Merhaba. Ben ABD doğumlu bir Amerikan vatandaşıyım. Çocukluğumdan beri Türkiyede yaşadım. Geçen yıl evlendim ve eşimle birlikte Amerikaya yerleşmek istiyoruz. Eşimin I130 başvurusu onaylandı. NVC aşamasındayız. Proof of domicile durumunu Türkiyede yaşarken nasıl çözebilirim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
-
-
@Handan-krks kafanızın karışmasını sebebi tam olarak bilmiyorum ama numaraları yazacağınız kutucuğunun yanında hangi numarayı yazmanız gerektiği ile ilgili örnek numara yazıyor. Hangisi hangisi tam hatırlamıyorum bu kadar karıştırmanıza gerek yok çok basit bir işlem. Hiç bişey yapamazsanız. YouTube da bir çok video var how to schedule an appointment for k1 visa yazın bir sürü video çıkar birine bakıp doldurun.
-
@ilker92, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum ve F2A ile ilgili sizlere sorum olacak. Greencard sahibi birisi Türkiye’den birisiyle evlilik yaptığı takdirde evlendiği kişinin greencard alması yaklaşık 3.5-4 sene sürüyor sanırım şuanda. Peki bu süreden önce evlenen kişi çalışma ve seyahat iznini önceden alabiliyor mu? Yoksa seyahat ve çalışma izni alması da mı 3-4 sene sürüyor?
Ve evliliğin Amerika içinde ya da Türkiye’de olmasının farkı var mı?
Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.
Aşağıdaki başlığı incelerseniz daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Sanırım siz aos yapmayı düşünüyorsunuz
-
Merhabalar, eşimle Amerika’da geçen yıl evlendik nihayet green card başvurusu yapacağız. Ancak şöyle bir sıkıntı var eşimin muhasebecisi tax return yaparken single olarak doldurmuş. Ancak married separated olarak doldurmadı gerekiyormuş. Biz bunu amend etmek istiyoruz ama şuan bütün muhasebeciler yoğun. 15 ekimden sonraya gün veriyorlar. Benim 90 günüm doldu başvuru yapmak için bu şekilde single tax return ile başvursam sorun yaşar mıyım? Kesinlikle amend mi etmek gerekiyor?
-
-
@padmesky maalesef olmuyor.
onceki iletide bahsedilen sekilde ayri basvuru yapmaniz gerekiyor ki siz de surenin uzunlugunu biliyorsunuz. bol sans. -
merhaba 2012 yılında kardeşten dolayı basvuru yapmıstık
G 1145 formuna yazdığımız mail adresi ve telefon numarası değişti bunları nasıl güncelleyebiliriz. -
Ağabeyim annem için I-130 doldurdu ve uscis'e gönderdi. 2 hafta önce estimated time until decision 10 days görünüyordu. Bugün bakabildim "Your case is taking longer than expected to process. You will be notified if you need to take any action." yazıyor. Ne zamana çözülür acaba tahmini ne zaman bir mail gelir?
Ayrıca "Case Status" kısmında "As of April 20, 2023, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number *************. Our records show nothing is outstanding at this time..." yazıyor. -
Merhabalar herkese. Washington DC, Virginia civarlarinda uscis greencard saglik raporu icin uygun fiyatli doktor biliyor musunuz acaba ?
-
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz? -
@Dragon, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi
Merhabalar 2023 Nisan ayında vatandaş oldum. Green Card sahibi iken eşim için f2a vizesine başvuruda bulunmuştum daha sonra vatandaş olunca güncelleyip cr1 vizesine güncelleme yapıldı. Eşim hamileydi ve haziran da Türkiye’de doğum yaptı çocuğun direk vatandaş olması için İstanbul konsolosluğuna gittim fakat 5 sene fiziksek olarak yaşama şartını yerine getiremediğim için red verdiler. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sayin @ICu 'nun dedigi gibi vatandas olmasaydiniz esinizin F2A dosyasina ekleyebiliyordunuz, ama vatandas olduktan sonra esiniz IR-1 , cocugunuz da IR-2 alacagi icin ayri bir gocmenlik sureci baslatmaniz gerekiyor.
Yeni bir I-130 formu doldurarak cocugunuz icin IR-2 surecinizi baslatmalisiniz.
-
@Deniz-Akın-Tural, içinde söyledi: Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması
Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 1 ay önce randevuya gidip ailemle beraber green cardımızı aldık. Green Cardı F4 türüyle aldık (kardeş dayanaklı) başvuru sahibi annem ve ben 17 yaşındayım. Annemin Amerikada kalma gibi bir şansı yok. 1 hafta önce ülkeye giriş yaptık SSN gibi şeyleri de aldık. Sorum şu ki Annem 6 ay kalma koşulunu yerine getirmese bile benim amerikada yaşamama rağmen benim de green cardım iptal olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hayir, bir problem olmaz.
Ailece ABD'ye giris cikis yaptiktan sonra herkesin sureci birbirinden bagimsiz olarak ilerliyor. Onemli olan herkes ayri bir Green Card'inin olmasi.
Elinizdeki gocmen vizenin Green Card'a donusmesi icin vize suresi bitmeden ABD'ye giris yapmaniz gerekli. Sonrasinda anneniz veya babaniz TR'e geri donme karari alsa bile sizin gocmenlik/vatandaslik sureciniz bundan etkilenmez.
-
merhaba eşi green cardlı olan birinin B1 B2 vizesi alması kolay oluyor mu?
-
Merhabalar,
Ben esimin ailesi tarafindan psikolojik siddete maruz kaliyorum. Zamaninda annesi uzerime yurudu tehditler savurdu ancak o zaman green cardim olmadigi icin ve onlarin sayisi bana karsi cok oldugu icin polisi aramaya korktum elimde kanit da yoktu zaten. Sonrasinda hep problem olmaya hayatima kiyafetime karismaya calistilar. Esimin annesi yuzunden esim tarafindan evden kovuldum aylar once. iki gunumu sokakta gecirdim. Kovuldugum anlarin video kayitlari elimde var. Gidecek bir yerim olmadigi icin geri ayni eve donmek zorunda kaldim. Sayelerinde urtiker sahibi oldum ve depresyon ilaclarina basladim. Ben Turkum diye beni istemediler. Her neyse dun aksam esimin abisi beni aradi bagirdi cagirdi cani isterse evime girebilecegini ne isterse yapabileceklerini soyledi. Kabul etmek zorunda oldugumu " ben avukatim sen bana hicbir sey yapamazsin ama ben sana yaparim" seklinde tehdtiler savurdu. Sadece 2 senelik conditional kartim var. Esimle severek ve gercek bir evlilik yapmistik fakat ben artik dayanamiyorum bunlarin sozlu tacizlerinden ve beni yalniz bulup korkutmaya calismalarindan. Altta kalmak da istemiyorum altta kala kala hasta oldum. Ben artik bu evlilige degdigini de dusunmuyorum. Su an bir gelirim yok avukat bulup avukata da soramiyorum. Bana yardimci olur musunuz ben nasil kurtulabilirim bunlardan ?
@crazycells @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu litfen yardim edin aklimi kaybediyorum... -
Merhaba. Ben ABD doğumlu bir Amerikan vatandaşıyım. Çocukluğumdan beri Türkiyede yaşadım. Geçen yıl evlendim ve eşimle birlikte Amerikaya yerleşmek istiyoruz. Eşimin I130 başvurusu onaylandı. NVC aşamasındayız. Proof of domicile durumunu Türkiyede yaşarken nasıl çözebilirim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
-
@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
@wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri
Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık.
1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz?
2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz?
3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır)Şimdiden teşekkürler.
Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz:
Ağu 15Petition to Remove Conditions on Residence Petition to Remove Conditions on Residence
Use this form if you are a conditional permanent resident who obtained status through marriage and want to apply to remove the conditions on your permanent resident status.
Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor:
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz...
Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz...
Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa...
Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
-
Yeni gocmenlik yasa tasarisina gore ( umarim yasalasabilir) Aile sponsorlugu altinda basvuru yapmis olan kilisilerin priority datelerinin uzerinden en az iki yil gectiyse yillik kotaya bakilmaksizin 2500 dolarlik bir ucret odemeniz halinde adjustmen of status talebinde bulunabileceksiniz.
-
@platon, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
Benzer şekilde, ögrenmek istediğim: USA de iken statü değişikliği ve GC basvurusu yapmış olarak, henüz GC çıkmadan USA dışına çıkabilirmiyiz? Bu günlerde CA da USA vatandaşının ebeveyni için başvurusu sonrası GC tamamlanmasına kadar gecen süre hakkında, yaklaşık fikriniz var mı?
Hangi vize ile AOS'ye basvurdunuz?
Eger AOS surecindeyseniz ABD disina cikmamalisiniz, eger I-131 basvurusu yapmadiysaniz ve ABD disina cikarsaniz AOS sureciniz iptal edilebilir.
Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@crazycells mülakat tarihim geldiğinde mi DS-260 formunda düzeltme talep edicem yoksa mülakat tarihim gelmeden yapmam gerekşyormu
-
@koro I DQ'ed on July 2nd and still waiting for the interview. (IR1)
-
Merhaba ben askerlik yapmadım şuan kasım 2023 e kadar tecilim var işlemlere yeni başladık dq olup mülakata gidene kadar kaçak durumuna düşeceğim bu durum herhangi bir sorun olur mu vize için teşekkür ederim
-
@Saad Hi there! We seem to be having the same kind of issue as my husband is also foreign state born. If you don’t mind me asking, are you a a Turkish citizen? It might help in giving us a better understanding of the situation.
-
@Handan Hi I am Syrian living in Turkey on tourist visa. My wife is American citizen.
Do you think my status as tourist permit is why our interview is so delayed? I was living in turkey on work permit visa for years and just recently switched it to a tourist permit. -
@Saad I added you with a note about being a third-party national. By the way, from a Facebook group I am part of, someone mentioned that some Iraqis got interview letters last week that had June DQs. Hopefully that means that July DQs are next for other third-party nationals. I also know from that group that May DQs got interviews in December.
@lucky2022, @Handan, and @Naile-İlyas, I assume you are Turkish citizens. I know you discussed living in another country and that is possibly why your interview letter is delayed. If this isn't true, just let me know and I can remove it. I added that description in case others are wondering why you seem to have been "skipped."
DQ Date [Interview Date]
July/Temmuz 2022 (Note: Most Aug DQs received interview dates)
@Saad July 2 [Waiting] (Third-party national)August/Ağustos 2022 (Note: Some Aug DQs received interview dates)
@lucky2022 Late August [Waiting] (Turkish citizen, lived in third-party country)
@Handan August 30 [Waiting] (Turkish citizen, lived in third-party country)
@Naile-İlyas August 31 [Waiting] (Turkish citizen, lived in third-party country)September/September 2022
@AE123 September 29 [Early March]
@letlor September 30 [March 17]October/Ekim 2022
@tekinusa October 6 [March 15]
@yusufkeser October 14 [March 16]
@ekdodo October 17 [March 20]
@mazeno October 20 [March 21]
@t34 - October 30 [Late March]November/Kasım2022
@trbilgin November 9
@ecom November 28
@koro November 30December/Aralık 2022
@Thenomad December 2
@CuckooFlower-Daisy December 7
@Sinem-Arslan December 12 (IR2)
@sdfdm December 15January/Ocack 2023
@enayt January 10
@ufuk_sa January 11
@matt88 January 24 -
@koro I wonder if the Embassy is going to be issuing interviews on a monthly basis?
Also didn’t everyone think interviews were issued on Mondays but last week everyone received their dates on Friday. So it’s obvious things have been switched up. Hopefully this Friday more days will be issued, fingers crossed.
-
Merhaba,
Konsoloslugun sitesinde petition'larin (yani bu durumda esimin) mulakata katilabilecegi yaziyor. Ancak burada sanki birkac kisiden eslerinin iceri alinmadigini okudum. Esim su anda benimle Turkiye'de ve kendisi ABD vatandasi. Onun da benimle mulakata katilmasina izin verilir mi?Only applicants with a scheduled appointment will be admitted into the Embassy or Consulate. The only exceptions are:
Parent(s) or guardian(s) accompanying children under 18 years of age
Assistants for the disabled
Employers of domestic employee applicants
Petitioners for immigrant visa casesKonsolosluk Sitesi Kaynak: https://tr.usembassy.gov/visas/accessing-u-s-mission-in-turkey-facilities/
-
Doktor randevusu mulakat tarihinden en erken 1 ay once alinabiliyor degil mi?
-
Enfeksiyon Hast. Bolumunden hangi asilarimin yapilip yapilmadigina dair rapor aldim. Bu raporu Unganlar kabul eder mi? Yoksa e-devlet'e isletmek gerekir mi? Daha once deneyimleyen oldu mu?
-
@t34, sorunuzun net cevabını bilmiyorum ama tahminen işletmek iyi bir fikir olabilir.
Hangi hastaneden aldınız raporu , cocuklukta vs yapılan aşılar verilen raporda yer alıyor mu ?
-
@t34 edevlete isletmek gerekiyor diye bilirim. Ama devlet hastanesinden asi belgesini aldiysaniz mutlaka mudur, enfeksiyon bolumun bas hekiminin imza ve kaseleri gerekiyor. Boylece kabul edebiliyor ama tabi son karar Unganlara bagli olacak
-
@crazycells
Haklisiniz vize turu F2A olacak. Bir anlik dalginlikla kendimi bu sayfada buldum sonrasinda da kaldim. -
@Saad Thank you for elaborating. There are a handful of us with a kind of “special” status so it’s helpful to get as much info as we can to see where each of us is in this waiting period. Hope everything turns out well for you, and also thanks @koro you gave some hopeful info by sharing what you learned from the Facebook group
-
@AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@t34, sorunuzun net cevabını bilmiyorum ama tahminen işletmek iyi bir fikir olabilir.
Hangi hastaneden aldınız raporu , cocuklukta vs yapılan aşılar verilen raporda yer alıyor mu ?
Uskudar Devlet Hastanesinden aldim. Antikor seviyelerinden asi olup olmadiginiz cikiyor.
-
@lucky2022, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@t34 edevlete isletmek gerekiyor diye bilirim. Ama devlet hastanesinden asi belgesini aldiysaniz mutlaka mudur, enfeksiyon bolumun bas hekiminin imza ve kaseleri gerekiyor. Boylece kabul edebiliyor ama tabi son karar Unganlara bagli olacak
Sonuclar sadece e-nabiz ciktisi seklinde. Kimsenin muhuru, kasesi yok : )
-
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 5e yakın konsolosluk Ülkemizde faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldılar. Yakın zamanda olurda ABD de aynı kararı alırsa ne gibi senaryolar bekliyor olabilir bizleri? Örneğin sürecin sonuna gelmiş arkadaşlar vardır illa ki aramızda. Yani randevu vs alalım derken kapanırsa konsolosluk, ne gibi yol izlenebilir bu durumda? Bir başka ülke de ki ABD konsolosluğundan yapılabilir mi mülakatlar? Var mı fikri düşüncesi olan?... Umuyoruz ki o duruma düşmeyiz. Eşlerimizden bunca zaman ayrı iken birde böyle bir problemi kimimiz ister ki?...
-
Arkadaslar bilen biri crvaplarmi lutfen biliyorsunuz ap kaldim ayin 10 unda ve ds5535 gonderdim dosyamin alindigina dair e posta aldim 24 27 30 31 ocakta dosyam guncellendi ama konsoslugun sitesindegirip case yazdigimda ds5535 20 gun icerisinde gonderin yaziyor
-
@ufuk_sa imzaya başvuru tarihi ve servis merkezinde eklerseniz faydalı olacağı kanaatindeyim.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 5e yakın konsolosluk Ülkemizde faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldılar. Yakın zamanda olurda ABD de aynı kararı alırsa ne gibi senaryolar bekliyor olabilir bizleri? Örneğin sürecin sonuna gelmiş arkadaşlar vardır illa ki aramızda. Yani randevu vs alalım derken kapanırsa konsolosluk, ne gibi yol izlenebilir bu durumda? Bir başka ülke de ki ABD konsolosluğundan yapılabilir mi mülakatlar? Var mı fikri düşüncesi olan?... Umuyoruz ki o duruma düşmeyiz. Eşlerimizden bunca zaman ayrı iken birde böyle bir problemi kimimiz ister ki?...
Olurda ABD konsolosluğu faaliyetlerini kısa süreli durdurma kararı alırsa mülakat bekleyen herkes maalesef tekrardan faaliyetler aktif hale gelene kadar beklemek zorunda kalıcak. IR veya CR dosyalarında taşıma yapılıyor mu bilmiyorum maalesef.
Benzer Başlıklar
60
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k