Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim.
-
Merhaba arkadaşlar
Erkek arkadaşlar için istenen askerlik belgesinin çevirisini ve noter onayını yaptırmalımıyız? E-devletten sadece çıktı almamız yeterli mi ? -
ekimde abd nin yeni yıl başlangıcı gibi bi durum var bu göçmen işlemlerini de kapsayan(federal mali yıl deniyor buna ekimde başlıyor eylulde bitiyor,yeni mali yıl ekimde başlayacak, bence birden bire herkese hızlıca randevu vermeye başlayabilirler ekim ayı başlar başlamaz. bu sadece tahmin yani kimseyi umutlandırmak istemem ama aklıma başka bi sebep gelmiyor son zamanlarda:)
-
@Neo-0, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
Yaklaşık 2030 yılına kadar beklemeniz gerekecek. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
Bazıları erken alıp gidiyor vize tarihleri vize bültenine göre oynamıyor bile buna rağmen her ay bu vize kategorisinde vize alanlar oluyor Ankara ve İstanbul da. Şuan 2017 gösteriyor aylardır aynı 2021 ulaşması kaç sene daha sürer??
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
Merhaba arkadaslar,
Esim icin 1-130 basvurdum ve nerdeyse iki sene sonra avukat tutup onay aldim. Nvc den ayriyetden onay aldik suan nvcden turk konsolosluguna evraklarin gitmesi ve randevu tarihi bekliyoruz ama 4 ay gecti. Fikirlerinizi alabilirmiyim bende ayni durumda olan var mi?
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
-
-
18 Temmuz 2022 tarihinde koşulu kaldırmak için yaptığım başvuru, 5 Ağustos 2024 yılında (tam 25 aysonra)mutlu son ile bitti.10 yıllık Green kartıma kavuştum.21 şubat 2020 yılında başlayan green kart yolculuğu tam 4,5 yıl sonra tamamlandı.İsteyen herkese nasip olması dileğimle.
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
-
Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Davut-Korkmaz siz nezaman başvuru yapmıştınız muhtemelen bugün yarın onay emaili gelir yada bir eksiğiniz çıkarsa onu talep ederler
-
@cokbekledik86 Teşekkürler @cokbekledik86 8/11/2022 tarihinde yükledik bu ayın sekizinde, forumdaki yorumları "okuyunca sanırsam bu süreç uzun sürecek" diye düşünüyordum umarım sizin dediğiniz gibi bugün yarın bir cevap gelir tekrar teşekkürler @cokbekledik86
-
@Damla-D AMİNNNNN
-
@Davut-Korkmaz ozaman özür dilerim muhtemelen o evraklarınızı aldıklarına dahil gelen ilk bildirim daha sonra yeniden buna benzer bi msj alıcaksınız ama bu ilk onay uzun sürüyo malesef minimum 6 ay diye düşünüyorum dosyanızın transfer olduğu merkeze bağlı
-
@Davut-Korkmaz ilk onay bu bekleme sürecinz başladı ama nebraska olduğu için çabuk gelir onay californiadakiler kimisi 2 kimisi 3 kimisi 1 sene 6 ay sürüyor yani bizede dua edince bizim süreçler kısalsın
-
@cokbekledik86 Bilgilerin için çok teşekkür ederim @cokbekledik86 Teslim bildirimini daha önce almıştık bu ikinci düzenleme o sebepten bilen arkadaşlardan öğrenmek istedim @cokbekledik86
-
@yasmin982 Bilgi aktarımınız için Çok teşekkür ederim
-
@Davut-Korkmaz ne demek her zaman doğru bilgiyi bildiğim sürece
-
Mülakata girecek arkadaşlardan ricam DV Mülakat Deneyimleri’ni bizlerle paylaşırsa çok mutlu olurum.Bizim için tecrübe olacaktır ve eksilerimiz varsa düzenleyip gitmek nasip olur inşaallah ah gelsede en kısa zamanda gelse inşaallah
-
@mertdzkr Merhaba. Mülakat günü NVC aşamasında ödediğimiz için bir ücret ödemiyoruz diye biliyorum? Ayrıca sanırım civil documentsların yani nüfus kayıt, evlilik cüzdanı vs. ingilizce tercümesine gerek yok, yanlış mı biliyorum?
-
@Damla-D Konsolosluk web sitesinde göçmen vize bölümünde bize ulaşın kısmı var oradan DS 260 bilgilerimi güncellemek istiyorum seçeneğini seçip durumu açıklayan eposta yazın. DS260 formunu yeniden açacaklardır, yeniden doldurup submit edin. Mülakat tarihinizin değişmesine neden olmaz.
-
@MYusuf travel.state.gov da mülakat öncesi hazırlık kısmında eğer nvc aşamasında submit edilmediyse I864 formunu getirin yazıyor. benim JS un ıslak imzalı I864 formu bende yok, kendisi Amerikada, ve ıslak imzalı halini NVC ye submit ettik. Muhtemelen orijinal halini istemeyeceklerdir ama bir kopyasını çıkardım ne olur ne olmaz diye. O yüzden dosyayı bulamazsanız da bir sorun olacağını sanmıyorum.
-
@drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf travel.state.gov da mülakat öncesi hazırlık kısmında eğer nvc aşamasında submit edilmediyse I864 formunu getirin yazıyor. benim JS un ıslak imzalı I864 formu bende yok, kendisi Amerikada, ve ıslak imzalı halini NVC ye submit ettik. Muhtemelen orijinal halini istemeyeceklerdir ama bir kopyasını çıkardım ne olur ne olmaz diye. O yüzden dosyayı bulamazsanız da bir sorun olacağını sanmıyorum.
Teşekkürler. I-864 NVC aşamasında yüklendi ve yanında kabul edildi yazıyor. Biz de Konsolosluk görüşmesi için gerekli olmadığını biliyorduk. Fakat getirilmesi gereken belgelerde yazınca, tedbiren almak istemiştik. Görüşmede isterlerse, konsoloslukta söyleriz ve uygun şekilde çözülür diye düşünüyoruz.
-
@drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@mertdzkr Merhaba. Mülakat günü NVC aşamasında ödediğimiz için bir ücret ödemiyoruz diye biliyorum? Ayrıca sanırım civil documentsların yani nüfus kayıt, evlilik cüzdanı vs. ingilizce tercümesine gerek yok, yanlış mı biliyorum?
Ücret, Grencard ücreti ve vize onaylandıktan sonra herhangi bir zaman ödeniyor. Konsoloslukta ödeme yok.
Konsolosluk için o belgelerin İngilizce tercümesine gerek yok. Biz yine de önceden yaptırdığımız tercümeleri ve yeni tarihli Türkçe belgeleri yanımıza alacağız.
Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı için e-devletten hem Türkçe hem İngilizce yeni tarihli belge almakta fayda var. -
@MYusuf Aynen ben de bu şekilde biliyorum. Kalan bir tek USCIS Immigration Fee var o da giderken artık.
-
@sertas çok teşekkür ederim
-
@drserdar evlilik cuzdani falan gerek yok tercumeye ama askerlik falan hepsinin yeminli tercuman halini goturun derim i864 islak imzali var bende onu goturecem ayriyeten e devlette sicil kayninin ingilizcesini cikartma derim turkce ge yeminli tercumeli halini gotur cunku nvc de ben bu yuzden takilmistim bir kere
-
@mertdzkr Sicil kaydını arşivli istiyorlar. E-devletten İngilizce aldığınız zaman arşiv çıkıyor ancak kurum diye seçip aldığınızda çıkmıyor. Türkçe ve arşivli olması için Diğer seçip almak gerekiyor. Bunu da belirteyim. Ben ingilizceyi de aldım ve onu kabul edeceklerini düşünüyorum. Konsolosluk çalışanları Türkçe de İngilizce de biliyorlar sonuçta. Özellikle belirtmişler bu ikisi harici olanları tercüme ettirin diye. Türkçe'den tercümelere ihtiyaç olacağını hiç sanmıyorum. İlerde sürece girecekleri de boşu boşuna yormayalım. Benim mülakattan sonra detayları paylaşırım, ben sürecin en başından en sonuna kadar hiç tercüme yaptırmadan geldim. USCIS aşaması dahil. Kabul ederlerse sorun yok demektir
-
Aynen dogru diyorsunda olmasi olmamasindan iyidir kafasindayim ben
-
Arkadaşlar merhaba! Ağustos ya da Eylülde DQ’su olan arkadaşlardan randevusu gelen var mıdır acaba? Süreçte bir hızlanma var mı yoksa tekrar bir duraklama mı sözkonusu. Beklemekten çok sıkıldık, en azından bir umut. Bu arada bizim DQ tarihimiz 6 Ekim. Şimdiden Teşekkürler!
Benzer Başlıklar
62
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k