18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
-
@lillyyy Hoca bey eğer ki yerinde olmasa bile banko da bulunan hanımefendi personeller sizin sağlık sorununuz yoksa kan testinde bulaşıcı hastalık vs direkt olarak veriyorlar o yüzden yüreğinizi ferah tutun ve alacağınıza eminim ben. 🙏🏼 Başarılar diliyorum ben 1 evrağın kopyası yüzünden, ptt ile eksik belgeyi gönderdiğimde alacağım vize mi hayırlısıyla. O da film gibi ülke olduğumuz için gümrüğe takıldı 5 sayfa a4 kağıdı + 30 euro altı olduğu halde gümrüğe takıldı. Kaç gündür onunla uğraşıyorum, eşinizin boşanma kağıdı ya da eski eş belgesinin sakın sakın kopyasını götürmeyin kabul etmiyorlar. Orijinal ya da tasdikli evrak istenilmekte. Ben ve 1-2 arkadaş yandı siz yanmayın.
-
@Can-Akyol bu cok dusuk bir ihtimal aktif olarak gocmenlik sureci devam edipte turist vizesi alabilen nadir insan var. Sitenin arama kisminda aratip deneyimleri okuyabilirsiniz .
-
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
Merhaba arkadaslar,
Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Arkadaşlar merhaba uscis check statüste green cardın basılması için sipariş verdik yazısından nekadar sonra kart elimize ulaşır acaba bilgisi olan varmı
-
@crazycells eşim trafik kazası geçirdi acil sağlık talebi nasıl oluyor hızlandırmak için büyükelçiliği mi aramamız gerekiyor bu bölümün numarasını bilen var mı lütfen acilll yazabilirmisiniz
-
Hello everyone,
I wanted to ask how the embassy notifies you about the interview appointment. Is it a letter that you receive to your home address, or by email? -
@Saad by email..
-
@yasmin982 Umarım eşiniz iyidir çok geçmiş olsun
-
@yasmin982 https://tr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/emergency-contact/ diye buldum acil numarayı, fakat US ciitzen için yazıyor siz yinede bir arayın bence
-
@istanbullover ben de sizinle aynı durumdayım. Ben de yes dedim yanlışlıkla o soruya.çocuğum amerikan vatandaşı. Yanlışlıkla yes dediğimi aslında çocuğumun amerika vatandaşı olduğunu yazdım ve sisteme yükledim. 17 ocakta yolladım evrakları nvc ye,10 gün sonra filan eksik evrak takebi geldi.evlilik cüzdanını okuyamamışlar birde bu mesele.yükledim eksikleri 15 gün filan oldu cevap yok hala.
-
This post is deleted! -
Merhaba, 24 Ocak'ta DQ onayı aldık. Interview için mail bekliyoruz. NVC'den gelen mailde, mülakat organizasyonu oluşturulduğunda bize mail iletileceği yazıyor. Bu süreçte yapmamız gereken bir şey var mı? Direk Ankara'dan mail mi iletilecek? Bilgi verebilir misiniz?
-
@Handan Allah razı olsun kafa kafaya çarpılmışlar sarhoş diyor bilmiyorum karşı şeritten gelip vurmuş ameliyat olacak kolundan
-
@mina1201 Merhaba, biz de 23 Ocak ta DQ olduk. NVC den interview icin email gelecek. Onu bekliyoruz. Umarim en kisa zamanda alabiliriz.
-
@yasmin982 Umarım her şey iyi gider, acil şifalar
-
@ipek1907 sisteme acikladiginiz halde bu konu hakkinda neler talep ettiler? Siz sadece not olarak mi acikladiniz?
-
-
@matt88 Öyleyse sadece bekliyoruz. CEAC gibi durumu kontrol edebileceğimiz bir yer olsaymış keşke. Cevabınız için çok teşekkür ederiz. Umarım size de bize de bir an önce mail gelir.
-
This post is deleted! -
@istanbullover size geldiği gibi uyarı geldikten sonra açıkladık.sonra cevap gelmedi daha.ben de amerikada yaşamıyorum. Domicile kısmınada şu an orada yaşamadığımı ama yaşamak istediğimizi açıklayan mektup yazdım.
-
Arkadaşlar bugün randevum vardı vizem onaylandı bekleyen herkesin surecinin hızlanmasını diliyorum yorucu ve yıpratıcı bir süreçti 3 yılın sonunda nihayet eşime kavuşuyorum... gözümde büyüttüğüm gibi zor olmadı sadece bir kaç soru sordu vize memuru... stres ve heyecan yapmamaya çalışın umarım her şey gonlunuzce olur
-
@kdrr tebrikler hayırlı olsun gözünüz aydın, görüşmeden önce götürmeniz gereken belgeler email olarak size iletildi mi ?
-
@kdrr hayırlı uğurlu olsun.
Benzer Başlıklar
120
46.2k
Users
4.6k
Topics
454.8k