Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Arkadaslar merhaba
    Oglum IR2 04.12.2020 ben ise IR1 07.02.2020 tarihinde DQ mailini aldik ve mulakat tarihi bekliyoruz. Anladigim kadariyla ekim ayinda dq maili alan arkadaslar randevularini almaya basladi hatta bi arkadas ocak 2021de dq maili ve interview date almis. Yurtdisindayiz ve subat 16 gibi turkiyeye donecegiz. Bu randevular neye gore veriliyor ayrica oglumla ayni gune mulakat tarihi almam mumkunmu bir bilginiz varmi bu konuda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecren, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkadaslar
    Oglum icin IR2 04.12.2020 kendim icin IR1 07.12.2020 tarihinde DQ maili aldik ve interview tarihi bekliyoruz. Neye gore gorusme tarihleri veriliyor bir bilginiz varmi gordugum kadariyla ekimde dq maili alan arkadaslarin randevulari veriliyor ocak 2021 tarihinde dq olan bi arkadasta almis gorusme gunu. Yurtdisindayiz subat 16da turkiyeye donecegiz oglum 3 yasinda acaba ayni gune mulakat tarihi almamiz mumkunmu bilginiz varmi bu konu hakkinda.

    Evet, birbirinizin formlarinda bilgileriniz oldugu icin konsolosluk ayni gune ayarlayacaktir mulakat tarihinizi.

    Mulakat verilmeye hazir olan dosyalar, konsolosluktaki musaitlik takvimine gore sirayla mulakat tarihi aliyorlardir diye dusunuyorum. Zaten genelde 1-1.5 ay oncesinden duyuruyorlar size, o nedenle 16 Subat'tan sonraki bir tarihte olacaktir.


  • @crazycells bilgilendirme icin tesekkur ederim.
    Merak ettigim diger konu oglumun pasaportunun 8 aydan az kalan suresi icin yenilenmesini istemislerdi yeniledik ceac sistemine yeni pasaportu yuklememiZ gerekirmi bu nedenle gecikme yasanabilirmi? Esim amerikan vatandasi fakat turkiyede yasiyoruz 4 senedir dolayisiyla w2 ve tx return alamiyoruz amerikada yasayan birini cosponsor olarak gosterdik bununla alakali bir sikinti yasayabilirmiyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecren, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells bilgilendirme icin tesekkur ederim.
    Merak ettigim diger konu oglumun pasaportunun 8 aydan az kalan suresi icin yenilenmesini istemislerdi yeniledik ceac sistemine yeni pasaportu yuklememiZ gerekirmi bu nedenle gecikme yasanabilirmi? Esim amerikan vatandasi fakat turkiyede yasiyoruz 4 senedir dolayisiyla w2 ve tx return alamiyoruz amerikada yasayan birini cosponsor olarak gosterdik bununla alakali bir sikinti yasayabilirmiyiz?

    Eger NVC sureciniz bittiyse CEAC'a yuklemenize gerek yok, konsoloslukta bildirmeniz yeterli. Siz de DQ aldiginizi belirtmistiniz, o nedenle direkt pasaportu konsolosluga goturebilirsiniz.

    Eger co-sponsorunuzun geliri yeterliyse bir sorun yasamamalisiniz.


  • Merhaba. Eşim Amerikan vatandaşı. 29 aralık 2020de nikahımız oldu. Benim için 7 ocak 2021de vize başvurusu yaptık, harç ücretini ödedik.
    Bu süreç ne kadar zamanda sonuçlanır? Ne gibi belgeler hazırlamalıyız? Neler yapmalıyız?
    Bilgi verirseniz, deneyimlerinizi, tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


  • @MYusuf merhaba biz de sizin gibi beklemedeyiz, hangi service Center da işlem devam ediyor? uscis Processing time olarak girerseniz ortalama bir tarih araligi veriyor


  • @MYusuf Merhaba genelde basvurunuz dosyanizi teslim alan merkezlede iliskili.Bazi merkezler 6 ay icinde onay verirken bazilarinin onay sureci 12 olabiliyor.Basvuru formunuz ile beraber yolladiginiz tum birlikleliginizi kanitlayan belgeler resimler ve diger destekleyici dokumanlar incelendikten ve onaylandiktan sonra sizlerden nvc asamasinda yeniden bircok dokuman isteyecekler ve sponsor sonrasinda yine onay aldiktan sonra 2 ay gibi bekleme surecinin ardindan mulakat tarihi alcaksiniz.


  • Crazycell merhaba veya randevusu yeniden verilen arkadaşlarda bilebilir bunu. Eğer görüşmemizi kaçırırsak 24 saat sonra sistemde dilekçeye benzer birsey açılıyor denilmişti elçilikte. Oradan neden kaçırdığımızı açıklayınca ona göre yeni bir görüşme tarihi verileceğini fakat ne zaman olacağını söylemişlerdi. 24 saat sonra sistemde o kısım açılıyorsa onu doldurmanın bir süresi varmı acaba? 1 gün 1 hafta veya 2 hafta gibi? 1 ay sonra doldurduk diyelim olur mu acaba? Sistemde devamlı açık mı kalıyor acaba o dilekçe gibi olan şey yoksa belli bir süresi mi var?


  • @basaknaz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf merhaba biz de sizin gibi beklemedeyiz, hangi service Center da işlem devam ediyor? uscis Processing time olarak girerseniz ortalama bir tarih araligi veriyor

    Merhabalar. Gönderilen bildirimde Nebraska Service Center da işleme alındığı yazıyor.


  • @ice, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf Merhaba genelde basvurunuz dosyanizi teslim alan merkezlede iliskili.Bazi merkezler 6 ay icinde onay verirken bazilarinin onay sureci 12 olabiliyor.Basvuru formunuz ile beraber yolladiginiz tum birlikleliginizi kanitlayan belgeler resimler ve diger destekleyici dokumanlar incelendikten ve onaylandiktan sonra sizlerden nvc asamasinda yeniden bircok dokuman isteyecekler ve sponsor sonrasinda yine onay aldiktan sonra 2 ay gibi bekleme surecinin ardindan mulakat tarihi alcaksiniz.

    Merhabalar. Sizin verdiğiniz tarih aralığı 2 yıldan fazla görünüyor, sebebi nedir acaba? Bize gönderilen bildirimde dosyanın Nebraska Service Center da işleme alındığı yazıyor. Burası hakkında bilginiz var mı?


  • @MYusuf bizim de nebraska service Center da işlem bekliyor , 7-9 ay aralığı veriyor su an 30 Nisan'da gozukmekte ama ne kadar doğru bilemiyorum su an en hızlı nebraska gözüküyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Crazycell merhaba veya randevusu yeniden verilen arkadaşlarda bilebilir bunu. Eğer görüşmemizi kaçırırsak 24 saat sonra sistemde dilekçeye benzer birsey açılıyor denilmişti elçilikte. Oradan neden kaçırdığımızı açıklayınca ona göre yeni bir görüşme tarihi verileceğini fakat ne zaman olacağını söylemişlerdi. 24 saat sonra sistemde o kısım açılıyorsa onu doldurmanın bir süresi varmı acaba? 1 gün 1 hafta veya 2 hafta gibi? 1 ay sonra doldurduk diyelim olur mu acaba? Sistemde devamlı açık mı kalıyor acaba o dilekçe gibi olan şey yoksa belli bir süresi mi var?

    Genelde sadece "randevuyu kacirdim, yeni bir randevu talep ediyorum" diye tikliyorsunuz ama eger ise yaramazsa o durumda konsolosluga email ile ulasip yeni bir tarih talep edebilirsiniz.

    1 ay sonra da doldurabilirsiniz, ama ilk firsatta vizenizi almanizi tavsiye ederim.


  • @MYusuf Evet bizimde Nebraskada islem gordu dosyamiz yani 2 sene once 12 ayda anca onay veriyordu nebraska cok yavaslardi.Sonra bize eksik evrak dediler posta ile yolladilar posta kayboldu ve basvurana ait biometrik resmimi istediler yollamamiza ragmen kayit ettiler sanirim. bu bize 2 ay daha uzatti sureci sonra salgin yuzunden tum dosyalar yavaslatildi.En son mulakatta idari isleme aldilar esimi ordada 2 bucuk ay surdu.


  • @ice merhaba ice
    Nvc hizlandirma talebi nasil yapiliyor bilgi verebilir misin?


  • arkadaşlar 4ay sonra bugün nihayet DQ mailini aldım. artık randevuyu bekliyorum. 🙂


  • @enrique gözünüz aydin, çok sevindim insallah en kisa sürede de mülakat tarihiniz gelir.


  • @bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar. Öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Videonuzu sonra izleyeceğim.
    Uygun bir zamanınızda cevap yazarsanız sevinirim.
    Eşim ABD vatandaşı. 29 aralık 2020 de nikahımız oldu. 7 ocak 2021 de vize başvurusunu yaptık ve ücret ödendi. Eşim Amerika'ya geri gitti. Gerekli olacağını düşündüğümüz belgeler bende mevcut (nikah resimleri, vergi kağıtları). Başka ne gibi belgeler hazırlamalıyız? Onay mailleri sadece istek yapan eşe mi gidiyor? Benim de mailimi kontrol etmem gerekiyor mu? Üniversite mezuniyeti için transkript almak yeterli mi?


  • @enrique gözünüz aydın, yakında mülakat tarihi verirler İnşallah


  • @e-sh07 sizin de yarin degil mi? Güzel haberlerinizi bekliyorum.


  • Merhaba. Eşim üzerinden online form I-130 dolduruyoruz. Eşim ABD vatandaşı ben Türküm. Eşimin amerikadaki first name'i Aysha, burada Ayşe şeklinde. Evlilik nedeniyle Soyadı da değişti ve Pasaportunu henüz değiştirmedi eşim. Bekarlık soyadı yazıyor ABD pasaportunda. Şimdi Form I-130 u doldururken Currently Legal Name'i soruyor. Eşim Türkiyede benim soyadımla ABD de bekarlık soyadı ile gözüktüğünden kafam karıştı. Yardımcı olabilecek var mı?


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 2908
  • 1468
  • 114
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum