Merhabalar herkese. Washington DC, Virginia civarlarinda uscis greencard saglik raporu icin uygun fiyatli doktor biliyor musunuz acaba ?
-
-
@Handan-krks kafanızın karışmasını sebebi tam olarak bilmiyorum ama numaraları yazacağınız kutucuğunun yanında hangi numarayı yazmanız gerektiği ile ilgili örnek numara yazıyor. Hangisi hangisi tam hatırlamıyorum bu kadar karıştırmanıza gerek yok çok basit bir işlem. Hiç bişey yapamazsanız. YouTube da bir çok video var how to schedule an appointment for k1 visa yazın bir sürü video çıkar birine bakıp doldurun.
-
@ilker92, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum ve F2A ile ilgili sizlere sorum olacak. Greencard sahibi birisi Türkiye’den birisiyle evlilik yaptığı takdirde evlendiği kişinin greencard alması yaklaşık 3.5-4 sene sürüyor sanırım şuanda. Peki bu süreden önce evlenen kişi çalışma ve seyahat iznini önceden alabiliyor mu? Yoksa seyahat ve çalışma izni alması da mı 3-4 sene sürüyor?
Ve evliliğin Amerika içinde ya da Türkiye’de olmasının farkı var mı?
Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.
Aşağıdaki başlığı incelerseniz daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Sanırım siz aos yapmayı düşünüyorsunuz
-
Merhabalar, eşimle Amerika’da geçen yıl evlendik nihayet green card başvurusu yapacağız. Ancak şöyle bir sıkıntı var eşimin muhasebecisi tax return yaparken single olarak doldurmuş. Ancak married separated olarak doldurmadı gerekiyormuş. Biz bunu amend etmek istiyoruz ama şuan bütün muhasebeciler yoğun. 15 ekimden sonraya gün veriyorlar. Benim 90 günüm doldu başvuru yapmak için bu şekilde single tax return ile başvursam sorun yaşar mıyım? Kesinlikle amend mi etmek gerekiyor?
-
-
@padmesky maalesef olmuyor.
onceki iletide bahsedilen sekilde ayri basvuru yapmaniz gerekiyor ki siz de surenin uzunlugunu biliyorsunuz. bol sans. -
merhaba 2012 yılında kardeşten dolayı basvuru yapmıstık
G 1145 formuna yazdığımız mail adresi ve telefon numarası değişti bunları nasıl güncelleyebiliriz. -
Ağabeyim annem için I-130 doldurdu ve uscis'e gönderdi. 2 hafta önce estimated time until decision 10 days görünüyordu. Bugün bakabildim "Your case is taking longer than expected to process. You will be notified if you need to take any action." yazıyor. Ne zamana çözülür acaba tahmini ne zaman bir mail gelir?
Ayrıca "Case Status" kısmında "As of April 20, 2023, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number *************. Our records show nothing is outstanding at this time..." yazıyor. -
Merhabalar herkese. Washington DC, Virginia civarlarinda uscis greencard saglik raporu icin uygun fiyatli doktor biliyor musunuz acaba ?
-
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz? -
@Dragon, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi
Merhabalar 2023 Nisan ayında vatandaş oldum. Green Card sahibi iken eşim için f2a vizesine başvuruda bulunmuştum daha sonra vatandaş olunca güncelleyip cr1 vizesine güncelleme yapıldı. Eşim hamileydi ve haziran da Türkiye’de doğum yaptı çocuğun direk vatandaş olması için İstanbul konsolosluğuna gittim fakat 5 sene fiziksek olarak yaşama şartını yerine getiremediğim için red verdiler. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sayin @ICu 'nun dedigi gibi vatandas olmasaydiniz esinizin F2A dosyasina ekleyebiliyordunuz, ama vatandas olduktan sonra esiniz IR-1 , cocugunuz da IR-2 alacagi icin ayri bir gocmenlik sureci baslatmaniz gerekiyor.
Yeni bir I-130 formu doldurarak cocugunuz icin IR-2 surecinizi baslatmalisiniz.
-
@Deniz-Akın-Tural, içinde söyledi: Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması
Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 1 ay önce randevuya gidip ailemle beraber green cardımızı aldık. Green Cardı F4 türüyle aldık (kardeş dayanaklı) başvuru sahibi annem ve ben 17 yaşındayım. Annemin Amerikada kalma gibi bir şansı yok. 1 hafta önce ülkeye giriş yaptık SSN gibi şeyleri de aldık. Sorum şu ki Annem 6 ay kalma koşulunu yerine getirmese bile benim amerikada yaşamama rağmen benim de green cardım iptal olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hayir, bir problem olmaz.
Ailece ABD'ye giris cikis yaptiktan sonra herkesin sureci birbirinden bagimsiz olarak ilerliyor. Onemli olan herkes ayri bir Green Card'inin olmasi.
Elinizdeki gocmen vizenin Green Card'a donusmesi icin vize suresi bitmeden ABD'ye giris yapmaniz gerekli. Sonrasinda anneniz veya babaniz TR'e geri donme karari alsa bile sizin gocmenlik/vatandaslik sureciniz bundan etkilenmez.
-
merhaba eşi green cardlı olan birinin B1 B2 vizesi alması kolay oluyor mu?
-
Merhabalar,
Ben esimin ailesi tarafindan psikolojik siddete maruz kaliyorum. Zamaninda annesi uzerime yurudu tehditler savurdu ancak o zaman green cardim olmadigi icin ve onlarin sayisi bana karsi cok oldugu icin polisi aramaya korktum elimde kanit da yoktu zaten. Sonrasinda hep problem olmaya hayatima kiyafetime karismaya calistilar. Esimin annesi yuzunden esim tarafindan evden kovuldum aylar once. iki gunumu sokakta gecirdim. Kovuldugum anlarin video kayitlari elimde var. Gidecek bir yerim olmadigi icin geri ayni eve donmek zorunda kaldim. Sayelerinde urtiker sahibi oldum ve depresyon ilaclarina basladim. Ben Turkum diye beni istemediler. Her neyse dun aksam esimin abisi beni aradi bagirdi cagirdi cani isterse evime girebilecegini ne isterse yapabileceklerini soyledi. Kabul etmek zorunda oldugumu " ben avukatim sen bana hicbir sey yapamazsin ama ben sana yaparim" seklinde tehdtiler savurdu. Sadece 2 senelik conditional kartim var. Esimle severek ve gercek bir evlilik yapmistik fakat ben artik dayanamiyorum bunlarin sozlu tacizlerinden ve beni yalniz bulup korkutmaya calismalarindan. Altta kalmak da istemiyorum altta kala kala hasta oldum. Ben artik bu evlilige degdigini de dusunmuyorum. Su an bir gelirim yok avukat bulup avukata da soramiyorum. Bana yardimci olur musunuz ben nasil kurtulabilirim bunlardan ?
@crazycells @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu litfen yardim edin aklimi kaybediyorum... -
Merhaba. Ben ABD doğumlu bir Amerikan vatandaşıyım. Çocukluğumdan beri Türkiyede yaşadım. Geçen yıl evlendim ve eşimle birlikte Amerikaya yerleşmek istiyoruz. Eşimin I130 başvurusu onaylandı. NVC aşamasındayız. Proof of domicile durumunu Türkiyede yaşarken nasıl çözebilirim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
-
@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
@wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri
Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık.
1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz?
2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz?
3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır)Şimdiden teşekkürler.
Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz:
Ağu 15Petition to Remove Conditions on Residence Petition to Remove Conditions on Residence
Use this form if you are a conditional permanent resident who obtained status through marriage and want to apply to remove the conditions on your permanent resident status.
Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor:
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz...
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz...
Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa...
Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
-
Yeni gocmenlik yasa tasarisina gore ( umarim yasalasabilir) Aile sponsorlugu altinda basvuru yapmis olan kilisilerin priority datelerinin uzerinden en az iki yil gectiyse yillik kotaya bakilmaksizin 2500 dolarlik bir ucret odemeniz halinde adjustmen of status talebinde bulunabileceksiniz.
-
@platon, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
Benzer şekilde, ögrenmek istediğim: USA de iken statü değişikliği ve GC basvurusu yapmış olarak, henüz GC çıkmadan USA dışına çıkabilirmiyiz? Bu günlerde CA da USA vatandaşının ebeveyni için başvurusu sonrası GC tamamlanmasına kadar gecen süre hakkında, yaklaşık fikriniz var mı?
Hangi vize ile AOS'ye basvurdunuz?
Eger AOS surecindeyseniz ABD disina cikmamalisiniz, eger I-131 basvurusu yapmadiysaniz ve ABD disina cikarsaniz AOS sureciniz iptal edilebilir.
Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@bahacan mülakat tarihinizi değiştirmenize gerek yok. evliliğinizin iki yılı dolduktan sonra ABDye giriş yaparsanız o zaman 10 yıllık greencard hakkınız doğacaktır. Bazı insanlar bunu giriş yaptıkları havalimanındaki polis memuruna belirterek not almalarını sağlamış, bazı memurların ise haberi yokmuş diye okudum, fakat bunun bir önemi yok. Size 2 yıllık greencard gönderilse bile i90 formunu doldurarak yine 10 yıllık greencard alabilirsiniz. Dediğim gibi önemli olan ABDye giriş tarihiniz, mülakat tarihiniz değil.
-
@yakup-budakci kanıt biriktirmek kısmında yorum yapamam, o size kalmış bir tercih fakat benim şahsi tavsiyem süreci hemen başlatmanız ve başvurunuzu yapmanız yönünde olur. Şimdiye kadarki gezileriniz, mesajlarınız, otel rezervasyonları, pasaport damgaları, aile ile fotoğraflar ve düğün/nikah fotoğraflarınız ile birlikte hemen başvurmanız sizin yararınıza olacaktır. Dünyanın her yerinden birsürü insan evlendikten bir hafta sonra vs. başvuruyor. Visajourney sitesinde pek çok örneğini görebilirsiniz. Sadece belgelerinizin tam olduğundan emin olun.
-
@Berkan-Duru gözünüz aydın randevü şuanda gördüğüm kadarıyla 5-6 ay sonrasına veriliyo ama bu işler hiç belli olmaz geçmişe bakarsak 2-3 hafta içinde randevi emaili alanda olmuştu size 3-5 güne nvc den msj gelir yönergeleri takip edin ve geçmiş iletileri okuyun süreciniz uzamasın nvc onayı artık 3 hafta civarı görünüyo sonrasında randevü emaili beklersiniz bol şans
-
@cokbekledik86 teşekkürler
-
@ggbbww oraya indiğimde pasaport kontrolü esnasında evraklarımı isteyecekler muhtemelen. o sırada benim 2 yıllık evli olduğumu ve IR1 vizesi almaya hak kazandığımı belirtmem gerekiyor anladığım kadarıyla. I90 formunu duydum ama iş ona kalırsa biraz geç geliyormuş. oraya gittiğimde IR1 yazdırdığımdan emin olacağım
-
Merhaba, bana sponsor olacak kişi öz abim ve Abd vatandaşı. 3 yıl önce kuzenime sponsor olmuştu. Kuzenim greencard sahibi. Şu an bana sponsor olmasında bir sakınca var mı? Herkes gibi I-864 formunu mu dolduracağım yoksa yakınlık derecesinden dolayı başka bir form mu doldurmam gerekiyor?
-
@Berkan-Duru şükürler olsun, hayırlı olsun @Berkan-Duru , senin başvuru tarihine göre bizimki de yaklaştı diye ümit ediyorum
-
@Davut-Korkmaz teşekkür ederim
umuyorum sizin onayda yakında gelir
-
Merhaba, mülakattan önce yapılacaklarla ilgili bir sorun yaşıyoruz. Bilgisi olan var ise yardımcı olursa çok seviniriz. Mülakat randevumuzun bildirildiği mailde önce PTT hesabı oluşturmamız, sonra Medikal muayene için randevu oluşturmamız gerektiği yazıyor. PTT hesabımızı oluştururken Case numberimızın henüz bu kayıt için uygun olmadığı ve 5 iş günü içinde uygunluğu açılmazsa iletişime geçmemiz gerektiği yazıyor. Bu durumu yaşayan var mı? Napmamız gerekiyor?Sizler direk öncelikle medikal muayene kaydı mı oluşturdunuz?
-
@mina1201 bir kaç gün bekleyin düzelecektir
-
@hanifeersan bilgi için çok teşekkür ederiz. Düzelmezse, medikal muayene için randevu alıp PTT sorunuyla ilgili iletişime geçeceğiz artık.
-
PTT kaydini nasil ve nerden yapiyoruz? Kayit makbuzunu nasil aliyoruz?
-
@matt88 gelen maildeki linke tıkladığınızda sizi vize alma sürecinin anlatıldığı sayfaya yönlendirecek. 10.adim (mülakata hazırlık aşaması) kısmında detaylıca anlatılıyor. Orada anlatıldığı şekilde ilerleyerek sayfayı bulabilirsiniz. Sayfa ais us visa olarak çıkıyor.
-
@CerenDen Merhaba
İl sağlık müdürlüğünde nasıl bir yol izlediniz paylaşabilir misiniz?
-
@matt88 pasaportu ev adresinden teslim almak isterseniz 123 ₺ karşılığında adresi kaydedebiliyorsunuz
-
@mina1201 düzelir. Bana da aynısı oldu ertesi gün düzeldi merak etmeyin
-
@hanifeersan düzelmiş, oluşturduk şimdi. Çok teşekkür ederim
-
Mulakat icin kayit olustururken Turkce karakter mi girmeliyiz? Pasaportta gorundugu gibi yazin deniyor. Pasaportta turkce karakter oldugu icin o sekilde mi yazilmali. Mesala Cigdem? Konu hakkinda tecrubesi ve bilgisi olan var mi?
-
@matt88 Türkçe karakter girebilirsiniz pasaportta nasılsa öyle yazın
-
Joint sponsorun ve eşimin I-864 formunu doldurup w2 göndermesi yeterli mi?
Benzer Başlıklar
49
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k