@Timur Merhaba Oncelık tanınmıyor
-
@goldie 12/12/24 in transit
17/12/24 ready
25/12/24 medical test
10/01/25 visa appointment -
@salimekoken bu verileri nereden takip ediyorsunuz rica etsem paylaşır mısınız
-
Herkese Merhaba, k3 vizesi için yani ı-130-ı-130a formu ile ilgili soracağım bir kaç soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-İstenilen belgeleri e devletten ingilizce olarak indirmemiz yeterli oluyor mu yoksa başka bir yerden tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? evlilik cüzdanının çevirisini ve apostilini yaptırıp göndermiştim.
-istenilen belgeleri, fotoğrafları sisteme yükleyeceğiz ama ekstra dikkat etmemiz gereken noktalar var mı?
-Türkçe karakter kullanılmıyor sanırım teyit etmek için tekrar yazmak istedim.
Eşim Abd'de ben Türkiye'de yaşıyorum ı-130a formunu doldururken imza kısmını doldurmalı mıyım? (forumda eski mesajlarda bununla ilgili farklı şeyler gördüğüm için soruyorum.) -
Merhaba, ben Amerikan vatandaşıyım ve eşim için I-130 başvurusunu zaten başlattım. Consular processing ile devam edeceğiz.
Anne ve babama başvuru yapmayı planlıyorum. Turist vizesine başvursak ve Amerika'da adjustment of status yapsak, mümkün müdür?
Gelir yetersizliği durumu ile ilgili bir sorum var. Banka hesabımda para var ama vergi beyannamem henüz 1 yıl olmadı ve yıllık kazancım düşük. Bu durumda başvurularımda herhangi bir sorun olur mu? Eğer gelirim yetmezse, başvurular reddedilebilir mi?
Teşekkürler!
-
@ahmetbahar 30/60/90 kurali sanirim artik yok. Sadece 90 gun kurali var. Ve bunu beklemeniz gerekir. Yoksa USCIS ikna etmek icin bir hayli ugrasirsiniz. Sonucta ABD ye gelis amacinizin turistik olmadigi suphesi doguyor. Kesinlikle bekleyin.
-
-
19
Arkadaşlar bugün Ankara mülakatına girdim eşimin transkrptleri yüklenmemiş bundan dolayı yükleme yapın pasaportunuzu postayla gönderin dediler böyle bişey yaşayan oldu mu süreç ne kadar sürüyor bilgi verirmisiniz
-
Tebrik ederim. Sürecin sonraki aşamalarında bol şans, bebeğinize ailesi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum 🙏🏻
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
Merhaba Bugun I-751 formunu ve destekleyici belgelerle USCIS’a(Chicago) gonderdim. Paketin icerigini listeleyip kisa bir aciklama yapmak istiyorum.
• Cover letter
• I-751
• G-1145
• Greencard on-arka copy
• Pasaport kopyalari
• Selective Service(Askerlik) kayit belgesi
• Check for I-751 ($750)
• Check for biometric fee ($85)
• 2 Şahit mektubu
• Kanitlar:
• Evlilik sertifikasi
• Ortak banka bilgileri
• Ev lease ve faturalar
• Araba sigortasi
• Yolculuk veya tatil belgeleri
• Saglik sigortasi
• Tax belgeleri
• Beraber cekilmis kanit fotolariOncelikle kendi surecimi titizlikle takip edip her seyi not aliyorum. Normalde son 90 gun kuralina 23 Kasimdan sonra dosyayi gonderebilecegimi USCIS sitesinde dosya gonderim tarihi belirleme hesaplayicisindan bakmistim. Fakat USCIS sagolsun bana 11 Kasimda hatirlatma maili gondererek hatirlatmisti.
I-751 basvurusu maalesef online kabul edilmiyor. Formu yasadiginiz eyalete gore posta ile gondermeniz gerekiyor. Ucret konusunda farkli ornekler gordum. Bazilari 750 dolarin icinde biometric fee’nin de oldugunu yaziyor. Ne olur ne olmaz kendimi saglama almak icin 2 ayri check yazdim. Eger oylese biometric icin yazdigimi dikkate almayacaklardir(fazla olsun eksik olmasin).
Kanitlarin arasina belki benim ve esimin ehliyet kopyasini ekleyebilirdim ayni adreste yasadigimizi gostermesi adina fakat yeterince kanit oldugu icin sonradan vazgectim. Sizin eklemenizi tavsiye ederim.
Selective Service(Askerlik) kayit belgesi herkes icin gerekli olmayabilir bu durum, 25 yas alti erkeklerin greencardli olarak ABD ye giriste veya card’i teslim aldiginda bu kaydi yapmak zorunda. Bu belgenin gonderilmesi gerekli mi ondan da emin degilim sadece eklemek istedim.
Sahit mektuplari ilk basta listemde yoktu fakat I-751 form instruction belgesine goz atarken en az 2 sahit tarafindan yazilmis mektubun yazilmasi gerektigini gordum. Daha fazla detay icin lutfen I-751 yonergesine goz atin.
Pasaport kopyalarini tamamen extra olarak ekledim.
Son olarak pasaport style fotograf herhangi bir yerde yazmiyor yani gondermenize gerek yoktur. Bol sans!
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@cufer kıymetli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ne kadar yardımcı olduğunuzu asla bilemezsiniz. Şunu merak ediyorum; evlilikten hemen sonra süreci başlatmak, ABD makamındaki yetkilileri tedirgin eder mi? Siz ne zaman evlendiniz ve ne zaman sonra süreci başlattınız acaba?
-
@beyzanurkulen daha önce red almış olması sürecinizi etkilemez siz amerikada çalışmadığınız için sponsora ihtiyacınız var geliri yeterliyse babanız olabilir
-
konsolosluktaki interview tarihimden 2 gun oncesine saglık kontrolu randevusu bulabıldım, süre yeterli mi arkadaşlar? interview a busekılde 2 gun onceden saglık randevusu alıp giren arkadaşlardan burda varsa tecrube paylaşabilirler mi benımle???
-
@elturco Biz evlendikten 2 ay sonra başlattık ekimde dq olduk konsolosluk randevusu bekliyoruz.
-
bir sorum daha var, istanbul için sadece avrupa yakasındaki ptt subesi cıkıyor pasaportun gideceği ptt subesi seceneği olarak. leventteki ptt subesi... normal mi? turist vizemi beylıkduzu ptt den almıstım ben 2019 da
-
@gkorkmaz teşekkür ederim. Avukat kullandınız mı yoksa kendi başınıza mı yaptınız? Bir de, spouse visa olayını başlatmak için yalnızca I-130 formunu doldurmak gerekiyor değil mi, sonrasında mail ile adım adım bilgilendiriliyoruz? İkisini de cevaplarsanız sevinirim…
-
@gkorkmaz mail aldiginizda gunceller misiniz? Ben de Ekim'de DQ oldum, interview bekliyorum
-
@uguran evet normal
-
@elturco Rica ederim. Geçirdiğimiz tüm süreci, profilimin altında görebilirsiniz. Evlilik tarihimiz 1 Eylül 2022. Eşim Amerika’ya döndükten yaklaşık 1 hafta sonra gerekli işlemleri başlattı.
Sizin de göreceğiniz gibi “NOA ( Notice of Action yani Eylem Bildirimi ) tarihi 22 Eylül 2022 olarak görünmekte. Siz de evlenip eşiniz Amerika’ya döndükten sonra vakit kaybetmeden süreci başlatabilirsiniz. Mail yoluyla NOA bildirimi aldığınız an işlemleriniz resmi olarak başlamış demektir. Evlendikten kısa bir süre sonra işlemleri başlatmanız herhangi bir sorun teşkil etmez. Sonuçta bu bir aile birleşimi vize başvurusu. -
@cufer yeni hayatınızda sağlık ve mutluluklar dilerim. Tam da ihtiyacım olan bilgileri verdiniz, çok teşekkür ederim.
-
@beyzanurkulen, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
merhaba herkese, ben hem abd vatandaşı hemde türk vatandaşıyım. Eşimle birlikte türkiyede doktoruz, 1 yıl oldu evleneli. Bu sıralar aklımızda Amerikaya mı gitsek düşünceleri var. Biraz araştırmaya başladığımda süreçlerin bir hayli uzun sürdüğünü gördüm.
Öncelikle süreci öğrendiğim kadarıyla aklımda bazı soruları oluştu.
1- Sanırım amerika vatandaşı eşin türk eşini davet etmesi için bir amerika geliri beyan etmesi gerekiyormuş. Lakin ikimizde Türkiye'de hekimlik yapıyoruz şuan. Amerikada da doktorluk yapmak istiyoruz sınavlarına da çalışıyoruz. Önce benim gidip çalışmaya başlayıp daha sonra mı onu davet etmem gerekiyor?
2- Eşim daha önce fakülte yıllarında amerikada staj yapabilmek için vizeye başvurup red almıştı, bu durumumuzu etkiler mi?
3- Şuan babam amerikada çalışıyor, onun geliri olduğu için benim yerime o davet atsa mantıklı olur mu?şimdiden teşekkür ederim
Öncelikle I-130 doldurup süreci başlatacaksınız sizin Amerika’da bir adresiniz olması gerekiyor. Bu göçmen vizesi daha önce 50 defa turist vizesine başvurun ve red yiyin bunun bir önemi yok. Süreçler farklı işliyor. Babanız Amerika da eyalet min tutarının yüzde yüz 130 üzerinde bir geliri varsa eşinize sponsor olup vizenizi alabilirsiniz. Sizin çalışıp çalışmamanızın bir önemi yok sponsor olmak için çalışmanız gerekiyor zaten babanız olacağı için sizin ekstra çalışmanız cebinize para dışında bir fayda sağlamaz çünkü taxleriniz yok yaşamadığınız için. Gidip ücretleri yatırıp I-130 başvurun zaten 1 sene ortalama bekleme süresi var onay almak için. Toplamda da 20-22 ay sürüyor süreç bol şans.
-
@uguran aynı gün içinde sonuçlanıyo merak etmeyin bir problem olursa zaten mesela balgam testi o zaten uzun sürüyo sonuç gelene kadar vizeyi basmazlar en kötü ihtimal
-
@elturco Endise ettginiz seyler genellikle USCIS ile alakali. I130 formunu gonderdikten sonra USCIS incelemesi icin iliski kanitlari gondermeniz gerekecek. Esinizle aranizda gecen yazismalar, fotograflariniz, aile bireyleriyle cekilmis fotograflar, tatil rezervasyonlari vs.. Basvurunun olumsuz sonuclanmasi gibi bir durum yok. Size kanitlar yetersiz, ek dokuman gonderin derler eger sundugunuz belgeler eksik bulunursa. Surec oldukca uzun suruyor. Bir an once basvuruyu yapmakta fayda var. Eksik gordugunuz dokumanlariniz uzerine calisip, eklemeler yapabilirsiniz.
-
@Bircan tebrik ederim
-
Merhaba,
gecen hafta Nvc'ye tum belgeleri submit etmistik, bugun gelen NVC den bildirimi :
Beneficiary'den istenen Evlilik Belgesi icin, "invalid doc" yazip reddettiler, dogru belgeyi gonderin demisler. Biz bu belgeyi edevlet uzerinden (formul B - cok dilli evlenme belgesi) olarak yuklemistik. (daha once gocmenlik icin de ayni belgeyi kullanmistik ve kabul edilmisti)
Forumda bu sekilde bi durumu deneyimleyen oldu mu ?
tesekkurler! -
@ksmdgn benimkiside ayni durumda, yani karar verme asamasina ulasilmis durumda. Yani inceleme bitmis durumda.
-
@phoenixsuns aynı durumu yaşadım ,evlilik cüzdanını tekrar taratıp yüklediğimde onayladılar.Enterasan bir durum cidden
-
Arkadaşlar merhaba Ankara sağlık muanesinde hangi aşılar vuruluyor bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen
-
Herkese merhaba,
Ayın 11'inde mülakatım vardı ve özetle durumu anlatmak istiyorum. Randevum saat 8.15'ti ve saat 10:30'ta işim bitmişti. Randevu saatine göre sırayla alıyorlar içeri. Dışarıda soğukta beklemek biraz zordu:( Önce pasaport teslim sonra güvenlik kontrolü yapılıyor. İçeriye elektronik alet, akıllı saat, çanta sokmuyorlar. Sadece dosyanız ile girebiliyorsunuz. İçeri girdikten sonra üç tane girişte masa var oraya pasaport verip barkod yapıştırıyorlar ve sıra veriyorlar. Sıranın size geldiği zaman yine amerikalı çalışanlar evrak teslimi alıyor. Benden nüfus kayıt örneği (e-devlet), Adli sicil-arşivli (e-devlet) evlilik cüzdanını kendisi ve ilişki kanıtları. Benden bunları istediler ama bazılarından tax belgelerini vs isteyenler de olmuş. Siz yine de her şeyi print edip gelin. Tekrar oturup mülakat sıramı bekledim. Beklemek baya uzun sürdü. Bana sıra gelince şu soruları sordular;
Eşin şuan USA'de yaşıyor değil mi? ( Tuzaklı soru çünkü senin doğru söyleyip söylemediğini test ediyorlar) Benim eşim benimle Türkiye'de yaşıyor dedim. Kaç kez evlendin? Eşin nereli? Neden ABD'ye gitmek istiyorsun? Ve gideceğin yeri biliyor musun biraz tarif et dedi. Sonra vizen onaylanmıştır dedi ve evlilik cüzdanımı, belgelerimi geri verdi. Pasaportum onlarda kaldı. Bugün sisteme baktığımda vizem onaylandı dedi ve saat 17:00 gibi PTT'ye verilmiş. Büyük ihtimalle yarın teslim alacağım pasaportumu. Herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Kolay değil koca 2 sene bekledik. Psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçti her ne kadar eşim benimle olmasına rağmen ama sonu iyi bitti. -
Herkesin süreci farklı işlediği için ben de kendi sürecimi kısaca paylaşmak istiyorum. Belki birine faydasi olur ^.^
Sağlık kontrolü randevu saatim 10:30’du önce her şey güzel bir şekilde ilerledi. Kan verdim, röntgen çekildi, muayene oldum ve üç tane aşı yapıldı. Benim için bu aşılar Measles, Mumps ve Rubella idi. (Gecmis asi kaydi sunmadım) Ancak reçeteli olarak Concerta ve Roaccutane kullandığım için ek olarak psikiyatri görüşmesi talep edildi (devlet hastanesinden aldığım reçete yeterli olmadı). Ayrıca idrar tahlili de istendi. (Sebebini bilmiyorum hala) Hepsine toplam 500 dolar kadar ödedik.Psikiyatri görüşmesi için saat 16:00’ya kadar orda bekledik. Görüşme sırasında, Google Meet üzerinden bir psikiyatrist ile konuştum. Eşimle birlikte geldiğimi söyleyince, eşimle de görüşmek istedi. Görüşme sırasında hatırladığım sorular şunlar:
-Hiç kendine zarar vermeyi düşündün mü?
-Uyuşturucu ya da alkol bağımlılığın var mı?
-Anksiyete hissediyor musun?
-Amerika’ya taşınmak ile ilgili kaygıların var mı?
-Sence neden psikiyatri görüşmesi yapmanı istediler?
-Concerta kullanmanın sebebi nedir?
-Ne kadar süredir kullanıyorsun ve ne sıklıkla alıyorsun?
-İlaç kaynaklı herhangi bir yan etki yaşıyor musun? (Örneğin, uykusuzluk, depresyon gibi)
Eşime sorulan sorular:
-Eşin anksiyete yaşıyor mu?
-Hiç kendine zarar verdi mi?
-Concerta kullandığını biliyor muydun?
-Eşinin olağandışı bir davranışına şahit oldun mu?
-Sence eşinin genel ruh hali nasıl?Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Sonuçların mail ile geleceğini ve bunun 1 haftaya kadar sürebileceğini söylediler. Eve döndükten sonra açıkçası baya gerildim, çünkü ilk 2 gün boyunca mail falan gelmedi. Bir sorun mu çıkacak acaba diye düşünürken 3. gün sonuçlarım mail ile gönderildi ve herhangi bir problem çıkmadı.
Mülakat günü sabah 6’da oradaydık (benim mülakat saatim 7:30’du). Önümde sadece bir aile vardı. Güvenlikten geçerken cebimde dudak nemlendiricisi olduğunu fark ettiler ve çöpe atmamı istediler. (Roaccutane kullananlar halimi anlayacaktır, çatlamış dudaklarla görüşmeye girmek istemediğim için yanıma almıştım, ama sağlık olsun.)
İçeride ilk aşamada benden istenen belgeler:
-Nüfus kayıt örneği (Çevirili halini almadılar, sadece e-Devlet çıktısını istediler.)
-Sabıka kaydı (e-Devlet’ten İngilizce çıktı aldım. Garanti olsun diye güncel bir sabıka kaydı da götürmüştüm ama onu almadılar, sisteme yüklediğim eski belgeyi yeterli buldular.)
-Pasaport
-Evlilik cüzdanı (Garanti olsun diye tercüme ettirmiştim ama buna da istemediler.)
Bu aşamada evlilik tarihim ve turist vizem olup olmadığı soruldu. Turist vizem yok, ama daha önce reddedilen bir başvurum vardı. Bununla ilgili herhangi bir soru sorulmadı.Sonrasında ikinci aşama için bir süre bekledim. Gorevli yemin ettirdikten sonra bir adet fotoğraf istedi (taratıp geri verdi). Bana sorulan sorular şunlardı:
-Eşin ne iş yapıyor?
-Amerika’da ne iş yapmayı planlıyorsun?
-Co-sponsorun kim?
-Eşinle nasıl tanıştın?
-Hiç başka bir ülkede yaşadın mı?
-Eşin Amerika’da nerede yaşıyor?
Daha sonra ilişki kanıtlarına göz gezdirdi. Her şey yolunda görünüyor pasaportun iki iş günü içinde kargolanır dedi. En son olarak da İngilizceyi nasıl öğrendiğimi sordu. Görüşmeyi yapan kişi gerçekten güler yüzlüydü. Sohbet, şakalar ve gülüşlerle gayet samimi bir şekilde ilerledi. Turist vizesi mülakatı gibi gergin degildi. Pasaportum ertesi gun kargolandi.
Eşimle bir sene arayla babalarımızı kaybettik. Sanırım bu süreçte benim için en zoru buydu. Böyle bir durumda birbirinin yanında olamamak. İnsan içinde buruk bir sevinç yaşıyor keşke bu süreç bu kadar zor ve uzun olmasa diye cunku hayat gercekten cok kisa ve o kisa zamanin en az 2 yilini sevdiklerinden ayri gecirmek zorundasin... Bu forumu cok gec keşfettim ama psikolojik olarak bana o kadar iyi geldi ki ayni süreçten geçen kişilerin hikayelerini okudukça sanki arkadasimmis gibi mutlu oldum. Herkese şimdiden bol şans diliyorum. Umarım herkes bu süreci rahat bir şekilde atlatabilir.
Benzer Başlıklar
132
50.1k
Users
4.7k
Topics
471.8k