@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
Sonunda onaylandı 15.5 ay sonra 🙏
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@sebo maalesef bu tür vize kategorisinde case decision süresi çok önemli değil 12 ayada approved edilse vize bültenine göre hareket ediliyor. Yani approved olarak 7-8 sene bekletiyorlar sırada. Türkiye den vize red muhtemel ancak diğer ülkelerden denenebilir qatar vs. Orda işe girip vize alıp gelen var.
-
@mrme12, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)
@CaliGirl-0 Bizimkiler de İzmir den gelmişti tekrar döndüler. Bizim sarı formda da joint sponsor sütun altında işaretlemisler i864a yi. Ama i864a household member için bir form. Ayrıca NVC login olunca oradaki mesajda açık olarak Spouse i864a istenmiş. Sizde NVC login olunca böyle bir msj var mı? Bize vize mülakat dan 2 hafta filan önce gelmiş o msj ama gözden kaçmış.
Yok, NVC’den mesaj filan gelmedi. Gelse hemen hallederdim zaten sürekli kontrol ediyordum. Bizim formda da Sponsor dolduracak şeklinde işaretlenmiş. I-864A’yı açtım baktım tamamen household member bilgilerini soruyor. Sponsorun doldurması mümkün değil. Sanırım gelişigüzel işaretliyorlar sütunu.
Evrak gönderme konusunda da haklisiniz net bir bilgi yok . benim planım önce online upload etmek. 1 hafta 10 gun bekleyip haber gelmezse pasaport u ve i864a yi posta ile göndermek.
Dediğiniz mantıklı pasaportların kaybolmaması vs açısından. Ama işleme almak için pasaportları beklerlerse süreç ekstra 1-2 hafta daha uzar. Açık bilgilendirme olmaması sinir bozucu. Keşke forumdaki aynı durumu yaşamış arkadaşlar nasıl yaptıklarını bizimle paylaşsalar.
-
@Metty-Yalcin Merhaba, bizim de babamız Amerika vatandaşı ve 21 yaş üzeri çocukları olarak 5 ayrı başvurumuz var. 3 tanemiz evli olduğumuz için F3, 2 kardeşimiz de bekar oldukları için F1 statüsünde.
Başvurumuzu kendimiz eksiksiz bir şekilde yaptık ve 9 ay hepimiz sonra approve olduk.
Aşırı sevindik çünkü hemen Ankara’dan bir randevu alabileceğimizi sanıyorduk ama maalesef süreç öyle ilerlemiyor.
Bültenden de takip edebileceğiniz üzere henüz çok eski dosyalar işleniyor ve 2022-2023 başvurularına sıra gelmesi sanırım en iyi ihtimalle 7 yıl falan sürecek. Evli olanlar için 10 yıl, belki de daha fazla.
Bir çok avukattan danışmanlık aldık hızlandırabilmek için ne yapabileceğimize dair ama beklemekten başka çare yok maalesef.
Tamamen şans eseri bana bu süreç içerisinde Greencard çıktı ve Amerika’ya yerleştim ama kardeşlerim hala süreci bekliyorlar.Sormak istedikleriniz varsa bilgim dahilinde yardımcı olurum.
-
-
11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi veridi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .
-
@ekdodo evet başvurdum akabinde de vatandaşlık için başvurmuştum . Her şey düşündüğüm gibi olumlu şekilde ilerledi darısı sizlerin başınıza ☺️
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
Merhabalar,
Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?
Simdiden cok tesekkur ederim🙏
-
@Edaeda gun gelecek O 1 gunde ilerleyecek !!!!!!!!!
-
Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?
-
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Hsndlr merhaba hocam ayin 14 de veriliyor diye bir gelenek var mı?
-
@Refiks bey, oncelikle bir bayan degilim. Bende onumuzdeki ay turkiye ye gelerek bir evlilik dusunuyorum. Bu yolda siz nezlinde herkese basarilar dilerim.
-
Desteginiz icin tekrar tesekkur ederek bir soru daha yoneltmek isterim. Ben onumuzdeki ay Turkiyeye gelerek evlilik yapacagim. Ben cifte vatandasim es adayim ise sadece Turk. Ben I-130 formunu evlendikten sonra buraya gelerak online doldurup basvuru surecine basliyacagim. Asil sorum es adayimin dolduracagi (I-130a) formdur. Bu formu Turkiyedeyken es adayimla doldurup yani kalemle doldurup, bunu internet ortaminda dolduracagim (i-130) formuna mi ekliyecegim. Yoksa taratip mi yukleyecegim, yoksa farkli bir yol mu izlemem lazim. Tekrar tesekkur ederim .
-
@Bircan selamlar , Amerikaya döndükten sonra online olarak dolduracağınız 130 formunu doldururken formun sonuna doğru sizden 130a formunu da eşinizin doldurmasını istiyor oradan yüklüyorsunuz, onu 130 formunu doldururken indirip adobe uzerınden PC de doldurabiliyorsunuz dilerseniz TR ye gelmeden indirip cıktısını alıp kalemle doldurup scan edip yükleyebilirsiniz.Ben direk indirip pc de adobe ile doldurdum ve yükledim.Kısaca 130 formunu summit etmeden yüklettiriyor size. Saygılar.
-
@Onur-Karaca merhaba 14 de veriliyor kesin olarak demedim ama subat mart nisan ve mayis aylarini kontrol ettigimizde hep 1 ile 10 arasinda dagitim yapiyorlar suan haziranin 3 haftasina girdik o yuzden de dagitim yapmadilar henuz dedim
-
Arkadaslar merhaba randevuya getirecegimiz evraklarda nüfus kayıt örneği e devletten kabul ediliyor mu yoksa nüfus müdürlüğünden mi almak gerekiyor tr.ussembassy sayfasında nüfus müdürlüğünden alınması gerektiği yazıyo ama güncel bir bilgi mi bilemedim
-
@ykz Merhaba, Ben devletten alınanla giriş yapmıştım. Kabul edildi.
-
@daphne teşekkür ederim
-
@ecom Ben 12 Temmuz 2023 yılında mülakata gittim. Mülakata gittiğimde evliliğimiz ikinci yılını yeni doldurmuştu, süreci başlattığımızda 2 yıldan azdı. Memura söyledim bu durumu ama CR1 gönderdiler vizeyi. Sonra konsoloslukla mailleştik, pasaportumu geri isteyip IR1 basıp geri gönderdiler. Yani demem o ki mülakat tarihinde 2 yılınız dolmuşsa 10 yıllık green card vizesi basmaları gerekir. (IR1 )
-
@Burak-0 güzel yürekli insan, çok makbule geçti. Sevap hanen dolup taşsın inşallah. Çok teşekkür ederim bilgiler için
-
@feyza86 tesekkur ederim feyza hanım.
-
@Burak-0 Sevgili kardesim, turkiyedeki esimden ilk asamada sisteme yukleyecegim 130 ve 130a ile birlikte, resimler ve iyi niyet mektuplari disinda hangi evraklari mutlaka yukleyecegim yada ondan istemeliyim. Yardimlarin icin tekrar tesekkur ederim.
-
@Bircan Youtube üzerinde I-130 guide ve I-130A guide olarak aratınca bi hanımefendi var onun videolarına bir göz atın derim adım adım açıklama yapıyor. Genel olarak Resim kanıtlarını örneğin 50 li olarak tek bir dosyada pdf olarak yükleyin. Otellerde kaldıysanız konaklama belgelerini ve tatile gittiğimiz otobüs ve uçak biletleri de ekstra olarak ben yükledim. Ekstra iletişim kurduğunuz bir uygulama var ise whatsapp gibi,onun üzerindeki aramalar ve yazışmaları ayrı zamanlarda ss lerini alip yine pdf te birleştirip yükleyin. Zaten evlilik cüzdanı yüklenecek, sizden ayrıca 1 er fotoğraf istiyor yüklemeniz gereken. Tam boyutlarını hatırlayamadım şu an. Kaçırdığım bişey varsa diğer arkadaşlar ekleme yapsın lütfen. İyi şanslar!
-
@Burak-0 tekrar tekrar tesekkur ederim , belirtmis oldugun bayana ait videolari bulmaya calisacagim. Umarim surecinizi sorunsuz atlatirsiniz, varolun
-
Eskiden 10-11 ayda sonuçlanıyordu maalesef 12 aydır uscis ten bir haber yok zaman çizelgesinde yok artık ne olacak şaşırp kaldık
-
@ksmdgn, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Eskiden 10-11 ayda sonuçlanıyordu maalesef 12 aydır uscis ten bir haber yok zaman çizelgesinde yok artık ne olacak şaşırp kaldık
Şubat 2024ten beri dq olanlara randevu maili bile gönderilmedi daha
-
@Mehtap-Albayrak hocam takip edecek sistem yok posta ofisine gidip adınızı eşinizin posta kutusuna kayıt ettirdiyseniz güncelleme yaptıysanız bekleyeceksiniz maalesef benim 48. Günde filan geldi
-
@eren123 yok hocam hızlandırma olmadı herkes bunu soruyor ama normal uscıs nvc ve konsolosluk süreciyle ilerledik herkes gibi
-
Bu süreç tamamen insan haklarına aykırı saçma sapan uygulamalar
-
Değerli arkadaşlar, bilgisi olan herhangi birine ulaşabilmek için yazıyorum. Acaba konsoloslukta bir yığılma mı oldu? Ya da başka bir vize türüne mi yoğunlaşıldı? Ocak ayı randevuları tamam diye biliyorum fakat Şubat hala haber alamadı.

Benzer Başlıklar
32
52.8k
Users
4.8k
Topics
480.1k