Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @mertem441, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar önceden de yazmıştım ama yanlış başlığa yazmışım buraya yazmak daha mantıklı.ABD vatandaşı erkek arkadaşım kasım-aralık gib türkiyeye gelecek ve nikah kıyacağız.biz yıllardır uzaktan konuşuyoruz fakat hiç yüzyüze gelmedik.bu bir sorun oluşturur mu evlendikten sonra.2.si hızlandırma denilen obsiyon evlilikte de oluyor mu?eğer hızlandırma olmazsa normal süreçte kasım da evlenirsem ne zaman mülakata girerim süresi Max ne kadar olur ?şimdiden teşekkür ederim

    Merhaba, evlilik vizesinde temel mantık evliliğinizin iyi niyetli olduğunu kanıtlamaktır. Uzun zamandır konuşmanız bir artı elbette ama ilk görüşmede evlenmek biraz dikkat çekebilir bu benim şahsi görüşüm. Fotoğraflarla, ekran görüntüleriyle, uçak biletleriyle, ortak faturalarla, banka hesaplarıyla ilişkinizi kanıtlamanız gerekiyor. Elbette, evlilik vizesinde de şartları sağladığınız sürece hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz.Hızlandırma talepleri için aşağıda bıraktığım linki inceleyebilirsiniz. Şu an süreç ortalama 1.5 2 yıl sürmekte. Dosyanızın hangi servis merkezine düşeceğine göre değişiyor.


  • @mertem441, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Samet-Ünlü Samet bey bunu bana da açıklar mısınız ?şimdi ben önümüzdeki kasım ayında evlendikten sonra sizin dediğiniz bu opsiyonla greencard mülakatım gelmeden abd e gidebilir miyim 5-6 ay içinde

    Cr-1 sürecindeyken turist vizesi alabilirsiniz tabii ki ama ülkeye dönecek sebeplerinizin sağlam olması gerekiyor. Zira siz göçmenlik işlemi başlatmış oluyorsunuz.


  • @ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Herkese tekrar merhaba,

    I-130'a başvururken birkaç belgeyi yeminli tercümana çevirtmiştik. Bu belgeleri NVC'de de kullanabilir miyiz? Çevrilen belgelerin ne kadar güncel olması gerekiyor bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Bizim belgeler şu anda 9 aylık. Yeniden çevirtmem gerekir mi? Şu an yeminli tercümanlar noter onayı ile birlikte kim bilir kaç lira olmuştur....

    Noter onayına gerek yok, yeminli tercümesi yeterli. Bildiğim kadarıyla NVC Türkçe istiyor belgeleri ama siz yine de çevirisiyle birlikte yükleyin.


  • @Samet-Ünlü eski iletilere bakarsanız Türkçe olanları kabul etmediler hem Türkçe hem İngilizce çevirisini istiyo nvc daha öncede birisi yazmıştı uscise yolladığı belgelerle nvc onayı almıştı tabi bu riske gerek varmı


  • @cokbekledik86, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Samet-Ünlü eski iletilere bakarsanız Türkçe olanları kabul etmediler hem Türkçe hem İngilizce çevirisini istiyo nvc daha öncede birisi yazmıştı uscise yolladığı belgelerle nvc onayı almıştı tabi bu riske gerek varmı

    Tabii ki riske gerek yok. Hem Türkçe hem İngilizce çevirisini yüklemek en mantıklısı. Crazycells daha önceki yazılarda NVC'nin Türkçe belge kabul ettiğini yazmıştı. Demek ki değişmiş.

  • ⭐⭐

    @Samet-Ünlü çok sağ ol 😊


  • ben bu hafta avukatimizla bu konuda uzunca bir görüşme yaptım ve burada yaşanan karmasiyi kafamda çözmeye çalıştım sağolsun çok yardımcı oldu. Ingilızce arşiv kayıtlı adlı sicil kaydının kabul edilmeme nedeni onda arşiv kaydı yoktur ibaresinin bulunmamasiymis. Kendisi bizden tüm evrakları türkçe ama orjinali ingilizce olanları olduğu gibi istedi. Ingilızce yuklenen evraklarda sıkıntı yaşanmasının nedenininse onların muhakkak orjinallerininde yüklenmesi gerektiğini fakat bazende bu kadar çok evrak yuklemenin memurun kafasını karıştırdığı için belgenin orjinalini gözden kaçırıp tekrar isteyebildigini ve bazende o evrağı kendi sitesinde yazdığı halde kabul etmeyip bununla ilgili açıklama yapildiginda aynı evrağı kabul ettiklerini söyledi. Ayrıca bazen amerikalı avukatların bizim resmi kurum evraklarını tam olarak bilmedikleri için böyle karmaşık durumlar ortaya cikabildiginide söyledi. Benim anladığım çok evrak çok tercumeden ziyade ne istiyorlarsa resmi sitelerinde onu yüklemek. Fazla kafa karıştırmamak ayrıca evrakların yönünü doğru taratıp yüklemek. Evet burada çok sorun yaşayan arkadaşımız oldu fakat buradan anliyoruzki her bir dosyada farklı burada yazdığım hatalardan birinin yapılmasıydı. Özellikle boşanma evrakı olarak çok yanlış evrak yüklendiğinide söyledi. Örneğin bir arkadaşımızın avukatı boşanma belgelerini yüklememişti ki bu sponsorluk dışında en önemli belgelerden nasıl atlar bir göçmenlik avukatı bunu cidden sinir bozucu. Ben uscis aşamasında aynı avukatla çalıştım hiç sıkıntı yaşamadım şimdi nvc asamasindada deneyimimi yine aktarırım bakalım bir sıkıntı olacak mı? Ama profesyonel işini iyi yapan bir göçmenlik avukatından edindiğim bilgileride sizlerle paylaşmak istedim belki insanların işine yarar diye çünkü birbirimize aktardığımız bu bilgi ve deneyimler çok önemli olsada bazen insanlar bazı detayları paylaşmayabiliyor özel nedenlerle bu olabilir ama buradaki diğer insanlar bunları okuyup yanlış yonlendirilebilir o detayı bilmedikleri için. Surece başlayan herkes bu başlığın ilk sayfasını dikkatlice okurlarsa zaten o bilgiler hala doğru ve geçerli. Umarım kimsenin süreci böyle durumlarla sekteye uğramaz. Bu bilgiler nvc aşaması için sonradan okuyan bir arkadaşımızın kafası karışmasın.


  • Ben NVC de hiçbir çeviri yaptırmadım nüfus kayıt örneği vs Türkçe idi. Hatta USCIS aşamasında da tek bir dökümanı bile çevirttirmedim, evlilik cüzdanının en arkasındaki çevirileriyle beraber yükledim ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. NVC nin amacı zaten konsolosluğa gidecek evrakların eksiksiz ve doğru olduğunu teyit etmek. Sonuçta asıl konsolosluk çalışanları inceliyor evrakları. O yüzden Türkçe de kabul ediliyor. Bu konuda değişiklik olduğunu düşünmüyorum ama officer a göre değişiyor herhalde.


  • Bu arada konsolosluktan mülakatlardaki gecikmeninin nedenini öğrenen var mı? Gerçekten çok yordu artık, belirsizlik mahvetti bizi.


  • @ecom, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    ben bu hafta avukatimizla bu konuda uzunca bir görüşme yaptım ve burada yaşanan karmasiyi kafamda çözmeye çalıştım sağolsun çok yardımcı oldu. Ingilızce arşiv kayıtlı adlı sicil kaydının kabul edilmeme nedeni onda arşiv kaydı yoktur ibaresinin bulunmamasiymis. Kendisi bizden tüm evrakları türkçe ama orjinali ingilizce olanları olduğu gibi istedi. Ingilızce yuklenen evraklarda sıkıntı yaşanmasının nedenininse onların muhakkak orjinallerininde yüklenmesi gerektiğini fakat bazende bu kadar çok evrak yuklemenin memurun kafasını karıştırdığı için belgenin orjinalini gözden kaçırıp tekrar isteyebildigini ve bazende o evrağı kendi sitesinde yazdığı halde kabul etmeyip bununla ilgili açıklama yapildiginda aynı evrağı kabul ettiklerini söyledi. Ayrıca bazen amerikalı avukatların bizim resmi kurum evraklarını tam olarak bilmedikleri için böyle karmaşık durumlar ortaya cikabildiginide söyledi. Benim anladığım çok evrak çok tercumeden ziyade ne istiyorlarsa resmi sitelerinde onu yüklemek. Fazla kafa karıştırmamak ayrıca evrakların yönünü doğru taratıp yüklemek. Evet burada çok sorun yaşayan arkadaşımız oldu fakat buradan anliyoruzki her bir dosyada farklı burada yazdığım hatalardan birinin yapılmasıydı. Özellikle boşanma evrakı olarak çok yanlış evrak yüklendiğinide söyledi. Örneğin bir arkadaşımızın avukatı boşanma belgelerini yüklememişti ki bu sponsorluk dışında en önemli belgelerden nasıl atlar bir göçmenlik avukatı bunu cidden sinir bozucu. Ben uscis aşamasında aynı avukatla çalıştım hiç sıkıntı yaşamadım şimdi nvc asamasindada deneyimimi yine aktarırım bakalım bir sıkıntı olacak mı? Ama profesyonel işini iyi yapan bir göçmenlik avukatından edindiğim bilgileride sizlerle paylaşmak istedim belki insanların işine yarar diye çünkü birbirimize aktardığımız bu bilgi ve deneyimler çok önemli olsada bazen insanlar bazı detayları paylaşmayabiliyor özel nedenlerle bu olabilir ama buradaki diğer insanlar bunları okuyup yanlış yonlendirilebilir o detayı bilmedikleri için. Surece başlayan herkes bu başlığın ilk sayfasını dikkatlice okurlarsa zaten o bilgiler hala doğru ve geçerli. Umarım kimsenin süreci böyle durumlarla sekteye uğramaz. Bu bilgiler nvc aşaması için sonradan okuyan bir arkadaşımızın kafası karışmasın.

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu forumu değerli kılan birebir tecrübe sahiplerinden aktarılan bilgi birikimi zaten. Anladığım kadarıyla aşağıda paylaştığım linkteki evrakları hem İngilizce hem Türkçe yüklemek?


  • @drserdar Merhaba, PD tarihiniz nedir acaba?


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Bu arada konsolosluktan mülakatlardaki gecikmeninin nedenini öğrenen var mı? Gerçekten çok yordu artık, belirsizlik mahvetti bizi.

    Arasak bile telefona bakılmaz diye aramadık. Çok büyük ihtimalle taşınma olayı gerçekleşecek.
    Mülakat konusuyla ilgili mail yoluyla ulaşılacak bir iletişim yolu varsa, bilen birisi paylaşırsa güzel olur.


  • Merhabalar.
    Konsolosluğun facebook adresine konsolosluk vize mülakatı hakkında ne yapabiliriz diye mesaj gönderince şöyle otomatik bir bildirim geldi;
    '' Bu gelen kutusu 7/24 izlenmemektedir ve konsolosluk konularıyla ilgili sorulara yanıt verilmez. ABD vatandaşıysanız ve yardıma/bilgiye ihtiyacınız varsa, +90-312-455-5555 numaralı telefondan bizimle iletişime geçiniz veya [email protected] adresine e-posta gönderiniz. Göçmen vizeleri veya LPR soruları için [email protected] adresine e-posta gönderiniz. Göçmen olmayan vize konuları için (turistler, eğitim, SWT, doktor olarak gönüllülük vb.) [email protected] adresine yazınız. ''
    Buradaki adrese mail gönderebiliriz.


  • @Samet-Ünlü aslında öyle değil nvc aşamasında türkçe evrakları türkçe olarak, orjinali ingilizce olanları olduğu gibi yükleyeceğiz biz. Yani herhangi bir çeviri yaptirmayacagiz avukatımız bu şekilde istedi sonucu aktarırım sizlere.


  • @drserdar bizde uscis aşamasında hepsini yeminli tercümana cevirtip yükledik bir sorun olmadı. Şimdide hepsini orjinal dillerinde yani türkçe olanı türkçe ingilizce olanları ingilizce yükleyeceğiz. Ama son zamanlarda çok arkadaşımız sorun yaşadığı ve bir kafa karışıklığı oluştuğu için paylaşmak istedim avukatimizin söylediklerini.


  • Yeni dq olanlara ne zamana mülakat tarihi veriyor Ankara?

    Bizim I-130 5 Ağustos'ta onaylandı. Tahmini ne zaman vizemiz pasaportumuzda olur inşallah?


  • @ekdodo siz dq emailini aldınızmı nvc aşaması bittimi imzanızda tarih göremedim


  • @MYusuf bizim avukata sorduk maile 2 ay sonra cevap veriyolar dedigi icin atmamistik ama ben simdi yazip attim sansimi denemek icin


  • @ekdodo önünde en az 5 aylik bi süreç var eksk evrak cikmazsa nvc de tabiki hersey yolunda giderse yaklasik 5 ay sonra alirsin pasaportunu

  • ⭐⭐

    Merhabalar arkadaşlar dün nişanlım ile evlendim 2 buçuk yılın sonunda. Kendisi amerikaya geri döndü şimdi ona kendi tarafımdan hangi evrakları göndermem gerekiyor nikah cüzdanı uluslar arası cüzdan kendisi Amerikan olduğu için tercümeci noter tastik yeminli tercüman ve apostilli olmalı dedi ama. Biraz inanmadım acaba doğrusu nasıl olmalı birde ilk başvuruda hangi evraklar gerekiyor uscise sunulması için okuyorum burada ama hata yapmamak için sizlere sordum
    Birde. Tercüman affidavit diye bir şeyden bahsetti Amerika’daki sistemlerdede evliliğimizi yasalaştırmak için. Bir şey anlamadım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum