Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @lina bildigim kadari ile ebeveynlerden sadece biri abd vatandasi is direkt cocuklara vatandaslik verilmiyor. amerikan vatandasi olan ebeveynin belli bir sure amerika da yasamis olma sarti var.

• @luchadora bundan emin misiniz. abd vatandasi olan ebeveynin en az abd de 5 yil yasamis olmasi gerekiyor: bu konuda ben de sorun yasiyorum. asagidaki sarti saglamayanlar normal immigration surecinden geciyor diye biliyorum. farkli bir yontemi var mi?

A child born on or after November 14, 1986 will obtain citizenship if:

The U.S. citizen parent was physically present in the United States or its territories for five years before the child’s birth. At least two of these years must be after age 14.

• @gulsah123 hayır hazırlıklı olmak için soruyorum. eğer orijinal lazımsa eşim evrakları gönderecek

• @salimekoken Hayirli olsun, sizinle birlikte umutlarimiz yeserdi 🙂 surecle ilgili sizden bilgilendirmelerinizin devamini bekliyoruz. insallah hizli bir sekilde devam eder. bu arada 15 ekim formun kabul edildigi tarih mi yoksa ilk basvuru tarihiniz mi?

• @salimekoken sisteme ne yüklediyseniz aynı belgelerin aynısının orijinalini yanınızda hazır bulunsun. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Konsolosluk size zorluk çıkartmak üzerine bir tavır içerisinde değil ama gözden kaçırılan bir şey olabilir o yüzden dq olduğunuz bütün belgeleri yanınızda getirin. E devletten aldığınız belgeleri bile eski götürün sorun yok. Sorun olursa orada alırlar çıktı zaten dert etmeyin. Sadece şeffaf olun o kadar.

• @Olkan-Oflaz-0 teşekkürler. o zaman eşimden belgelerin orijinalini isteyeceğim, çıktı olarak götürme planım vardı ama olmaz galiba

• @salimekoken hem orijinal hem de fotokopisini götürün.

• Ekim ayı istatiklerine baktım en son Ekim ayının mülakatı yayınlanmış en fazla mülakat alan e1 e2 ır5(vatandaş ebeveynleri) olmuş.Oda çoğunlukla yabancı ülke vatandaşı birşey soracağım o istatistiklere göre mi mülakat veriyorlar anlayamadım bende onu kasım istatisliğinde Ekim kasım dqlarına göremi olarak her ay iki ay mı seciliyor acaba

• Arkadaşlar merhaba bir sualim olacaktı. Benim tüm sürecim bitti bir hafta sonra hayırlısıyla Amerikaya açacağım. Pasaport ile gelen Grenkart ödemesini yaptim. Gidince Gren kart tam olarak kaç günde geliyor. Benim hemen işe başlamam gerekiyor. Kart veya sosyal güvenlik numarası olmadan çalışabilir miyiz? Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

• @mevlanus bu konuyu arastirdim, soyle yaziyor. CR-1/IR-1 ile gelen gocmen kisinin damgasi farkli oluyormus (adi bile var unuttum.) bu damga kisinin bir yil gecerli greencardi sayiliyormus ve girdigi gibi calisabilirmis o damga sayesinde

• @said doğru değil eşim amerikan vatandaşı türkiyede doğum yaptı doğumdan sonra konsolosluktan randevu alıp bebeğimiz için usa pasaportu aldık

• @arslan34 esiniz amerika da ne kadar yasamisti dogumdan once. 5 yil sartini saglamadigi halde pasaport verdiler mi?

• @said 2 senedir Türkiye’de yaşıyoruz 5 yıl şartı var ise öncesinde Amerikadaydı

• ⭐⭐

@mevlanus en az bir ay boşta gezersin abd iş başvurularına dönüş kaplumbağa hızında

• @Olkan-Oflaz-0 tesekkur ederim bilgilendirmeleriniz icin

• @lina cok sagolun

• @luchadora cok tesekkur ederim bilgileriniz icin, arastiracagim

• @luchadora cok tesekkur ederim bilgilendirmeleriniz icin, demekki bireyler boyle bir durum olacaksa yada cocuk planlamislarsa, istenilen asilari , mulakat oncesinde yaptirmalari, yani hamilelik oncesi istenilen asilari yaptirmlari mantikli goruluyor . Cunku hamile bir bireyin ust uste istenilen asilari saglik muaayenesinde olmasi cocuk icin zararli olabilir. Bu arada yapilan asilarin tam listesini paylasirmisiniz. Kisi mulakat oncesinde onlarin listesinde bulunan asilari yaptirmis ve bunlari beyan etmisse , tekrardan bu asilari yapmazlar dogrumudur?

• @mevlanus ssn giriş yaptığın zaman 1 hafta içinde adresine geliyor gelmezse en yakın bürodan randevu al git aynı gün verirler. Gc pasaportunda var zaten fiziksel kart çok önemli değil ha ne zamana gelir diyorsan da ben giriş yapalı 50 gün oldu gelen giden bir şey yok 2-3 ay arası sürer gibi duruyor

• @Bircan Ben de aynı durumu yaşadım bu yüzden aile hekimime gittim. TC Sağlık bakanlığının zorunlu kıldığı tüm aşıları 2024 Mayıs ayında yaptırdım. Onların istediği aşıların bir kısmı içinde vardı, belki de hepsi. En azından e-nabızda yaptırdığım aşılar görünüyor. Yine de yaptırdığım aşıların aşı kartını aldım aile hekimimden. Hangileri kabul olacak bilmiyorum. Haftaya sağlık muayenem var. Orda belli olacak durum, bilgilendiririm sizi.

Benzer Başlıklar

• 190
  • 2
  • 21
  • 5605
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |