@Manushaqe Hayırlı olsun. PD tarihiniz nedir?
-
-
Herkese merhaba, eşim için 3 Aralıkta interview tarihi geldi ancak sağlık muayenesi için unganlarin internet sitesine girdiğimde hiç boş randevu gozukmuyor. Böyle bir şey başına gelen var mı acaba?
-
@oprmngr sağolun sizinde insallah
-
-
@Manushaqe Hayırlı olsun. PD tarihiniz nedir?
-
-
Merhabalar. Ben ABD-TR vatandasiyim ve Turkiye'de yasayan esime gecen sene kasim ayinda i130 basvurmustuk. Konsolos olarak Istanbul sectik ama sadece Ankara evlilik vize islerine bakiyormus sanirim. USCIS otomatik olarak Ankara'yi sececek mi i130 onaylaninca? Yoksa bizim mi duzeltmemiz lazim?
-
@Serkan-Turhan İlginç. Bir deneyeyim, umarım yanlış anlaşılmam.
-
Merhaba arkadaslar bende esimin I-751 doldurup gonderdik 01/17/2023 de ve hemen ardindan parmak izini verdi ve ondan sonra neredeyse 2 yil olacak hic bir ilerleme yok. "USCIS" hesabinda sadece "Case was updated finger prints taken" yaziyor. Sizce bu surec normal mi? Su anda bir sorun yok cunku green karti 36 ay uzatilmis durumda. Acaba ayni durumda olan arkadaslar varmi? veya olan arkadaslarin dosyasi nasil ilerliyor?
Tesekkurler
-
@eyuphanyl USCIS kurallarina bakmak lazim.
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Sanirim en yeni basvuru yapan benim, bugun itibari ile(10/06/2024) I-130 basvurumu yaptim. Forumdan fazlasi ile destek aldim. Emegi gecen herkese cok tesekkur ederim. Herkese sonsuz basarilar dilerim. Rabbim tum sevenleri tez zamanda kavustursun insallah(Amin)
-
@MnAtac3106 merhabalar tebrik ederim, acaba avukatın adını öğrenebilirmiyim?
-
@side Sadece ocaktakiler aldı. Şubat 1 itibariyle interview bekliyoruz.
-
Arkadaşlar birşey rica edeceğim başına gelen varsa yada oluyorsa bilgi verirseniz çok mutlu olurum.Bu vergi durumu yetersiz olan ve sponsor sorunu olan kişilerin başvuru yapılan eş Türkiyedeki kendi gelirlerini gösterebiliyormu bu gelir vergi işleri için çok önemli yardıma ihtiyacım var yıllardır beklemesi cabası Allah kimseye yaşatmasın
-
@yasmin982 büyük ihtimalle kabul olmayacak sizden başka bir sponsor isteyecekler
-
Merhabalar , bugün hem dq maili geldi hem de ; aşağıdaki gibi yetersiz gelir bildirimi şeklinde bir yazı geldi. Böyle bir durumla karşılaşanlar var mıdır ? Biz w2 yetersiz olsa da abd'deki ev ve arabamızı kanıt olarak göstermiştik.
The income reported as stated on form I-864, I-864A is insufficient to overcome the public charge grounds of inadmissibility for visa issuance. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos and https://www.uscis.gov/i-864p. A consular officer will decide if you meet these requirements at the time of the interview. Note: You, as the sponsor, and any other sponsors household members and joint sponsors, must provide updated or additional evidence for the applicant to present at the time of their interview such as: * Other income * Assets * Proof of current employment Note: You submitted documentation to the National Visa Center through the Consular Electronic Application Center CEAC. You can continue to upload documents to CEAC up until the date of your visa interview. -
-
Merhabalar. Bu sıralar interview alabilen var mı?
Bir de Los Angeles bölgesinde Türk avukat tanıdığı, bildiği olan var mı? Göçmenlikle ilgili değil konu. Başka bir konu hakkında lgi almak istiyorum. -
@side Benim dq da aynı notla beraber gelmişti. Ben herhangi bir ek belge yada joint sponsor gostermedim. Stres yapmıştim, konsoloslukta red verirler diye ama sorun olmadı.
-
@yasmin982 Eşiniz Amerikan şirketinde çalisiyorsa ve vizesini aldiktan sonra Amerika ofisine transfer olacabilecegini kanitlayabilirse gosterebilirsiniz, diger turlu kabul etmiyorlar. Avukatlar genelde ilk ornekteki gibi olsa dahi, joint sponsorla surece devam etmeyi oneriyor.
-
@arslan34 ben avukat tutmadim.Formlari kendim doldurdum. Kendim cifte vatandasim, esimle turkiyede evlendim.
-
Arkadaslar merhaba, benim esim turk ve bizden istenilen belgelerden biri "vukuatli nufus kayit ornegi" fakat bu belgeden 2 farkli turk mevcut.
e-devlette, bu belgeyi alirken esim adina 2 secenek cikiyor, sanki 2 farkli kisi icin alir gibi (soy adi degisikligi oldugu icin)
- esim adina (kizlik soyadi ile), bu belgede esimin ailesi ve kendisi var
- esimin yeni soyadi(evlendikten sonra), bu belgede esim ve ben varim
yani biz hangi belgeyi gondermemiz lazim? iki belgeyide mi gonderelim?
bilgisi olan varmi?
-
@hudaveyasin1907 ikisinide e-devletten alarak gonderin. Bir dosyanin altina yada Pdf tanimina evlenmeden once, digerine ise evlendikten sonra seklinde ingilizce yazin. Ikiside barkotlu olsun. Eger daha once evlilikleriniz varsada eski eslerinde bu vukuatli nufus kayit orneginde gorulecek sekliyle de alin. Ben boyle yaptim.
-
@Bircan tesekkurler, yani 2 belgeyi demi gonderelim? ben onlari tek pdf altinda tercumeleri ile birlikte gondermeyi dusunuyorum. bu sekilde yaparsam bir karisiklik olmaz sanirim?
son sorumda, kendim elle bu pdf dosyaya not dusmem sorun olur mu? bahsettiginiz notlari nasil eklemeliyim?
-
Arkadaslar belgeleri yuklerken, ceviri ile orjinal belgeyi, ayni pdf icinde yukluyorum. bunda bir sorun olurmu?
Mesela birth certificate icin, hem e-devletten aldigim dokumani hemde onun cevirisini tek PDF icinde yukluyorum. Bu dogrumudur?Yoksa cevirileri ayri PDF ile "additional documents" kismina mi yuklemem lazim?
-
@hudaveyasin1907 nvcde türkçe yükleyeceksiniz.
-
@yasmin982 merhaba, ben hem turkce hemde tercumesini yukledim tek dokuman icinde. ozelikle tercume edilmesi gerekir diye bir bilgi hatirliyorum eger belge turkce ise. acaba sorun olurmu?
-
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle mülakat bekleyen herkese başarılar dilerim, umarım her şey gönlünüzce olur.
Kendi davamızdan bahsetmek istiyorum:
PD tarihimiz 17/01/2024,
I-130 onaylanma tarihimiz 18/09/2024,
NVC Welcome Letter’ımız ise 23/09/2024.
DQ tarihimiz 11/10/2024. Şu anda eşimle mülakat tarihini bekliyoruz.Eşim çifte vatandaş, bu durumun mülakat sürecimize etkisi olup olmadığını merak ediyorum. DQ olup mülakat tarihi alan var mı? Mülakat tarihi almayanlar ne zamandan beri bekliyor? Ayrıca, Şubat DQ’larına mülakat tarihi geldi mi?
Greencard sahibi eşlerin mülakat bekleme süresi ile vatandaş eşlerin mülakat bekleme süresi arasında bir fark var mı? Sürecin geçtiğimiz yıllarda nasıl işlediğini bilen var mı?
Şu an mülakat bekleme süresinin yaklaşık 8 ay civarında olduğunu tahmin ediyorum. Sizce, bu ekim ayında başlayan yeni mali yıl nedeniyle süreç hızlanır mı? Mülakat bekleme süremiz hakkında öngörüleriniz neler? Bazı yılların son aylarında 3 ay içinde mülakat alanlar olduğunu gözlemledim; diğer yandan, yıl ortalarında bekleme sürelerinin arttığını da biliyorum.
Şundan da bahsetmek isterim; yıpratıcı bir süreç. İnsanı yoran da belirsizliktir. Neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamış değilim. Netice itibariyle bunları inceleyen bir göçmenlik bürosu ve peşinden istenilen evrakları toplayıp bunları bir kere daha gözden geçiren NVC var. Elbette ki konsolosluk yoğun olabilir fakat 2 ay içinde mülakat veremezse 3.ayda verir ama gidip de 8 ay bekleyenleri görmek gerçekten bir yerde bir sıkıntı var dedirtiyor. Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Biz USCIS aşaması en uzun sürer biliyorduk eşimle ve bizim 8 ay sürdü ve aynı süreyi mülakat için bekleyen insanlar var. Ve bunlar vatandaş eşleri ise inanın bu hale gülünür mü ağlanır mı bilemedim
Her türlü bilgi ve deneyiminiz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim!
Sevgiler.
-
@korayy merhaba koray umarim hersey kisa surede biter, Şu an mülakat bekleme süresinin yaklaşık 8 ay civarında olduğunu tahmin ediyorum. demissiniz, bu 8 aylik sure "abd vatandasi ile evli olanlar icindemi"? yoksa greencard lilar ile abd vatandaslari nin bekleme sureleri aynimi?
yani nvc de DQ olduktan sonra, mulakat ortlama herkez icin 8 ay mi suruyor?
-
@korayy Dq 5 şubat bizim ve mülakat bekliyoruz maalesef gelmedi eşim de abd vatandaşı
Benzer Başlıklar
86
48.0k
Users
4.7k
Topics
463.9k