşekkürler ama kanadayla alakam sadece iki yeğenim orada yaşıyor onların süreçlerinden az biraz bilgi sahibi oldum. Bildiğim kadarıyla sadece arkadaşa fikrimi söyledim. Ama verdiğiniz bilgi bu sayfa için cok kıymetli tekrar teşekkürler.


  • @loremipsum Canadaya giriş sonrası " 3 yıla kadar çalışma izni" başvurusu için bir rehber var mı sizin bulduğunuz yada bu konuda forumda bu başvuryu yapmış herhangi birisi var mı tecrübelerinden yararlanmak isteriz.


  • @emrsvt Merhaba yazınızı yeni gördüm. Bu başvuru için nasıl bir rehber sorduğunuzu tam anlayamadım ancak yukarıda verdiğim linklerde hem basvuru hakkında bilgi hem de bu basvuru özelinde degerlendirme yapacak memurlara hitaben manual bulunuyor. Onu okuyarak nelere dikkat edileceğini çözersiniz. Bu basvuru Kanada içerisinden yapılacağı için canada.ca sistemindeki hesaptan kolay bir şekilde yapılabilir.
    Bu çalışma iznine danışmanlar aracılığıyla başvurular yapıldığını biliyorum ama ilk sonuçların dönmesi uzun sürebilir (benim tahminim 3-4 ay). Bu forumda başvuru yapan bilmiyorum ama ağustos ayında ben Kanada'ya giriş yapacağım ve bu vizeye başvuracağım. Süreci yine burada yazarım.


  • @loremipsum Dediğiniz gibi sistemi takip ederek aslında kolay bir şekilde başvuru yapılıyor doldurulması gereken belgeler vs. sistem yönlendiriyor.

    Ama püf noktası varmı demek istemiştim aslında.

    örneğin ben canada daymış gibi başvuru esnasındaki sorulara cevap verdim ve benim özelimde benden aşağıdaki görseldeki belgeler istendi .

    ama mesela "open work permit" başvurusu için "Client Information" kısmına hangi belgeleri yükleyeceğiz. Bu sekme özelinde Turist vizesi için " adli sicil belgesi" " hesap dökümü" vs vs belgelerini yükledik . "Open work permit" içinde aynısı mı olacak.

    Danışmanlar çok çeşitli ücretler istiyor. Bu kadar basit bir işlem için neden bukadar yüksek meblalar istiyorlar onuda anlamadım. Farklı 3 danışman ile görüştüm .

    650$, 850$ ,1200$ kişi başı başvuru ücreti isteniyor. Buda beni haliyle bukadar basit değil mi acaba tereddütüne düşürüyor.

    1f8d2059-ba35-43c0-8b3f-eb10c18ed7e2-image.png


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum