Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @hilalf tebrik ederim süreci bitirmişsiniz. Sağlık muayenesi için sorum olacaktı. Kullandığınız 2 ilaç için ek görüşme talep ettiklerini belirtmişsiniz ilaç kullandığınızı siz mi söylediniz yoksa sistemden görüyorlar mı ? Mesela benim de kullandığım antidepresan var ben söylemesem görürler mi ?

• @Alfa-Centauri Ben websitelerinde kullandığınız ilaç varsa belirtin yazdığı için reçete götürmüştüm açıkçası onların görebileceğini sanmıyorum ilaçlarınızı

• @hilalf yani belirtmeli miyim sizce herhangi bir sorun olmaz herhalde

• @Alfa-Centauri Bence belirtin. Sizden de psikiyatri gorusmesi isterler buyuk ihtimal sadece genel bir prosedür bu durumlarda sanirim. Ekstra 100 dolar bir odemesi oluyor gorusmenin. Kendi doktorunuzdan imzali/muhurlu bir belge alabilirseniz alin. Ne sebeple kullandiginizi, ne kadar süredir kullandiginizi falan belirtecek bir sekilde. (Bana sordular daha kapsamli bir belge sunabilir misiniz diye ama yanimda oyle bir belge yoktu) Belki onu kabul edebilirler. Sadece tavsiyem saglik randevunuzu son ana birakmayin cunku psikiyatri görüşmesi işin içine girince surec uzayabiliyor.

• Herkese merhaba, en son interview tarihi alanlar ne zaman aldı acaba? Paylaşabilirseniz çok faydalı olur. Ben Eylül'de DQ olmuştum randevum Şubat-Mart gibi olur diye tahmin ediyorum ama tabikide bilemiyorum.

• @yakup-budakci en son Haziran mülakat aldı

• @lina anladım, bi şekilde giderse o zaman eylul DQ olanlar subat ya da mart gibi randevu alabilir. İnsallah 🙏🏼

• İnşallah söylediğiniz gibi olur çünkü Ocak şubat ayında dq olanlara neredeyse 9 10 ay sonra randevu maili gelmiş

• @yakup-budakci merhabalar, önümüzdeki aylarda interview maili alırsanız günceller misiniz? ben de Ekim'de DQ oldum

• iyi akşamlar sorum olacaktı Elçilik yeni güncellemede kimlik kartıda istek listesine eklemiş,ceacde yüklerken bunuda ekliyecekmiyiz.Yeni mülakat olan arkadaşlar T.C. kimlik kartı istediler mi sizden elçilikte

• @arslan34 bizim DQ tarihinden tam 6 sonra mulakata girdik. Genelde.6 ay suruyor gibi

• @yasmin982 biz 3 aralikta mulakata girdik. Kimlik karti istemediler. Sadece pasaportlarimizi aldilar.

• @Manushaqe çok tebrik ederim darısı başımıza inşaallah yeni hayatınızda ailenizle birlikte başarılı mutlu sağlıklı olmanızı ve yeni bol gelirli işler edinmenizi diliyorum. 🙂

• @yasmin982 cok tesekkur ederim. Insallah hepimizi daha iyi bir hayat bekler

• Ben de neredeyse 2 yıllık sürecin sonuna geldim ve cuma günü pasaportumu göçmen vizemle PTT'den teslim aldım. Avukatsız, tek başıma bu süreci eksiksiz tamamlamamda bu forum son derece faydalı oldu, emeği geçen herkese, yorum yapan, bilgiler veren herkese sonsuz teşekkürler. 11 aralıkta mülakatım oldu, aşağıda detaylarını okuyabilirsiniz.

Öncelikle çanta, telefon, akıllı saat hiç bir şey içeri alınmıyor. Sadece belgelerinize izin var. Bunu her yerde yazmalarına rağmen bir sürü
    kişi sırt çantasıyla filan gelmişti, sıradan çıkıp emanetçiye gitmek zorunda kaldılar. İlk girişte herkesi sıraya soktular, 7:30’da randevusu olanları en öne aldılar. 7:45 sonrası otursun banklarda dediler. İlk etapta daha içeri girmeden pasaportumuzu bir veznede teslim ettik. Güvenlik/giriş sırasına aldılar. Sonra pasaportları veriş sıranıza göre isminizi okuyarak xrayden geçişe aldılar. Xray’de havalimanı gibi bütün metalleri kutunun içine bırakıp geçtik.

Güvenlik kısmından çıkınca ana binaya yürüdük, girişte pasaportunuza bakıp göçmen/turist ayırıp, elinize numaranızı verip bekleme alanına alıyorlar. Ekranlarda numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. İlk başta sağ taraftaki bankolarda numaranız yanıyor. Ilk belge kontrolü orada. Pasaportum, fotoğrafım, evlilik cüzdanım, doğum belgem, adli sicil kaydım, başka yaşadığım ülkelerden polis raporları ve bir kaç ilişki kanıtını burada verdim. Buradaki görevli bana marriage certificate’ın tercümesi var mı diye sordu, bende yok belgenin kendisi çok dilli diye yaptırmadım dedim. Ok dedi. Çocuğunuz var mı dedi, yok, köpeğimiz var dedim, güldü 😅 Sonra bütün bu belgeleri kendileri için bir dosyaya koyup diğer taraftaki bankolara iletti. Orada da sıramızın ekranda yanmasını bekledik. Burada sıra 5-10 dk içinde geldi.

Naber nasılsın’dan sonra “söyleyeceğin her şeyin doğru olduğunu onaylıyor musun? Elini kaldırıp evet de” gibi basit bir yemin ettirdi. Parmak izlerimi aldı. Sonra teker teker ilk bankoda aldıkları belgeleri evet bu sistemde var, bu da var diyerek geri verdi. Eşimin boşanma belgesini istedi. Bende certified copy vardı, hiç soğuk damga filan aramadı, şöyle bir baktı geçti. Başka bir ülkede bir seneden fazla yaşadın mı dedi, evet dedim, yaşadığım yerleri saydım, onların police certificate'larını verdim. Oralar hakkında son derece arkadaşça normal muhabbet ettik, tam havadan sudan. Bana da eşin USA'de mi şimdi diye tricky bir soru sordu (eşim orada değil). Sonunda ok dedi her şey yolunda, iyi şanslar diliyorum dedi bende happy holidays in advance diyip gittim 😃 hiç kimse bana İngilizce mi Türkçe mi diye sormadı, direk İngilizce başladılar ben de öyle devam ettim. Ama benden önce yaşlı bir çiftin tercüman istediğini duydum. Benim de geçerli B1/B2 vizem vardı, ama onunla ilgili hiç birşey sormadılar, pasaportumu aldığımda direkt iptal edilmişti.

Rahat olursanız zaten bence onlar da fark ediyor ve daha iyi geçiyor. Zaten bu aşamaya geldik, kaç tane elekten geçtik 😃 burada diğer arkadaşların da dediği gibi daha çok belgelerin orijinalleri ve sizin evliliğinizin samimiyetine bakıyorlar. Herkesin süreçlerinin en kolayca ve hayırlısıyla tamamlanmasını diliyorum.

• @yakup-budakci en son 9 Haziran’da DQ olan birinin Ocak 2025’e mülakat randevusu aldığını görmüştüm. Ama sadece 1 kişiye denk geldim. Ben 2 Ağustos’ta DQ oldum. Şubat’ta randevu gelmesi için dua ediyorum. Çok yorulduk artık. 😔

• Sponspor bulmak ile alakalı sıkıntı yaşıyoruz Allah rızası için sponsor bulmak ile alakalı yardımcı olabilecek kimse yok mu? Eşim ile tanıştırabilirim bütün bilgilerimizi verebiliriz kendimiz tanışabiliriz. Çaresiz kaldım ne yapacağımı bilmiyorum.Hatta sponspor olan kişiye hediye vs de düşünüyoruz. Bu sürecin ve ayrı kalmanın ne kadar zorlu süreç olduğunu bildiğinizi ve beni anlayabileceğinizi düşünüyorum umarım bir kişi yardımcı olmak için çıkar buradan:(

• @Ezgi-2 gerçekten yorucu bir süreç umarım herkes icin en kisa zamanda sonuçlanır🙏🏼

• Selamlar .esimin interviwe tarihi 5 subat 2025-e belirlendi, ama esim o tarih araliginda dogum yapicak, eger mulakat tarihini ireliye atarsam ne kadar sonraya yeni mulakat tarihi ala bilirim? Ve o tarih secimini nereden yapabilirim?

• Merhaba, pazartesi kargoya verilen pasaportum perşembe günü elime ulaştı. Ev adresime geldi

Benzer Başlıklar

• 185
  • 13
  • 9
  • 1088
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.6k

| | | |