@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
@Ayışığı Kanada için kalıcı oturum izniniz yoksa turist vizesi ts2023 ile alınan çalışma izni size çok bir şey kazandırmaz. İş daveti ile gitmeli veya öğrenci olarak minimum iki senelik eğitimler neticesinde iş hayatına bir süre çalışıp ondan sonra belki kalıcı oturum başvurusu olabilir.
Kanada için kalıcı oturum pr çok önemli ve olmazsa olmazlardan eğer kanadaya yerleşmek isterseniz onun dışındakilerin ts2023 çalışma izni turist vizesi filan geçiçi yaşam
@sir-altan arkadaşımda amerika pasaportu var en son singapura girerken sorun çıkarmışlar bekletmişler.
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans.
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor.
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ?
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
@lupen Express entry kapsamında yer alan PNP eyalet aday programları için şartları bir inceleyin derim.
Tercih ettiginiz eyalette bir okula kayıt olma, bir süre çalışıp iş deneyimi elde etme veya lmia belgeli bir işverenden iş teklifi alma gibi şartları var. Bunlardan bir tanesini veya bir kaçını yaparsanız ancak o eyalet size adaylık daveti veriyor. Kolay işler değil. özellikle işverenden teklif mektubu almak zor. Ayrıca dil seviye ielts gibi test skoru lazım.
Ve bu eyaletlerde yaşam şartları ,sosyal yaşam kısıtlı küçük yerler gelişmekte olan yerler.
@ikizbabasi Express entry programında taban puanlar yüksek görünüyor ve çok kolay değil bu puanlara ulaşmak. Dil seviyeniz, eğitiminiz, yaş kriteri gibi önemli etkenler var.
orta ve üst segment nitelikli kişiler bile 400 bandı puanlara zar zor ulaşıyor.
Kaldıki dil seviyesi iyi olmayan eğitimi nitelikli olmayan bir kişi için çok zor bu puanları almak. Marangoz, kasap, fırıncılık gibi işlerde ancak taban puanların düşük açıklandıgı zamanlarda şansı olabilir ama bu durumlarda istisnai durumlar. Her zaman olmuyor belki beş yılda bir kere olur.
CRS taban puanları ve açıklandığı tüm zamanlar :
@emrsvt Bahsettiğiniz alan opsiyonel, doldurulması gerekmiyor. Kafa karıştıran yer, her çıkan yeni başvuru hakkı için ayrı bir ekran açılmamasıdır. Tüm open work permit basvuruları aynı sekilde aynı menüden yapılıyor, basvuran kendine göre gereken yönergeleri takip ediyor. Fee exemption için yararlandığınız kategorinin girilmesi vs. Bu örnekte sadece IMM5710, Türk pasaportu, foto ve profilinize uygun fee exempetion kodunu girmek yeterli bence.
Danışmanlar konusunda da vize basvurunuzu o danısmanla yaptıysanız bu kadar küçük bir işlem için para talep etmezler diye düşünüyorum ama talep ediyorlarsa da ayıp ediyorlar Diğer durumda bir fiyat tarifesi olmadığından her danışman kendi kafasına göre fiyat söylüyor.
@loremipsum Yok Turist vizesi içinde fahiş fiyat istenilince, ben kendim yaptım başvurumu . Muhtemelen bunun içinde kendim yapacağım. Siz kendiniz yaptığınızda tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Teşekkürler
@emrsvt Başvuru yaptığımda detayları aktarırım. Yukarıda bahsettiğim gibi open work permit başvuruları biraz ağır ilerliyormuş. 3 yıla kadar olan kısım da netleşmiş, pasaport süresiniz yeterliyse 3 yıl çalışma izni verilecekmiş ve başvuru yapıp Türkiye'ye dönüp beklenebilirmiş. Konu hakkında güncel bilgi şu videoda var. Konuyu takip edenlere yardımı olur umarım.
@loremipsum, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak
@emrsvt Başvuru yaptığımda detayları aktarırım. Yukarıda bahsettiğim gibi open work permit başvuruları biraz ağır ilerliyormuş. 3 yıla kadar olan kısım da netleşmiş, pasaport süresiniz yeterliyse 3 yıl çalışma izni verilecekmiş ve başvuru yapıp Türkiye'ye dönüp beklenebilirmiş. Konu hakkında güncel bilgi şu videoda var. Konuyu takip edenlere yardımı olur umarım.
Bu kategoride (TS2023) yapilan ilk basvurulardan sonuclar gelmeye baslamis. 3 yil calisma izni 56 gunde cikmis. Planlama yapacaklar icin ek bilgi olarak bulunsun.
@loremipsum hocam bu bilgiyi videoyada söylüyor mu ben mi duyamadım yoksa başka biryerden mi aldınız bilgiyi.
@grounddreamer, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak
@loremipsum hocam bu bilgiyi videoyada söylüyor mu ben mi duyamadım yoksa başka biryerden mi aldınız bilgiyi.
Bu videoda söylemiyor, konunun devamı olsun diye alıntılamıştım. Onayı başka bir postta görmüştüm bugün onayın videosunu da eklemişler
@loremipsum süper haber gerçekten umarım bizimkilerde onaylanır.
Bu arada ben şuanda Vancouver dayım . Yarın open work permit başvurusunu göndereceğim.
@grounddreamer Pasaport süresi müsait olduğu sürece herkesin başvurusunu onaylayacaklardır diye düşünüyorum. Siz benden önce girmişsiniz Kanada'ya, artık başvuru tecrübesini sizden dinleriz Hayırlısı olsun.
@loremipsum Tabiki memnuniyetle .
Başvuruyu yaptık hayırlısı ile . Zaten gerekli tüm dökümanları Türkiye' den gitmeden hazırlamıştım. Kanada da sadece evrakları yükleyip submit etmek kaldı. Submit işlemi sonrası sisteme " Submission Confirmation" isimli bir döküman geliyor. Bu süreden sonrası zaten sadece beklemek .
Ülkeye Giriş esnasında pasaporta herhangi bir mühür vurmuyorlar. Aslında mühür vurulsaydı bunuda başvuru evrakları arasına koyacaktım. Talep etseydim mühür olurmuydu bilmiyorum belki siz talep edebilirsiniz.
gelişmeler oldukça yine paylaşırım.
Merhabalar, kendisi öğrenci vizesi alıp, 6 yaşından büyük çocuğu olan var mı? Çocuğu için ne vizesi verildi?
Ben şimdi fark ediyorum ki, eşimin okuluna kayıt yapan eğitim danışmanı, ben ve oğlum içinde vizeye başvurmuştu.
Eylülde ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan oğluma ziyaretçi vizesi olarak başvurmuş. Ona da öğrenci vizesine başvurması gerekmez miydi? Şimdi bu durumda ilkokul kaydını yaptıramayacak mıyız? Nasıl çözebiliriz bu sorunu
arkadaslar merhaba abdye kacak girdim geri turkiyeye dondum gecen sene ama kanada dilokulu vizesi yapmak kstiyorum sizde direk red mi alirim yada kanadanin bu kacak giristen haberi olur mu
Bizim de bu yolla gitmemiz daha uygun ancak gocmen danismani ile on gorusme yaptigimda her okul olmuyormus..40li yaslarda pr almak zormus.daha ieltse girmedim kirilmadim ders çalışacağım dua edecegim bu olmaz baska sey olur gonul ister greencard ciksin gidelim bakalim avel avel etrafa
@Mine-İpek, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak
Bizim de bu yolla gitmemiz daha uygun ancak gocmen danismani ile on gorusme yaptigimda her okul olmuyormus..40li yaslarda pr almak zormus.daha ieltse girmedim kirilmadim ders çalışacağım dua edecegim bu olmaz baska sey olur gonul ister greencard ciksin gidelim bakalim avel avel etrafa
Ucu açık bir cümle,
40 lı yaşlarda PR almak zor ne demek.
Yaş faktöründen puan alamayacağınızı vurgulamak istiyor sanırım.
Aksi takdirde öyle bir kıstas yok.
ielts çalışıyordum motivasyonum kırıldı bıraktım yurtdısına çıkmış olmak lazımmış hiç çıkmadım çalıştım çocuk büyüttüm sanki güllük gülistanlık herşey..ülkene döneceğine ikna omaları lazımmış filan
@Mine-İpek, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak
ielts çalışıyordum motivasyonum kırıldı bıraktım yurtdısına çıkmış olmak lazımmış hiç çıkmadım çalıştım çocuk büyüttüm sanki güllük gülistanlık herşey..ülkene döneceğine ikna omaları lazımmış filan
Yahu bu kadar net kıstaslar değil bunlar, neden hevesinizi kırıyorsunuz.
Mesela, şuan İngilizce yerine Fransızca çalışsanız, B2 seviyesinde Fransızcanız olsa direkt PR la gidebilirsiniz. 365 puanla mı ne aldı. 365 puan bile değil. Dil puanı olmadan tutturuyorum ben onu.
Fransızca fluent dan yürüyebilirsiniz.
Veya 2 yıl tesisatçılık yapmış gibi sigorta gösterseniz biryerde ve ingilizceniz B2 olsa yine gidebilirsiniz. Daha yeni gittiler.
Hastayım bu heves kıran insanlara.
Dünya kadar alternatifi var. Sadece iyi araştırmanız ve düzgün bir danışmanlık almanız lazım. Ben araştırdıkça herkesin beş kuruş bilgisi olmadan konuştuğunu farkettim. Bir çok kendini danışman zanneden dalkavukta dahil. İngilizceniz olsa ve kendiniz araştırsanız, takip etseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Saygılar,
@loremipsum merhabalar ;
başvuruyu yaptınız mı , herhangi bir sonuç var mı. Türkiyede mi yoksa Kanada da mı bekliyorsunuz.
Bir güncelleme geçerseniz seviniriz