Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhabalar.
    Bugun konsolosluktan pasaportumun kargoya verildigine dair mesaj aldim fakat Ceac sisteminde durumum hala refused olarak gorunuyor. Konsolosluk gonderdigim kargomu 6 Mart gunu teslim almisti ve ceac guncellememi 11 Mart tarihinde yapmis. Acaba sistemsel bir hata mi var yoksa red almis olabilir miyim? Bu arada gorusmem olumlu gecmisti, sadece son bir evrak ve pasaportumu kargo ile gondermemi istemislerdi ama ceac sistemi olumsuz gorununce tecrube sahiplerine danismak istedim.
    Konu hakkinda bilgisi olanlar tecrublerini paylasabilir mi?

• @Zeyno-0 hangi evrak?

• @salimekoken 2024 tax documleri. Zaten gorusmemden sonra sisteme dusmustu hemen gonderdim. Bugun kargo adina mail de geldi. Ama sistem hala Refused olarak gorunuyor.

• Merhaba green card fee odemek istiyorum A number yanlis diyor ama dogru hoc boyle experience yasiyan oldumu?

• @Raybay1971 check statuste visa issued oldunuz mu kontrol ettiniz mi?

• @Zeyno-0 sistemde degisiklik oldu mu hala ayni mi? Veya pasaportunuz ulasti mi?

• @Raybay1971 Eşinize söylediniz mi bir de Amerika’dan girmeyi deneyin eğer denemediyseniz, Türkiye’den girmek sıkıntı cikariyor olabilir.

• @Raybay1971 yazım kurallarini yici okudunuz mu? Hatirladigim kadariyla A number in son 2 numarasi yazilmiyordu. Formu eoldurma kurallarinda yaziyor olmasi lazim.

• Maalesef simdilik ayni. Bugun kargomu teslim alacagim. Ayrica bu programda yazilan mesajlar beklemede kaliyor ve her kim onayliyorsa zahmet edip 3, 5 gun sonra onayliyor. Anlik mesajlasma sistemi olarak ilerlemiyor, berbat bir durum.

• @Zeyno-0 merhaba w2 de yüklediniz mi? Biz son 3 yılın irs tax return lerini yükleyerek dq olmuştuk.O yüzden şimdi de sadece 2024 tax returnü yükledik.W2 yi de yüklemek gerekir mi?

• @Zeyno-0 Merhabalar hayırlı olsun . Diğer yazışmalardan anladığım kadarıyla da 2024 le ilgili bir doküman istenmemişti. Benzer durumla karşılaşan var mı?

• Herkese merhabalar bugün Amerika’daki 2. günüm. Ülkeye girişte herhangi bir sorun yaşamadım. Uçuş biraz uzun o kadar. Benim sorum; şuan greencard ve ssn number için herhangi ekstra bir şey yapmam gerekiyormu? Yoksa adresime gelecekmi?

• @side 15 nisandan sonra mülakat olacaklara sorulur diye düşünüyorum.

• @yakup-budakci ssni erken almak istiyorsanız https://secure.ssa.gov/ICON/ic001.action#officeResults websiteye girip evinizin zipcodesini girip en yakın SSA bürosunun adresini bulup ordan adrese gelmeden numaranızı öğrenebilirsiniz belkide kartınızıda verirler bu bilgiye sahip değilim yakup Bey

• @yakup-budakci herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Ben ilk geldiğimde birkaç gün bekleyip ssn gelmeyince telaşlanıp ssn bürosuna gitmiştim oradaki görevli 2 hafta beklemeniz gerekiyor eğer 2 hafta sonra gelmezse buraya gelin yardımcı olalım şimdiden bir şey yapamayız dediler. Zamanından önce bir şeyler yapalarsa bu sefer 2 tane ssn iniz olabilir ve bu yüzden sorun yaşarsınız diye uyardılar. Zaten yaklaşıl 8 9 gün sonra ssn elime ulaşmıştı.

• @Raybay1971 Green Kart numarasi genellikle "A" ile baslayan numara oluyor. Siz nereden baktiniz green kart numaraniza? Belki baktiginiz USCIS numarasi falan olabilir veya basina "A"eklemeden girdiginiz icin sistem kabul etmiyor olabilir diye dusunuyorum.

• @Bernur normalde veriyorlar bence postaya verdikleri için 2 hafta bekleyin demişlerdir.İkikez snn oluşmaz kimlik numarası olarak düşünün zaten oluşan numarayı ekrandan görüp kağıda yazıp elinize verecekler farklı birşey değil yani telefon numarası var sitede arayıp sorabilir.

• @yasmin982 bilemiyorum ben sadece yaşadığım deneyimi anlattım. Tabii ki gidip sorabilir içi nasıl rahat edecekse.

• arkadaşlar merhaba, salı günü unganlarda randevum var. yanıma pasaport, ds260 confirmation page, covid aşı kartı ve normal aşı kartım dışında almam gereken bir şey varmı?

• bu ay mülakat için randevu alan oldu mu arkadaslar. 5mart dqyuz bekliyoruz

Benzer Başlıklar

• 1553
  • 1
  • 61
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |